הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לעשות SQUAT לא משנה מה אני עושה

• פותח/ת השרשור Jviega
  • פורסם בתאריך

Jviega

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
אני מאוד מתוסכל מהנושא הזה
אני פשוט לא מצליח לעשות סקוואטים, צפיתי באין סוף סרטונים ומדריכים, אבל כשזה מגיע לעשייה, לא משנה כמה אני מקפיד, הגוף אוטומטית משנה את התנוחה והיציבות.
כשאני מנסה לעשות סקוואט הברכיים אוטומטית הולכות קדימה מדיי, וכשאני מנסה לייצב את זה כמו שצריך וללכת אחורה עם הישבן אני ישר מאבד שיווי משקל, הכפות רגליים מתרוממות למעלה ואני מרגיש שעוד שנייה אני נופל.

וכל זה עוד בכלל בלי משקל, אני אשכרה מנסה קודם לעשות את התנוחה של סקוואט תקינה בלי כלום וגם את זה לא מצליח.
יש לי גידי אכילס קצרים (שאני כבר הרבה זמן מותח אותם ועובד עליהם), והרגליים שלי הם בצורה של X, זאת אומרת הברכיים טיפה הולכות פנימה (לא משהו קיצוני)
לא יודע אם כל זה קשור או לא

אבל באמת אני פשוט לא מצליח לעשות סקוואט וכבר לא יודע מה לעשות
אני לא סומך על המאמנים בחדרי כושר ממה שיצא לי לראות הם לא מבינים שום דבר וכל אחד שם אומר לי כל פעם לעשות את אותו תרגיל בצורה אחרת, אז אני כבר לא סומך עליהם.

מה אפשר לעשות?

קח 2 אימונים אישיים עם מאמן אישי - בטוח שזה יסדר אותך.

גם אני הייתי במקום שלך אחרי שהתעכבתי עם הסקוואט בין 6 ל-7 חודשים עד שהלכתי לאימון אישי וזה סידר אותי.

סקוואט זו תנועה טבעית, כל אחד יכול לעשות אותו בצורה כזאת או אחרת
כל מי שאי פעם בא לפורום ואמר שהוא יודע איך לעשות אבל לא מצליח בפועל לא יודע איך ומפספס את החלקים החשובים, אז או שתפרסם פה סרטון, או שתיקח מאמן פרטי לאיזה 2 שיעורים שיעבוד איתך על טכניקה

• פותח/ת השרשור
סקוואט זו תנועה טבעית, כל אחד יכול לעשות אותו בצורה כזאת או אחרת
כל מי שאי פעם בא לפורום ואמר שהוא יודע איך לעשות אבל לא מצליח בפועל לא יודע איך ומפספס את החלקים החשובים, אז או שתפרסם פה סרטון, או שתיקח מאמן פרטי לאיזה 2 שיעורים שיעבוד איתך על טכניקה
סקוואט זה אומנם תנועה טביעית, אבל בחיים המודרנים שרובנו יושבים רוב היום, הגוף והשרירים משתנים בהתאם והעמידה משתנת, הרבה שרירים נהדקים ואחרים נהיים רפויים מדיי
ואז כשעושים סקוואט הגוף עושה את התרגיל בצורה לא תקינה

אבל כן, אני מניח שאין לי אופציה אחרת מאשר לקחת איזה מאמן
הבעיה זה איפה אני מוצא אחד שיש לו חדר כושר, אני לא סומך על מאמנים בחדרי כושר.

סקוואט זה אומנם תנועה טביעית, אבל בחיים המודרנים שרובנו יושבים רוב היום, הגוף והשרירים משתנים בהתאם והעמידה משתנת, הרבה שרירים נהדקים ואחרים נהיים רפויים מדיי
ואז כשעושים סקוואט הגוף עושה את התרגיל בצורה לא תקינה

אבל כן, אני מניח שאין לי אופציה אחרת מאשר לקחת איזה מאמן
הבעיה זה איפה אני מוצא אחד שיש לו חדר כושר, אני לא סומך על מאמנים בחדרי כושר.
זה נכון ששרירים מתקשים והמפרקים לא זזים הרבה, אבל אחרי אפילו שבוע או פחות של פעילות גופנית יש לך מספיק יכולת תזוזה ללואו בר עד מקביל

כמה דברים שיצא לי להיתקל בהם גם מניסיון עם עצמי בתחילת הדרך שקצת הסתבכתי עם סקוואט וגם ממה שראיתי עם חברים שלי שהייתה להם בעיה יחסית דומה:
*)עבודה על התנועה בחלקים יכולה לעזור ממש - אתה מרגיש שאתה נופל קדימה עם הברכיים? כמה שזה נשמע לך חסר פואנטה פשוט תתרגל בבית את אותו שלב של התנועה פעם אחרי פעם עד שאתה לא נופל קדימה מידי עם הברכיים ועד שאתה לא מאבד שיווי משקל. ולא רק החלק הזה של התנועה, אתה יכול לתרגל כל חלק בנפרד, הכול ביחד ולא חייב תלות במכון פשוט תתרגל בבית ללא מוט, ככל שתעבוד על זה בשלב מסוים זה ייראה לך כל כך פשוט.

*)משקל סביר שייתן לך התנגדות: כשהתעקשתי לתרגל טכניקה עם מוט ריק והיה לי קל מידי עם המשקל והרגשתי קצת לא יציב כי לא הייתה לי מספיק התנגדות זה הקשה עלי בתרגול אבל שבחרתי לשים קצת יותר התנגדות כמו 30-40 קילו היה לי הרבה יותר קל ונוח לתרגל את הטכניקה של הסקוואט במכון, אם אתה מתרגל עם מוט ריק ומרגיש שאתה צריך עוד קצת התנגדות כדי להצליח לתרגל בצורה טובה יותר תוסיף משקל לא גבוה מידי שישרת את המטרה הזאת.

• פותח/ת השרשור
מאיפה אתה בארץ ?

מראשון לציון

כמה דברים שיצא לי להיתקל בהם גם מניסיון עם עצמי בתחילת הדרך שקצת הסתבכתי עם סקוואט וגם ממה שראיתי עם חברים שלי שהייתה להם בעיה יחסית דומה:
*)עבודה על התנועה בחלקים יכולה לעזור ממש - אתה מרגיש שאתה נופל קדימה עם הברכיים? כמה שזה נשמע לך חסר פואנטה פשוט תתרגל בבית את אותו שלב של התנועה פעם אחרי פעם עד שאתה לא נופל קדימה מידי עם הברכיים ועד שאתה לא מאבד שיווי משקל. ולא רק החלק הזה של התנועה, אתה יכול לתרגל כל חלק בנפרד, הכול ביחד ולא חייב תלות במכון פשוט תתרגל בבית ללא מוט, ככל שתעבוד על זה בשלב מסוים זה ייראה לך כל כך פשוט.

*)משקל סביר שייתן לך התנגדות: כשהתעקשתי לתרגל טכניקה עם מוט ריק והיה לי קל מידי עם המשקל והרגשתי קצת לא יציב כי לא הייתה לי מספיק התנגדות זה הקשה עלי בתרגול אבל שבחרתי לשים קצת יותר התנגדות כמו 30-40 קילו היה לי הרבה יותר קל ונוח לתרגל את הטכניקה של הסקוואט במכון, אם אתה מתרגל עם מוט ריק ומרגיש שאתה צריך עוד קצת התנגדות כדי להצליח לתרגל בצורה טובה יותר תוסיף משקל לא גבוה מידי שישרת את המטרה הזאת.

חשבתי על זה, ואמרתי לעצמי שאני אתרגל בבית את התנוחה, הבעיה היא שאני לא יודע אם התנוחה שאותה אני מתרגל היא התנוחה התקינה
כאילו יכול להיות בכלל שאני מתרגל תנוחה לא תקינה בכלל, אני יודע שבסקוואט צריך שהברכיים לא יעברו את קו האצבעות, צריך לשמור על גב ישר, להוריד ולהדק מרפקים לצדדים, ולשמור על מבט ישר וקדימה, ואז גם לרדת למטה ככה
זה לא פשוט כשאין מישהו לידך ומעיר לך, כי בזמן מאמץ הגוף ישר משנה את התנוחה לאיך שנוח לו ואיך שהוא רגיל ולפעמים אתה בתור מי שעושה את התרגיל בכלל לא מודע לזה שזה קורה.

מראשון לציון

חשבתי על זה, ואמרתי לעצמי שאני אתרגל בבית את התנוחה, הבעיה היא שאני לא יודע אם התנוחה שאותה אני מתרגל היא התנוחה התקינה
כאילו יכול להיות בכלל שאני מתרגל תנוחה לא תקינה בכלל, אני יודע שבסקוואט צריך שהברכיים לא יעברו את קו האצבעות, צריך לשמור על גב ישר, להוריד ולהדק מרפקים לצדדים, ולשמור על מבט ישר וקדימה, ואז גם לרדת למטה ככה
זה לא פשוט כשאין מישהו לידך ומעיר לך, כי בזמן מאמץ הגוף ישר משנה את התנוחה לאיך שנוח לו ואיך שהוא רגיל ולפעמים אתה בתור מי שעושה את התרגיל בכלל לא מודע לזה שזה קורה.
אוקי רואים שאתה לא ממש יודע איך לעשות סקוואט, אז הנה:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית