הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לי מאמן?

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
אני כותב בפורום כאן לא מעט שנים, החל מתחילת דרכי באימוני כוח, דרך התחרות הראשונה בדימונה ועד היום שאני גר בארץ אחרת (אוסטרליה) ומתחרה קבוע כאן מזה 4 שנים.

אם נסתכל על ההתפתחות של התחום, לפחות מנקודת מבט של הפורום - הכל התחיל מתוכניות בסיסיות, בזמנו החבר׳ה החזקים של הפורום היו שופפים 140~ לחמישיות וכל שבוע היו שוברים שיאים, עם הזמן החליפו תוכניות, חלקם התחילו להתחרות, חלקם החליפו ענף וחלקם פרשו.

כמה שנים קדימה, יש כבר למעלה מ10 חבר׳ה שמושכים 300+, 700 טוטאל זה משהו די שכיח, ובפורום רואים ע״ב שבועי אנשים שופפים 200 לחזרות. מה השתנה? התחום התפתח, תחרויות זה עניין שבשגרה (יש סביב 5-6 בשנה קרב 3 מלא) וכמעט לראשונה אי פעם יש יותר מאמנים עם נסיון בהכנת מתחרים בפאוורליפטינג, מאשר אצבעות על כף יד אחת.

מה לא השתנה? הראיה המכלילה של ״איך מתחזקים״. התשובה השכיחה שכמעט תמיד מתקבלת כאן בפורום -
SS-> חיטוב עם ליניארית -> טקסס -> 531 -> גלן / סמולוב / קורטא וכו׳.
גם אני הייתי ככה, עברתי תוכניות כל כמה חודשים, מקצה לקצה, מתוכניות מבוססות תדירות לתוכניות מבוססות תרגילי עזר לתוכניות מבוססות נפח. נכשלתי ונחלשתי 3 פעמים לפני שהצלחתי להתחזק פעם אחת.

מה חסר בתוכניות האלה? התאמה. יותר מזה - התאמה נכונה. בבנייה של תוכנית אימונים חשוב להסתכל על המון משתנים שעוזרים לשער את הנפח והתדירות שעובדים בו:
*אחוז שומן
*ותק באימונים
*כוח
*הסטוריית פציעות
*נקודות חלשות וחזקות
*טכניקה
*התאוששות ספציפית בכל תרגיל
*אורח חיים (עבודה, תחביבים)
*תזונה
*אלכוהול ו/או סמים
*חומרים

כל המשתנים הנ״ל, אפילו אחד מהם יכול לשנות לחלוטין את התכנון של התכנית מבחינת עצימות/נפח/תדירות.

מה שמשותף לכל התכניות ה״מוכרות״ - אף אחד מהן לא מתחשבת בכל המשתנים הללו. במקרה הטוב אם המתאמן קורא את הספר / מאמר הוא יכול לעשות חלק מההתאמות הללו, בהנחה שהוא מבצע אותן כמו שצריך. מנגד, קל מאוד להניח שאתה מבין עקרונות מסויימים ולהתאים את התכנית המוכנה ולהרוס אותה לחלוטין - קרה לי המון פעמים.

בעייתיות נוספת בתוכניות מוכנות, שיש להן תאריך תפוגה. באופן חד משמעי, בשלב מסויים תפסיק להתקדם, ואז השאלה מה הלאה? עוד תוכנית מוכנה? יותר מתקדמת? מה מגדיר את התכנית ״מתקדמת״? נפח? תדירות? עצימות? תרגילי עזר? זה סובייקטיבי, וכמובן משפיע אחד על השני. בשלב מסויים המתאמן יכנס ללופ של תכניות, כל אחת מתיימרת להביא את ״הבשורה״ ולפעמים משלה את המתאמן בטווח הקצר כי הנה הגביע הקדוש, שיאים נשברים בקצב, אבל אחרי כמה חודשים מפסיקים להתקדם, הולכים אחורה, נפצעים וכד׳ (לדוגמא השיטה הבולגרית).

עד כה, ציינתי את כל מה ש״לא בסדר״, עכשיו אני אציין מקרים שראיתי התקדמות פנומנלית מ0, ומה היום הגורמים לכך.
נתחיל ממקרי קיצון - תמיד יהיו בני 16-18 שהתחילו מגיל מוקדם ופשוט יתקדמו בכל תכנית שתתן להם, לעיתים יגיעו לכוח של מתאמן בן 30 עם כמה שנים נסיון. ככה זה שאתה בן 16, הורמונים בשמיים, התאוששות מקסימלית, בלי דאגות בחיים ובלי להחזיק משרה מלאה.
עכשיו למקרים היותר ״הגיוניים״ - חבר׳ה שהתחילו בלי הרבה נסיון, לא בגיל צעיר במיוחד, עם רמת כוח סבירה ולקחו מאמן מצויין.
בדר״כ התכנית תהיה משהו מאד סטנדרטי ומשעמם, הדגשים יהיו טכניים, התזונה תהיה בשליטה ומעקב והמטרה של התכנית תהיה ברורה עם מדדי ביצוע ידועים מראש.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

הבהרה - אין בפוסט כוונה לקדם שום מאמן ספציפי, יש מבחר מעולה בארץ וניתן להתרשם לבד. מי שמעוניין במאמנים נוספים אני יכול לקשר בכיף.

איך אתה מגדיר "הצלחה"? מה זו "הצלחה"בתחום הזה, אם אתה מגדיר "הצלחה" כהשגת המטרות של אותו מתאמן , האם בכל מחיר? אם הוא השיג את המטרות אבל בטכניקה נוראית? אם המאמן מוכר לו חומרים על הדרך וטוען שהמתאמן טבעי? (וההתקדמות מגיעה בעיקר מהסיבה הזאת)
דברים כאלו קורים בארץ ובעולם , זה לא כזה פשוט וצריך לצאת מנקודת הנחה שברוב המקרים למתאמן אין מספיק ידע להבין בעצמו האם מה שאומרים לו לעשות טוב או לא, נכון או לא נכון.

אני בתור מאמן יודע מה דעתי לגביי בחירת המאמן הנכון, אבל כותב המאמר לא ציין זאת ואשמח לשמוע את דעתו בנושא...

אני בתור קורא פה אשמח לקרוא גם את דעתך בנושא...

@MasterSplitter כתבת יפה.
מבחינתי מאמן הוא ספק ידע. הידע צריך להיות מבוסס תיאוריה, נסיון אישי והרבה יותר חשוב בעיניי נסיון של מתאמנים.
כאשר אני בוחר מאמן הכי חשוב לי איזה נסיון יש לו עם מתאמנים בפרופיל דומה לשלי מבחינת גיל, אורח חיים, שאיפות ספורטיביות וכד׳

ההגדרה של מאמן טוב היא חמקמקה, מכיוון שמאמן נדרש להרבה תכונות שחלקן אינן מדידות, אבל בעיניי מאמן שמצליח לשמר את המתאמנים לאורך זמן וליצור אצלם התקדמות הוא מאמן טוב.
בהקשר הזה ענף הפאוורליפטינג קצת בעייתי בגלל שהוא צעיר וקטן מדי ויש די מעט מתחרים שמתחרים למעלה מ 3 שנים ברציפות.

צברתי ניסיון באימונים ואבנה לעצמי וזה עבוד טוב
זה בהחלט יכול לעבוד.
אני (לצערי) נהגתי כך. מעולם לא היה לי מאמן שיכוון אותי.
זה היה המצב כשהתחלתי להתאמן. ה"יתרון" הוא שזה חוסך כסף. החיסרון הוא שזה מבזבז הרבה זמן על התנסויות למיניהן.
היום יש בארץ מאמנים מעולים, והתחום הרבה יותר נגיש. אין סיבה שמתאמנים חדשים לא ייקחו לעצמם מאמן.

זה בהחלט יכול לעבוד.
אני (לצערי) נהגתי כך. מעולם לא היה לי מאמן שיכוון אותי.
זה היה המצב כשהתחלתי להתאמן. ה"יתרון" הוא שזה חוסך כסף. החיסרון הוא שזה מבזבז הרבה זמן על התנסויות למיניהן.
היום יש בארץ מאמנים מעולים, והתחום הרבה יותר נגיש. אין סיבה שמתאמנים חדשים לא ייקחו לעצמם מאמן.

חבל מאוד שלא היה לך מאמן, אולי טעויות רבות היו נמנעות כך והמצב היה במקום אחר לגמרי.
חבל שאנשים נדפקים בגלל דברים כאלה.

אני מסכים עם המפצל, חבל שהוא לא נגע בכל הסוגיות.

חבל מאוד שלא היה לך מאמן, אולי טעויות רבות היו נמנעות כך והמצב היה במקום אחר לגמרי
אכן,
התקדמות איטית עקב ניסוי וטעייה זה בזבוז זמן.
אבל אני חושב שאתה מגזים שהמצב היה אחר לגמרי.

אכן,
התקדמות איטית עקב ניסוי וטעייה זה בזבוז זמן.
אבל אני חושב שאתה מגזים שהמצב היה אחר לגמרי.
אם יורשה לי כצופה מהצד עם מעט מאוד נסיון תחרותי בפאוורליפטינג אבל הרבה שנים כמתחרה בענפים אחרים.
הבעיה אצלך היא לא בכוח אלא במה שמכונה delivery להגיע ליום התחרות ב 100% יכולת ואני מצליח לזכור 2 תחרויות שהתכוננת אליהן ולא התחרית וגם בדצמבר הגעת עם סקווט לא מיטבי.
אלא בדיוק הנקודות שמאמן אמור לכוון אותך ואני חושב שה @MasterSplitter מתכוון אליהן.

בדצמבר הגעת עם סקווט לא מיטבי.
נכון, ובכל זאת שיפור של 15 קילו בבנץ' פרס במספרים של מעל 200,
25 בדדליפט ב330+
בשנה.
אני לא מתכוון להביא תירוצים למה לא התחרתי בתחרות זו או אחרת למרות שהתכוננתי, ואני לא חייב הסברים לאיש.

בכל מקרה, כשאתה "שופט" מאמן, תשפוט את הישגיהם של מתאמניו, ולא שלו עצמו.

שמתי פה וידאו לשפוט הישגים של מאמן, אבל מחקו לי אותו ואי אפשר לדון עליו, חבל דווקא היה יכול להתקיים פה דיון מעניין : הישגים על חשבון טכניקה בהקשר של מאמן ומשם למה עדיף ואיך לבחור מאמן, אבל המנהלים מתעקשים שהפורום ישאר ברמה ירודה עם סתימת פיות, מפורום פורץ דרך וחדשני לפורום ממוסחר חסר כל ערך דיוני , מגיע לכם טפיחה על האגו ! אמממ סליחה, שכם.

בעזהי"ת

איך קריסת ברכיים מקדמת הישגים ?
אגב משפט יפה שהמאמן שלי אמר לי - הדבר שהכי מקדם אותך באימונים הוא לא להיפצע

כמובן שמקרבי ירך חזקים מאוד, ובהינתן היפ דרייב כמו שצריך, עוזרים להרים את המשקל - ולכן הרמת משקל X עם קריסת ברכיים (שנועדה לפצות על חולשתם), מלטפת אגו ככל שתהיה, הינה ניצחון פירוס.

איך קריסת ברכיים מקדמת הישגים ?
אגב משפט יפה שהמאמן שלי אמר לי - הדבר שהכי מקדם אותך באימונים הוא לא להיפצע

אני מצטער שנפצעת בכדי להבין זאת ומקווה שאנשים ילמדו ממך, אתה דוגמא מצויינת.

נכון, ובכל זאת שיפור של 15 קילו בבנץ' פרס במספרים של מעל 200,
25 בדדליפט ב330+
בשנה.
אני לא מתכוון להביא תירוצים למה לא התחרתי בתחרות זו או אחרת למרות שהתכוננתי, ואני לא חייב הסברים לאיש.

בכל מקרה, כשאתה "שופט" מאמן, תשפוט את הישגיהם של מתאמניו, ולא שלו עצמו.
לא התייחסתי בכלל להישגים שלך כמאמן, אלא כמתאמן ללא מאמן.
כהמשך לתגובה שלך שבה התייחסת לזה שאין לך מאמן.
אתה בטח לא חייב לי הסברים על כלום.

בעזהי"ת

כמובן שמקרבי ירך חזקים מאוד, ובהינתן היפ דרייב כמו שצריך, עוזרים להרים את המשקל - ולכן הרמת משקל X עם קריסת ברכיים (שנועדה לפצות על חולשתם), מלטפת אגו ככל שתהיה, הינה ניצחון פירוס.

אם יורשה לי להידחף , האיש בדוגמא לא קורס ברכיים אך מכניס אותם פנימה לזמן מסויים, האם התכוונת לזה?

בעזהי"ת

אם יורשה לי להידחף , האיש בדוגמא לא קורס ברכיים אך מכניס אותם פנימה לזמן מסויים, האם התכוונת לזה?

אתה מאפשר לי כאן להבהיר שכתבתי את דברי בנוגע לסקוואט לואו-באר, ובטבעיות פשוט כתבתי סקוואט. תפקיד האדקטורים בסקוואט היי-באר אמנם חשוב ביותר כמובן, אך בכל הנוגע להיפ-דרייב אני חושב שהם מגיעים למתיחה מקסימלית בסגנון הלואו-באר, ולכן קריסת הברכיים בסקוואט מהווה טעות טכנית חמורה יותר.

לא בטוח שהבנתי. המקרבים עוזרים בפשיטת ירך ופשיטת אגן?

שמתי פה וידאו לשפוט הישגים של מאמן, אבל מחקו לי אותו ואי אפשר לדון עליו, חבל דווקא היה יכול להתקיים פה דיון מעניין : הישגים על חשבון טכניקה בהקשר של מאמן ומשם למה עדיף ואיך לבחור מאמן, אבל המנהלים מתעקשים שהפורום ישאר ברמה ירודה עם סתימת פיות, מפורום פורץ דרך וחדשני לפורום ממוסחר חסר כל ערך דיוני , מגיע לכם טפיחה על האגו ! אמממ סליחה, שכם.
אם באמת היה חשוב לך לדון על זה אולי היית מביא סרטון רלוונטי שלא יעורר פה ריב מיותר(עם האנשים שניסית לתקוף)?
לא בטוח שהבנתי. המקרבים עוזרים בפשיטת ירך ופשיטת אגן?
עוזרים בפשיטה במפרק הירך, לא ברור לי מה הכוונה בפשיטת אגן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית