שמתי לב למשהוא מוזר בערכים של שומנים בדפי המפרט התזונתיים. ממה שידוע לי השומנים הם:רווי,חד בלתי רווי ורב בלתי רווי. ברוב המפרטים התזונתיים בישראל פורמט הכתיבה הוא כזה: "שומנים X גרם מתוכם שומן רווי Y גרם". מה שאומר שהשאר זה שומן בלתי רווי? ככה תמיד חשבתי.
שמתי לב שבערכים מלאים שניתן למצוא בחומרי גלם או במאכלים ממש נפוצים. שאני מסתכל על סך השומנים ועל פירוט השומנים אני רואה שהסך לא שווה לסכום של הפירוט(סטיה של 4-15%). זאת אומרת ששומן רווי ועוד שומן חד בלתי רווי ועוד שומן רב בלתי רווי עדיין קטן יותר מסך השומנים. נסיתי גם עם מאכלים שמכילים שומן טראנס אבל גם שם זה לא יוצא(מעבר לכך שזה סוג של שומן בלתי רווי).
מה ההפרש הזה אומר? שומן שלא ידוע אם הוא רווי או לא?
דוגמאות לערכים:
Beef, ground, 80% lean meat / 20% fat, patty, cooked, broiled [hamburger, ground chuck] Nutrition Facts & Calories
5.7+6.7+0.4=15.1 לא "בדיוק שווה"
Nuts, mixed nuts, dry roasted, with peanuts, without salt added Nutrition Facts & Calories
6.9+31.4+10.8 פחות מ-51.4
מישהוא מכיר את זה ויודע למה זה ככה?
שמתי לב שבערכים מלאים שניתן למצוא בחומרי גלם או במאכלים ממש נפוצים. שאני מסתכל על סך השומנים ועל פירוט השומנים אני רואה שהסך לא שווה לסכום של הפירוט(סטיה של 4-15%). זאת אומרת ששומן רווי ועוד שומן חד בלתי רווי ועוד שומן רב בלתי רווי עדיין קטן יותר מסך השומנים. נסיתי גם עם מאכלים שמכילים שומן טראנס אבל גם שם זה לא יוצא(מעבר לכך שזה סוג של שומן בלתי רווי).
מה ההפרש הזה אומר? שומן שלא ידוע אם הוא רווי או לא?
דוגמאות לערכים:
Beef, ground, 80% lean meat / 20% fat, patty, cooked, broiled [hamburger, ground chuck] Nutrition Facts & Calories
5.7+6.7+0.4=15.1 לא "בדיוק שווה"
Nuts, mixed nuts, dry roasted, with peanuts, without salt added Nutrition Facts & Calories
6.9+31.4+10.8 פחות מ-51.4
מישהוא מכיר את זה ויודע למה זה ככה?