הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון כתפיים יום אחרי חזה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
יש לי כמה שאלות בנושא
1. רק לוודא - אין איזושהי בעיה לעבוד על הכתפיים יום אחרי אימון חזה נכון? השאלה נשאלת מכיוון שמדובר בקבוצות שרירים סמוכות ויש הרבה חפיפה בין הכתף לחזה באימון חזה, וגם לא מעט עומס על המפרקים.

2. חשבתי לעשות אימון כתפיים שכזה, ללא תרגילי לחיצות כלל. כלומר, אני יום לאחר אימון כוח לחזה, החזה תפוס, ואני שוקל לא לעשות לחיצת כתפיים במוט, כדי לא להעמיס על הכתף.
האם עצם זה שאני מוותר על התרגיל הזה, גורע מהיכולות של אימון הכתפיים הזה?
3. באופן כללי האם זה תקין לנהוג כך בכל פעם שיוצא לי לעשות אימון כתפיים אחרי אימון חזה? או שמא ויתור על לחיצת כתף זה בגדר הנחה מיותרת שאני עושה לעצמי, ואני מוריד בכך מהאפקטיביות של האימון?
כמובן שתרגילי כתפיים אחרים אני כן אעשה, בעיקר הנפות למיניהן ואולי לחיצות במשקולות בודדות במשקל נמוך ברמה של 50% משקלי העבודה הרגילים שלי
ועוד שאלה!
4. בלי שום קשר לשאלות הקודמות..
כאשר מבצעים לחיצת כתף במשקולות בודדות, האם התנועה צריכה להיות ממש עד הסוף, שהמשקולות יורדות עד למגע עם הכתף, או שמספיק להוריד את הידיים עד 90 מעלות?

אני מרגיש שיותר קשה לרדת עד הסוף ולכן אני עושה את זה, עם משקל נמוך יותר מהמשקל שאיתן אני יכול לעבוד לחזרות ל-90 מעלות..

כעיקרון אין ממש בעיה פשוט לחיצה אחרי לחיצה בימים סמוכים תגרום לאחת מהן (כנראה שלכתף אם היא באה אחרי) להיות נמוכה מהרגיל. לוותר על הלחיצות זו לא אופציה ולכן הדבר הכי יעיל שאני יכול לחשוב עליו יהיה שבוע אחד שבו הבנץ יהיה עצים והפרס נפוח ושבוע אחריו בדיוק ההפך.

לגבי השאלה האחרונה אני הייתי מוותר על התרגיל לטובת פרס רגיל עם מוט, אבל לשאלתך תוריד עד הסוף.

לפי דעתי עדיף לתת מנוחה למפרקים ולשרירים, במיוחד אם אתה תפוס אחרי האימון חזה.
פתרון אפשרי הוא או לדחות את האימון או לפצל את הנפח של האימון חזה לאימון חזה ואימון כתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית