הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בגב התחתון

Mr. Lift

מושעה
616
222
נק' מוניטין:
345
616
222
אני כבר יומיים סובל מכאב גב תחתון דיי רציני ואין לי מושג מאיפה לעזאזל זה הגיע. מאוד מתסכל..
בכל אופן, זה התחיל כמה ימים אחרי שהחלטתי לחזור לעשות פנדלאי רואו שברור שהתרגיל הזה יוצר דיי הרבה לחץ על הזוקפים אבל באותו יום לא עשיתי משקל כבד בכלל (70 קילו 5*5) כדאי נטו להזכר בטכניקה. אחרי כמה ימים התחיל לי לכאוב וזה דיי מגביל אותי במשך היום. לוקח לי כמה שניות להחליף תנוחה במיטה נניח כי הכאב לפעמים בילתי נסבל. מצד שני, אני מרגיש גם שהרירים תפוסים אבל הכאב מקרין לרגל שמאל לפעמים. לא חושב שזה בגלל טכניקה לקויה כי המשקל היה באמת קל וגם נתתי דגש על גב כמה שיותר ישר ומקביל לריצפה. יכול להיות התקררות? מחר אמור לעשות דדליפט וסקוואט אבל אני מפחד שהמצב יחמיר. מה הייתם ממליצים לעשות?

אני כבר יומיים סובל מכאב גב תחתון דיי רציני ואין לי מושג מאיפה לעזאזל זה הגיע. מאוד מתסכל..
בכל אופן, זה התחיל כמה ימים אחרי שהחלטתי לחזור לעשות פנדלאי רואו שברור שהתרגיל הזה יוצר דיי הרבה לחץ על הזוקפים אבל באותו יום לא עשיתי משקל כבד בכלל (70 קילו 5*5) כדאי נטו להזכר בטכניקה. אחרי כמה ימים התחיל לי לכאוב וזה דיי מגביל אותי במשך היום. לוקח לי כמה שניות להחליף תנוחה במיטה נניח כי הכאב לפעמים בילתי נסבל. מצד שני, אני מרגיש גם שהרירים תפוסים אבל הכאב מקרין לרגל שמאל לפעמים. לא חושב שזה בגלל טכניקה לקויה כי המשקל היה באמת קל וגם נתתי דגש על גב כמה שיותר ישר ומקביל לריצפה. יכול להיות התקררות? מחר אמור לעשות דדליפט וסקוואט אבל אני מפחד שהמצב יחמיר. מה הייתם ממליצים לעשות?
נשמע כמו שריר תפוס. תעבוד המון על פאם רולר ותבדוק איך ההרגשה. אם זה השתפר תעשה מחר רק משקלי חימום לתרגילים הכבדים ותהיה עם יד על הדופק לגבי ההרגשה, אל תתקדם במשקל אם הרגשת שהכאב נשאר כמות שהוא או מתגבר בסט הקודם.
את האימון הכבד תדחה לשבוע הבא.

לא נראה לי שמישהו יכול כל כך להמליץ לך מה לעשות במצב הזה, למרות שעשית משקל נמוך יכול להיות שלא היית רגיל לעומס בנפח כזה על הזוקפים והם פשוט נתפסו כמו שכל שריר נתפס, לגבי ההקרנה לרגל שמאל אני לא יודע כל כך מה לומר לך אבל ההמלצה שלי תיהיה לעשות מחר אימון קל סטייל דילואד ולא לקחת סיכון ולעבוד כבד מדי, אם תרגיש כמו חדש תפעיל שיקול דעת כמובן.

נשמע יותר כמו דלקת.

הדבר הכי חכם יהיה לא לבצע כל תנועה שאתה מוגבל בה על ידי הכאב.
הייתי מציע אולי לשים קרח כדי להזרים דם למקום כמה פעמים ביום ואם הכאב לא עובר אז כמובן ללכת לאיש מקצוע ולא להזניח.

(לפעמים דלקות בגב התחתון יוצרות לחץ על עצבים מסויימים ולכן מרגשים הקרנה לאיזורים מסויימים כמו למשל באשכים.. אבל הקרנות לרגליים וכאבים בגב התחתון זה גם יכול להיות דברים פחות טובים ולכן לא להזניח)

• פותח/ת השרשור
תודה על המענה.
אתמול ניסיתי לאמן את הגב התחתון במכונה הזאת שמתכופפים ועולים אנערף איך קוראים לה.. בכל מקרה זה דיי עזר לאיזה שעה ואז הכל חזר.

איתי - קשה לי להאמין שזה בגלל הפנדאלי רואו. הייתי מבין אם המשקל היה כבד יחסית אבל באמת שהיה קל.

תודה על המענה.
אתמול ניסיתי לאמן את הגב התחתון במכונה הזאת שמתכופפים ועולים אנערף איך קוראים לה.. בכל מקרה זה דיי עזר לאיזה שעה ואז הכל חזר.

איתי - קשה לי להאמין שזה בגלל הפנדאלי רואו. הייתי מבין אם המשקל היה כבד יחסית אבל באמת שהיה קל.
זה דווקא הגיוני. לא משנה כמה אתה חזק, תנועה חדשה או שצריך להתרגל אלייה שוב מומלץ שתעשה במשקל נמוך מאוד ועלייה למשקל סביר בתוך 2-3 אימונים.
ייתכן גם שלא עשית חימום כמו שצריך או שזה הגיע אחרי תרגיל כבד אחר שסחט את היכולת העצבית שלך.

תודה על המענה.

לפי המידע שנתת זה ההסבר הכי הגיוני, אבל זה באמת יכול היה לנבוע מדברים נוספים. בכל מקרה בסה"כ עברו יומיים אז בנוסף לעבודה עם רולר כמו שהמליצו ואולי קצת כסא רומי (המכונה שאתה מדבר עליה) יכולים לעזור, כמו כן קרח על המקום במחזורים של 20-20 (20 דק' קרח ו20 דק' הפסקה).
וכמובן שאם אתה לא רואה שיפור זה כבר שלב של התערבות מקצועית.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון לפי בדיקות סיטי שעשיתי לפני חצי שנה בערך יש לי איזה 3 בלטים ו2 פריצות דיסק ככה שהגב שלי לא במצב הכי טוב. אבל אני כן משתדל להזהר ולהתקדם במשקלי עבודה בזהירות רבה בגלל זה התפלאתי בגלל הפנדאלי כי המשקל היה קל. טוב בכל מקרה אנסה את מה שהמלצתם. תודה רבה!

הייתי מציע אולי לשים קרח כדי להזרים דם למקום כמה פעמים ביום
קרח ימנע זרימת דם למקום, זה יעיל ברגע שזה קרה, אחרי זה עדיף שלא
וזה יכול לקרות מכל משקל, לי זה קרה לא מזמן בכלל בזמן חימום לדדליפט, לא משקלים קשים בכלל
בכל מקרה, זה נשמע כמו דלקת של אחד הזוקפים או שריר תוך חולייתי, מה שאתה יכול לעשות זה לקחת נוגדי דלקת כמו איבופרופן במינון גבוה (לפחות 400) 2-3 פעמים ביום, ולדאוג לאמן את האיזור
אני לא מכיר שיש יותר מדי בעיה עם עצימות באימונים, פשוט תהיה זהיר וקשוב לגוף, ואם אתה מרגיש שאתה לא יכול אז אל תעשה, נפח כן הייתי מוריד, כדי לצמצם את הצורך לתקן הרבה נזק באיזור, ולהגביר את הדלקת ככה

בעיקרון לפי בדיקות סיטי שעשיתי לפני חצי שנה בערך יש לי איזה 3 בלטים ו2 פריצות דיסק ככה שהגב שלי לא במצב הכי טוב. אבל אני כן משתדל להזהר ולהתקדם במשקלי עבודה בזהירות רבה בגלל זה התפלאתי בגלל הפנדאלי כי המשקל היה קל. טוב בכל מקרה אנסה את מה שהמלצתם. תודה רבה!
תרגיש טוב..
ממה נגרמו לך פריצות הדיסק? עד כמה זה נורא לקבל פריצת דיסק?

• פותח/ת השרשור
קרח ימנע זרימת דם למקום, זה יעיל ברגע שזה קרה, אחרי זה עדיף שלא
וזה יכול לקרות מכל משקל, לי זה קרה לא מזמן בכלל בזמן חימום לדדליפט, לא משקלים קשים בכלל
בכל מקרה, זה נשמע כמו דלקת של אחד הזוקפים או שריר תוך חולייתי, מה שאתה יכול לעשות זה לקחת נוגדי דלקת כמו איבופרופן במינון גבוה (לפחות 400) 2-3 פעמים ביום, ולדאוג לאמן את האיזור
אני לא מכיר שיש יותר מדי בעיה עם עצימות באימונים, פשוט תהיה זהיר וקשוב לגוף, ואם אתה מרגיש שאתה לא יכול אז אל תעשה, נפח כן הייתי מוריד, כדי לצמצם את הצורך לתקן הרבה נזק באיזור, ולהגביר את הדלקת ככה
דווקא שמעתי משהו על קרח ומים קרים שזה דווקא כן גורם לדם לזרום יותר טוב. נניח מקלחת קרה עוזרת מאוד לזרימת דם מאשר מים חמים. הגוף הרי מנסה לחמם את עצמו כמה שיותר מהר בגלל זה זרימת הדם מתגברת.

דווקא שמעתי משהו על קרח ומים קרים שזה דווקא כן גורם לדם לזרום יותר טוב. נניח מקלחת קרה עוזרת מאוד לזרימת דם מאשר מים חמים. הגוף הרי מנסה לחמם את עצמו כמה שיותר מהר בגלל זה זרימת הדם מתגברת.
אולי בגלל שהדם בורח מהפריפריה ומתרכז בליבה
שמעתי דברים כאלה ויש כאלה שזה עוזר להם, אבל למיטב ידיעתי אין מחקרים שתומכים בזה
אתה מוזמן לנסות מקלחת קפואה

• פותח/ת השרשור
תרגיש טוב..
ממה נגרמו לך פריצות הדיסק? עד כמה זה נורא לקבל פריצת דיסק?
תודה.
נגרם בגלל טיפשות. רציתי לשבור שיא בסקוואט ולא הספיק לי באותו היום אז העלתי עוד משקל ופשוט אבדתי שליטה בעליה והתכופפתי לגוד מורנינג והיה קליק לא נעים בכלל בגב. עד כמה זה נורא? יום למוחרת הייתי משותק ל 3 חודשים. לא עבדתי, לא ישנתי כמו שצריך ובקושי יכלתי לשבת אפילו.. בילתי נסבל. בכל מקרה תמיד היו לי בעיות בגב אבל באותה תקופה זה היה השיא.

תודה.
נגרם בגלל טיפשות. רציתי לשבור שיא בסקוואט ולא הספיק לי באותו היום אז העלתי עוד משקל ופשוט אבדתי שליטה בעליה והתכופפתי לגוד מורנינג והיה קליק לא נעים בכלל בגב. עד כמה זה נורא? יום למוחרת הייתי משותק ל 3 חודשים. לא עבדתי, לא ישנתי כמו שצריך ובקושי יכלתי לשבת אפילו.. בילתי נסבל. בכל מקרה תמיד היו לי בעיות בגב אבל באותה תקופה זה היה השיא.
:S...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית