הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי מלא זמן של סבל

Rabbit nervous

משתמש קבוע
1,215
111
נק' מוניטין:
384
1,215
111
הרקולס
אחרי מלא זמן של סבל ובעיות במתן שתן גילו שיש לי כיס שתן ענקי שפשוט אין לי תחושה של השתנה, הפסקתי להתאמן ואני עכשיו מנסה להתרוקן כל שעה כדי להוא יצמצם כמה שאפשר לפי הוראות הרופא.

שאלה במקרה ואני עדין בחיטוב אם יש השפעה על הקטנה של השלפוחית ופגיעה בהתאוששות של הכיס שתן ? במאזן שלילי של 500-600

אני בטוח שזה התחיל לי מלחץ על הבטן של תרגילים מורכבים שגרמו לי לקושי במתן שתן ואחרי הרבה זמן הכיס גדל כתוצאה מכך.

הפסקתי להתאמן

ואני עדין בחיטוב

לא רעיון טוב, אם אתה לא מתאמן ואתה בגירעון קלורי הפוטנציאל לאבד מסת שריר גבוהה יותר.

אם יש השפעה על הקטנה של השלפוחית ופגיעה בהתאוששות של הכיס שתן ? במאזן שלילי של 500-600
לדעתי כדאי לך להתייעץ עם אורולוג בנושא..
@kotzer

• פותח/ת השרשור
לא רעיון טוב, אם אתה לא מתאמן ואתה בגירעון קלורי הפוטנציאל לאבד מסת שריר גבוהה יותר.

לדעתי כדאי לך להתייעץ עם אורולוג בנושא..
@kotzer

אני חושב שאני יכול לעשות חזה כתפיים אולי אפילו מתח בקטנה עם 30 קילו רק כדי להאמץ את הגב קצת רגליים במכונות וידים .

כדי לדעת האם אתה יכול להיות בחיטוב או לא צריך לדעת מה מקור הבעיה
יש לך מושג ממה זה נוצר? קשה לי להאמין שתרגילי כוח גרמו לזה, לא רואה סיבה הגיונית שזה יקרה
ההפסקה של האימונים זה אתה החלטת או שאמרו לך לא להתאמן?

• פותח/ת השרשור
כדי לדעת האם אתה יכול להיות בחיטוב או לא צריך לדעת מה מקור הבעיה
יש לך מושג ממה זה נוצר? קשה לי להאמין שתרגילי כוח גרמו לזה, לא רואה סיבה הגיונית שזה יקרה
ההפסקה של האימונים זה אתה החלטת או שאמרו לך לא להתאמן?

בעקרון זה קרה בגלל התאפקיות ארוכות ושתייה כמיות מים גדולות שנבעו בגלל לחץ על רצפת האגן , כל פעם שאני מתאמן זה מחריף

בעקרון זה קרה בגלל התאפקיות ארוכות ושתייה כמיות מים גדולות שנבעו בגלל לחץ על רצפת האגן , כל פעם שאני מתאמן זה מחריף
אז אל תתאמן בינתיים, ותאכל לפחות על ניטרלי
עצה שלי, תאכל מאכלים טובים ללא הגבלה, רק עד שובע, בלי לספור קלוריות

היי, נשמע שיש פה עניין של מעורבות רצפת אגן .
בהחלט ממליץ לפנות לבדיקה וגם לפיזיו רצפת אגן (כן יש דבר כזה ומאוד חשוב ). להשאר בחיטוב נראה משימה פחות חשובה מלרדת לשורש הבעיה .
ממליץ להוריד עומסים ולשמור על שגרה כרגע עד לאבחון ובירור מקיף.

• פותח/ת השרשור
בהחלט ממליץ לפנות לבדיקה וגם לפיזיו רצפת אגן (כן יש דבר כזה ומאוד חשוב ). להשאר בחיטוב נראה משימה פחות חשובה מלרדת לשורש הבעיה .

דפקה לא נראה לי רצפת אגן .
יותר בקטע נראה לי שערמונית - אחרי קיום יחסי מין יש החמרה, כמו כן טמסולין חווסם אלפא1 גורם לי להקלטה משמעותית.
עברתי כל כך הרבה בדיקות - פעמיים אורודינמקיה וציסקופיצה אוטרסאונדים ומלא, נראה שהבעיה היא קושי בשעות הערב שמחמיר וגרם לכיס שתן גדול.
אני כמעט בטוח שיש או בעיה בנועל של השלפוחית בזמן שפיכה או משהוא שהרופאים מפספסים בערמונית.
לא חושב שאפשר לרדת יותר עמוק בנושא הבדיקות.

• פותח/ת השרשור

עדכון - נפח שלפוחית 850+ וגורם לתחושת שתן ירודה , בעקבות רצון עז להשתין כל 30 דקות השלפוחית מתקבצת לא בתקינות.
גם עניין פסיכולוגי מעורב בזה, הפסקתי עם כדורים(חוסמי האלפא למיניהם) ועושה השתנה יזומה(TIMED VOIDING ) כל שעה וחצי וכל שבוע עולה בחצי שעה .
כבר שלוש ארבע ימים בזה והרגשה יותר טובה, אבל סתם לדעת את הדעה שלך אולי אימונים גרמו ללחץ על השלפוחית שהוביל לכל הבעיות?
ושוב אני בהקפדה מבוקרת על שתייה וגם על השתן לחשוב שפעם הייתי שותה כמעט 5 ליטר ביום שאני חושב שזה גרם לבעיה.

היי.פתאום שמתי לב שלא הגבתי לך.
כן בהחלט יכול להיות מאימונים , לדעתי כפי שאמרתי יש כאן מעורבות של רצפת אגן .
הייתי שמח לדעת מה מצבך כיום?

• פותח/ת השרשור
היי.פתאום שמתי לב שלא הגבתי לך.
כן בהחלט יכול להיות מאימונים , לדעתי כפי שאמרתי יש כאן מעורבות של רצפת אגן .
הייתי שמח לדעת מה מצבך כיום?

מורכב מאוד
באורידינמיקה הראשונה ראו נפחים גדולים וריקון לא תקין( בעקבות התאפקות ממושכת התוצאות לא שיקפו טוב).
באורידינמיקה השנייה שהייתה אחרי שבועים - ראו נפח גדול וריקון מציון והכל תקין.
ציסטוסקופיה - תקינה לחלוטין.
עכשיו מה שמורכב זה התחושה לי בניגוד לאורודיהמיקות אני ביום יום, מרגיש כל שעה צורך עז להתרוקן - כבר ב 50 סמ"ק אני מרגיש תחושת שתן
ב 250 אני מרגיש לחץ חזק ! וב 500 כמעט בורח לי יש לי תכיפות ודחיפות .

לחץ רצפת האגן תקינה בשתי האורודינמיקות ,נשאר הפאן הנפשי לפי דעתי המוביל בצורך עז להשתין כדי לא להגדיל את השלפוחית.....
אני הולך לבצע CT של האגן ובטן תחתונה ובמידה והכל תקין אני חושב שרק הפאן הנפשי נשאר והפציעה כבר עברה.

כמו כן אני מרגיש כאב חד שרירי הבטן התחתונה ממש ממש מעלה איבר המין ולצדדים ברגע שאני מלא ב 100 סמ"ק שתן מן תחושת שריפה בבטן התחתונה שכשאר יש לי שתן , אני לא מרגיש תחושה תקין בעת צורך להשתין אלה מן כאב שדומה אולי לכאב שרירי תפוס או כאב ברכיים חד .....
אני כבר לא יודע מה לחשוב .....
אולי הוא נוצר בעקבות ההתערבות במנגנון השתנה - שאני מכווץ את שרירי הבטן כדי להתרוקן ולא משתין בטבעיות .
אם ישלך תובנה או שהוא דומה להוסיף היה פצצה .....

בנוסך כשאר יש לי צואה ופיפי אני לא מצילח להתרוקן כמו שצריך....
לדוגמה אני נכנס לשירותים עושה פיפי לאחר מכן ממשיך ל מספר 2 ואז תמיד מרגיש כאילו השלפוחית לא התרוקה מחכה עד לסיום מספר 2 ואז יוצא עוד שתן .
כאילו שהמעי הגס משפיע על השלפוחית

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית