הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי חזה

• פותח/ת השרשור DANI55
  • פורסם בתאריך

DANI55

משתמש מתחיל
212
6
נק' מוניטין:
6
212
6
אני עושה 3 תרגילים לחזה: לחיצת חזה במכונה, פרפר במכונה וכבל כרוס.
האם השלוש תרגילים האלו עובדים על כל חלקי השריר של החזה ?

לעבודה מלאה על החזה תוודא שיש עבודה על החלק העליון (לחיצה בשיפוע חיובי 30-45 מעלות)
החלק המרכזי (לחיצה אופקית)
החלק התחתון (פחות חשוב - לחיצה אופקית מפתחת אותו יחסית הרבה, אבל אם חשוב לך אז מקבילים או לחיצה בשיפוע שלילי)
קו הפרדה (קייבל קרוס)

אין שום צורך לעבוד על החזה מכל הכיוונים, זה לא שריר כזה מורכב, לרוב בנצ' עם מוט או דאמבלים יעשה את העבודה כמו שצריך ויספיק לחלוטין
מה שצריך יותר זה יותר דווקא נפח גבוה יחסית ולאמן אותו כמה פעמים בשבוע, לפחות פעמיים אם לא שלוש, פה בדרך כלל אנשים נופלים

• פותח/ת השרשור
לעבודה מלאה על החזה תוודא שיש עבודה על החלק העליון (לחיצה בשיפוע חיובי 30-45 מעלות)
החלק המרכזי (לחיצה אופקית)
החלק התחתון (פחות חשוב - לחיצה אופקית מפתחת אותו יחסית הרבה, אבל אם חשוב לך אז מקבילים או לחיצה בשיפוע שלילי)
קו הפרדה (קייבל קרוס)
מזה קו ההפרדה הזה?
אם אני עושה בנץ פרס בסמית פרס זה עדיין טוב ?

אין שום צורך לעבוד על החזה מכל הכיוונים, זה לא שריר כזה מורכב, לרוב בנצ' עם מוט או דאמבלים יעשה את העבודה כמו שצריך ויספיק לחלוטין
מה שצריך יותר זה יותר דווקא נפח גבוה יחסית ולאמן אותו כמה פעמים בשבוע, לפחות פעמיים אם לא שלוש, פה בדרך כלל אנשים נופלים
מה הכוונה נפח גבוה יותר?
אבל אם השריר מחולק לשלוש(עליון, אמצעי, תחתון) אז לא צריך תרגיל שעובד על כל חלק ?

בגדול סמית' זה ממש טוב להיפרטרופיה של החזה. אני אישית מוצא את זה קצת מיותר כי הוא מזניח קצת שרירים אחרים והמשקל הוא נמוך יותר, והכתפיים יכולות לעשות קצת בעיות כי הזווית של הלחיצה לפי מה שאני רואה בדרך כלל אנשים לא לוחצים טוב בסמית', כנראה בגלל הסטאפ.
קו ההפרדה הוא האמצע של החזה(ההפרדה בין שני החלקים של החזה)
לגבי התרגילים, אני חושב שיספיק לחזה בנץ' פרס בשיפוע עליון (כתפיים וחלק עליון) ומקבילים או בנץ' פרס שטוח.

נערך לאחרונה:
אם אני עושה בנץ פרס בסמית פרס זה עדיין טוב ?
רעיון רע, אל תעשה את זה, עלול לדפוק לך את הכתף

מה הכוונה נפח גבוה יותר?
נפח=משקלXחזרותXסטים
ככל שהנפח השבועי גדול יותר, ככה השריר יגדל יותר (ברמת העיקרון, כמובן שיש עוד כמה פרמטרים שנכנסים למשחק, אבל זה העיקרי מביניהם)

אבל אם השריר מחולק לשלוש(עליון, אמצעי, תחתון) אז לא צריך תרגיל שעובד על כל חלק ?
השריר לא מחולק, אז אין צורך לעבוד על כל החלקים שלא קיימים

בעיקרון בכל לחיצת חזה כל החזה עובד, רק שהזווית תקבע איזה סיבי שריר יעבדו חזק יותר ואילו פחות, מה שכנראה לא דבר קריטי למתאמן מתחיל להשים דגש על. אבל בזווית עליונה בלחיצת חזה כתף קדמית עובדת חזק יותר שזה שיקול אחר שצריך לקחת בחשבון.
אבל פרפר לדוגמא עובד ממש טוב על החזה בכיווץ ומתיחה שלו, ועליו לא חושב ששווה לדלג..

• פותח/ת השרשור
רעיון רע, אל תעשה את זה, עלול לדפוק לך את הכתף

נפח=משקלXחזרותXסטים
ככל שהנפח השבועי גדול יותר, ככה השריר יגדל יותר (ברמת העיקרון, כמובן שיש עוד כמה פרמטרים שנכנסים למשחק, אבל זה העיקרי מביניהם)

השריר לא מחולק, אז אין צורך לעבוד על כל החלקים שלא קיימים
אז כדי לעשות לעשות דאבל פרס בשיפוע חיובי או בשטוח ?

בעיקרון בכל לחיצת חזה כל החזה עובד, רק שהזווית תקבע איזה סיבי שריר יעבדו חזק יותר ואילו פחות, מה שכנראה לא דבר קריטי למתאמן מתחיל להשים דגש על. אבל בזווית עליונה בלחיצת חזה כתף קדמית עובדת חזק יותר שזה שיקול אחר שצריך לקחת בחשבון.
אבל פרפר לדוגמא עובד ממש טוב על החזה בכיווץ ומתיחה שלו, ועליו לא חושב ששווה לדלג..
יש הבדל בין פרפר במכונה או עם משקולות בשכיבה ?
שאני עושה פרפר במכונה אני מרגיש גם את הגב, זה בסדר ?

אז כדי לעשות לעשות דאבל פרס בשיפוע חיובי או בשטוח ?
תתחיל בשטוח, אין שום סיבה שזה לא יעבוד

יש הבדל בין פרפר במכונה או עם משקולות בשכיבה ?
אלה 2 פונקציות שונות של התנועה של שריר החזה, אז אלה תרגילים די שונים

שאני עושה פרפר במכונה אני מרגיש גם את הגב, זה בסדר ?
זה השריר האחרון שאתה צריך להרגיש, כנראה שאתה עושה משהו לא נכון

אני עושה 3 תרגילים לחזה: לחיצת חזה במכונה, פרפר במכונה וכבל כרוס.
האם השלוש תרגילים האלו עובדים על כל חלקי השריר של החזה ?
כבל קרוס זה בסדר, אבל את השניים הראשונים תחליף בבנץ׳ פרס ובבנץ שיפוע חיובי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית