הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לי מאמן?

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
אני כותב בפורום כאן לא מעט שנים, החל מתחילת דרכי באימוני כוח, דרך התחרות הראשונה בדימונה ועד היום שאני גר בארץ אחרת (אוסטרליה) ומתחרה קבוע כאן מזה 4 שנים.

אם נסתכל על ההתפתחות של התחום, לפחות מנקודת מבט של הפורום - הכל התחיל מתוכניות בסיסיות, בזמנו החבר׳ה החזקים של הפורום היו שופפים 140~ לחמישיות וכל שבוע היו שוברים שיאים, עם הזמן החליפו תוכניות, חלקם התחילו להתחרות, חלקם החליפו ענף וחלקם פרשו.

כמה שנים קדימה, יש כבר למעלה מ10 חבר׳ה שמושכים 300+, 700 טוטאל זה משהו די שכיח, ובפורום רואים ע״ב שבועי אנשים שופפים 200 לחזרות. מה השתנה? התחום התפתח, תחרויות זה עניין שבשגרה (יש סביב 5-6 בשנה קרב 3 מלא) וכמעט לראשונה אי פעם יש יותר מאמנים עם נסיון בהכנת מתחרים בפאוורליפטינג, מאשר אצבעות על כף יד אחת.

מה לא השתנה? הראיה המכלילה של ״איך מתחזקים״. התשובה השכיחה שכמעט תמיד מתקבלת כאן בפורום -
SS-> חיטוב עם ליניארית -> טקסס -> 531 -> גלן / סמולוב / קורטא וכו׳.
גם אני הייתי ככה, עברתי תוכניות כל כמה חודשים, מקצה לקצה, מתוכניות מבוססות תדירות לתוכניות מבוססות תרגילי עזר לתוכניות מבוססות נפח. נכשלתי ונחלשתי 3 פעמים לפני שהצלחתי להתחזק פעם אחת.

מה חסר בתוכניות האלה? התאמה. יותר מזה - התאמה נכונה. בבנייה של תוכנית אימונים חשוב להסתכל על המון משתנים שעוזרים לשער את הנפח והתדירות שעובדים בו:
*אחוז שומן
*ותק באימונים
*כוח
*הסטוריית פציעות
*נקודות חלשות וחזקות
*טכניקה
*התאוששות ספציפית בכל תרגיל
*אורח חיים (עבודה, תחביבים)
*תזונה
*אלכוהול ו/או סמים
*חומרים

כל המשתנים הנ״ל, אפילו אחד מהם יכול לשנות לחלוטין את התכנון של התכנית מבחינת עצימות/נפח/תדירות.

מה שמשותף לכל התכניות ה״מוכרות״ - אף אחד מהן לא מתחשבת בכל המשתנים הללו. במקרה הטוב אם המתאמן קורא את הספר / מאמר הוא יכול לעשות חלק מההתאמות הללו, בהנחה שהוא מבצע אותן כמו שצריך. מנגד, קל מאוד להניח שאתה מבין עקרונות מסויימים ולהתאים את התכנית המוכנה ולהרוס אותה לחלוטין - קרה לי המון פעמים.

בעייתיות נוספת בתוכניות מוכנות, שיש להן תאריך תפוגה. באופן חד משמעי, בשלב מסויים תפסיק להתקדם, ואז השאלה מה הלאה? עוד תוכנית מוכנה? יותר מתקדמת? מה מגדיר את התכנית ״מתקדמת״? נפח? תדירות? עצימות? תרגילי עזר? זה סובייקטיבי, וכמובן משפיע אחד על השני. בשלב מסויים המתאמן יכנס ללופ של תכניות, כל אחת מתיימרת להביא את ״הבשורה״ ולפעמים משלה את המתאמן בטווח הקצר כי הנה הגביע הקדוש, שיאים נשברים בקצב, אבל אחרי כמה חודשים מפסיקים להתקדם, הולכים אחורה, נפצעים וכד׳ (לדוגמא השיטה הבולגרית).

עד כה, ציינתי את כל מה ש״לא בסדר״, עכשיו אני אציין מקרים שראיתי התקדמות פנומנלית מ0, ומה היום הגורמים לכך.
נתחיל ממקרי קיצון - תמיד יהיו בני 16-18 שהתחילו מגיל מוקדם ופשוט יתקדמו בכל תכנית שתתן להם, לעיתים יגיעו לכוח של מתאמן בן 30 עם כמה שנים נסיון. ככה זה שאתה בן 16, הורמונים בשמיים, התאוששות מקסימלית, בלי דאגות בחיים ובלי להחזיק משרה מלאה.
עכשיו למקרים היותר ״הגיוניים״ - חבר׳ה שהתחילו בלי הרבה נסיון, לא בגיל צעיר במיוחד, עם רמת כוח סבירה ולקחו מאמן מצויין.
בדר״כ התכנית תהיה משהו מאד סטנדרטי ומשעמם, הדגשים יהיו טכניים, התזונה תהיה בשליטה ומעקב והמטרה של התכנית תהיה ברורה עם מדדי ביצוע ידועים מראש.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

הבהרה - אין בפוסט כוונה לקדם שום מאמן ספציפי, יש מבחר מעולה בארץ וניתן להתרשם לבד. מי שמעוניין במאמנים נוספים אני יכול לקשר בכיף.

אני ממש לא חושב שאתה נגדי חבר,
אבל אתה טועה בחשיבה שלך.
יש צורך שאעלה לכאן סרטונים של עשרות מתאמנים מכאן לביקורת? 😃

עם פריצת דיסק אי אפשר להיות ספורטאי תחרותי?

הועלה סרטון של בת זוגי- נועם, בגלל שיש לה קריסת ברכיים.
לא יודע איזה בדיוק אבל אפשר לראות את זה כאן
Instagram post by Noam Steuer • Jan 5, 2017 at 7:23pm UTC

אגב, עבדתי איתה על זה מאז ישתפר המון.
שוב כמו שאמרתי קודם, ככל שהטכניקה תהיה טובה יותר, יעילה יותר, ההתקדמות תהיה ארוכה יותר והמשקל הסופי גבוה יותר.
Instagram post by Noam Steuer • Jun 29, 2017 at 3:42pm UTC

(בשני הסרטונים אותו משקל)

לגבי הציטוט שלך לחנן - אתה שוב מפספס את הנקודה לדעתי, אני עדיין לא מצליח לראות שום רמיזה לכך שהמתאמנים שלך לא מרוצים, ואני אישית לא מבקר את העבודה שלך איתם.

הדבר היחיד שהיה נחוץ לדעתי זה לטפח את הדיון על בחירת המאמן, הטכניקה של בת זוגתך מהסרטון שהועלה שכיניתי כ-"חולנית", מהמעט שלמדתי יכולה להזיק לבחורה X עם נתונים אחרים.

ודרך אגב, הדברים שאני אומר ליטרלי נובעים מדברים שאני רואה ביום יום, ואני בטוח שעוד עשרות כמוני רואים אנשים במכון שקרובים להתפרק בעקבות טכניקה לקויה, אני לא אומר שום דבר מתוך ניסיון כמאמן או מדריך ואני גם לא בעל הניסיון הזה.

מה שאנשים לא מבינים זה שטכניקה טובה לא מגיע לכל מתאמן באימון או שניים. וההמלצה של "תישאר במשקל נמוך" עד שהטכניקה תשב, לא יעילה.
שוב, דדליפט זה סיפור אחר כי לאנשים מסוימים יש הגדרה אחת לטכניקה טובה בדדליפט.

נכון. טכניקה טובה לא מגיעה באימון או שניים - זה דבר שצריך לפתח.

ונכון, ההמלצה של "תישאר במשקל נמוך" היא לא פרודוקטיבית להיבט זה כי משקל נמוך, כשהוא נמוך מדי, גם הוא לא מאפשר בכלל לפתח טכניקה טובה (אין לגוף מול מה להתנגד ככה שלהשקיע בזה זמן זה בזבוז זמן).

רק שהבעיה היא שלפי לא מעט סרטונים של המתאמנים במכון שלך תחת הנחייתך יש המלצה אחרת "תוסיף משקל", וזו המלצה שגם לא מסייעת לפיתוח טכניקה.

ההבדל הוא שבעוד שההמלצה שאתה יצאת נגדה גם היא לא תורמת לטכניקה, ההמלצה שאתה פועל לפיה לא רק שלא תורמת אלא גם מסכנת.

אתה יודע, זה מצחיק, אבל כבר התרגלתי שתמיד בדיונים האלה איתי עולה ה"פריצת דיסק". טוב שחידשת קצת 😃
כשאני מתייחס לפציעות אני לרוב מתכוון למה שבאמת מוגדר "פצע", לדוגמה שריר קרוע. אני זוכר שולאד התאמן בהרקולס לפני כמה שנים, במהלך הרמה של דדליפט נשמע צליל מההאמסטרינגס שלו שאף אחד לא יכל לפספס, ולאחר מספר דקות הופיע שט"ד פנימי ענק על כל האיזור. זו בהחלט פציעה.
כאבים? דלקות? אלה דברים שאנשים עוברים ביום יום בלי קשר למכון.
יש לי כאן עשרות מתאמנים שהגיעו אליי בגלל הבעיות האלה- פריצות דיסק, אנשים לאחר מספר ניתוחי ברכיים, כתפיים.
אגב אנשים שלא דרכו בחד"כ מימיהם.
כן,
לפעמים קורה שמתאמנים למשך תקופה (אני לפני התחרות האחרונה שלי למשל) לא יכולים לעשות סקוואט / דדליפט בגלל כאבים.
זו פציעה בעיניך?

איך כאבים שמונעים ממך לבצע תנועה מסויימת הם הם לא פציעה? ועוד כאבים ברמה של אי השתתפות בתחרות?
לא פלא שיש לך ״רקורד״ של 0 מתאמנים פצועים.

כשמתאמנים מושכים עם גב אקספוננט, כשהמרחק בין הברכיים שלהם בסקוואט קטן מאפסילון, זו לא דרך להתאמן בה וככה הפציעות מגיעות - לא משנה איך יהפכו את זה.

בנוגע לסתימת הפיות פה בפורום, הנושא כבר נטחן עד דק, רק תשימו לב לרמת הפעילות של הפורום, הוא מתחיל להראות כמו ישראלקקי.

נערך לאחרונה:
כל דיון איכשהו גולש לגב ב
איך כאבים שמונעים ממך לבצע תנועה מסויימת הם הם לא פציעה? ועוד כאבים ברמה של אי השתתפות בתחרות?
לא פלא שיש לך ״רקורד״ של 0 מתאמנים פצועים.

כשמתאמנים שמושכים עם גב אקספוננט, כשהמרחק בין הברכיים שלהם בסקוואט קטן מאפסילון, זו לא דרך להתאמן בה וככה הפציעות מגיעות - לא משנה איך יהפכו את זה.

בנוגע לסתימת הפיות פה בפורום, הנושא כבר נטחן עד דק, רק תשימו לב לרמת הפעילות של הפורום, הוא מתחיל להראות כמו ישראלקקי.
ונושא הגב עגול בדדליפט לא נטחן כאן בצורה אובססיבית?

כל דיון איכשהו גולש לגב ב

ונושא הגב עגול בדדליפט לא נטחן כאן בצורה אובססיבית?

הקריאה הסלקטיבית שלך מדהימה, אתה עובד על זה או שזה כשרון טבעי?
חבל שאין בידך את ההבנה לעכל את זה שגב עגול בדדליפט זה ״קצת״ יותר חשוב מסתימת פיות בפלטפורמה אינטרנטית
.
אתה גם בטח חושב ש״כאבים שמונעים ממך לעשות סקוואט״ זה בטח משהו ויראלי שיעבור שבוע הבא.

הקריאה הסלקטיבית שלך מדהימה, אתה עובד על זה או שזה כשרון טבעי?
חבל שאין בידך את ההבנה לעכל את זה שגב עגול בדדליפט זה ״קצת״ יותר חשוב מסתימת פיות בפלטפורמה אינטרנטית
.
אתה גם בטח חושב ש״כאבים שמונעים ממך לעשות סקוואט״ זה בטח משהו ויראלי שיעבור שבוע הבא.
אני לא עושה דדליפט עם גב עגול האמת אבל בינתיים לא ראיתי כאן רשימת פציעות שנגרמה כתוצאה מגב עגול, אז כל עוד אין אצל אושר איזה רשימה כזאת זה יפה שבכל נושא ינבחו "גב עגול גב עגול" אבל זה כבר חסר פואנטה, בינתיים אני דווקא רואה אנשים שנפצעים בטכניקה מושלמת. שכל אחד יעשה מה שעובד לו וזהו

אני לא עושה דדליפט עם גב עגול האמת אבל בינתיים לא ראיתי כאן רשימת פציעות שנגרמה כתוצאה מגב עגול, אז כל עוד אין אצל אושר איזה רשימה כזאת זה יפה שבכל נושא ינבחו "גב עגול גב עגול" ובינתיים אני דווקא רואה אנשים שנפצעים בטכניקה מושלמת. שכל אחד יעשה מה שעובד לו וזהו

אתה לא מבין שהבעיתיות פה היא הקטלוג הלקוי של "מה זה פציעה"?
אתה חושב שאיזשהוא מאמן בעולם הזה פשוט יבוא ויגיד שיש לו מתמאנים שנפצעו?
נו שוין, אתה חושב שלמשוך עם גב עגול וברכיים שקורסות יותר נורא ממגדלי התאומים זה בסדר הרי "מה שעובד עלי לא עובד עליך" - נ.ע, 2008.

לאחר הצפייה בסרטון אני באמת לא מבין על מה הוויכוח. אושר כתב בפירוש שהוא מנסה לתקן את הקריסה של הברכיים אצלה, כאילו זאת הפעם הראשונה שראיתם כאן קריסת ברכיים אפילו רובכם נתתם מוניטין למשתמשים שהעלו סקוואט עם קריסה, אבל שזאת מתאמנת של מישהו שיש לכם משהו נגדו אז מצאתם סיבה למסיבה...

הדיון שלכם היה רלוונטי אם הוא היה כותב/אומר שזאת טכניקה טובה אבל ברגע שאתם מסכימים על העיקר (שחייב לתקן ברכיים קורסות) מה אתם מחפשים?

אגב, כל התגובות שלכם בפורום כאן לאחרונה נגד בן אדם אחד, אתם לא תורמים ולא עושים כלום (תגידו לי דבר אחד טוב שעשיתם כאן בשנה האחרונה) רק מכניסים אווירה של מלחמה באצטלה כזאת או אחרת.

נערך לאחרונה:
בינתיים אני דווקא רואה אנשים שנפצעים בטכניקה מושלמת
אכן כן.
להלן הסקוואט שהשבית אותי מביצוע סקוואט חודשיים וחצי לפני התחרות בגיאורגיה 2015.
215KG ל5X5 ללא חגורה. ביקורת טכנית תתקבל בברכה.
פורסם בתאריך 17 בינו׳ 2015
מאז ועד אמצע אפריל, לא יכולתי לרדת עם 40KG

ושוב,
לקרוא לזה פציעה זו בדיחה. פציעה לא הייתה מאפשרת לי בחודשיים האלה להתקדם בדדליפט ל-325KG.

אכן כן.
להלן הסקוואט שהשבית אותי מביצוע סקוואט חודשיים וחצי לפני התחרות בגיאורגיה 2015.
215KG ל5X5 ללא חגורה. ביקורת טכנית תתקבל בברכה.
פורסם בתאריך 17 בינו׳ 2015
מאז ועד אמצע אפריל, לא יכולתי לרדת עם 40KG

ושוב,
לקרוא לזה פציעה זו בדיחה. פציעה לא הייתה מאפשרת לי בחודשיים האלה להתקדם בדדליפט ל-325KG.

זה שהתקדמת בדדליפט הופך את זה שלא יכלת להסקביט 3 חודשים לבסדר? זה אומר שזו לא פציעה? אז מה זה? וירוס?

השאלה היא, האם מה שהמאמן יכול ללמד אותי האינטרנט לא יכול?
אם התשובה שלכם כן כדי שיהיה נימוק מוצדק.
ואל תזכירו לי את החשיבות של מאמן כשזה מגיע לאימון לתחרויות. אני מדבר על רמת המתאמן הממוצע ששואף להרים כבד.

השאלה היא, האם מה שהמאמן יכול ללמד אותי האינטרנט לא יכול?
אם התשובה שלכם כן כדי שיהיה נימוק מוצדק.
ואל תזכירו לי את החשיבות של מאמן כשזה מגיע לאימון לתחרויות. אני מדבר על רמת המתאמן הממוצע ששואף להרים כבד.
ברמה הבסיסית אתה חייב שמישהו יראה/יבקר את התנועה שלך אם אתה עושה את זה עם מאמן או דרך האינטרנט (סרטונים וכו') מאמן יחסוך לך זמן זה בגדול ההבדל ברמה הזאת.

ברמה הבסיסית אתה חייב שמישהו יראה/יבקר את התנועה שלך אם אתה עושה את זה עם מאמן או דרך האינטרנט (סרטונים וכו') מאמן יחסוך לך זמן זה בגדול ההבדל ברמה הזאת.
תנועה זה דבר ורסטילי ולא חד כיווני, והיא משתנה מאדם לאדם ביחס למבנה הגוף, גמישות, פציעות עבר, יכולת העמסה של חלקים בגוף, סגנון אימון ועוד הרבה פרמטרים.
עם המאמן על פי הפרמטרים האלה יכול לקבוע מה הכי טוב בשבילי בשביל התוצאה המקסימלית ביותר - הוא יצא מלך מבחינתי.
אתה יודע מה הבעיה? שנדיר למצוא מאמן כזה, בישראל אולי 1 מתוך 20 אלף מחזורים בוינגייט. איזה מאמן יש לו את היכולת המדהימה הזאת להכיר את הגוף שלך יותר מאתה עצמך, נראה לך הוא חוזר לבית וחושב עלייך מתוך 100 קליינטים שיש לו, יושב ותוהה האם ה ABDUCTOR שלך הם הסיבה לטווח התנועה המוגבל שלך בסקואט? תרשה לי לגחח. ניסוי ותהיה, זה דברים שאתה עושה במכון, צובר ניסיון ולומד על אחריות עצמית. כן ברור שעדיף מאמן אבל רגע, אפשר גם לשבת עם עצמך ולנתח בצורה עצמאית ומקצועית את הטכניקה שלך על ידי צבירת ידע ולמידה מטעויות.
אני עדיין לא מצוי ברמה של נזקקות לאור האינפורמציה הרבה שיש באינטרנט. אני אישית דוגל באמונה שמסירטון Q&A עם מארק ריפטרו ביוטיוב של 4 שעות אתה יכול ללמוד הרבה יותר מחצי שנה מאמן אישי, מה גם שאתה מפתח יכול עצמאית, תובנה פיזיולוגית, ואם קיים חשש קטן אתה יכול אפילו להעלות סירטון לפורום שלו והוא באופן אישי יגיד לך אם אתה שובר מקביל או לא. אף אחד לא מחפש לחסוך זמן באימונים תאמין לי, פשוט מסתכלים על כף המאזניים האם משתלם ביחס לכסף, ואם אתה שואל אותי, אם אין יעד ואין כסף עדיף להשכיל דרך חוברות של ביל סטאר. אם אתה רוצה להתחרות ואתה באמת מאמין לעצמך תגייס את כל המשאבים כדי להצליח, כולל מאמן וכו'. כמובן שאתה חייב למקסם את כל הדברים האפשריים שיכולים לעזור לך. אבל אני חושב שלא בכל מחיר, לפעמים גם עדיף לבד.

אגב, אנשים חושבים שפציעות זה דבר גרוע. פציעות זה דבר מעולה לספורט. אם חווית את הפציעה שלך ואתה יכול להמשיך סימן שהיא חיזקה אותך. זה לא שיש אלטרנטיבה אחרת - לא להיפצע. נראה מישהו במסע לחצי טון סקוואט יוצא בלי איזה עשרים פציעות.

אני חושב שעיקר החשיבות של מאמן באה לידי ביטוי בפאן הפסיכולוגי - שיש לך מאמן, יש לך מחויבות. אתה מגיע ונותן מעצמך יותר. וזאת הסיבה, ש 99% משכירים שירות של מאמן אישי. חולשת אופי.

נערך לאחרונה:
הסרטון היה זה:
Instagram post by Noam Steuer • May 7, 2016 at 6:52pm UTC

והשאלה היא האם מאמן שנותן למתאמן שלו להרים בטכניקה כזאת משקל שהוא ללא ספק באיזור ה90% של אותה מתאמנת בזמנו הוא מאמן טוב (לפי הגישה של הישגים מול טכניקה)
זה שהמתאמנים שלו לא נפצעו לא אומר כלום, זה כמו לתת דוגמא שסבא שלי עישן עד גיל 90 ולא היה לו סרטן...

דעתי היא שזה חסר כל אחריות מצד המאמן.
והוספתי שהוא אלוף עולם כי שמתאמנים רואים תואר כזה ולא בדיוק מבינים מה עומד מאחורי התואר הם יכולים ללכת אחריו באופן עיוור וזה חבל (וזה קורה במכון הנ׳ל ללא ספק).

עכשיו אתם מוזמנים להמשיך את הדיון בלעדי, אני לא אקח חלק בדיוק שמוחקים לי ועורכים לי בו הודעות.
רק שימו לעצמה כתבו פה חלק מהאנשים (הצעירים , אלו שאתם רוצים למשוך לפורום) על ההתנהלות שלכם.

הקנאה וצרות העין של כמה חבר'ה פה במאמן מביכה.
זה שהוא פאוורליפטר עם הישגים מרשימים זה רק בונוס,
אנשים מגיעים אליו בגלל התוצאות בפועל של מתאמנים שלו. מה שאותם מתאמנים לא יכלו לעשות לבד בשנה בהולמס פלייס, הוא עשה בכמה חודשים איתם.

הקנאה וצרות העין של כמה חבר'ה פה במאמן מביכה.
זה שהוא פאוורליפטר עם הישגים מרשימים זה רק בונוס,
אנשים מגיעים אליו בגלל התוצאות בפועל של מתאמנים שלו. מה שאותם מתאמנים לא יכלו לעשות לבד בשנה בהולמס פלייס, הוא עשה בכמה חודשים איתם.

בואי רגע נכניס אותך לפרופורציות, זה פורום של פווארליפטינג ודנים פה על טכניקה והתקדמות ותוכניות ותחרויות וכו׳...
אם מישהו לא מסכים עם מאמן מסויים ומבקר אותו מה נראה לך שיום בהיר אחד זה ישתנה? כולם חשופים לביקורת פה גם המאמן שלך ובמיוחד לאור כל הפוסטים מעוררי מחלוקת שלו ושל מתאמניו
דבר שני, הוא סהכ מאמן פווארליפטינג מה יש לקנא בו? ומה קשור צרות עין? לך יש את הזכות לכתוב ולקרוא בפורום כזה מתקדם בדיוק בזכות הגישה הביקורתית הזאת שלה את קוראת ׳קנאה׳ .
מילא היה מיליארדר / מוזיקאי / איש רוח מוכשר? תרדי מהעץ את וכל המתאמנים שלו ותצאו מהסרט שהוא מעניין מישהו מחוץ לפורום הזה.
בהצלחה.

אני מאוד אשמח ללמוד מאשכולות של מנוסים פה בפורום אבל למה הדיון צריך להיות קשור למשיהו ספציפי ? הרי אתם יודעים שזה עלול לפגוע בשם הטוב של האדם ושזה לא רק ביקורת, אז למה לא לדבר על תופעות כאלו ואחרות כמו בנושא הזה בלי להזכיר אדם מסויים?, מצטער אבל כי זה שקוף שיש לחלק מהאנשים משהו נגדו, ואני לא מזכיר את זה כי אני בא להגן על מישהו, אלא רק שתבינו שזה שקוף מידיי וככה זה ממש לא הדרך או תירוץ לכך שהפורום מת, כי אין לכך שום קשר..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית