הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בתזונה

TheStrongest

משתמש מתחיל
39
1
נק' מוניטין:
1
39
1
היי, מה המצב?
תראו, אני רוצה להתחיל לבנות תפריט לחיטוב אבל יש כמה שאלות בתזונה שקצת בעייתיות (חיטוב ראשון), נתחיל:

1. אם אני אוכל כל 10 ימים ארוחת צ'יט שהיא גם תהיה אחראית על העמסת פחמימות, זה אפשרי? (רק המבורגר).

2. בארוחות שישי שבת, איך אני יכול לעמוד בתפריט? אוכלים ארוחת שישי, אני לא אגע בחצילים שיש על השולחן? אני צריך להתפשר רק על סלט וטחינה בגג ולאכול את האוכל שלי?

3. אני עכשיו מכין חביתה, סלט, מאיפה אני אספור את הקלוריות שיש בכף שמן זית? או בנגיעה של הפלפל שחור? אני מכין שיבולת שועל, איך אני אחשב את הערכים התזונתיים של 3/4 כוס חלב?

4. חלב קוטג' וכו' 3% יכולות להוות בעיה? מה מסתתר מאחורי הסיפור עם החלב?

5 והרצינית:
אני מתאמן AB בסדר הבא: ראשון שני אימון משקולות, שלישי אירובי, רביעי חמישי אימון משקולות, שישי שבת מנוחה טוטאלית
אז נניח הBMR שלי הוא 2000, כפול 1.2 יוצא 2400 ו2400 זה ליום מנוחה טוטאלית לא לעשות כלום (שישי שבת)
באימוני משקולות, סתם אני זורק - 150 קלוריות, יוצא לי 2550 קלוריות לימים שאני מתאמן במשקולות (ראשון שני רביעי חמישי)
באימון אירובי, "סתם אני זורק" - 500 קלוריות, יוצא לי 2900 קלוריות לימים שאני מתאמן אירובי (שלישי).

ובסיכום: 2400 תחזוקה, 2550 לאימון משקולות ו-2900 לאירובי - איך בדיוק אני מחליט על גירעון קלורי? איך אפשר? כל פעם תפריט אחר? לא חושב... ולפי ההיגיון שלי, כל יום מידת הרעב תהיה שונה - ביום שיש לי אירובי אני אהיה יותר רעב מאשר יום תחזוקה שאני לא עושה כלום בגלל צריכת הקלוריות...

חושב שזה הכל, הבעיות הרציניות נמצאות כאן ותודה רבה לעונים! 😃

1. אין שום בעיה עם זה.

2. אין מה לעשות, או שתאכל מה שכולם אוכלים ותלמד מה וכמה בערך אתה אוכל ותעבוד על הבערך, ותעקוף את עניין הערכים ע"י זה שתנסה להשלים את השאר מחוץ לארוחת שישי, או שפשוט תאכל את האוכל שלך, מה שעובד לך יותר טוב.

3. מחשבוני קלוריות באינטרנט, הם יתנו לך את כל הערכים שאתה צריך לכל אלה.

4. אין שום בעיה. וחלב מגיע מעטינים של פרה, זה בערך הסיפור שאני מכיר.

5. תחשיב לשניהם בערך 300 קלוריות לאימון. אתה יכול בימי אימון להוסיף איזה משהו או 2 כדי להשלים את הקלוריות, או לעשות תפריט שונה כדי שיהיה לך גיוון שבו יש יותר קלוריות, או לעשות תפריט שבועי עם ממוצע של כל הימים

• פותח/ת השרשור
1. אין שום בעיה עם זה.

2. אין מה לעשות, או שתאכל מה שכולם אוכלים ותלמד מה וכמה בערך אתה אוכל ותעבוד על הבערך, ותעקוף את עניין הערכים ע"י זה שתנסה להשלים את השאר מחוץ לארוחת שישי, או שפשוט תאכל את האוכל שלך, מה שעובד לך יותר טוב.

3. מחשבוני קלוריות באינטרנט, הם יתנו לך את כל הערכים שאתה צריך לכל אלה.

4. אין שום בעיה. וחלב מגיע מעטינים של פרה, זה בערך הסיפור שאני מכיר.

5. תחשיב לשניהם בערך 300 קלוריות לאימון. אתה יכול בימי אימון להוסיף איזה משהו או 2 כדי להשלים את הקלוריות, או לעשות תפריט שונה כדי שיהיה לך גיוון שבו יש יותר קלוריות, או לעשות תפריט שבועי עם ממוצע של כל הימים
תודה על המענה זה קודם כל
לגבי שלוש, אני ראיתי אנשים שמפרסמים תפריטים סתם דוגמה: שיבולת שועל 50 גרם + יוגורט, אז אם אני מחליט לעשות ככה כשאני בא במחשבונים להוסיף מאכלים לתפריט אני צריך להוסיף פה גם כמה חלב אני מוסיף? אם אנשים כותבים "אורז מלא" - הם צריכים לחשב גם את התבלינים שהם מוסיפים במחשבונים כשהם בונים את התפריט?

לגבי חמש, איך אני עושה ממוצע של כל הימים ומוסיף לזה גירעון? אתה יכול לקחת את הדוגמה שהבאתי^

תודה

לגבי שלוש, אני ראיתי אנשים שמפרסמים תפריטים סתם דוגמה: שיבולת שועל 50 גרם + יוגורט, אז אם אני מחליט לעשות ככה כשאני בא במחשבונים להוסיף מאכלים לתפריט אני צריך להוסיף פה גם כמה חלב אני מוסיף? אם אנשים כותבים "אורז מלא" - הם צריכים לחשב גם את התבלינים שהם מוסיפים במחשבונים כשהם בונים את התפריט?
אם אתה מוסיף שלוק חלב לקפה אז אתה יכול להתעלם ממנו, אבל אם אתה כבר שותה כוס או מעבר אז תתחיל להחשיב את זה, ומן הסתם את כל המאכלים שאתה אוכל.
תבלינים זה כבר מוגזם, תחשיב רק מה שיש לו כמות מדידה נורמלית.

לגבי חמש, איך אני עושה ממוצע של כל הימים ומוסיף לזה גירעון? אתה יכול לקחת את הדוגמה שהבאתי^
במקרה שלך לדוגמא, הייתי מחשיב יום אימון כ-2700 קלוריות, ואז אתה עושה (2700X5+2400X2)/7
זה יוצא 2615 קלוריות ליום, מזה אתה מחסיר עד 500 קלוריות, וזה יוצא 2115 קלוריות בערך ליום, זו דוגמא

• פותח/ת השרשור
אם אתה מוסיף שלוק חלב לקפה אז אתה יכול להתעלם ממנו, אבל אם אתה כבר שותה כוס או מעבר אז תתחיל להחשיב את זה, ומן הסתם את כל המאכלים שאתה אוכל.
תבלינים זה כבר מוגזם, תחשיב רק מה שיש לו כמות מדידה נורמלית.

במקרה שלך לדוגמא, הייתי מחשיב יום אימון כ-2700 קלוריות, ואז אתה עושה (2700X5+2400X2)/7
זה יוצא 2615 קלוריות ליום, מזה אתה מחסיר עד 500 קלוריות, וזה יוצא 2115 קלוריות בערך ליום, זו דוגמא
אוקיי, פשוט תודה רבה לך!
והמלצתך על אירובי, יש בזה חשיבות כל שהיא לעשות דווקא בחיטוב? כי זה דיי מוסיף עוד משתנה לתפריט ואני עושה את זה רק לסיבולת לב ריאה ולא כדי ליצור גירעון, אז אם ככה לא כדאי לוותר על האירובי ולשים אותו כמו שצריך אחרי החיטוב?

אוקיי, פשוט תודה רבה לך!
והמלצתך על אירובי, יש בזה חשיבות כל שהיא לעשות דווקא בחיטוב? כי זה דיי מוסיף עוד משתנה לתפריט ואני עושה את זה רק לסיבולת לב ריאה ולא כדי ליצור גירעון, אז אם ככה לא כדאי לוותר על האירובי ולשים אותו כמו שצריך אחרי החיטוב?
סיבולת לב ריאה זה לא רע, אבל בחיטוב זה בעיקר טוב בשביל לאפשר לך לאכול עוד, אם אתה מסתדר בלי זה אז אתה לא חייב לעשות חיטוב

• פותח/ת השרשור
סיבולת לב ריאה זה לא רע, אבל בחיטוב זה בעיקר טוב בשביל לאפשר לך לאכול עוד, אם אתה מסתדר בלי זה אז אתה לא חייב לעשות חיטוב
אוקיי, ולמה יש חשיבות לאכול פחמימות מורכבות מלאות בבוקר כשקמים מאשר במהלך היום?
ואני מניח שזהו, תודה רבה על העזרה שלך!

אוקיי, ולמה יש חשיבות לאכול פחמימות מורכבות מלאות בבוקר כשקמים מאשר במהלך היום?
ואני מניח שזהו, תודה רבה על העזרה שלך!
בחיים לא שמעתי על ההמלצה הזאת....

אני חייב להוסיף שלמרות שנראה לך שכל הרטבים למיניהם כגון קטשופ,מיונז הם מניורים בקלוריות אבל לצערנו כמות גדולה מהם יכולה לשבש חיטוב,רצוי לך להמנע מרטבים כמו קטשופ.. או להחשיב אותם בתפריט כי גם להם יש קלוריות ולפעמים זה משפיע על הירידה באחוז שומן שלך.
יש מאמר על זה בקילוגרם

• פותח/ת השרשור
אני חייב להוסיף שלמרות שנראה לך שכל הרטבים למיניהם כגון קטשופ,מיונז הם מניורים בקלוריות אבל לצערנו כמות גדולה מהם יכולה לשבש חיטוב,רצוי לך להמנע מרטבים כמו קטשופ.. או להחשיב אותם בתפריט כי גם להם יש קלוריות ולפעמים זה משפיע על הירידה באחוז שומן שלך.
יש מאמר על זה בקילוגרם
אוקיי, אז למשל קטשופ אם אני רוצה להוסיף קצת ליד החזה עוף אני צריך לבדוק כבר עכשיו במשקל, כמה גרם אני בדרך כלל שם? -בשביל להכניס את הכמות לתפריט תזונה?

אוקיי, אז למשל קטשופ אם אני רוצה להוסיף קצת ליד החזה עוף אני צריך לבדוק כבר עכשיו במשקל, כמה גרם אני בדרך כלל שם? -בשביל להכניס את הכמות לתפריט תזונה?
רטבים זה בעיה כבר ברגע שאתה מתחיל להוסיף את זה להכל בשביל הטעם, כי זה מצטבר
זה 50 קלורית בארוחה, ואז עוד סלט עם מלא רטבים זה עוד 100 קלוריות, ואז עוד רטבים בארוחה נוספת, וזה כבר מגיע בקלות ל-200-300 קלוריות

• פותח/ת השרשור
רטבים זה בעיה כבר ברגע שאתה מתחיל להוסיף את זה להכל בשביל הטעם, כי זה מצטבר
זה 50 קלורית בארוחה, ואז עוד סלט עם מלא רטבים זה עוד 100 קלוריות, ואז עוד רטבים בארוחה נוספת, וזה כבר מגיע בקלות ל-200-300 קלוריות
ואם זה קצת קטשופ באיזו ארוחה? לא חושב שאני אוכל יותר רטבים מזה

• פותח/ת השרשור
אם זה קצת (נגיד כפית) פעם ביום זה לא ביג דיל, מעבר כדאי או לספור או לנסות להימנע
משהו שמונע שלב אחד מלהתקדם זה העניין עם הסטרס, אני צריך להתחיל ישר גירעון של 500? או להתחיל עם משהו כמו 300 ישר ואז לעלות עם הזמן

משהו שמונע שלב אחד מלהתקדם זה העניין עם הסטרס, אני צריך להתחיל ישר גירעון של 500? או להתחיל עם משהו כמו 300 ישר ואז לעלות עם הזמן
אתה מתחיל עם ניטרלי לשבועיים בערך, אחרי זה אני ממליץ לך לרדת כל שבוע 100-200 קלוריות

כמו שאמרו אחרי,אם זה כפית ביום אז בסדר אבל אם זה מגיע למצב של כמה כפות אז רצוי

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו אחרי,אם זה כפית ביום אז בסדר אבל אם זה מגיע למצב של כמה כפות אז רצוי
מה לדעתך רצוי לשתות בבוקר? הבנתי שיש פרשה משהו עם תה ירוק, אבל מי שותה את זה בלי סוכר? ומצד אחד, אסור כמויות של סוכר

מה לדעתך רצוי לשתות בבוקר? הבנתי שיש פרשה משהו עם תה ירוק, אבל מי שותה את זה בלי סוכר? ומצד אחד, אסור כמויות של סוכר
תשתה מה שאתה רוצה, תנסה להתעלם בינתיים מגימיקים, ותתרכז בעיקר

• פותח/ת השרשור
תשתה מה שאתה רוצה, תנסה להתעלם בינתיים מגימיקים, ותתרכז בעיקר
ואם אני שותה נס להכניס את זה לתפריט? כי יש בזה יחסית קלוריות
והבנתי
תודה

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית