הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שריר תפוס

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
כשאני עושה אימון בנפח גבוה ומשקלים בינוניים, השרירים נתפסים לי לאיזה יומיים שלושה.
לעומת זאת כשאני עושה אימון כוח עם מעט חזרות בכל סט, אבל משקל גבוה, החזה נתפס לי ממש בקטנה.

מידת התפיסה של השריר היא לא באמת מדד לעד כמה הוא מתחזק במהלך ימי ההתאוששות, נכון?

(יותר מעניין אותי לפתח כוח מאשר מסה. אימון בנפח גבוה אני עושה אחת ל-5 אימונים ויתר ה-4 הם יותר עצימות ופחות נפח)

מידת התפיסה של השריר היא לא באמת מדד לעד כמה הוא מתחזק במהלך ימי ההתאוששות, נכון?
כאבי שרירים מאוחרים הם תופעה שנגרמת כתוצאה מפגיעה ברקמות חיבור, אמנם אינה מעידה על הסתגלות גדולה יותר של השריר לאימון.
ישנם הרבה מחקרים שנערכו בנושא, חלקם הראו שגם באימונים אירובים שאינם קשורים לעליה משמעותית במסת שריר נגרמים כאבי שרירים מאוחרים באופן זהה לאימוני משקולות, מעבר לכך יש אנשים שחווים יותר כאבי שרירים מאשר אנשים אחרים, ועד כה לא נראה שום קשר מובהק בין כאבי שרירים מאוחרים לבין הסתגלות שרירית גדולה יותר לאימון.

תוכל לקרוא על כך יותר במאמר שצירפתי.

קבצים מצורפים

• is_muscle_soreness_indicative_of_muscle_development.pdf
    KB 164.7 · צפיות: 111
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית