הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לי מאמן?

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
אני כותב בפורום כאן לא מעט שנים, החל מתחילת דרכי באימוני כוח, דרך התחרות הראשונה בדימונה ועד היום שאני גר בארץ אחרת (אוסטרליה) ומתחרה קבוע כאן מזה 4 שנים.

אם נסתכל על ההתפתחות של התחום, לפחות מנקודת מבט של הפורום - הכל התחיל מתוכניות בסיסיות, בזמנו החבר׳ה החזקים של הפורום היו שופפים 140~ לחמישיות וכל שבוע היו שוברים שיאים, עם הזמן החליפו תוכניות, חלקם התחילו להתחרות, חלקם החליפו ענף וחלקם פרשו.

כמה שנים קדימה, יש כבר למעלה מ10 חבר׳ה שמושכים 300+, 700 טוטאל זה משהו די שכיח, ובפורום רואים ע״ב שבועי אנשים שופפים 200 לחזרות. מה השתנה? התחום התפתח, תחרויות זה עניין שבשגרה (יש סביב 5-6 בשנה קרב 3 מלא) וכמעט לראשונה אי פעם יש יותר מאמנים עם נסיון בהכנת מתחרים בפאוורליפטינג, מאשר אצבעות על כף יד אחת.

מה לא השתנה? הראיה המכלילה של ״איך מתחזקים״. התשובה השכיחה שכמעט תמיד מתקבלת כאן בפורום -
SS-> חיטוב עם ליניארית -> טקסס -> 531 -> גלן / סמולוב / קורטא וכו׳.
גם אני הייתי ככה, עברתי תוכניות כל כמה חודשים, מקצה לקצה, מתוכניות מבוססות תדירות לתוכניות מבוססות תרגילי עזר לתוכניות מבוססות נפח. נכשלתי ונחלשתי 3 פעמים לפני שהצלחתי להתחזק פעם אחת.

מה חסר בתוכניות האלה? התאמה. יותר מזה - התאמה נכונה. בבנייה של תוכנית אימונים חשוב להסתכל על המון משתנים שעוזרים לשער את הנפח והתדירות שעובדים בו:
*אחוז שומן
*ותק באימונים
*כוח
*הסטוריית פציעות
*נקודות חלשות וחזקות
*טכניקה
*התאוששות ספציפית בכל תרגיל
*אורח חיים (עבודה, תחביבים)
*תזונה
*אלכוהול ו/או סמים
*חומרים

כל המשתנים הנ״ל, אפילו אחד מהם יכול לשנות לחלוטין את התכנון של התכנית מבחינת עצימות/נפח/תדירות.

מה שמשותף לכל התכניות ה״מוכרות״ - אף אחד מהן לא מתחשבת בכל המשתנים הללו. במקרה הטוב אם המתאמן קורא את הספר / מאמר הוא יכול לעשות חלק מההתאמות הללו, בהנחה שהוא מבצע אותן כמו שצריך. מנגד, קל מאוד להניח שאתה מבין עקרונות מסויימים ולהתאים את התכנית המוכנה ולהרוס אותה לחלוטין - קרה לי המון פעמים.

בעייתיות נוספת בתוכניות מוכנות, שיש להן תאריך תפוגה. באופן חד משמעי, בשלב מסויים תפסיק להתקדם, ואז השאלה מה הלאה? עוד תוכנית מוכנה? יותר מתקדמת? מה מגדיר את התכנית ״מתקדמת״? נפח? תדירות? עצימות? תרגילי עזר? זה סובייקטיבי, וכמובן משפיע אחד על השני. בשלב מסויים המתאמן יכנס ללופ של תכניות, כל אחת מתיימרת להביא את ״הבשורה״ ולפעמים משלה את המתאמן בטווח הקצר כי הנה הגביע הקדוש, שיאים נשברים בקצב, אבל אחרי כמה חודשים מפסיקים להתקדם, הולכים אחורה, נפצעים וכד׳ (לדוגמא השיטה הבולגרית).

עד כה, ציינתי את כל מה ש״לא בסדר״, עכשיו אני אציין מקרים שראיתי התקדמות פנומנלית מ0, ומה היום הגורמים לכך.
נתחיל ממקרי קיצון - תמיד יהיו בני 16-18 שהתחילו מגיל מוקדם ופשוט יתקדמו בכל תכנית שתתן להם, לעיתים יגיעו לכוח של מתאמן בן 30 עם כמה שנים נסיון. ככה זה שאתה בן 16, הורמונים בשמיים, התאוששות מקסימלית, בלי דאגות בחיים ובלי להחזיק משרה מלאה.
עכשיו למקרים היותר ״הגיוניים״ - חבר׳ה שהתחילו בלי הרבה נסיון, לא בגיל צעיר במיוחד, עם רמת כוח סבירה ולקחו מאמן מצויין.
בדר״כ התכנית תהיה משהו מאד סטנדרטי ומשעמם, הדגשים יהיו טכניים, התזונה תהיה בשליטה ומעקב והמטרה של התכנית תהיה ברורה עם מדדי ביצוע ידועים מראש.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

הבהרה - אין בפוסט כוונה לקדם שום מאמן ספציפי, יש מבחר מעולה בארץ וניתן להתרשם לבד. מי שמעוניין במאמנים נוספים אני יכול לקשר בכיף.

חביבי, צר לי לאכזב אותך, אך אין דבר כזה התקדמות מתמדת ברמה התחרותית לא על חשבון בריאות ובטח ובטח שלא ללא סיכון.
ברגע שאתה מחליט שאתה מתחרה, אתה חותם על וויתור לא פורמלי לגבי הבריאות שלך.

תחרות תמיד תבוא על חשבון בריאות, אם יש לספורטאי מזל, הוא יכול לצאת מזה יחסית בסדר, אבל על אלמנט הסכנה אי אפשר לוותר.

אתה יכול לראות את זה בכל תחום ספורט שיש כי זה פשוט נכון לגבי הכל.

בלי להעליב אף אחד אבל אתה באמת יכול לקרוא למה שקורה כאן בארץ ספורט תחרותי? זה תחרות חובבנים ותו לא.

עכשיו, זה לא בא לזלזל באף אחד אבל זה כן בהחלט בא להדגיש את זה שהשטויות שטרחת לרשום כאן לגבי הסיכונים בהחלט אין להן מקום במקרה זה.

נכון מאוד.
אין פאוורליפטרים בטופ העולמי עם טכניקה לא טובה. בטכניקה טובה מרימים יותר.

ואתה הגעת לטופ העולמי רק בגלל טכניקה טובה?

מה שאני שואל אותך בתור שיאן עולם האם זה לבד וכמובן מספיק משמעת עצמית מספיקים כדי להגיע לטופ העולמי?

נערך לאחרונה:
ה-דולר,

ביקורת והבעת דעה זה תמיד מבורך.
אתה מוזמן להביא דעה עניינית ולתת ביקורת בונה על התחום ואופן התנהלותו, מי שמכיר אותי יודע שאני עושה את זה באופן קבוע, שגרתי בארץ שלחתי לאדטו מסמך הערות / הארות על כל תחרות. עכשיו שאני גר כאן אני עושה אותו דבר למארגן המקומי ואני משתתף באסיפת חברים השנתית באיגוד שאני חבר בו כאן.

תמיד יש מה לשפר, בשלל סוגיות בתחום.

מה שקורה בארץ זה ספורט תחרותי. גם מירוץ כפר סבא זה ספורט תחרותי וגם אלוף המתנ״ס בבדמינגטון.

ניתן לבקר להעיר ולהאיר על רמת התחרויות בתחרויות בארץ (או בעולם) אבל קשה להפריך שזהו ספורט תחרותי.

אבקש לפחות בתור כתלי פורום PL לתת כבוד מינימלי למתחרים באשר הם, שמשקיעים זמן כסף ומאמצים ומגיעים להתחרות.

למען האמת אני חושב שקצת נעשה פה עוול לאושר. אעיד על עצמי בתור מתאמן ברמה לא גבוהה שהגיע אליו על מנת לקבל הדרכה לביצוע תקין של הסקוואט והדדליפט, ובאמת יצאתי מרוצה עם הבנה של הטכניקה הרצויה שמאפשרת לי התקדמות טובה. ויש לציין שהוא לא ה״מאמן״ שלי ובכלל, פאוורליפטינג לא באמת מעניין אותי, מה שחשוב לי זה דווקא אימונים טובים כחלק מאורח חיים בריא. אינני יודע מה נדרש מהטופ העולמי אבל איתי אושר עבד על טכניקה שתאפשר לי להרים יותר משקל ביעילות, ובאופן טבעי היא משתלבת עם הפחתה של כאבים לא רצויים והקטנת הסיכון לפציעות. לדעתי זה נכון שאושר דוחף לקצה היכולת מבחינת תוכניות אימון קשות ושבירת שיאים, אך זו גישה מסויימת ואינה שלילית בהכרח. בקיצור, אני מציע לכולם לבחון לעומקם של דברים לפני שיוצאים עם השמצות בגלל סרטון כזה או אחר.

העניין הוא לא מה קרה בעתיד, שוב זה כמו שישווה אדם זקן שעישן כל חייו (או חצי מחייו והעישון תרם לו להורדת הלחץ ולכן חי חיים ארוכים)

אני לא רואה שום תועלת בלהכניס מתאמן לכזה סט גם אם בעתיד הטכניקה תשתפר, אין לזה שום קשר.
אנחנו מדברים על נקודה מסויימת בזמן שהמאמן אישר כזה סט ומאשר סטים אחרים (דדליפט, עוד סקוואטים שראינו מאותו מאמן) באופן תודעתי ורציף במכון שלו.
האם היית בוחר מאמן כזה לבן שלך? אני לא...
אגב , אושר הוא לא היחיד שכיחיד יש לו הישגים אך כמאמן אני לא מסכים עם שיטת האימון שלו, לא מצאתי סרטונים אך גם בעולם הרמת המשקולות אלוף הארץ לשעבר מר פבל (עד 85 , דחק 195 לדעתי) החליט להמציא טכניקה חדשה ומוזרה לסקוואט (גם להנפה ודחיקה אבל זה פחות משנה) וגם אליו את הבן שלי לא הייתי שולח.
פבל בחור חביב ובאמת אחלה גבר , אבל אני לא מסכים עם שיטת האימון שלו מה לעשות רק שהוא לא מתסיס ומעלה סרטונים שיגררו ביקורת כזאת , הוא נשאר בעולם שלו עם המתאמנים שלו אך שנפגשנו באוניברסיטה עם המאמנים והמתאמנים שלו תמיד היו דיונים על הסקוואט המוזר והטכניקה.
בשני המקרים ל2 המאמנים השגים אישיים מכובדים בעולם הכוח, אך בתור מאמנים אני לא מסכים איתם
ולא מסכים עם הגישה שהם נוקטים וזה בהקשר לדיון פה לגביי איך לבחור מאמן, אני חושב שגם לבחור מאמן צריך לדעת ולחקור , אדם ומתאמן עצלן יתלהב מכל התארים וילך אחרי המאמן שלו באופן עיוור (וניתן לראות את המגמה פה, בעולם הבילדינג ובעולם הרמת המשקולות) זה קורה בעיקר בגלל תחושת השייכות (שנמצאת אצלנו בגנים עוד מימי האדם הקדמון) והוא נכנס כל כך חזק לתוך הקבוצה שהוא לא מצליח להוציא את הראש מהתחת ולהתחיל ללמוד בעצמו , מה שכל מתאמן שהאימונים חשובים לו חייב לעשות.
מתאמנים שהם לא עצלנים הולכים וקוראים ומתעניינים לא אצל מאמן אחד אלא אצל כמה וכמה , שומעים דעות ואז מחליטים בעצמם (בדיוק כמו לבחור רופא לדוגמא) לדעתי מאמן טוב זה לא זה שהחליט לעשות כסף באמצעות שיטתיות מסויימת מיוחדת או מונופול על תחום אלא זה שלמרות התחרות ולמרות שהוא מלמד דברים שמובנים מאליו הוא מצליח להסביר למתאמנים שלו את החשיבות של הדרך , את החשיבות של הטכניקה ואת העניין שזמן לא משחק תפקיד באימונים אלא התקדמות מתמדת (גם אם אתה מתחרה) ולא על חשבון הבריאות (או הסיכון).
אני חושב שמה שקורה אצל אושר ופבל די מקביל אחד לשני , המתאמנים שלהם מגיבים בדיוק באותה צורה וזה מראה בדיוק על מה שכתבתי.

זה החצי סנט שלי לגביי העניין הזה , אין פה שום דבר אישי.
בלי קשר למשקלי עבודה, האם אי פעם ראית אצל פבל ברכיים נכנסות פנימה/גב לא ישר?

בלי להעליב אף אחד אבל אתה באמת יכול לקרוא למה שקורה כאן בארץ ספורט תחרותי? זה תחרות חובבנים ותו לא.

עכשיו, זה לא בא לזלזל באף אחד אבל זה כן בהחלט בא להדגיש את זה שהשטויות שטרחת לרשום כאן לגבי הסיכונים בהחלט אין להן מקום במקרה זה.

ואתה הגעת לטופ העולמי רק בגלל טכניקה טובה?

מה שאני שואל אותך בתור שיאן עולם האם זה לבד וכמובן מספיק משמעת עצמית מספיקים כדי להגיע לטופ העולמי?

לא דיברתי בהכרח על פאוורליפטינג.
אבל בכל זאת, לפי מה שאתה רושם אני מבין שלא התחרת מעולם בשום דבר רציני, אם היית מתחרה היית מבין שגם בין חובבים למתחרים חובבים יש פער עצום (התחרתי עד כה בשלושה תחומים שונים).

ולכל מי שהגיב לי, אתם צריכים להסתכל על זה מנקודת מבט אחרת.
זה לא היריב שלך שמסכן אותך כמו שאתה מסכן את עצמך, בכך שגם בתחרויות "חובבניות" אתה דוחק את עצמך לקצה ומשם הכל יכול להשתבש בגלל טעות הכי מינורית שיש.

אתה מוזמן להביא דעה עניינית ולתת ביקורת בונה על התחום ואופן התנהלותו

תודה על ההזמנה אבל לא הבעתי דעה וגם לא מתחתי ביקורת. ציינתי עובדה. זה שאולי הפרשנות שלך היא אחרת לא הופך את הדברים לפחות נכונים.

מה שקורה בארץ זה ספורט תחרותי

מה שיש בארץ ב-PL זה ספורט תחרותי בערבון מוגבל כי מתוך 70 המתחרים שאושר טרח לציין (או מעל 70) בפוסט קודם שלו בנושא מהעת האחרונה ספק אם 7 מהם מעוניינים להתחרות בחו"ל ולהשקיע את הנדרש לשם כך ולכן זה בהחלט בערבון מוגבל.

עכשיו, במתכונת כזו אתה באמת חושב שיש לאנשים סיבה לקחת סיכונים ברמה זהה לאלו שלוקחים האנשים שמכוונים להתחרות בגזרה הבינלאומית?

ניתן לבקר להעיר ולהאיר על רמת התחרויות בתחרויות בארץ (או בעולם) אבל קשה להפריך שזהו ספורט תחרותי.

כמו שראית לפני שורות בודדות, זה ממש לא קשה להפריך.

אבקש לפחות בתור כתלי פורום PL לתת כבוד מינימלי למתחרים באשר הם, שמשקיעים זמן כסף ומאמצים ומגיעים להתחרות.

שורה לא במקום. ממתי לציין עובדה הפך לחוסר כבוד?

לפי מה שאתה רושם אני מבין שלא התחרת מעולם בשום דבר רציני, אם היית מתחרה היית מבין שגם בין חובבים למתחרים חובבים יש פער עצום (התחרתי עד כה בשלושה תחומים שונים).

מה בדיוק הפער העצום בין מתחרים לבין חובבים בתחום ה-PL בגזרה הישראלית? אשמח לשמוע.

זה לא היריב שלך שמסכן אותך כמו שאתה מסכן את עצמך

הדיון הוא לא על זה שאתה מסכן את עצמך אלא על זה שאתה עשוי בטעות לבחור במאמן שיסכן אותך.

בלי קשר למשקלי עבודה, האם אי פעם ראית אצל פבל ברכיים נכנסות פנימה/גב לא ישר?

לא, פבל הרבה יותר זהיר ואחראי מאושר, אתה צודק. העניין היה הביקורת על המאמן לא מי מהם מסכן יותר את המתאמנים שלו.

תודה על ההזמנה אבל לא הבעתי דעה וגם לא מתחתי ביקורת. ציינתי עובדה. זה שאולי הפרשנות שלך היא אחרת לא הופך את הדברים לפחות נכונים.

מה שיש בארץ ב-PL זה ספורט תחרותי בערבון מוגבל כי מתוך 70 המתחרים שאושר טרח לציין (או מעל 70) בפוסט קודם שלו בנושא מהעת האחרונה ספק אם 7 מהם מעוניינים להתחרות בחו"ל ולהשקיע את הנדרש לשם כך ולכן זה בהחלט בערבון מוגבל.

עכשיו, במתכונת כזו אתה באמת חושב שיש לאנשים סיבה לקחת סיכונים ברמה זהה לאלו שלוקחים האנשים שמכוונים להתחרות בגזרה הבינלאומית?

כמו שראית לפני שורות בודדות, זה ממש לא קשה להפריך.

שורה לא במקום. ממתי לציין עובדה הפך לחוסר כבוד?

מה בדיוק הפער העצום בין מתחרים לבין חובבים בתחום ה-PL בגזרה הישראלית? אשמח לשמוע.

הדיון הוא לא על זה שאתה מסכן את עצמך אלא על זה שאתה עשוי בטעות לבחור במאמן שיסכן אותך.

1. פעם תכננת פיק? תנסה לתכנן פיק ולהיכנס לקטגוריית משקל שלך+ לתת את ההרמה הכי טובה שלך כשאתה מיובש, בנוסף, תן את שלושת ההרמות הכי חזקות שלך באותו יום באותם תנאים.
מעבר לכך, אתה יכול לראות אנשים שסתם מתאמנים "לכיף" לעומת אנשים שבאים להתחרות.
תסתכל על המספרים ותראה שלרוב זאת ליגה אחרת.

2. אתה התערבת בדיון שהיה לי עם קרוספיטר על אלמנט הסכנה בתחרות, אז או שייחסת לי משהו שלא אמרתי, או שלא קראת טוב.

1. פעם תכננת פיק? תנסה לתכנן פיק ולהיכנס לקטגוריית משקל שלך+ לתת את ההרמה הכי טובה שלך כשאתה מיובש, בנוסף, תן את שלושת ההרמות הכי חזקות שלך באותו יום באותם תנאים.

2. אתה התערבת בדיון שהיה לי עם קרוספיטר על אלמנט הסכנה בתחרות, אז או שייחסת לי משהו שלא אמרתי, או שלא קראת טוב.

ייבוש? אתם נשקלים יום לפני, איזה ייבוש ואיזה נעלים?

במה שונה תכנון פיק לתחרות מאשר סוף תכנית אימון? ב-2 המקרים מגיעים לפיק שאחריו תבוא התאוששות.

ועל איזה ייבוש אתה מדבר? זו לא תחרות בילדינג. מה גם שלמיטב ידיעתי אפשר להשקל יום קודם אך זה ממה שאני זוכר.

בינתיים מה שאני רואה זה אנשים שמתאמנים "לכיף" מרימים משקלים לא פחות גבוהים מאשר חבר'ה שמתחרים פה בארץ באותה קטגוריית גיל ומשקל רק שאלו שמתאמנים "לכיף" פה ולא לקחו מאמן PL מקצועי שיכין אותם לתחרות מפגינים משקל עבודה זהה או אפילו יותר גבוה ממקביליהם המתחרים ובעלי אחוז שומן סביר וכמובן הביצוע בטכניקה טובה ומעלה.

אני מרגיש נורא מאוחר פה אחרי שהבנתי שהיה להט ואש פה ואני לא אכנס לזה מסיבות של לא בא לי פשוט,
אך לדעתי אני רואה את כל התחום הזה(אני אנטה לדבר ממקום של בודיבילדינג אך זה תקף גם לפאורליפטינג כמובן) כגלה את עצמך ואת הגוף שלך, מסע שלך עם עצמך לחקור מידע על הגוף ולנסות אותו ולראות איך הגוף מתפקד בצורה הטובה ביותר, ולדעתי פשוט עם מאמן בעל עמדה שאומר לעשות X Y Z זה לא אפשרי, כמובן שאני מסכים שיש מאמנים אשר מסבירים הגיון מאחורי כל דבר ומתעקשים שהמתאמן יבין כל דבר שהוא עושה בתוכנית ומה הפואנטה, וכך הוא פשוט עוזר להעביר הידע המסובך(לא חסר ידע כזה) ומכין למתאמן קיצור דרך אל הידע אשר יעזור לו בהמשך גם בלי המאמן ויוכל להמשיך את המסע לבד במידת הצורך, אך מאמן שרק אומר מה לעשות ונמצא שם בשביל לצעוק עליך להרים את המשקל לדעתי זה חסר פואנטה.
כמובן שיש גם צורך להבדיל "יעוץ" למאמן אישי צמוד, לדוגמה מישהו הולך לתחרות הראשונה שלו ולגטימי ללכת למאמן שעשה את התחרות בעבר ויכול להסביר לו מה הולך ואיך הוא יעלה על הבמה באופן מיטבי או ירים את המשקל הכי גבוה באותו יום, אך מאמן צמוד למשך כל תקופת זמן של הPREP לדעתי גם מאבד פואנטה כי יש הבדל בין לתת הדגשים ולהביא לאדם לראות את עצמו מתמודד עם זה ללסחוב אותו עד הסוף בלי יותר מדי השתתפות עצמית

במה שונה תכנון פיק לתחרות מאשר סוף תכנית אימון? ב-2 המקרים מגיעים לפיק שאחריו תבוא התאוששות.

ועל איזה ייבוש אתה מדבר? זו לא תחרות בילדינג. מה גם שלמיטב ידיעתי אפשר להשקל יום קודם אך זה ממה שאני זוכר.

בינתיים מה שאני רואה זה אנשים שמתאמנים "לכיף" מרימים משקלים לא פחות גבוהים מאשר חבר'ה שמתחרים פה בארץ באותה קטגוריית גיל ומשקל רק שאלו שמתאמנים "לכיף" פה ולא לקחו מאמן PL מקצועי שיכין אותם לתחרות מפגינים משקל עבודה זהה או אפילו יותר גבוה ממקביליהם המתחרים ובעלי אחוז שומן סביר וכמובן הביצוע בטכניקה טובה ומעלה.

אתה מוזמן להראות לי אנשים פה שמתאמנים "לכיף" עם רבע טון דדליפט על 90-100 ק"ג ולא מתחרים.
אפשר לספור אותם על יד אחת.

הפורום רחוק מלהיות אינדיקציה, כי רוב האנשים עם המשקלים היפים באמת בפורום מתחרים/ התחרו.

אני יכול לתת לך את עצמי כדוגמא:
במהלך ה 4-5 שנים אחרונות עברתי משהו כמו 5-6 מכוני כושר ואני יכול לומר לך באופן גורף שבחיים לא פגשתי מישהו שהיה בקטג' משקל שלי ולחץ מעל הראש/ הסקוויט כמוני, יותר מזה, גם שתי קטגוריות משקל מעליי שלוחץ כמוני לא פגשתי.
זה לא כי אני סופר תותח או משהו, זה כי השקעתי המון זמן בתחום וכיוונתי את עצמי ללבל תחרותי, ברוב המכונים האנשים שמתאמנים ב"פאוורליפטינג לכיף" לא ממש מגיעים אפילו לרטיו 2 מ.ג בדדליפט.

מצד שני, כשהייתי בתחרויות, לא הצלחתי להגיע לטופ ולא הייתי משהו מיוחד, מה שמראה על פער גדול מאד בין חובבנים לתחרותיים, גם אם זה במתנס בישראל.

אתה מוזמן להראות לי אנשים פה שמתאמנים "לכיף" עם רבע טון דדליפט על 90-100 ק"ג ולא מתחרים.

הפורום רחוק מלהיות אינדיקציה, כי רוב האנשים עם המשקלים היפים באמת בפורום מתחרים/ התחרו.

1.204 רבע טון דדליפט ויש דוגמאות נוספות.

אני יכול לתת לך את עצמי כדוגמא:
במהלך ה 4-5 שנים אחרונות עברתי משהו כמו 5-6 מכוני כושר ואני יכול לומר לך באופן גורף שבחיים לא פגשתי מישהו שהיה בקטג' משקל שלי ולחץ מעל הראש/ הסקוויט כמוני, יותר מזה, גם שתי קטגוריות משקל מעליי שלוחץ כמוני לא פגשתי.
זה לא כי אני סופר תותח או משהו, זה כי השקעתי המון זמן בתחום וכיוונתי את עצמי ללבל תחרותי, ברוב המכונים האנשים שמתאמנים ב"פאוורליפטינג לכיף" לא ממש מגיעים אפילו לרטיו 2 מ.ג בדדליפט.

מצד שני, כשהייתי בתחרויות, לא הצלחתי להגיע לטופ ולא הייתי משהו מיוחד, מה שמראה על פער גדול מאד בין חובבנים לתחרותיים, גם אם זה במתנס בישראל.

כנראה שריססו אותך בקצת DDT אם אתה לא מצליח להבין שמדגם של 5-6 חדרי כושר לא אומר כלום ושום דבר בייחוד לא על הפער שהסקת בין חובבנים לתחרותיים.

1.204 רבע טון דדליפט ויש דוגמאות נוספות.

עד כמה שידוע לי, 1 נכנס בכף יד אחת.
לא מדגם, רוצה גם לשים סרטון של אלברו?
כנראה שריססו אותך בקצת DDT אם אתה לא מצליח להבין שמדגם של 5-6 חדרי כושר לא אומר כלום ושום דבר בייחוד לא על הפער שהסקת בין חובבנים לתחרותיים.

זו דוגמא, מה המדגם שלך?
אתה יכול למצוא לי מישהו שלוחץ 93 פרס על 78 מ.ג ולא מתחרה?

עד כמה שידוע לי, 1 נכנס בכף יד אחת.
לא מדגם, רוצה גם לשים סרטון של אלברו?

זו דוגמא, מה המדגם שלך?
אתה יכול למצוא לי מישהו שלוחץ 93 פרס על 78 מ.ג ולא מתחרה?

אתה שם לב שמה שלא עומד בקנה אחד עם האמירות שלך הוא "לא מדגם"?
אני מכיר אנשים שלחצו מעל 100 על פחות מ90, ומעל 90 על פחות מ80,אפילו אני בתור חלשלוש מצוי לחצתי 85 על פחות מ80, אף אחד מאלה לא התחרה, זה גם לא מדגם?
כמובן שבדדליפט וסקוואט אין בכלל מה לדבר....

אני מכיר אנשים שלחצו מעל 100 על פחות מ90, ומעל 90 על פחות מ80,אפילו אני בתור חלשלוש מצוי לחצתי 85 על פחות מ80, אף אחד מאלה לא התחרה, זה גם לא מדגם?

אתה טועה חלקם מתחרים באיגוד של אלכס...

אהה אז אם אתה מכיר אז בסדר, ניצחת.

בעזהי"ת

.

אתה נוגע כאן בקו פרשת המים בין ספורט חובבני, ומקצועני - כל כמה שבהגדרתו הקלאסית כמעט ואינו קיים בארץ.
נמצאים לא מעט שבאים להתחרות בשביל הכייף, חובבים כאמור, וכל אחד שהמליץ אי פעם למישהו מחבריו להגיע ולהתחרות גם אם רק בשביל החוויה, מכיר דה פקטו בקיומם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית