הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני תקוע צריך את מיטב המוחות שבפורום!

• פותח/ת השרשור Brown
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Brown

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
-325
18
0
קודם כל שלום לכול החבר'ה כאן, אני משתמש חדש וזה נראה כמו פורום איכותי עם קהילה נהדרת. נרשמתי בעיקר בשביל עצות ממתאמנים ככה שאין טעם להתנשא. 👋

אני מתאמן כבר מספר שנים, אך ב3 החודשים האחרונים התחלתי להיכנס לזה ברצינות. יש לי תוכנית אימונים של AB (את הטכניקה בתרגילים למדתי מSSׂ) ותפריט עם מאזן קלוריות חיובי שבניתי על סמך המאמרים באתר כמובן ואני לא רואה שום התקדמות. וגם אם, היא מינמלית ביחס להשקעה שלי. אני שובר את הראש איפה אני טועה כי זה די ברור שמשהו לא נכון ואני לא מוצא... אולי מישהו יכול לעזור לי - אני עומד להישבר, ואני שונא להתבכיין- לתמיד. עליתי 2 קילו בקושי והגוף נשאר כמעט אותו הדבר!

התוכנית אימונים שלי היא AB כאשר המשקל עולה וטווח החזרות יורד. 'פירמידה'.

A
גב
דד ליפט 12 10 10 8
פול אובר 12 10 10 8
חתירה עם משקולת יד 12 10 10 8

כתפיים
הרחקת כתפיים 10 8 8 6
לחיצת כתפיים 10 8 8 6

יד קידמית
כפיפת מרפקים עם מוט 10 8 8 6
כפיפת מרפק בישיבה עם משקולת יד - 8 8 6 6

טרפז
הרמת טרפזים עם מוט 15 12 12 10

B
רגליים
סקואט 12 10 10 8
מכרעים עם רגל על כיסא 8 8 6 6
הרמת תאומים עם משקולות 15 15 12 12

חזה
לחיצה חזה עם מוט 12 10 8 6
לחיצת חזה עם משקולות בשיפוע 10 8 8 6
פרפר עם משקולות 15 12 12

יד אחורית
פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט 8 8 6 6
פשיטת מרפקים בישיבה עם משקולות 8 8 6 6

בטן
כפיפות בטן בשכיבה 20 20 15 15
כפיפה צדית עם משקולת יד 15 15 12

התפריט שלי תמיד על מאזן חיובי 3K קלוריות ו117 קלוריות כל יום + שומן וסיבים. אבל עדיין אני נשאר עם אותם נתונים: בן 22 1.75 שוקל 65 ק''ג. :(

moo, אין פה עניין של תרגול, אלא של הסתברות הולכת וגוברת. ביצוע סקאוט 3 פעמים זה לא תירוץ וגם לא סיבה, אלא גורם ישיר לכאבי גב עובדתית. מי מגדיר ביצוע נכון מהו? מאמני כושר ביוטוב/החבר הזקן שלך שמעלים עין לעקמת בגב בזמן עליה או שיש היום מדען סקואט ושכחת לספר לי? וממתי למאמן כושר יש בכלל סמכות לקבוע איך אמור להתבצע תרגיל סקואט? למה שמתמטיקאי לא ילמדו אותי לשחק כדורגל ופיזיקאים לשחק כדורסל? מאמן כושר יכול ללמד אותך רק איך עושים סקאוט 'טוב' כפי שלימדו אותם. מעבר לזה הכל התפלספות וכל אחד מגיע עם אג'נדה משלו.
אתה טועה. יש נכון ויש לא נכון. וכאן אני פשוט אשלח אותך לספרים ללמוד איך גוף האדם עובד, איך פועלים כוחות עליו, איך כל רקמה מגיבה ללחץ שמופעל עליה, הכוחות הפועלים על המפרקים, ומהם תנועות טבעיות. רואים שלא קראת את הספרים של מארק. כי הוא מסביר את כל זה.
פעם הבאה שאתה רואה ילד קטן תבקש ממנו להרים משהו מרצפה. תבין מה זה סקוואט.
בלי להעליב, אתה פשוט לא יודע דבר או חצי דבר.

נערך לאחרונה:
OK
אז אל תעשה סקווט בכלל כי זה מסוכן

מה שכן אני יכול להגיד שיש פה לא מעט חברה בפורום שמרימים משקל כבד בסקווט והכל בסדר
ויש המון שמרימים משקל של 1-1.5 ממשקל גוף והמצב שלהם מצויין

איך הגעת לטענה למי יש ואין סמכות ללמד סקווט ?
בוא אני אגיד לך משהו יש קורסים שמלמדים תחום מסויים ובסיומו הם מוכשרים לאותו תחום
אתה יכול לשכור את שירותיהם או שלא

רוב האתר בחר ללמוד מריפ את ההרמות, ואפילו חלקנו רכשנו את ספריו
מה גם שיש מחלוקות על כל מני דברים, למשל המשקלונים חולקים עלינו על נקודת הקפיצה בפאוורקלין
ריפ תומך בלואו באר סקווט וגלן פנדלי בהיי באר

אין אמת אחת, תעשה מה שאתה רואה לנכון
אנחנו (ואני לא מדבר על כל ילד שני שזורק פה SS. חלבת מאסה...) אלא החברה שעברו כמה תוכניות ומרימים קצת משקל, ממליצים מנסיון שלנו

אתה יכול לבחור לא לאהוב את ריפ וזכותך
אם אתה פותח דיון כדאי שיהיו לך טענות, ולוגיקה לענות
בנתיים לא ענית על אף שאלה מלבד זה שרשמת שההסתברות של פציעה מסקווט 3 פעמים בשבוע היא גבוהה
אתה צודק כי רוב האנשים לא יודעים לבצע סקווט וחימום, אבל אני לא מתעסק בסטטיסטיקה אלא בלהחזק ולעזור למי שרוצה להתחזק

אני מקווה שהעברנו לך את הזמן על מסילת הרכבת

רבותי הויכוח מיותר וזמני יקר.
למעט קללות לא היה כאן שום דבר מעניין בששת העמודים האחרונים, וגם אלו לא היו עם יותר מידי מעוף.

פותח האשכול הולך לעשות שיעורי בית בקינזיולוגיה.

האשכול ננעל.

ולמה נראה לך שאני אתייחס אליך? תחזור לתגובה שלך ותראה איך אתה נראה. רק רגע, אני מרגיש את ארוחת הערב עולה למעלה.

פעם המי יודע כמה - הגישות של הזקן מעניינות את איזור החלציים שלי. יש מיליון ואחת דרכים ביוטוב לאיך לעשות כפיפות בטן ואיך לא ואיך להרים את התחת מהאסלה, את מי דוקא הוא מעניין? בכל הסירטונים שלו מופיעים חובבנים והוא מלמד אותם את הבסיס, באחד מהסירטונים שלו הוא השתין איזה שרטוט על הלוח ואחרי זה במהלך התרגיל הוא אמר שזה בסדר אם נוצרת לכם עקמת קטנה, והעביר נושא כאילו לא קרה כלום.

תודה, הסרת את כל הספקות שהיו לי לגביך.

הינה מזל טוב המשתמש הראשון שהשעת לצימתות 😃
חבל על האשכול במנהלים תאמין לי..

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית