הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בסקוואט

Asquats

משתמש מתחיל
19
7
נק' מוניטין:
111
19
7
שמתי לב שבסקוואטים כבדים או שכשאני עושה הרבה חזרות התחת שלי עף למעלה כשהפלג גוף עליון נשאר באותו מקום מה שגורם לקח שיוצא לי גריינדר מטורף ואני עושה גוד מורנינג לסקוואט. קראתי ובדקתי ואני די בטוח שזה אומר שהגב התחתון שלי חלש.
האם משהו התמודד עם כזה מקרה ויש לו טיפים או תרגילים לחיזוק הגב תחתון ולתקן את הסקוואט.

OP יקר, הסקוואט שלך ממש לא רע.
להוסיף על מה שאמרו קוצר וזיו:
להחזיק את הגב בזוית קבועה תחת משקל כבד (מבערך חצי הירידה ועד בערך חצי העליה) זו משימה איזומטרית קשה שמי שאחראי עליה זה המוח שלך. שני דברים יעזרו לך לעמוד בה: ברכיים טיפה יותר החוצה, וגב קצת יותר אופקי כבר בירידה (למרות שבגלל המשקל הכבד אתה נוטה בטעות להחזיק אותו זקוף מדי).

הבעיה העיקרית פה היא שהמוט לא זז בקו ישר מעל אמצע כף הרגל, שים לב למיקום של המוט לפני שהתחת עולה ואחרי. אם היית עם המוט מעל אמצע כף הרגל בירידה זה רוב הסיכויים לא היה קורה. מה שיעזור לך להשאיר את המוט מעל אמצע כף הרגל זה לשלוח את הברכיים קדימה רק בשליש הראשון של התנועה ואחרי זה רק לשלוח אותן לצדדים, טיפה קשה להסביר אבל תראה למה שאני מתכוון בסרטונים הבאים:

שים לב שבסרטון הזה הברכיים שלי ממשיכות ללכת קדימה עד שאני מגיע לתחתית הסקוואט. בגלל זה המוט לא זז בקו ישר (הוא זז לכיוון קצות האצבעות).

ובסרטון הזה הברכיים מפסיקות ללכת קדימה עוד הרבה לפני שאני מגיע לתחתית הסקוואט.

ההבדל העיקרי בין שני הסירטונים הוא העומק של הסקוואט שלך. בראשון אתה יורד ATG מה שמערב הרבה יותר את הקוואדס שלך ולכן אתה עושה את המיני גוד מורנינג שמדובר עליו. בסירטון השני אתה יורד טיפל'ה מתחת למקביל אז לכן מן הסתם יש פחות מאמץ לעלות כמו שירדת משום שאתה מותח פחות את הקוואדס.
סיבה נוספת למה הברכיים שלך גולשות יותר קדימה היא פשוט כי אתה יורד יותר נמוך (עם משקל מכובד על הגב) ומן הסתם על מנת לא ליפול אחורה, הגוף אוטומאטית מקרב את האגן לכפות הרגליים והוא עושה זאת על ידי הרחקה של הברכיים קדימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית