הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לי מאמן?

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
אני כותב בפורום כאן לא מעט שנים, החל מתחילת דרכי באימוני כוח, דרך התחרות הראשונה בדימונה ועד היום שאני גר בארץ אחרת (אוסטרליה) ומתחרה קבוע כאן מזה 4 שנים.

אם נסתכל על ההתפתחות של התחום, לפחות מנקודת מבט של הפורום - הכל התחיל מתוכניות בסיסיות, בזמנו החבר׳ה החזקים של הפורום היו שופפים 140~ לחמישיות וכל שבוע היו שוברים שיאים, עם הזמן החליפו תוכניות, חלקם התחילו להתחרות, חלקם החליפו ענף וחלקם פרשו.

כמה שנים קדימה, יש כבר למעלה מ10 חבר׳ה שמושכים 300+, 700 טוטאל זה משהו די שכיח, ובפורום רואים ע״ב שבועי אנשים שופפים 200 לחזרות. מה השתנה? התחום התפתח, תחרויות זה עניין שבשגרה (יש סביב 5-6 בשנה קרב 3 מלא) וכמעט לראשונה אי פעם יש יותר מאמנים עם נסיון בהכנת מתחרים בפאוורליפטינג, מאשר אצבעות על כף יד אחת.

מה לא השתנה? הראיה המכלילה של ״איך מתחזקים״. התשובה השכיחה שכמעט תמיד מתקבלת כאן בפורום -
SS-> חיטוב עם ליניארית -> טקסס -> 531 -> גלן / סמולוב / קורטא וכו׳.
גם אני הייתי ככה, עברתי תוכניות כל כמה חודשים, מקצה לקצה, מתוכניות מבוססות תדירות לתוכניות מבוססות תרגילי עזר לתוכניות מבוססות נפח. נכשלתי ונחלשתי 3 פעמים לפני שהצלחתי להתחזק פעם אחת.

מה חסר בתוכניות האלה? התאמה. יותר מזה - התאמה נכונה. בבנייה של תוכנית אימונים חשוב להסתכל על המון משתנים שעוזרים לשער את הנפח והתדירות שעובדים בו:
*אחוז שומן
*ותק באימונים
*כוח
*הסטוריית פציעות
*נקודות חלשות וחזקות
*טכניקה
*התאוששות ספציפית בכל תרגיל
*אורח חיים (עבודה, תחביבים)
*תזונה
*אלכוהול ו/או סמים
*חומרים

כל המשתנים הנ״ל, אפילו אחד מהם יכול לשנות לחלוטין את התכנון של התכנית מבחינת עצימות/נפח/תדירות.

מה שמשותף לכל התכניות ה״מוכרות״ - אף אחד מהן לא מתחשבת בכל המשתנים הללו. במקרה הטוב אם המתאמן קורא את הספר / מאמר הוא יכול לעשות חלק מההתאמות הללו, בהנחה שהוא מבצע אותן כמו שצריך. מנגד, קל מאוד להניח שאתה מבין עקרונות מסויימים ולהתאים את התכנית המוכנה ולהרוס אותה לחלוטין - קרה לי המון פעמים.

בעייתיות נוספת בתוכניות מוכנות, שיש להן תאריך תפוגה. באופן חד משמעי, בשלב מסויים תפסיק להתקדם, ואז השאלה מה הלאה? עוד תוכנית מוכנה? יותר מתקדמת? מה מגדיר את התכנית ״מתקדמת״? נפח? תדירות? עצימות? תרגילי עזר? זה סובייקטיבי, וכמובן משפיע אחד על השני. בשלב מסויים המתאמן יכנס ללופ של תכניות, כל אחת מתיימרת להביא את ״הבשורה״ ולפעמים משלה את המתאמן בטווח הקצר כי הנה הגביע הקדוש, שיאים נשברים בקצב, אבל אחרי כמה חודשים מפסיקים להתקדם, הולכים אחורה, נפצעים וכד׳ (לדוגמא השיטה הבולגרית).

עד כה, ציינתי את כל מה ש״לא בסדר״, עכשיו אני אציין מקרים שראיתי התקדמות פנומנלית מ0, ומה היום הגורמים לכך.
נתחיל ממקרי קיצון - תמיד יהיו בני 16-18 שהתחילו מגיל מוקדם ופשוט יתקדמו בכל תכנית שתתן להם, לעיתים יגיעו לכוח של מתאמן בן 30 עם כמה שנים נסיון. ככה זה שאתה בן 16, הורמונים בשמיים, התאוששות מקסימלית, בלי דאגות בחיים ובלי להחזיק משרה מלאה.
עכשיו למקרים היותר ״הגיוניים״ - חבר׳ה שהתחילו בלי הרבה נסיון, לא בגיל צעיר במיוחד, עם רמת כוח סבירה ולקחו מאמן מצויין.
בדר״כ התכנית תהיה משהו מאד סטנדרטי ומשעמם, הדגשים יהיו טכניים, התזונה תהיה בשליטה ומעקב והמטרה של התכנית תהיה ברורה עם מדדי ביצוע ידועים מראש.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

הבהרה - אין בפוסט כוונה לקדם שום מאמן ספציפי, יש מבחר מעולה בארץ וניתן להתרשם לבד. מי שמעוניין במאמנים נוספים אני יכול לקשר בכיף.

באמת שאני מסכים עם כל מילה. אם הייתי לוקח מאמן לפני כחצי שנה, הוא היה חוסך לי כמה חודשים טובים של תקיעות ופציעה שהשביתה אותי למלא זמן. אתה יכול להיות בטוח שהטכניקה שלך מושלמת וגם בסרטונים היא תראה טוב ויום אחד פשוט להפצע. אם הייתי הולך למאמן טוב ולא חושב שאני יודע הכל אז, זה היה חוסך לי הרבה חודשים של סבל ותאמינו לי הייתי משלם גם 5000 כדי שלא תקרה הפציעה הזאת. תחליטו מה יותר שווה, כי בסוף ראיתי 0 אנשים שבכוחות עצמם משיגים תוצאות טובות לעומת הרבה אנשים שהשיגו תוצאות מעולות עם מאמנים טובים. ולא סקוואט 140 ובנץ' 100 אני לא מחשיב לתוצאה טובה עם כל הכבוד. בזמן שאתה מגיע לסקוואט 140-160 עם פציעות בדרך או דריכה במקום, מאמן טוב יביא אותך ל200 ומעלה ויחסוך הרבה מאוד כאב ראש וסבל. תעשו את החישובים שלכם בהתאם.

השאלה מה המאמן יודע יותר טוב ממני בנקודת ההשקה בין המשתנים וההתאמה להתכנית, וגם איך הוא יכול להעריך איזו תכנית מתאימה אם לא על ידי ניסוי וטעייה בדיוק כמוני

השאלה מה המאמן יודע יותר טוב ממני בנקודת ההשקה בין המשתנים וההתאמה להתכנית, וגם איך הוא יכול להעריך איזו תכנית מתאימה אם לא על ידי ניסוי וטעייה בדיוק כמוני
לפעמים אתה לא שופט את עצמך בצורה אובייקטיבית מספיק, ולפעמים אתה רוצה פשוט לרוץ עם התוכנית ולא נותן מספיק זמן לכל שלב כי אתה חושב ש"עשית מספיק"
צריך מישהו אובייקטיבי לעשות את ההחלטות האלה
לא אומר שזה מה שכולם צריכים, יכול להיות שאתה באמת מספיק אובייקטיבי עם עצמך, אבל לא כולם ככה

אדם מכיר את עצמו לטוב (יודע מה עובד לך) או לרע (חושב שיודע מה עובד לך או עובד על עצמך ויש חיה כזאת). לעומתו מאמן אישי עם וותק (מן הסתם עליו מדובר כאן) מכיר את המתאמן ולא ירמה את עצמו + אובייקטיבי + מכיר מתאמנים אחרים וקידם גם אותם (אוביקטיבות וניסיון!!!).

אם כל מתאמן חייב מאמן? לדעתי לא. אבל מי שעדיין לא מכיר את עצמו או מתאמן מתחיל או מי שלא אוהב את שיטת הניסוי והתהייה בהחלט יצטרך. בכל אופן לייק ענק על המאמר.

מסכים עם כל מה שרשמת כאן אבל עוד בלי שאכנס לזה אפילו, כמו שמתחרים בענפי ספורט בהם מתחרים באופן אישי ולא קבוצתי (למשל טניס יחידים) ברגע שלוקחים את התחום לכיוון התחרותי אני לא חושב שבענפי ספורט שכאלה נהוג שלא לעבוד עם מאמן, אז מובן מאליו שגם בפאוורליפטינג זה מצופה והכרחי ברגע שהולכים אל הכיוון התחרותי

הבעיה כיום שכל אחד שלמד בויגנייט 3-4 חודשים(פעם אחת בשבוע) הוא מאמן וכותב תוכניות אימונים כאילו יש לו ידע/ניסיון. אני עברתי המון מאמנים גרועים והחלטתי שדי אני אצבור ניסיון ברשת וגם צברתי ניסיון באימונים ואבנה לעצמי וזה עבוד טוב

הבעיה כיום שכל אחד שלמד בויגנייט 3-4 חודשים(פעם אחת בשבוע) הוא מאמן וכותב תוכניות אימונים כאילו יש לו ידע/ניסיון. אני עברתי המון מאמנים גרועים והחלטתי שדי אני אצבור ניסיון ברשת וגם צברתי ניסיון באימונים ואבנה לעצמי וזה עבוד טוב
אז לפני שבוחרים עם מי לעבוד הולכים ובודקים מאנשים שכבר התנסו או קוראים ביקורות וחוות דעת

בעזהי"ת

אפשרות לגמרי בסדר. מול הרמה הרגילה של יוצאי בתי הספר למאמנים, וגם כשהם אחרי ותק בן שנתיים של שוטטות בנסיבות מחשידות בחדר הכושר שבו הם עובדים, כבר עדיף להיות אוטודידקט רציני. ולמען האמת אם אתה מחפש להיות ברמה גבוהה, אתה צריך להיות כזה.
אופיר לחלוטין לא התייחס לרמה הרגילה הזו.

מסכים עם כל מה שרשמת כאן אבל עוד בלי שאכנס לזה אפילו, כמו שמתחרים בענפי ספורט בהם מתחרים באופן אישי ולא קבוצתי (למשל טניס יחידים) ברגע שלוקחים את התחום לכיוון התחרותי אני לא חושב שבענפי ספורט שכאלה נהוג שלא לעבוד עם מאמן, אז מובן מאליו שגם בפאוורליפטינג זה מצופה והכרחי ברגע שהולכים אל הכיוון התחרותי
פאוורליפטינג זה עדיין ספורט בו ניתן להגיע לרמה גבוהה גם ללא מאמן, לעומת מקצועות ספורט בהם נדרש קצת יותר מאשר משמעת עצמית, רצון לעבוד קשה וחומרים.

בגלל העובדה שיש כל כך הרבה שרלטנים שלמדו קורס ורבע בוינגייט ודופקים לך איזה תכנית מוכנה מהWORD, יש עומס על האיכותיים, ולכן הם דורשים לעצמם מחירים גבוהים, גבוהים מדי בשבילי לפחות... בהחלט מבאס.
עוד עניין, ציינת את המקרים ה'הגיוניים', אם זה סתם אנשים שרוצים חיטוב \ קצת עלייה במסת שריר, אתה עדיין חושב שהתבנית המוכנה לא טובה?
אם זה סתם תחביב, גם צריך מאמן?

מאד פשוט.
בוחרים מאמן לפי הצלחת המתאמנים שלו (כל תחום לגופו).

איך אתה מגדיר "הצלחה"? מה זו "הצלחה"בתחום הזה, אם אתה מגדיר "הצלחה" כהשגת המטרות של אותו מתאמן , האם בכל מחיר? אם הוא השיג את המטרות אבל בטכניקה נוראית? אם המאמן מוכר לו חומרים על הדרך וטוען שהמתאמן טבעי? (וההתקדמות מגיעה בעיקר מהסיבה הזאת)
דברים כאלו קורים בארץ ובעולם , זה לא כזה פשוט וצריך לצאת מנקודת הנחה שברוב המקרים למתאמן אין מספיק ידע להבין בעצמו האם מה שאומרים לו לעשות טוב או לא, נכון או לא נכון.

אני בתור מאמן יודע מה דעתי לגביי בחירת המאמן הנכון, אבל כותב המאמר לא ציין זאת ואשמח לשמוע את דעתו בנושא...

איך אתה מגדיר "הצלחה"? מה זו "הצלחה"בתחום הזה, אם אתה מגדיר "הצלחה" כהשגת המטרות של אותו מתאמן , האם בכל מחיר? אם הוא השיג את המטרות אבל בטכניקה נוראית? אם המאמן מוכר לו חומרים על הדרך וטוען שהמתאמן טבעי? (וההתקדמות מגיעה בעיקר מהסיבה הזאת)
דברים כאלו קורים בארץ ובעולם , זה לא כזה פשוט וצריך לצאת מנקודת הנחה שברוב המקרים למתאמן אין מספיק ידע להבין בעצמו האם מה שאומרים לו לעשות טוב או לא, נכון או לא נכון.

אני בתור מאמן יודע מה דעתי לגביי בחירת המאמן הנכון, אבל כותב המאמר לא ציין זאת ואשמח לשמוע את דעתו בנושא...

הצלחה היא הגעה למטרה שהמתאמן הציב, בין אם זה פאוורליפטינג/בודיבילדינג/ האמת משקולות/ אומנויות לחימה, לא קשה לזהות הצלחה כשרואים אותה (מעבר לכך שהמתאמן השיג את המטרה שהציב לעצמו).
אם אתה רוצה ללכת לכיוון תחרותי, אתה צריך לבדוק כמה מתאמנים הגיעו לטופ תחת אותו מתאמן.

לגבי חומרים, זה תלוי בספורט ובמטרה של הספורטאי.
אם המטרה מצריכה להזריק, אז מה הבעיה להזריק?

הצלחה היא הגעה למטרה שהמתאמן הציב, בין אם זה פאוורליפטינג/בודיבילדינג/ האמת משקולות/ אומנויות לחימה, לא קשה לזהות הצלחה כשרואים אותה (מעבר לכך שהמתאמן השיג את המטרה שהציב לעצמו).
אם אתה רוצה ללכת לכיוון תחרותי, אתה צריך לבדוק כמה מתאמנים הגיעו לטופ תחת אותו מתאמן.

לגבי חומרים, זה תלוי בספורט ובמטרה של הספורטאי.
אם המטרה מצריכה להזריק, אז מה הבעיה להזריק?

אם המתאמן הציב מטרה להגיע ל100 סקוואט, הוא הגיע ל100 סקוואט עם ברכיים שנוגעות אחת בשניה ובקושי שובה מקביל עם בט ווינק והסקוואט נראה כמו גוד מורנינג, האם המאמן מוצלח?

אם המתאמן הציב מטרה להגיע ל100 סקוואט, הוא הגיע ל100 סקוואט עם ברכיים שנוגעות אחת בשניה ובקושי שובה מקביל עם בט ווינק והסקוואט נראה כמו גוד מורנינג, האם המאמן מוצלח?

זה לא נשמע כל כך כמו סקוואט מה שאתה מתאר, משמע הוא לא הגיע למטרה שלו.

אם נהיה יותר ספציפיים ונדבר על ליפטינג, אני אדע שמאמן הוא טוב לפי ההישגים של המתאמנים שלו במגבלת הקריטריונים התחרותיים.
לסקוואט יש קריטריונים אובייקטיביים, אחרת זה לא באמת יהיה סקוואט.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

אתה מציג מאמן בתור מעין אלטרנטיבה לתכניות כוח מוכרות למתאמנים מתחילים ובינוניים מהטעם שאותן תכניות אינן מותאמות ברמה האינדיוידואלית כלפי מתאמן ספציפי וחלק זה כמובן נכון.

מנגד, הטענה או המסר שעולה מההודעה שלך, להבנתי, הוא מעין זה: "אתה רוצה להתקדם - קח מאמן". אז אני רוצה, בהקשר לאותו חלק של תגובתך שהבאתי ציטוט שלו, להציג זווית אחרת - כמו שמאמן טוב יכול לקדם מתאמן באופן (כנראה) יותר טוב מתכנית כוח "מהמדף" ככה מאמן לא טוב יכול להאט מתאמן מלהתקדם ו/או חלילה להזיק לו.

אתה מציין שמאמן באופן אוטומטי "כן לוקח בחשבון את כל המשתנים" שרשמת וזה לחלוטין לא תמיד נכון. כל מקרה לגופו.

בנוסף, גם אם המאמן כן לוקח בחשבון את כל אותם משתנים זה רק חלק מהעבודה - החלק החשוב יותר זה להיות בעל מספיק ידע וניסיון כדי לקחת את ההחלטות הנכונות לגבי אותו מתאמן.

כמו כן יש לא מעט מאמנים שחושבים שהתפקיד שלהם זה להגיד (או לצעוק) למתאמן שלהם "כל הכבוד" גם כשממש אין פה כבוד וזאת תחת האצטלה של "אנחנו בתחרות אז זה בסדר" או "אנחנו בהכנה לתחרות" (ממש כמו בילדינג - או שאתה ב"מאסה" או שאתה ב"חיטוב").

זאת ועוד, רשמת בעצמך לגבי מתאמן אשר מבצע אימון באופן עצמאי במכון כי "העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית." - למה זה תקף לגבי האוכלוסיה במכון ולא יכול להיות תקף לשיטתך באותו אופן כלפי מאמן?

חומר למחשבה.

נערך לאחרונה:
זה לא נשמע כל כך כמו סקוואט מה שאתה מתאר, משמע הוא לא הגיע למטרה שלו.

אם נהיה יותר ספציפיים ונדבר על ליפטינג, אני אדע שמאמן הוא טוב לפי ההישגים של המתאמנים שלו במגבלת הקריטריונים התחרותיים.
לסקוואט יש קריטריונים אובייקטיביים, אחרת זה לא באמת יהיה סקוואט.

הקריטריונים שציינתי עוברים ברמה תחרותית...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית