הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לי מאמן?

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
אני כותב בפורום כאן לא מעט שנים, החל מתחילת דרכי באימוני כוח, דרך התחרות הראשונה בדימונה ועד היום שאני גר בארץ אחרת (אוסטרליה) ומתחרה קבוע כאן מזה 4 שנים.

אם נסתכל על ההתפתחות של התחום, לפחות מנקודת מבט של הפורום - הכל התחיל מתוכניות בסיסיות, בזמנו החבר׳ה החזקים של הפורום היו שופפים 140~ לחמישיות וכל שבוע היו שוברים שיאים, עם הזמן החליפו תוכניות, חלקם התחילו להתחרות, חלקם החליפו ענף וחלקם פרשו.

כמה שנים קדימה, יש כבר למעלה מ10 חבר׳ה שמושכים 300+, 700 טוטאל זה משהו די שכיח, ובפורום רואים ע״ב שבועי אנשים שופפים 200 לחזרות. מה השתנה? התחום התפתח, תחרויות זה עניין שבשגרה (יש סביב 5-6 בשנה קרב 3 מלא) וכמעט לראשונה אי פעם יש יותר מאמנים עם נסיון בהכנת מתחרים בפאוורליפטינג, מאשר אצבעות על כף יד אחת.

מה לא השתנה? הראיה המכלילה של ״איך מתחזקים״. התשובה השכיחה שכמעט תמיד מתקבלת כאן בפורום -
SS-> חיטוב עם ליניארית -> טקסס -> 531 -> גלן / סמולוב / קורטא וכו׳.
גם אני הייתי ככה, עברתי תוכניות כל כמה חודשים, מקצה לקצה, מתוכניות מבוססות תדירות לתוכניות מבוססות תרגילי עזר לתוכניות מבוססות נפח. נכשלתי ונחלשתי 3 פעמים לפני שהצלחתי להתחזק פעם אחת.

מה חסר בתוכניות האלה? התאמה. יותר מזה - התאמה נכונה. בבנייה של תוכנית אימונים חשוב להסתכל על המון משתנים שעוזרים לשער את הנפח והתדירות שעובדים בו:
*אחוז שומן
*ותק באימונים
*כוח
*הסטוריית פציעות
*נקודות חלשות וחזקות
*טכניקה
*התאוששות ספציפית בכל תרגיל
*אורח חיים (עבודה, תחביבים)
*תזונה
*אלכוהול ו/או סמים
*חומרים

כל המשתנים הנ״ל, אפילו אחד מהם יכול לשנות לחלוטין את התכנון של התכנית מבחינת עצימות/נפח/תדירות.

מה שמשותף לכל התכניות ה״מוכרות״ - אף אחד מהן לא מתחשבת בכל המשתנים הללו. במקרה הטוב אם המתאמן קורא את הספר / מאמר הוא יכול לעשות חלק מההתאמות הללו, בהנחה שהוא מבצע אותן כמו שצריך. מנגד, קל מאוד להניח שאתה מבין עקרונות מסויימים ולהתאים את התכנית המוכנה ולהרוס אותה לחלוטין - קרה לי המון פעמים.

בעייתיות נוספת בתוכניות מוכנות, שיש להן תאריך תפוגה. באופן חד משמעי, בשלב מסויים תפסיק להתקדם, ואז השאלה מה הלאה? עוד תוכנית מוכנה? יותר מתקדמת? מה מגדיר את התכנית ״מתקדמת״? נפח? תדירות? עצימות? תרגילי עזר? זה סובייקטיבי, וכמובן משפיע אחד על השני. בשלב מסויים המתאמן יכנס ללופ של תכניות, כל אחת מתיימרת להביא את ״הבשורה״ ולפעמים משלה את המתאמן בטווח הקצר כי הנה הגביע הקדוש, שיאים נשברים בקצב, אבל אחרי כמה חודשים מפסיקים להתקדם, הולכים אחורה, נפצעים וכד׳ (לדוגמא השיטה הבולגרית).

עד כה, ציינתי את כל מה ש״לא בסדר״, עכשיו אני אציין מקרים שראיתי התקדמות פנומנלית מ0, ומה היום הגורמים לכך.
נתחיל ממקרי קיצון - תמיד יהיו בני 16-18 שהתחילו מגיל מוקדם ופשוט יתקדמו בכל תכנית שתתן להם, לעיתים יגיעו לכוח של מתאמן בן 30 עם כמה שנים נסיון. ככה זה שאתה בן 16, הורמונים בשמיים, התאוששות מקסימלית, בלי דאגות בחיים ובלי להחזיק משרה מלאה.
עכשיו למקרים היותר ״הגיוניים״ - חבר׳ה שהתחילו בלי הרבה נסיון, לא בגיל צעיר במיוחד, עם רמת כוח סבירה ולקחו מאמן מצויין.
בדר״כ התכנית תהיה משהו מאד סטנדרטי ומשעמם, הדגשים יהיו טכניים, התזונה תהיה בשליטה ומעקב והמטרה של התכנית תהיה ברורה עם מדדי ביצוע ידועים מראש.

מה כל כך שונה? למה מאמן יכול לגרום להצלחה כל כך גבוהה? כי המאמן כן לוקח בחשבון את כל המשתנים שרשמתי. יש לך אחריות כלפי אדם שאתה משלם לו, יש לך למי לפנות בשאלות, יש מי שיגיד לך כל הכבוד ויש מי שיגיד לך שאתה לא בסדר, הרבה אנשים שואלים כאן בפורום או בהודעות פרטיות או במכון שלהם שאלה נקודתית לדוגמא ״איך להתקדם?״ התשובה היא 100% תלויה במשתנים שרשמתי. מתאמן עם תכנית מוכנה מצד אחד מקבל X מידע, אבל הפידבק מאנשים יכול לחלוטין לנגוד את עקרונות התכנית, או את מצב המתאמן. במילים אחרות - העצות שהמתאמן יקבל יכולות להיות בעלות השפעה שלילית.

מנגד, הביצועים וההתקדמות שאני רואה תחת מאמנים טובים (בארץ ובאוסטרליה) היא חסרת תקדים לעומת מתאמנים מבוססי תכניות מוכנות. לאט לאט מאמנים מתקדמים ומוציאים ממש קבוצות של מתחרים לתחרויות שמביאים מעולות.

הבהרה - אין בפוסט כוונה לקדם שום מאמן ספציפי, יש מבחר מעולה בארץ וניתן להתרשם לבד. מי שמעוניין במאמנים נוספים אני יכול לקשר בכיף.

הקנאה וצרות העין של כמה חבר'ה פה במאמן מביכה.
זה שהוא פאוורליפטר עם הישגים מרשימים זה רק בונוס,
אנשים מגיעים אליו בגלל התוצאות בפועל של מתאמנים שלו. מה שאותם מתאמנים לא יכלו לעשות לבד בשנה בהולמס פלייס, הוא עשה בכמה חודשים איתם.

קראת את התגובות בפוסט או שאמרו לך לבוא כי יש מכות?
זה מדהים איך תמיד כל "העיוורים" מגיעים ויורים לכל הכיונים בלי קשר לטקסט - רק כדי להגן על X או Y.
שמת לב שמדברים פה בכלל על טכניקה ופציעות באופן כללי? שמת לב שלא אחד ולא שניים ציינו שיש מאמנים שאין להם בעיה שהמתאמנים שלהם יתאמנו בטכניקה מחפירה? שמת לב שיש מאמנים שאומרים שמה שגרם להם להפסיק להסקביט ל3 חודשים זו לא פציעה?
עצוב שיש כאלה דברים, אבל בארץ הכל אפשרי והכל קורה.

אני מאוד מקווה בשבילך שלא תפצעי בצורה קשה, אבל לצערי רק אחרי שזה יקרה את תביני.

נערך לאחרונה:
למה הדיון צריך להיות קשור למשיהו ספציפי ? הרי אתם יודעים שזה עלול לפגוע בשם הטוב של האדם ושזה לא רק ביקורת, אז למה לא לדבר על תופעות כאלו ואחרות כמו בנושא הזה בלי להזכיר אדם מסויים?

הדיון קשור למישהו ספציפי (טוב עשית שדאגת להבדיל שהדיון הוא קשור למישהו ספציפי והוא לא על מישהו ספציפי) כי אותו מישהו ספציפי החליט להגיב ובמקרה אותו מישהו הוא מאמן מוכר ונחש מה - הדיון עוסק במאמנים וככה בדיוק עובד פורום.

ומה לעשות, לפעמים עדיף שם טוב פגוע מאשר גב פגוע ובמקרה הזה ספציפית נראה שמה שקורה בכלל זה בדיוק ההיפך אז הסר דאגה מלבך.

קראת את התגובות בפוסט או שאמרו לך לבוא כי יש מכות?
זה מדהים איך תמיד כל "העיוורים" מגיעים ויורים לכל הכיונים בלי קשר לטקסט - רק כדי להגן על X או Y.
שמת לב, שכל אבל כל התגובות האחרונות שלך הם מתוזמנות עם משתמשים מסוימים נגד משתמש ספציפי?

וזה ממש "במקריות" שלא קראו לשרדר שיש מכות עם הצבים...

על זה נאמר: הפוסל ממומו פוסל.

הדיון קשור למישהו ספציפי (טוב עשית שדאגת להבדיל שהדיון הוא קשור למישהו ספציפי והוא לא על מישהו ספציפי) כי אותו מישהו ספציפי החליט להגיב ובמקרה אותו מישהו הוא מאמן מוכר ונחש מה - הדיון עוסק במאמנים וככה בדיוק עובד פורום.

ומה לעשות, לפעמים עדיף שם טוב פגוע מאשר גב פגוע ובמקרה הזה ספציפית נראה שמה שקורה בכלל זה בדיוק ההיפך אז הסר דאגה מלבך.

מה הבעיה שהוא החליט להגיב? מה הוא כבר רשם שהחליטו שצריך לעשות עליו ביקורת אישית? אני חושב שכל אחד צריך להתרכז בעצמו ולא לדחוף את האף שלו ולבקר אחרים ולפגוע בשמם הטוב. אני בספק רב מאוד שמי שהעביר ביקורת עליו עשה את זה כי הוא מפחד שיקרה משהו למתאמנים שלו, אתה חייב למצוא תירוץ טוב יותר..
יגיבו עלי או לא אני יותר לא אגיב לדיון הזה, רק אמרתי את דעתי ואין לי כח להתעסקויות מיותרות.

שמת לב, שכל אבל כל התגובות האחרונות שלך הם מתוזמנות עם משתמשים מסוימים נגד משתמש ספציפי?

וזה ממש "במקריות" שלא קראו לשרדר שיש מכות עם הצבים...

על זה נאמר: הפוסל ממומו פוסל.

במומו*.
אתה באמת משווה אותי לחבורת הלקקנים פה? אני לא חוסך את דעתי מאף אחד באף נושא - אחרי המחקר המעמיק שעשית היית אמור להבין זאת.
שוב כמו שאמרתי, אתה בוחר להגיב לחלק מהדברים ולא לנושא העיקרי פה שזה עניין הטכניקה והפציעות. כל הכבוד!

מה הבעיה שהוא החליט להגיב? מה הוא כבר רשם שהחליטו שצריך לעשות עליו ביקורת אישית? אני חושב שכל אחד צריך להתרכז בעצמו ולא לדחוף את האף שלו ולבקר אחרים ולפגוע בשמם הטוב.

איפה טענתי שזו בעיה שהוא החליט להגיב? שאלת שאלה - עניתי לך תשובה. זה לא רק שלא בעיה זה אפילו רצוי.

מזה מה הוא כבר רשם? אני כותב שוב - הוא מאמן (ומאמן מוכר בענף) והדיון עוסק במאמנים ולכן הוא עוסק גם בו, על אחת כמה וכמה שהוא בחר לקחת בו חלק באופן פעיל.

מזה כל אחד צריך להתרכז בעצמו? אתה כנראה לא שם לב מה נושא הדיון.

אני בספק רב מאוד שמי שהעביר ביקורת עליו עשה את זה כי הוא מפחד שיקרה משהו למתאמנים שלו.

אני לא "מפחד" שיקרה משהו למתאמנים שלו כי אין לי אינטרס לדאוג להם - אני לא רשויות הרווחה. מה שכן, אני בהחלט לא אהיה שמח כשהם יפצעו כי אז מי ישלם על זה בסוף? רשויות הרווחה והבריאות שזה באופן עקיף אני.

מעדיף שאם כבר המדינה גוזלת ממני כסף בדמות מסים שונים אז לפחות הם ישרתו את אלו שבאמת זקוקים להם.

במומו*.
אתה באמת משווה אותי לחבורת הלקקנים פה? אני לא חוסך את דעתי מאף אחד באף נושא - אחרי המחקר המעמיק שעשית היית אמור להבין זאת.
שוב כמו שאמרתי, אתה בוחר להגיב לחלק מהדברים ולא לנושא העיקרי פה שזה עניין הטכניקה והפציעות. כל הכבוד!
אני מסתכל על העובדות. לא ערכתי השוואה בינך לאף אחד וגם אני לא בא לחנך או להגיד לך מה לעשות, אבל זה מקומם שאין לך תגובות עזרה וכו' בפורום אלא תגובות מלחמתיות נגד משתמש וזה כל התגובות האחרונות שלך ככה במיוחד שאתם מסכימים על חלק מהדברים וזה צורם ממש כאילו אתה מחפש אותו.

אני מסתכל על העובדות. לא ערכתי השוואה בינך לאף אחד וגם אני לא בא לחנך או להגיד לך מה לעשות, אבל זה מקומם שאין לך תגובות עזרה וכו' בפורום אלא תגובות מלחמתיות נגד משתמש וזה כל התגובות האחרונות שלך ככה במיוחד שאתם מסכימים על חלק מהדברים וזה צורם ממש כאילו אתה מחפש אותו.

אני דווקא חושב שאם מישהו כתוצאה מהאשכול הזה רשם בפניו כמה נקודות שיש לשים עליהן לב בקפידה יתרה בעת בחירת מאמן אז דווקא זו בהחלט תגובת עזרה.

אני דווקא חושב שאם מישהו כתוצאה מהאשכול הזה רשם בפניו כמה נקודות שיש לשים עליהן לב בקפידה יתרה בעת בחירת מאמן אז דווקא זו בהחלט תגובת עזרה.
זאת בהחלט נקודה חשובה, רק חבל שעשו אותה בצורה כזאת שלילית ומזלזלת. תסכים, שהיה אפשר לכוון כל מתאמן לבחירת מאמן שאתה בטוח בטיבו גם אם אתה לא מאמין ורוכש כבוד למאמן/מתאמן כזה או אחר.

זאת בהחלט נקודה חשובה, רק חבל שעשו אותה בצורה כזאת שלילית ומזלזלת. תסכים, שהיה אפשר לכוון כל מתאמן לבחירת מאמן שאתה בטוח בטיבו גם אם אתה לא מאמין ורוכש כבוד למאמן/מתאמן כזה או אחר.

למה שלילית ולמה מזלזלת? יש פה סה"כ מחלוקת לגבי מה מאמן מסוים מגדיר כפציעה והסוגיה הזו בדיוק ממחישה למעשה את הצורך מדוע יש לעסוק בדוגמאות ספציפיות.

אגב, אני חושב שבהקשר זה של מהי פציעה בעיניו של מאמן מסוים זה לבד צריך להדליק נורת ביקורת אצל כל מתאמן כלפי כל מאמן. מעין תיאום ציפיות.

אנשים מגיעים אליו בגלל התוצאות בפועל של מתאמנים שלו. מה שאותם מתאמנים לא יכלו לעשות לבד בשנה בהולמס פלייס, הוא עשה בכמה חודשים איתם.
כשבן אדם מצליח בתחומו הוא חשוף יותר לביקורת. הביקורת היא דבר לגיטימי ומאד חשוב. אי אפשר לדעת אם הביקורת באה מקנאה, רוע, מקצועיות או תום, הביקורת אותה ביקורת ועדיין לגיטימית ואין בא שום דבר פסול.

כנראה שגם את לא הבנת את מטרת הדיון, ולפי ההתנסחות שלך כנראה שאת גם לא מבינה את המטרה של הפורום הזה, מילים כמו קנאה וצרות עין לא משחקות כאן תפקיד.

חלק ממטרת הדיון הראשונה הייתה לדון על בחירת מאמן ועכשיו העלת כאן נקודה בעצמך, מה זה בכלל הישגים? יש מאמנים שיטענו שסקוואט בטכניקה מהסרטון שהועלה לכאן אינו נחשב להישג.

ודרך אגב כל ההודעות שלך תמיד בעלות אותו אופי, אם את רוצה שיתחילו להתייחס ברצינות לתגובות שלך כדאי שתשקיעי בהן מעט מחשבה.

חבל, מעניין לשמוע בעל סמכות שמגיע מתחום אחר (בודיבילדינג) בנושא הזה
אני לא מבודיבילדינג בדיוק כמו שאני לא מפאוורליפטינג. אני באמצע ומשתדל לשמוע את הדעה של כולם, ולעשות חושבים באופן אישי מה מתאים לי

זו לא אותה תגובה כמו של אחת אחרת פה?

מציע לדוברות של אושר להכין מספר ורסיות לכל עניין כזה להבא. עולה קצת יותר כסף אבל נראה הרבה יותר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית