הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בסקוואט

Asquats

משתמש מתחיל
19
7
נק' מוניטין:
111
19
7
שמתי לב שבסקוואטים כבדים או שכשאני עושה הרבה חזרות התחת שלי עף למעלה כשהפלג גוף עליון נשאר באותו מקום מה שגורם לקח שיוצא לי גריינדר מטורף ואני עושה גוד מורנינג לסקוואט. קראתי ובדקתי ואני די בטוח שזה אומר שהגב התחתון שלי חלש.
האם משהו התמודד עם כזה מקרה ויש לו טיפים או תרגילים לחיזוק הגב תחתון ולתקן את הסקוואט.

לא הייתי ננעל דווקא על שרירי הגב. בכללי שרירי הליבה שלך חלשים.
לפי דעתי תבצע פלאנק באימון א' ובמשנהו תבצע גלגל לבטן מהברכיים.
תוכל לשאול את הליפטר עם הזקן שנמצא איתך במכון 🏳️🏳️

המצב ממש לא כזה נורא כמו שתיארת, זה קורה ממש בקטנה
בכל מקרה מדובר על ארבע ראשי חלש יחסית, אז הגב משתלט על התנועה

מה כוונתך? אני רואה קריסת חזה...
הגב נשאר ישר אבל
כשהתחת עולה ראשון, זה כי הארבע ראשי לא יכול לדחוף אותך כמו שאתה, אז התרגיל הופך לסוג של good morning, ואז הגב צריך לעשות את רוב העבודה כדי להביא את המשקל למעלה

• פותח/ת השרשור
הגב נשאר ישר אבל
כשהתחת עולה ראשון, זה כי הארבע ראשי לא יכול לדחוף אותך כמו שאתה, אז התרגיל הופך לסוג של good morning, ואז הגב צריך לעשות את רוב העבודה כדי להביא את המשקל למעלה
תודה על העצה אני אנסה לחזק את הארבע ראשי שלי ואולי אני אעלה עוד סרטון עם אותו משקל להיראות את ההתקדמות

לא חושב שזה קשור כל כך לארבע ראשי
קשה לראות את הרוחב עמידה אבל אני מניח שאתה צריך להרחיב עוד קצת.
הבעיה שאתה לא מקבע את הברכיים חזק בחוץ בשליש הראשון של הירידה והשוקיים שלך במצב די אנכי כמעט עד הבאונס לכן הקיק הזה בתחתית.

מעניין אותי איך זה יראה אם קצת פחות משקל.
אני שמתי לב שיש הבדל בין 2 החזרות הראשונות ל3 האחרונות.
אולי תנסה תקופה להוריד מעט מעט במשקל ואז לצלם ולראות אם יש הבדל.

הארבע ראשי שלך חלש (יחסית) ככה שהגוף אוטומאטית מעביר את העומס לגב שלך (על ידי זריקה של האגן לאחור). זה בסדר כרגע. גם אם אתה עושה גריינד זה בסדר.

כל עוד הגב שלך נשאר פלטה ולא קורס אין ממה לחשוש. כמובן שאם הירכיים שלך ישארו חלשות יחסית, עלול להיווצר מצב של גוד מורנינג מוגזם אבל זה נדיר.

הארבע ראשי שלך חלש (יחסית) ככה שהגוף אוטומאטית מעביר את העומס לגב שלך (על ידי זריקה של האגן לאחור). זה בסדר כרגע. גם אם אתה עושה גריינד זה בסדר.

כל עוד הגב שלך נשאר פלטה ולא קורס אין ממה לחשוש. כמובן שאם הירכיים שלך ישארו חלשות יחסית, עלול להיווצר מצב של גוד מורנינג מוגזם אבל זה נדיר.

גם אם יהיה לו ארבע ראשי של קינג קונג זה לא יעזור לו.
כל עוד הברכיים ימשיכו לקרוס בתחתית זה מה שיקרה.
בתחתית הוא גולש עם הברכיים מה שגורם לשוקיים ללכת קדימה(איפה שהיו אמורים להיות מלכתחילה) ואז בעלייה התחת שלו חוטף את אפקט הריבאונד מהברכיים שקורסות פנימה חזרה.
ככה זה תמיד,קריסת ברכיים החוצה בתחתית יביא לקריסה פנימה בעליה.

גם אם יהיה לו ארבע ראשי של קינג קונג זה לא יעזור לו.
כל עוד הברכיים ימשיכו לקרוס בתחתית זה מה שיקרה.
בתחתית הוא גולש עם הברכיים מה שגורם לשוקיים ללכת קדימה(איפה שהיו אמורים להיות מלכתחילה) ואז בעלייה התחת שלו חוטף את אפקט הריבאונד מהברכיים שקורסות פנימה חזרה.
ככה זה תמיד,קריסת ברכיים החוצה בתחתית יביא לקריסה פנימה בעליה.
אני לא מבין על איזו גלישת ברכיים אתה מדבר, גולשות מאיפה לאיפה?

תריץ על מהירות 0.25 בחזרה הראשונה ותראה על מה אני מדבר
אתה מדבר על זה שהברכיים שלו הולכות קדימה בסוף התנועה?
אין בזה שום בעיה בפני עצמו, זו יותר שאלה של אורך גפיים

אתה מדבר על זה שהברכיים שלו הולכות קדימה בסוף התנועה?
אין בזה שום בעיה בפני עצמו, זו יותר שאלה של אורך גפיים

כן על זה אני מדבר,אין קשר לאורך גפיים.
המיקום של הברכיים שלו בתחתית צריכות להיות שם עוד בשליש הראשון של התנועה,הוא פשוט צריך ללמוד להחזיק אותם חזק בחוץ הרבה לפני שהוא מגיע לתחתית ואז הסקוואט שלו יראה הרבה יותר נורמלי.

הבעיה העיקרית פה היא שהמוט לא זז בקו ישר מעל אמצע כף הרגל, שים לב למיקום של המוט לפני שהתחת עולה ואחרי. אם היית עם המוט מעל אמצע כף הרגל בירידה זה רוב הסיכויים לא היה קורה. מה שיעזור לך להשאיר את המוט מעל אמצע כף הרגל זה לשלוח את הברכיים קדימה רק בשליש הראשון של התנועה ואחרי זה רק לשלוח אותן לצדדים, טיפה קשה להסביר אבל תראה למה שאני מתכוון בסרטונים הבאים:

שים לב שבסרטון הזה הברכיים שלי ממשיכות ללכת קדימה עד שאני מגיע לתחתית הסקוואט. בגלל זה המוט לא זז בקו ישר (הוא זז לכיוון קצות האצבעות).

ובסרטון הזה הברכיים מפסיקות ללכת קדימה עוד הרבה לפני שאני מגיע לתחתית הסקוואט.

נערך לאחרונה:
כן על זה אני מדבר,אין קשר לאורך גפיים.
המיקום של הברכיים שלו בתחתית צריכות להיות שם עוד בשליש הראשון של התנועה,הוא פשוט צריך ללמוד להחזיק אותם חזק בחוץ הרבה לפני שהוא מגיע לתחתית ואז הסקוואט שלו יראה הרבה יותר נורמלי.
זה לא ממש נכון, איפה שהברכיים שלו בסוף התנועה זה איפה הן צריכות להיות, אבל בגלל שהארבע ראשי חלש, התנועה של הברכיים לא חלקה כי הוא מניח את רוב העומס על האגן, ואז בסוף כשהאגן מסיים לזוז גם הברכיים צריכות להגיע למקום שלהן
ואז שוב בעלייה, הוא מעביר את המשקל מיד לאגן, בלי להסתמך על הברך כמנוף

זה לא ממש נכון, איפה שהברכיים שלו בסוף התנועה זה איפה הן צריכות להיות, אבל בגלל שהארבע ראשי חלש, התנועה של הברכיים לא חלקה כי הוא מניח את רוב העומס על האגן, ואז בסוף כשהאגן מסיים לזוז גם הברכיים צריכות להגיע למקום שלהן
ואז שוב בעלייה, הוא מעביר את המשקל מיד לאגן, בלי להסתמך על הברך כמנוף

מסכים איתך לגבי זה שבעליה הוא לא חושב בכלל על ברכיים החוצה,זה בטוח לא מוסיף למצב.
הקטע שזה עדיין לא היה הכי עוזר לו כי את הריבאונד האגן עדיין יחטוף בעלייה
תסתכל על הסרטון הראשון ש ZivFarbman36 העלה פלוס מינוס אותו עיקרון,רק הרבה פחות גוד מורנינג מכיוון שהוא מפצה על זה בטורסו אנכי יחסית.

מסכים איתך לגבי זה שבעליה הוא לא חושב בכלל על ברכיים החוצה,זה בטוח לא מוסיף למצב.
הקטע שזה עדיין לא היה הכי עוזר לו כי את הריבאונד האגן עדיין יחטוף בעלייה
תסתכל על הסרטון הראשון ש ZivFarbman36 העלה פלוס מינוס אותו עיקרון,רק הרבה פחות גוד מורנינג מכיוון שהוא מפצה על זה בטורסו אנכי יחסית.
הקטע אבל שלא קיים כזה דבר ריבאונד מהארבע ראשי, לפחות לא בלואו בר קלאסי, הארבע ראשי ממש לא מגיע למתח מקסימלי, לא משנה כמה הברך תהיה קדימה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית