הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גיוון בסוגי חלבון

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
שבוע טוב לכולם,
קראתי במקומות שונים כי מומלץ לגוון ככל האפשר במקורות החלבון(ולא להתבסס רק על בשר,חזה עוף, קוטג', טונה, ביצים..)
השאלה היא האם יש הבדל בין סוגים החלבון(במידה ואכן כולם מלאים), או שההמלצה נובעת מאיזון תזונתי כללי(לדוגמה לא מומלץ לצרוך הרבה טונות בגלל כספית, או עוף בגלל אנטיביוטיקה).
במידה ואכן יש משמעות לסוג החלבון מעבר למשמעות התזונתי של המאכל, לאיזה קבוצות החלבון מתחלק? חלבון חלב(אבקת חלבון, קוטג, חלב..), חלבון ביצה ובשר?
אשמח לקצת סגר בנושא,
תודה רבה מראש !

הרעיון הא לא לאכול רק חזה עוף, או רק קוטג' וככה הלאה, אתה פשוט צריך לגוון את המקורות של החלבון בשביל לגוון את התזונה, לא בגלל סיבה מיוחדת

הרעיון הא לא לאכול רק חזה עוף, או רק קוטג' וככה הלאה, אתה פשוט צריך לגוון את המקורות של החלבון בשביל לגוון את התזונה, לא בגלל סיבה מיוחדת
אבל למה זה משנה? אם אני אצרוך 80% מהחלבון שאני צריך מעוף ו20% ממוצרי חלב או אם אני אצרוך 50% מעוף 50% ממוצרי חלב,תהיה לזה השפעה שונה על הגוף?

אבל למה זה משנה? אם אני אצרוך 80% מהחלבון שאני צריך מעוף ו20% ממוצרי חלב או אם אני אצרוך 50% מעוף 50% ממוצרי חלב,תהיה לזה השפעה שונה על הגוף?
ברור , לא מבחינת החלבון אולי אבל מבחינת ערכים תזונתיים אחרים

חלבון (מלא) זה חלבון. מה שחשוב זה הערכים סה"כ ז"א לכל מנת חלבון מגיע איתה גם שומן ופחמימה וזה בעצם מה שמשנה.

הרעיון הוא נטו לגוון את התזונה, בעיקר כדי לקבל את הערכים הנוספים לחלבון, כמו שומנים, פחמימות וויטמינים

• פותח/ת השרשור
וההבדל בין לבן של ביצה לאבקת חלבון שולי לחלוטין(מבחינת ערכים), או בין קוטג' 3٪ לחזה עוף- אכן זה לא משנה מה מהם אוכל? פשוט יש ימים שלא יוצא לגוון, ותהיתי אם זה באמת חשוב.

וההבדל בין לבן של ביצה לאבקת חלבון שולי לחלוטין(מבחינת ערכים), או בין קוטג' 3٪ לחזה עוף- אכן זה לא משנה מה מהם אוכל? פשוט יש ימים שלא יוצא לגוון, ותהיתי אם זה באמת חשוב.
בחלבון עצמו ההבדל די זניח ולא משמעותי מספיק כדי להיות סיבה חשובה.
תנסה פשוט לגוון כמה שניתן

תמיד אבל תמיד אוכל עדיף על אבקת חלבון.
ואגב מעבר לחלבון, ביצים זה גם מקור לשומנים טובים ולויטמין D

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית