הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה אני יכול לצפות בתור מתאמן טבעי?

• פותח/ת השרשור Jviega
  • פורסם בתאריך

Jviega

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
אני מתכנן להתחיל שינוי בחיים, בתור התחלה אני מתכנן להוריד במשקל ולשרוף שומן.
העניין הוא שאני רוצה לדעת למה לצפות מכל התהליך הזה ואילו מטרות אפשר להשיג ואילו לא.
אני יודע שרוב אם לא כל דוגמני הכושר הבינלאומיים ביוטיוב וכו' לקוחים סטרואידים.
אני יודע שלהשיג את המראה הזה של 8 קוביות, כתפיי 3D ואחוז שומן מאוד נמוך + מסת שריר גבוהה זה כנראה לא מטרה מציאותית, חקרתי על העניין מספיק כדי להבין שכל התעשייה הזאת של השייקים ותוספי המזון זה בגדול חרטא אחת גדולה והרוב זה סטרואידים.

אז עכשיו קצת על עצמי, אני כרגע במשקל עודף מאוד גבוהה, לכן המטרה הראשונית שלי זה להגיע לאחוז שומן נמוך, העניין הוא שמבנה הגוף שלו הוא SKINNY FAT, הכי גרוע שיכול להיות, אני כולי שומן בלי שריר.
ראיתי הרבה אנשים שמנים שרזו שהם SKINNY FAT, ואחרי השינוי שלהם אומנם המראה ישתפר והם נראים רזים, אבל אבל הם לא בהכרח נראים טוב, כולם היו נראים כמו בלון שחוררו אותו, רזים וכחושים בלי שום שריר בגוף. זה הגורל של SKINNY FAT.
יש לציין גם שרמת הטוסטסרטון שלי בגוף היא נמוכה (על פי בדיקות דם) הטוסטסטרון שלי הוא בסוף הסקאלה לכיוון הנמוך.
הבעיה עם טסטוסטרון היא שזה הורמון קריטי בשביל שריפת שומן ופיתוח מסת שריר.

אז בעצם אני שואל, עד כמה אני אוכל להשיג? האם אני בכלל אצליח לפתח שריר ברמה מספקת לאחר תהליך ההרזיה? אני אומנם לא בונה על להראות שמן אבל גם להיראות כמו בלון מחורר זה לא החלום שלי.

אני לא בונה על תהליך של סטרואידים ולקיחת טסטוסטרון.

מה אני אמור לצפות וכמה אוכל להשיג?
על פי ניסיון שלכם.

אשמח לתגובות.

זה שעכשיו אתה עם הרבה שומן ובלי הרבה שריר זה בגלל הזנחה של שנים, זה לא קשור למבנה גוף..
תעשה חיטוב, אחר כך מסה, אחר כך חיטוב ושוב מסה.
אחרי כמה סבבים כאלה אתה תראה הרבה יותר טוב.
איך תראה ומה תשיג זה תלוי בהרבה פרמטרים ואי אפשר לדעת מראש למה אתה יכול להגיע.
בכל מקרה מה שבטוח זה שאתה יכול להראות הרבה יותר טוב מעכשיו.

• פותח/ת השרשור
זה שעכשיו אתה עם הרבה שומן ובלי הרבה שריר זה בגלל הזנחה של שנים, זה לא קשור למבנה גוף..
תעשה חיטוב, אחר כך מסה, אחר כך חיטוב ושוב מסה.
אחרי כמה סבבים כאלה אתה תראה הרבה יותר טוב.
איך תראה ומה תשיג זה תלוי בהרבה פרמטרים ואי אפשר לדעת מראש למה אתה יכול להגיע.
בכל מקרה מה שבטוח זה שאתה יכול להראות הרבה יותר טוב מעכשיו.

הבעיה היא שבמסה צריך לאכול יותר ממה שהגוף שורף, מה שאומר שגם אם אקבל שריר אני עדיין אקבל גם עוד שומן.
ובגלל שהטוסטסטרון שלי הוא נמוך אני חושש שהרוב יילך לשומן ובקושי משהו יילך לשריר.
איך זה בכלל עובד הסבבים האלה? אם אתה בחוסר קלורי אתה מאבד את השריר גם, ואם אתה בעודף קלורי אז אתה גם תקבל שומן ותחזור להשמין.
אז איך בעצם ההתקדמות עובדת?

כשאתה במסה יחסית נקייה, אתה עולה בעיקר בשריר וקצת בשומן. אם אתה מתחיל מסה על אחוז שומן גבוה רוב האוכל יהפוך לשומן, ולא לשריר. בגלל זה עושים חיטוב. וגם כדי להיראות יותר טוב. בחיטוב אתה יורד בשומן וממש קצת בשריר, אם זה חיטוב טוב. בחיטוב שלי לדוגמא אכלתי שטויות ועשיתי איזה שעתיים אירובי ביום אז איבדתי מלא שריר והגעתי לתת משקל (הייתי ממש שמן לפני זה) אז מה שאני מנסה להגיד זה שתאכל עם מינוס של 500 קלוריות, עד שאתה מרוצה מהאחוז שומן, תאכל אוכל טוב. מספיק חלבון ושומן כדי שהגוף לא ייכנס לסטרס והייתי ממליץ לך לקרוא בלינקייה. אה ועוד דבר, המסה וחיטוב כמובן כלולים באימונים .

אתה שוכח משהו עיקרי בתהליך.
אתה לא סתם אוכל פחות או יותר ממה שהגוף צריך.
אתה גם אוכל נכון (חלבון ושומן בכמות מספקת) ולר לשכוח גם שאתה אמור להתאמן חזק. גם בחיטוב וגם במסה.

לאן תגיע בדיוק אי אפשר להגיד, אבל זה תלוי בך וכמה עבודה קשה אתה מוכן לתת.
מה שבטוח זה שאתה יכול לעשות שינוי משמעותי.

• פותח/ת השרשור
אתה שוכח משהו עיקרי בתהליך.
אתה לא סתם אוכל פחות או יותר ממה שהגוף צריך.
אתה גם אוכל נכון (חלבון ושומן בכמות מספקת) ולר לשכוח גם שאתה אמור להתאמן חזק. גם בחיטוב וגם במסה.

לאן תגיע בדיוק אי אפשר להגיד, אבל זה תלוי בך וכמה עבודה קשה אתה מוכן לתת.
מה שבטוח זה שאתה יכול לעשות שינוי משמעותי.
אני מסכים, אבל אני עדיין בטח שלהורמונים יש חלק משמעותי בהרזייה ובפיתוח מסה, אם הטסטוסטרון שלי מאוד נמוך אני מאמין שיהיה לי קשה לשרוף שומן\ לבנות שריר

תתחיל להתאמן, לא פגשתי אף אחד שהתאמן בצורה נכונה ולא היה מרוצה מהשינוי.
נשמע שאתה מחפש לעצמך תרוצים

• פותח/ת השרשור
תתחיל להתאמן, לא פגשתי אף אחד שהתאמן בצורה נכונה ולא היה מרוצה מהשינוי.
נשמע שאתה מחפש לעצמך תרוצים
תשמע זה פחות תירוצים, זה יותר שאין לי מושג מה לעשות.
קראתי באמת המון המון על כל העולם הזה ולמרות כל מה שקראתי אין לי מושג מה לעשות ומאיפה להתחיל.
אני לא יודע איך לבנות תפריט תזונה, ואני לא יודע גם איך להתאמן בחדר כושר (מה ואיך לעשות)
מה שגם שאני שמתי לב שמכעט הרוב המוחלט של כל המדריכים והכתבות באינטרנט מדברים על אנשים שמתחילים כשהם רזים או לפחות בלי אחוז שומן גבוה, אני עם 30 אחוז שומן לפחות, אני שמן כרגע, ככה שלא נראה לי שכל המדריכים הג'נרים האלה מדברים אליי.

נסיתי ללכת לאנשי תזונה וכושר בעבר, גם הם ישר דחפו לי את התפריט תזונה ותכנית האימונים הכללים שהם דוחפים לכל אחד, לא הרגשתי שזה נבנה במיוחד לי ולמבנה הגוף שלי.
מה שגם אני לא רוצה להיות תלוי במדריכים כושר ותזונה כל החיים שלי, אני רוצה ללמוד את העולם הזה בעצמי ולבנות לעצמי הכול.

הבעיה שיש כל כך הרבה דעות, מידע ודברים בנושא הזה שהכול מבלבל ואין לי מושג מאיפה להתחיל ומה באמת לעשות.

אוקי ואם יש לך פחות טסטוסטרון ואתה תרד 200 גרם שומן בשבוע במקום 500 של בן אדם רגיל, אז לא תתחיל ? תגיד זין על החיים האלה?
חוץ מזה שכשמתחילים להתאמן עולה הטסטוסטרון ולשמנים יש טסטוסטרון יותר נמוך. פשוט תתחיל.

Back
למעלה תחתית