הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על סך השומנים

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
שמתי לב למשהוא מוזר בערכים של שומנים בדפי המפרט התזונתיים. ממה שידוע לי השומנים הם:רווי,חד בלתי רווי ורב בלתי רווי. ברוב המפרטים התזונתיים בישראל פורמט הכתיבה הוא כזה: "שומנים X גרם מתוכם שומן רווי Y גרם". מה שאומר שהשאר זה שומן בלתי רווי? ככה תמיד חשבתי.
שמתי לב שבערכים מלאים שניתן למצוא בחומרי גלם או במאכלים ממש נפוצים. שאני מסתכל על סך השומנים ועל פירוט השומנים אני רואה שהסך לא שווה לסכום של הפירוט(סטיה של 4-15%). זאת אומרת ששומן רווי ועוד שומן חד בלתי רווי ועוד שומן רב בלתי רווי עדיין קטן יותר מסך השומנים. נסיתי גם עם מאכלים שמכילים שומן טראנס אבל גם שם זה לא יוצא(מעבר לכך שזה סוג של שומן בלתי רווי).
מה ההפרש הזה אומר? שומן שלא ידוע אם הוא רווי או לא?
דוגמאות לערכים:
Beef, ground, 80% lean meat / 20% fat, patty, cooked, broiled [hamburger, ground chuck] Nutrition Facts & Calories
5.7+6.7+0.4=15.1 לא "בדיוק שווה"
Nuts, mixed nuts, dry roasted, with peanuts, without salt added Nutrition Facts & Calories
6.9+31.4+10.8 פחות מ-51.4

מישהוא מכיר את זה ויודע למה זה ככה?

הועבר לפורום תזונה ותוספים

בכל מקרה, החלוקה שאתה נתת היא כללית מאוד, ולא מסתכלת על התמונה המלאה
אם תסתכל טוב למטה, יש גם הסבר על סוגי השומנים הנוספים שיש שם, כמו שומן טרנס, שהוא סוג של שומן רווי, אבל עם משמעות שונה, כנ"ל לגבי כל שאר השומנים ברשימה, וביחד זה כן מסתכם בכמות הרשומה

• פותח/ת השרשור
באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר.
הועבר לפורום תזונה ותוספים
באיזה פורום פתחתי את זה? טוב, אולי טעיתי.
אם תסתכל טוב למטה, יש גם הסבר על סוגי השומנים הנוספים שיש שם, כמו שומן טרנס, שהוא סוג של שומן רווי, אבל עם משמעות שונה,
שומן טראנס זה סוג של שומן בלתי רווי(קשר כפול בן אטומי הפחמן). ובכלל זה לא רלוונטי כי בדקתי את זה גם בערכים שלא מכילים שומן טראנס וגם בכאלה שמכילים. נראה שכמות בשומן טראנס הרשומה נלקחת מכמות השומן הבלתי רווי(מה שהגיוני שיהיה).ואם לא ,בכל זאת הסיכום הוא לא נכון(רק שהפעם לכיוון השני) כמו לדוגמא פה: הכמות הכוללת יוצאת יותר מ10 גרם יותר מסך השומנים(לכן אני לא מאמין ששומן טראנס נכלל בנפרד).
Margarine, 80% fat, stick, includes regular and hydrogenated corn and soybean oils Nutrition Facts & Calories
כנ"ל לגבי כל שאר השומנים ברשימה, וביחד זה כן מסתכם בכמות הרשומה
שוב לא יודע על מה אתה מדבר. לא מצאתי אף מקרה לפי כל שיטת חישוב שזה יוצא נכון.

באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

באיזה פורום פתחתי את זה? טוב, אולי טעיתי.

שומן טראנס זה סוג של שומן בלתי רווי(קשר כפול בן אטומי הפחמן). ובכלל זה לא רלוונטי כי בדקתי את זה גם בערכים שלא מכילים שומן טראנס וגם בכאלה שמכילים. נראה שכמות בשומן טראנס הרשומה נלקחת מכמות השומן הבלתי רווי(מה שהגיוני שיהיה).ואם לא ,בכל זאת הסיכום הוא לא נכון(רק שהפעם לכיוון השני) כמו לדוגמא פה: הכמות הכוללת יוצאת יותר מ10 גרם יותר מסך השומנים(לכן אני לא מאמין ששומן טראנס נכלל בנפרד).
Margarine, 80% fat, stick, includes regular and hydrogenated corn and soybean oils Nutrition Facts & Calories

שוב לא יודע על מה אתה מדבר. לא מצאתי אף מקרה לפי כל שיטת חישוב שזה יוצא נכון.
באמת יש שם משהו שלא מסתדר לחלוטין, יכול להיות שזה טעות שלהם, ויכול להיות שזה נובע מהשיטה של המדידה של של הכמויות המדוייקות, אבל בכל מקרה המספרים הרבה יותר קרובים למה שרשום עם אתה מחשב את כל שאר סוגי השומנים ביחד, יש גם סיבה שהם כולם רשומים תחת שומנים כוללים, ולא תחת ההגדרה הכללית של כל אחד מהם

• פותח/ת השרשור
באמת יש שם משהו שלא מסתדר לחלוטין, יכול להיות שזה טעות שלהם, ויכול להיות שזה נובע מהשיטה של המדידה של של הכמויות המדוייקות, אבל בכל מקרה המספרים הרבה יותר קרובים למה שרשום עם אתה מחשב את כל שאר סוגי השומנים ביחד, יש גם סיבה שהם כולם רשומים תחת שומנים כוללים, ולא תחת ההגדרה הכללית של כל אחד מהם
ה"טעות" הזאת קיימת בכל ערך תזונתי. מה זאת אומרת שאר סוגי השומנים? תתי קטוגוריות של חד/רב בלתי רווי? הרי הם כלולים בתוכם.

@Mike בתור מישהוא שעוסק בתזונה הרבה זמן-אתה מכיר את התופעה הזאת?/דעתך בעניין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית