הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לי מאמן?

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
אני כותב בפורום כאן לא מעט שנים, החל מתחילת דרכי באימוני כוח, דרך התחרות הראשונה בדימונה ועד היום שאני גר בארץ אחרת (אוסטרליה) ומתחרה קבוע כאן מזה 4 שנים.

אם נסתכל על ההתפתחות של התחום, לפחות מנקודת מבט של הפורום - הכל התחיל מתוכניות בסיסיות, בזמנו החבר׳ה החזקים של הפורום היו שופפים 140~ לחמישיות וכל שבוע היו שוברים שיאים, עם הזמן החליפו תוכניות, חלקם התחילו להתחרות, חלקם החליפו ענף וחלקם פרשו.

כמה שנים קדימה, יש כבר למעלה מ10 חבר׳ה שמושכים 300+, 700 טוטאל זה משהו די שכיח, ובפורום רואים ע״ב שבועי אנשים שופפים 200 לחזרות. מה השתנה? התחום התפתח, תחרויות זה עניין שבשגרה (יש סביב 5-6 בשנה קרב 3 מלא) וכמעט לראשונה אי פעם יש יותר מאמנים עם נסיון בהכנת מתחרים בפאוורליפטינג, מאשר אצבעות על כף יד אחת.

מה לא השתנה? הראיה המכלילה של ״איך מתחזקים״. התשובה השכיחה שכמעט תמיד מתקבלת כאן בפורום -
SS-> חיטוב עם ליניארית -> טקסס -> 531 -> גלן / סמולוב / קורטא וכו׳.
גם אני הייתי ככה, עברתי תוכניות כל כמה חודשים, מקצה לקצה, מתוכניות מבוססות תדירות לתוכניות מבוססות תרגילי עזר לתוכניות מבוססות נפח. נכשלתי ונחלשתי 3 פעמים לפני שהצלחתי להתחזק פעם אחת.

מה חסר בתוכניות האלה? התאמה. יותר מזה - התאמה נכונה. בבנייה של תוכנית אימונים חשוב להסתכל על המון משתנים שעוזרים לשער את הנפח והתדירות שעובדים בו:
*אחוז שומן
*ותק באימונים
*כוח
*הסטוריית פציעות
*נקודות חלשות וחזקות
*טכניקה
*התאוששות ספציפית בכל תרגיל
*אורח חיים (עבודה, תחביבים)
*תזונה
*אלכוהול ו/או סמים
*חומרים

כל המשתנים הנ״ל, אפילו אחד מהם יכול לשנות לחלוטין את התכנון של התכנית מבחינת עצימות/נפח/תדירות.

מה שמשותף לכל התכניות ה״מוכרות״ - אף אחד מהן לא מתחשבת בכל המשתנים הללו. במקרה הטוב אם המתאמן קורא את הספר / מאמר הוא יכול לעשות חלק מההתאמות הללו, בהנחה שהוא מבצע אותן כמו שצריך. מנגד, קל מאוד להניח שאתה מבין עקרונות מסויימים ולהתאים את התכנית המוכנה ולהרוס אותה לחלוטין - קרה לי המון פעמים.

בעייתיות נוספת בתוכניות מוכנות, שיש להן תאריך תפוגה. באופן חד משמעי, בשלב מסויים תפסיק להתקדם, ואז השאלה מה הלאה? עוד תוכנית מוכנה? יותר מתקדמת? מה מגדיר את התכנית ״מתקדמת״? נפח? תדירות? עצימות? תרגילי עזר? זה סובייקטיבי, וכמובן משפיע אחד על השני. בשלב מסויים המתאמן יכנס ללופ של תכניות, כל אחת מתיימרת להביא את ״הבשורה״ ולפעמים משלה את המתאמן בטווח הקצר כי הנה הגביע הקדוש, שיאים נשברים בקצב, אבל אחרי כמה חודשים מפסיקים להתקדם, הולכים אחורה, נפצעים וכד׳ (לדוגמא השיטה הבולגרית).

עד כה, ציינתי את כל מה ש״לא בסדר״, עכשיו אני אציין מקרים שראיתי התקדמות פנומנלית מ0, ומה היום הגורמים לכך.
נתחיל ממקרי קיצון - תמיד יהיו בני 16-18 שהתחילו מגיל מוקדם ופשוט יתקדמו בכל תכנית שתתן להם, לעיתים יגיעו לכוח של מתאמן בן 30 עם כמה שנים נסיון. ככה זה שאתה בן 16, הורמונים בשמיים, התאוששות מקסימלית, בלי דאגות בחיים ובלי להחזיק משרה מלאה.
עכשיו למקרים היותר ״הגיוניים״ - חבר׳ה שהתחילו בלי הרבה נסיון, לא בגיל צעיר במיוחד, עם רמת כוח סבירה ולקחו מאמן מצויין.
בדר״כ התכנית תהיה משהו מאד סטנדרטי ומשעמם, הדגשים יהיו טכניים, התזונה תהיה בשליטה ומעקב והמטרה של התכנית תהיה ברורה עם מדדי ביצוע ידועים מראש.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

הבהרה - אין בפוסט כוונה לקדם שום מאמן ספציפי, יש מבחר מעולה בארץ וניתן להתרשם לבד. מי שמעוניין במאמנים נוספים אני יכול לקשר בכיף.

אם באמת היה חשוב לך לדון על זה אולי היית מביא סרטון רלוונטי שלא יעורר פה ריב מיותר(עם האנשים שניסית לתקוף)?

עוזרים בפשיטה במפרק הירך, לא ברור לי מה הכוונה בפשיטת אגן

לא ניסיתי לתקוף אף אחד , זה רלוונטי לדיון ואי אפשר להתעלם מהמציאות.
והסרטון סופר דופר רלוונטי ולמה שאתה מכנה ׳ריב׳ אני מכנה דיון, כנראה שאתה לוקח דברים כאלה אישית בשביל אנשים אחרים וחבל...

בעזהי"ת

לא בטוח שהבנתי. המקרבים עוזרים בפשיטת ירך ופשיטת אגן?

זו אחת הסיבות שאני קצת רואה בשלילה את השימוש ב'אגוניסט-אנטגוניסט-סינרגיסט', בניתוחי תנועה. השימוש הרגיל בהם צר מחשבה ומקובע, מקשה על ההבנה שבחצי סנטימטר הראשון של לחיצת החזה הדורשת גיוס יחידות מוטוריות מלא מכל השרירים הפעילים, הלטיסימוס והטרפזים עובדים הרבה יותר מכל שריר בשרשרת הקדמית של הגוף, זו שעל פי הניתוח הקלאסי אחראית ללחיצת החזה.

כשאתה תוקע את הברכיים החוצה בסקוואט ויושב אחורה כמו שצריך, אתה בהכרח מביא למתיחה מלאה של האדקטורים בתחתית התנועה, ולכן בהחלט מכניס אותם יפה לתוך ההיפ דרייב.

עוזרים בפשיטה במפרק הירך, לא ברור לי מה הכוונה בפשיטת אגן
הירך חוזרת למנח אנטומי משני צירים - אגן וברך. השרירים האחוריים פושטים את האגן והקדמיים מיישרים ברך
האדקטורים הם לכאורה שרירים מייצבים שפועלים בציר אופקי ולא אנכי.
הלטיסימוס והטרפזים עובדים הרבה יותר מכל שריר בשרשרת הקדמית של הגוף
איך ייתכן?

לא ניסיתי לתקוף אף אחד , זה רלוונטי לדיון ואי אפשר להתעלם מהמציאות.
והסרטון סופר דופר רלוונטי ולמה שאתה מכנה ׳ריב׳ אני מכנה דיון, כנראה שאתה לוקח דברים כאלה אישית בשביל אנשים אחרים וחבל...
אולי זה רק נראה לי ככה, הדיון רלוונטי על מאמנים בכלל, אין סיבה להתייחסות כזו פרטנית.
בדרך כלל אני פשוט צופה מהצד ככה 🍿 , הפעם התחשק לי לשאול.
זה שאני שואל לא בהכרח אומר שאני לא מסכים עם הביקורת שהעברת.
הירך חוזרת למנח אנטומי משני צירים - אגן וברך. השרירים האחוריים פושטים את האגן והקדמיים מיישרים ברך

איך ייתכן?
אני חושב שאליהו הסביר את זה נהדר

כשאתה תוקע את הברכיים החוצה בסקוואט ויושב אחורה כמו שצריך, אתה בהכרח מביא למתיחה מלאה של האדקטורים בתחתית התנועה, ולכן בהחלט מכניס אותם יפה לתוך ההיפ דרייב.
אני חושב שאליהו הסביר את זה נהדר
השאלה לאיזה מישור מתורגם הכוח של הכיווץ שלהם

בעזהי"ת

איך ייתכן?

א. נכון שהאדקטורים פועלים בציר אופקי, אבל צירים זה לא אומר ששריר פועל בזווית 90 או ב-0 מעלות, וכבר ב-80 או 10 מעלות בהתאמה, הוא נותן לך כוח אפס. בסקוואט לואו באר בהחלט יש ציר אופקי חלקי, ונקודת המבט החשובה ביותר להאם שריר משתתף בתנועה - היא האם הוא מתארך בשלב האקסצנטרי שלה. כשהוא מתארך, ובלואו-באר הם בהחלט מתארכים, הוא יספק לך כוח כיווץ בעת התקצרותו.

ב. אותו דבר לגבי הלטיסימוס והטרפזים, כשהמרפק מקביל לאזור הקו האחורי של הגיו, הפקטורליס נמצא קרוב לאי-ספיקה אקטיבית, ובטח לא באזור הפעולה המירבי שלו - ולעומת זאת לא רק שהשרירים האחוריים שבהחלט מתארכים תחת הורדה נכונה של המוט אל החזה ולכן בהחלט יתנו לך כיווץ, אלא שהם נמצאים באורך כיווץ שהרבה יותר נוח להם להפעלת כוח.

דווקא מאוד מעניין היה לראות דיון על הסרטון שנמחק כאן, ואם לא שמתם לב הפורום הזה מאז הדיון הקודם בערך שלושה שבועות כבר מת.

עד שמגיע משהו שיכול להתפתח לדיון מעניין של וותיקי הפורום שנוכל אנחנו הצעירים לשאוב ממנו עוד מידע, גם אותו מוחקים.

ובלי שום קשר, זה לא נוגד את כל הפואנטה של LBS לפלוש לדיון בצורה כזאת ולמחוק תוכן שלא פגע באף אחד? סה"כ הועלה כאן תוכן ביקורתי במקום אליו הוא שייך, לאף אחד אין קרדיט או יכולת חוקית למחוק את הסרטון הזה גם אם המצולם בו אינו מסכים, הוא העלה אותו לרשת בעצמו וברגע שהוא העלה אותו בעצמו הוא חשף את עצמו לביקורת הכלל.

דווקא מאוד מעניין היה לראות דיון על הסרטון שנמחק כאן, ואם לא שמתם לב הפורום הזה מאז הדיון הקודם בערך שלושה שבועות כבר מת.

עד שמגיע משהו שיכול להתפתח לדיון מעניין של וותיקי הפורום שנוכל אנחנו הצעירים לשאוב ממנו עוד מידע, גם אותו מוחקים.

ובלי שום קשר, זה לא נוגד את כל הפואנטה של LBS לפלוש לדיון בצורה כזאת ולמחוק תוכן שלא פגע באף אחד? סה"כ הועלה כאן תוכן ביקורתי במקום אליו הוא שייך, לאף אחד אין קרדיט או יכולת חוקית למחוק את הסרטון הזה גם אם המצולם בו אינו מסכים, הוא העלה אותו לרשת בעצמו וברגע שהוא העלה אותו בעצמו הוא חשף את עצמו לביקורת הכלל.
אין סיבה להתמם. הדיון הוא לא לגופו של אדם/מאמן.
אני לא מייצג את סופטי אבל זאת שיטת העבודה שלו, יש מי שזה מתאים לו וכמות המתאמנים שלו מראה זאת ויש מי שלא ומעדיף הדרכה יותר טכנית.

אני לא מייצג את סופטי אבל זאת שיטת העבודה שלו, יש מי שזה מתאים לו וכמות המתאמנים שלו מראה זאת ויש מי שלא ומעדיף הדרכה יותר טכנית.

את מי מעניינת שיטת העבודה שלו? אני בעצמי הייתי באימון בודד אצל סופטי נו אז? הועלה פה סרטון עם טכניקה חולנית באשכול שהנושא המרכזי שלו הוא בחירת המאמן, הדיון שהיה נגרר פה הוא דיון לגבי הפרמטרים המתאימים לבחירת מאמן אני לא רואה שום בעיה עם זה.

יכל באותה מידה לעלות כאן סרטון של מאמן אחר והדיון היה מתפתח באותה צורה, תקן אותי אם אני טועה, אבל הפורום אמור לחיות מביקורות ודיונים גם אם הם לא נראים טוב בעיניי כמה משתמשים, מפה ועד למחוק תוכן שעלול להוביל לדיון מעשיר, חבל מאוד.

את מי מעניינת שיטת העבודה שלו? אני בעצמי הייתי באימון בודד אצל סופטי נו אז? הועלה פה סרטון עם טכניקה חולנית באשכול שהנושא המרכזי שלו הוא בחירת המאמן, הדיון שהיה נגרר פה הוא דיון לגבי הפרמטרים המתאימים לבחירת מאמן אני לא רואה שום בעיה עם זה.

יכל באותה מידה לעלות כאן סרטון של מאמן אחר והדיון היה מתפתח באותה צורה, תקן אותי אם אני טועה, אבל הפורום אמור לחיות מביקורות ודיונים גם אם הם לא נראים טוב בעיניי כמה משתמשים, מפה ועד למחוק תוכן שעלול להוביל לדיון מעשיר, חבל מאוד.
אני מזמין את שניכם להעביר עליי ביקורת חופשי אפילו כאן בדיון 😃
בינתיים "אסנגר" על עצמי אם כבר שמי הועלה.
אשתמש בעובדה פשוטה:
אף מתאמן שלי לא נפצע.
הרבה פעמים נשמע כאן בפורום כאילו Volcan GYM זה מקום אפל שכל הטכניקה בו "חולנית" לדבריך @TylerDurdenXx
בתכלס?
חוץ מפילוסופיית הדדליפט שלי, לא נתקלתי בהרבה ביקורת בשנתיים האלה.
@hanan ההפך ממה שאתה חושב, אני פרו טכניקה טובה. בטכניקה טובה חד משמעית מרימים יותר.
מה שאנשים לא מבינים זה שטכניקה טובה לא מגיע לכל מתאמן באימון או שניים. וההמלצה של "תישאר במשקל נמוך" עד שהטכניקה תשב, לא יעילה.
שוב, דדליפט זה סיפור אחר כי לאנשים מסוימים יש הגדרה אחת לטכניקה טובה בדדליפט.

אשתמש בעובדה פשוטה:
אף מתאמן שלי לא נפצע.
הרבה פעמים נשמע כאן בפורום כאילו Volcan GYM זה מקום אפל שכל הטכניקה בו "חולנית" לדבריך @TylerDurdenXx
בתכלס?
@hanan ההפך ממה שאתה חושב, אני פרו טכניקה טובה. בטכניקה טובה חד משמעית מרימים יותר.
מה שאנשים לא מבינים זה שטכניקה טובה לא מגיע לכל מתאמן באימון או שניים. וההמלצה של "תישאר במשקל נמוך" עד שהטכניקה תשב, לא יעילה.
איך אתה קובע שזו עובדה?
לאף מתאמן שלך לא היו דלקות? כאבים?

איך אתה קובע שזו עובדה?
לאף מתאמן שלך לא היו דלקות? כאבים?
אתה יודע, זה מצחיק, אבל כבר התרגלתי שתמיד בדיונים האלה איתי עולה ה"פריצת דיסק". טוב שחידשת קצת 😃
כשאני מתייחס לפציעות אני לרוב מתכוון למה שבאמת מוגדר "פצע", לדוגמה שריר קרוע. אני זוכר שולאד התאמן בהרקולס לפני כמה שנים, במהלך הרמה של דדליפט נשמע צליל מההאמסטרינגס שלו שאף אחד לא יכל לפספס, ולאחר מספר דקות הופיע שט"ד פנימי ענק על כל האיזור. זו בהחלט פציעה.
כאבים? דלקות? אלה דברים שאנשים עוברים ביום יום בלי קשר למכון.
יש לי כאן עשרות מתאמנים שהגיעו אליי בגלל הבעיות האלה- פריצות דיסק, אנשים לאחר מספר ניתוחי ברכיים, כתפיים.
אגב אנשים שלא דרכו בחד"כ מימיהם.
כן,
לפעמים קורה שמתאמנים למשך תקופה (אני לפני התחרות האחרונה שלי למשל) לא יכולים לעשות סקוואט / דדליפט בגלל כאבים.
זו פציעה בעיניך?

אשתמש בעובדה פשוטה:
אף מתאמן שלי לא נפצע.
בתכלס?

כנראה שגם אתה וגם חנן מקודם איבדתם את הנקודה וחבל. המטרה של הדיון מלכתחילה לא הייתה להעביר ביקורת על הצורת אימון שלך באופן אישי, כל המטרה של הדיון כאן הייתה להראות שגם כשיש מאמן עם רקורד מושלם ובעל הישגים עולמיים יכול להיות שצורת האימון שלו לא מתאימה למתאמן X, ודווקא לדעתי זאת נקודה מצויינת להבהיר למתאמנים מתחילים ואף מתקדמים שמחפשים מאמן. הדבר הראשון שעולה בראש זה לחפש את המאמן הכי "מוצלח", והינה בדיוק כאן נכנס הדיון ומטרתו - להבהיר את הנקודה הסופר חשובה של הפרמטרים לבחירת מאמן טוב.

בסרטון הספציפי שהועלה כאן כן, הטכניקה הייתה חולנית. מה לעשות? אני חושב שאני לא צריך אפילו להסביר לך עם רמת הניסיון שלך בפאוורליפטינג שמתעלה על שלי פי עשרות מונים וגם של הרוב המוחץ של חברי הפורום כאן, במיוחד הוותיקים.

אמהמה, כשאני רואה פוטנציאל לדיון שיכול לתרום לפורום אני בהחלט דורש הסברים מדוע עצרו אותו מלהתקיים, המטרה לא הייתה לרדת לפסים אישיים (לפחות לא מהצד שלי), וגם מהצד של האחרים זה לא היה נראה כך.

אוסיף שאושר, לדעתי, מאוד פתוח לביקורת ונוטה שכן להתדיין עם גולשים אחרים כאשר מבקרים אותו וכד' וטוב שכך.

חבל לי (ולהרבה אחרים אני מניח) מאוד שהנהלת האתר כבר לא מאפשרת דיונים נורמליים שיתרמו לידע של הגולשים החדשים בהרבה יותר מאשר קריאת האשכולות הסתמיים שנפתחים פה לאחרונה.

@PowerLifting אתה טועה אם אתה חושב שאני נגדך.
בכנות אני לא מספיק מבין כדי להעביר ביקורת על טכניקה של מתאמנים שלך, אבל אתה לא יכול להתעלם מכמות המקרים שמתאמנים שלך העלו סרטונים שגרמו לדיונים לגבי תקינות הטכניקה בהשוואה לסטנדרט המקובל.

ההגדרה של פציעת ספורט היא כל מקרה שגורם לשינוי בתוכנית האימונים.
יש רמות שונות של פציעות ספורט, החל ממתיחה קלה שמצריכה יום מנוחה ועד פריצת דיסק שעלולה להשבית ספורטאי לצמיתות.

@PowerLifting אתה טועה אם אתה חושב שאני נגדך.
אני ממש לא חושב שאתה נגדי חבר,
אבל אתה טועה בחשיבה שלך.
יש צורך שאעלה לכאן סרטונים של עשרות מתאמנים מכאן לביקורת? 😃
ריצת דיסק שעלולה להשבית ספורטאי לצמיתות.
עם פריצת דיסק אי אפשר להיות ספורטאי תחרותי?
אולי תעלו את סרטון הטכניקה שנדע על מה אתם מדברים/דנים?
הועלה סרטון של בת זוגי- נועם, בגלל שיש לה קריסת ברכיים.
לא יודע איזה בדיוק אבל אפשר לראות את זה כאן
Instagram post by Noam Steuer • Jan 5, 2017 at 7:23pm UTC

אגב, עבדתי איתה על זה מאז ישתפר המון.
שוב כמו שאמרתי קודם, ככל שהטכניקה תהיה טובה יותר, יעילה יותר, ההתקדמות תהיה ארוכה יותר והמשקל הסופי גבוה יותר.
Instagram post by Noam Steuer • Jun 29, 2017 at 3:42pm UTC

(בשני הסרטונים אותו משקל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית