הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקורת לגביי תוכנית אימון שכתבו לי

Orcohen123

משתמש מתחיל
153
3
נק' מוניטין:
5
153
3
קיבלתי תוכנית אימון חדשה מתזונאי ספורט ורציתי חוות דעת..

A
חזה: לחיצת חזה כנגד מוט- 4 סטים/6 חזרות
מקבילים-אחיזה רחבה עם משקל- 3 סטים/8 חזרות

כתפיים: לחיצת כתפיים כנגד משקולות-4 סטים/6 חזרות
בעמידה חתירה ישרה כנגד מוט- 3 סטים/8 חזרות

יד אחורית: בשכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט- 5 סטים/6 חזרות

B
ירכיים: סקוואט-מקביל- 4 סטים/6 חזרות
לחיצת רגליים- 3 סטים/8 חזרות

גב: עליות מתח עם משקל- 4 סטים/6 חזרות
חתירה כנגד מוט- 3 סטים/8 חזרות

יד קדמית: כפיפת מרפקים כנגד משקולות יד- 5 סטים/6 חזרות

עד עכשיו הייתי עושה גם AB, אבל הייתי עושה 3 תרגילים לכל קבוצת שריר
A- רגליים- סקוואט
עליות תאומים
כפיפת ברכיים-מכונה ייעודית
חזה- לחיצת חזה
לחיצת חזה בשיפוע חיובי
פרפר בקרוס אובר
יד קדמית- כפיפת מרפקים במשקולות יד
איזה תרגיל לאמות
וכפיפת מרפקים כנגד מוט באחיזה רחבה

B
גב-דדליפט
SEATED CABLE ROW
פשיטת כתף בעמידה
כתפיים- לחצית כתפיים כנגד מוט בסמית משין
הרחקה אופקית בכתף אחורית בקרוס אובר
הרחקה לפנים עם פולי קצר מלמטה לכתף קדמית

ובטן בסוף כל אימון

אם יש לכם הצעות טובות יותר לנפח אני אשמח אם תבנו אבל על בסיס משהו שאתם יודעים שעובד, אני כבר נכנסתי לתסבוכות ואני לא יודע כבר איך להמשיך באימונים מרוב בלבול והמון מידע שסותר אחד את השני מעמודים בפייסבוק..

תודה לעוזרים 😃

האמת, מה שהוא רשם לך נראית לי תוכנית טובה יותר ממה שהיה לך עד עכשיו
לא רואה משהו בעייתי יתר על המידה בתוכנית הזאת

• פותח/ת השרשור
האמת, מה שהוא רשם לך נראית לי תוכנית טובה יותר ממה שהיה לך עד עכשיו
לא רואה משהו בעייתי יתר על המידה בתוכנית הזאת

אני לא מרגיש תחושה שאני מאתגר את עצמי, אתה בטוח שזה בסדר להמשיך ככה? גם אני ממש אוהב דדליפט והוא לא שם לי

אני לא מרגיש תחושה שאני מאתגר את עצמי, אתה בטוח שזה בסדר להמשיך ככה? גם אני ממש אוהב דדליפט והוא לא שם לי
אם אתה לא מרגיש מאותגר אז תעלה את המשקלים
ואפשר להוסיף דדליפט, או להחליף אותו בלחיצות רגליים, או בחתירה במוט, או אפילו להחליף/להוסיף רק פעם בשבוע

"חתירה ישרה כנגד מוט" לא הבנתי למה קראו לזה ככה, חתירה זה פעולה הפוכה מדחיקה ולחיצה .
לא חושב שכדאי לעשות שני סוגי לחיצות לכתפיים ועוד ביום של לחיצת חזה במקום לבודד את הכתפיים ולעבוד בעיקר על כתף אחורית שאפילו בלחיצות למינהם בקושי מתפתחת. 5 סטים ליד קדמית ואחורית זה מוגזם שבאותו היום אתה גם ככה עובד עליהם אבל זאת רק דעתי..
חוץ מזה שאין גם בידוד של תאומים, טפרזים וצוואר ורצוי גם להוסיף תרגיל גב תחתון (כי אין דדליפט). השאר נראה בסדר

"חתירה ישרה כנגד מוט"
אם הבנתי נכון מדובר ב-upright rows

לא חושב שכדאי לעשות שני סוגי לחיצות לכתפיים ועוד ביום של לחיצת חזה
יש שם רק סוג אחד של לחיצת כתפיים, ואין ממש בעיה שזה ביום של החזה, פשוט המשקל יהיה מעט נמוך יותר כנראה, אבל למסה זה פחות משנה

ולעבוד בעיקר על כתף אחורית שאפילו בלחיצות למינהם בקושי מתפתחת
בחתירות ועבודת גב היא תגדל מספיק

5 סטים ליד קדמית ואחורית זה מוגזם שבאותו היום אתה גם ככה עובד עליהם אבל זאת רק דעתי
יכול להיות שזה באמת לא מעט, אבל לא חושב שבהשוואה לשאר זה הרבה, אז לא כזה נורא
גם יד קדמית מתפתחת ממתח וחתירות, אבל לא כמו שיד אחורית מתפתחת מלחיצות, אז כן אפשר להוסיף עבודה עליה

חוץ מזה שאין גם בידוד של תאומים, טפרזים וצוואר
אין טעם לבודד כל שטות, ועוד במיוחד צוואר, אחד הדברים היותר שטותיים לעבוד עליו
אם תתחיל לבודד כל דבר קטן אתה תגמור עם רשימת מכולת עצומה ופיצולים מיותרים, לפעמים עדיף לשמור על פשטות ולתת לגוף להתפתח בהתאם לעומס שאתה מציב עליו, ולא לתת תשומת לב לכל פרט

רצוי גם להוסיף תרגיל גב תחתון (כי אין דדליפט)
יש סקוואט וחתירה, שהם כבר מחזקים לא רע את הגב התחתון בלי להעמיס עליו יותר מדי

• פותח/ת השרשור

יש שם רק סוג אחד של לחיצת כתפיים, ואין ממש בעיה שזה ביום של החזה, פשוט המשקל יהיה מעט נמוך יותר כנראה, אבל למסה זה פחות משנה

גם יד קדמית מתפתחת ממתח וחתירות, אבל לא כמו שיד אחורית מתפתחת מלחיצות, אז כן אפשר להוסיף עבודה עליה

אם תתחיל לבודד כל דבר קטן אתה תגמור עם רשימת מכולת עצומה ופיצולים מיותרים, לפעמים עדיף לשמור על פשטות ולתת לגוף להתפתח בהתאם לעומס שאתה מציב עליו, ולא לתת תשומת לב לכל פרט

אני מתאמן כבר 3 וחצי שנים אתה חושב שהתוכנית מתאימה? בכל מקרה אני אשמח לעוד תגובות של אנשים כדי לקבל יותר חוות דעת, למרות שאני נוטה לסמוך עליך מהסיבה שאתה מנהל פורום פה

לא יודע איך מצטטים קטעי משפטים אז..
אז אם זה לא עוד תרגיל לחיצה נכון שלא יהיה בעיה לעשות ככה אבל ספציפית התרגיל הזה יכול לגרום לבעיות אם לא מקפידים לעשות אותו נכון, הרבה אומרים את זה.
חתירה אולי זה התרגיל היחיד שהכתף האחורית עובדת סביר , אני יודע שלי זה לא הספיק בכלל ובגלל זה אני סבור שגם לא לאחרים.
אכן צריך להוסיף עבודה מבודדת על הידיים לא אמרתי שלא..
למה אין טעם לבודד כל שטות? תאומים זה שריר שמאוד קשה לו להתפתח אז עוד לא לעשות אותו בכלל? ההפך..
צוואר לא גודל בכלל מתרגילים מורכבים אלא אם עובדים עליו ישירות (חוץ משראגז ואולי כמה בודדים שעובדים על הצוואר האחורי).
טרפזים זה אולי לא חובה אבל שאני עושה שראגז ואני עובד על הטרפז העליון ועל הצוואר האחורי, לדעתי אין לזה באמת תחליף במורכב כלשהו.
לגבי הגב מסכים איתך בעצם, במיוחד אם הוא עושה lb..

נערך לאחרונה:
אני מתאמן כבר 3 וחצי שנים אתה חושב שהתוכנית מתאימה?
כמה זמן אתה מתאמן לא יקבע מה מתאים לך, אני התאמנתי 5 שנים ועדיין הייתי מתחיל יחסית כי לא ידעתי מה אני עושה וסמכתי על המאמנים בחדר כושר, שאני די בטוח שגם הם ברובם לא ידעו מה הם עושים

מה הגיל והמשקל שלך?
מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?
לא יודע איך מצטטים קטעי משפטים אז..
אתה מסמן את המשפט עם העכבר, ותופיע לך האופציה לציטוט

אז אם זה לא עוד תרגיל לחיצה נכון שלא יהיה בעיה לעשות ככה אבל ספציפית התרגיל הזה יכול לדפוק את הכתפיים אם לא מקפידים לעשות אותו נכון, הרבה אומרים את זה.
אתה מדבר על upright rows? אני מסכים שהוא יכול לדפוק את הכתף, זה למה צריך ללמוד לעשות אותו נכון, מצד שני זה תופס לכל תרגיל
אם רוצים להימנע מהבעיה מראש אפשר לעבוד עם דאמבלים, או לקשור רצועות למוט ולהחזיק אותן

חתירה אולי זה התרגיל היחיד שהכתף האחורית עובדת סביר , אני יודע שלי זה לא הספיק בכלל ובגלל זה אני סבור שגם לא לאחרים.
לא הכל עובד לכולם, אבל מטפלים בבעיה כשהיא צצה, חבל סתם לזרוק את כל מה שאפשר על ההתחלה, במיוחד אם אין צורך מיוחד, כי ברגע שיש בעיה, תוספת תעזור, אבל אם כבר הוספת לפני ואז צצה בעיה, אין לך כבר יותר מדי מה לעשות

למה אין טעם לבודד כל שטות?
בידיוק מהסיבות שאמרתי קודם, אין טעם לפתור בעיות שעוד לא קיימות, כי זו פשוט עבודה מיותרת, אתה ראה אנשים שמפתחים גוף יפה מאוד מ-6 תרגילים, ולדעתי, ברוב המקרים זה בהחלט מספיק

תאומים זה שריר שמאוד קשה לו להתפתח אז עוד לא לעשות אותו בכלל? ההפך..
תאומים זה שריר מאוד גנטי, או שאתה לא צריך לעשות כלום ויש לך אותם מפותחים, או שאתה צריך לדפוק עבודה כמו חמור עליהם, אין כמעט פשרה בין לבין

צוואר לא גודל בכלל מתרגילים מורכבים אלא אם עובדים עליו ישירות.
תתפלא כמה הוא גדל
אם אתה רוצה צוואר כמו של לוחם BJJ אז כן תצטרך לעבוד עליו יותר, אבל לצוואר מכובד התרגילים המורכבים יספיקו

טרפזים זה אולי טעם אישי אבל שאני עושה שראגז זה עובד על הטרפז העליון ועל הצוואר האחורי, מה שדדלפיט בקושי משפיע על האזורים הללו.
דדליפט משפיע מאוד אם הוא מבוצע נכון, וגם רוב התרגילים המורכבים
אם אתה רוצה תרגיל טוב יותר, תעשה farmer's walk, גם יעבוד לך מטורף על הטרפזים והכתפיים, וגם יפתח לך משמעותית את האמות והאחיזה

אתה מסמן את המשפט עם העכבר, ותופיע לך האופציה לציטוט
תודה.

לא הכל עובד לכולם, אבל מטפלים בבעיה כשהיא צצה, חבל סתם לזרוק את כל מה שאפשר על ההתחלה, במיוחד אם אין צורך מיוחד, כי ברגע שיש בעיה, תוספת תעזור, אבל אם כבר הוספת לפני ואז צצה בעיה, אין לך כבר יותר מדי מה לעשות
מסכים , במקרה הזה הוא לא מתחיל אבל רק עכשיו הוא רשם אז..(וכמובן שבגלל זה הוא צריך גם לחשוב בעצמו מה כדאי להוסיף ומה לא)
בידיוק מהסיבות שאמרתי קודם, אין טעם לפתור בעיות שעוד לא קיימות, כי זו פשוט עבודה מיותרת, אתה ראה אנשים שמפתחים גוף יפה מאוד מ-6 תרגילים, ולדעתי, ברוב המקרים זה בהחלט מספיק
אני לא מאמין במשפט הזה.. אולי זה יעבוד על אנשים בעלי גנטיקה מוצלחת כזאת שהם לא צריכים לבודד או לעשות זוויות מסוימות כדי להראות אסתטיים
תאומים זה שריר מאוד גנטי, או שאתה לא צריך לעשות כלום ויש לך אותם מפותחים, או שאתה צריך לדפוק עבודה כמו חמור עליהם, אין כמעט פשרה בין לבין
גם עבודה כלשהיא עליהם תקדם אותם קצת יותר מאשר בכלל לא, לא ככה?
תתפלא כמה הוא גדל
אם אתה רוצה צוואר כמו של לוחם BJJ אז כן תצטרך לעבוד עליו יותר, אבל לצוואר מכובד התרגילים המורכבים יספיקו
אני מתאמן רק שנה אבל לא הבחנתי בשום גדילה בצוואר, עכשיו אני מבודד אותו חודש וחצי וכבר רואה גדילה.
לפי מחקרים תרגילים מורכבים לא עובדים עליו בכלל, לפחות לפי הסרטון של ג'ף (הוא מדבר על זה בתחילת הסרטון 2:00 אם אתה מעוניין לראות)

מסכים , במקרה הזה הוא לא מתחיל אבל רק עכשיו הוא רשם אז..(וכמובן שבגלל זה הוא צריך גם לחשוב בעצמו מה כדאי להוסיף ומה לא)
אני גם רשמתי קודם, הזמן שאתה מתאמן לא מגדיר את הרמה שלך, אני מכיר מאמנים אישיים שעובדים בתחום 20 שנה ועדיין הם נמצאים ברמת מתחיל, אמיתי לחלוטין

אני לא מאמין במשפט הזה.. אולי זה יעבוד על אנשים בעלי גנטיקה מוצלחת כזאת שהם לא צריכים לבודד או לעשות זוויות מסוימות כדי להראות אסתטיים
זה למה אני אומר שקודם כל יעבוד קשה על הבסיס, אחרי שהכל גדל, שיבדוק מה נשאר מאחור

גם עבודה כלשהיא עליהם תקדם אותם מאשר בכלל לא, לא ככה?
מניסיון שלי, לא ממש, לא יותר מהתרגילים המורכבים

אני מתאמן רק שנה אבל לא הבחנתי בשום גדילה בצוואר, עכשיו אני מבודד אותו חודש וחצי וכבר רואה גדילה.
לפי מחקרים תרגילים מורכבים לא עובדים עליו בכלל, לפחות לפי הסרטון של ג'ף (הוא מדבר על זה בתחילת הסרטון אם אתה מעוניין לראות)
אז יכול להיות שזה המקרה שלך, או שלא עבדת מספיק קשה על המורכבים
אני יכול לתת לך דוגמא שאני למשל לא נגעתי בתרגילי צוואר אי פעם, והצוואר שלי יותר גדול משל הבחור בסרטון, והוא התחיל לגדול רק כשהתחלתי להתרכז במורכבים
כנ"ל יש לי חבר שתוך חודשיים מהרגע שהוא התחיל להתרכז במורכבים הצוואר שלו נהיה מפלצתי
אתה באמת יכול להסתכל על התמונה הזאת ולהגיד שהצוואר לא מתאמץ?:
Tip-Activate-Your-Glutes-to-Deadlift-More.jpg

אני גם רשמתי קודם, הזמן שאתה מתאמן לא מגדיר את הרמה שלך, אני מכיר מאמנים אישיים שעובדים בתחום 20 שנה ועדיין הם נמצאים ברמת מתחיל, אמיתי לחלוטין

זה למה אני אומר שקודם כל יעבוד קשה על הבסיס, אחרי שהכל גדל, שיבדוק מה נשאר מאחור

מניסיון שלי, לא ממש, לא יותר מהתרגילים המורכבים

אז יכול להיות שזה המקרה שלך, או שלא עבדת מספיק קשה על המורכבים
אני יכול לתת לך דוגמא שאני למשל לא נגעתי בתרגילי צוואר אי פעם, והצוואר שלי יותר גדול משל הבחור בסרטון, והוא התחיל לגדול רק כשהתחלתי להתרכז במורכבים
כנ"ל יש לי חבר שתוך חודשיים מהרגע שהוא התחיל להתרכז במורכבים הצוואר שלו נהיה מפלצתי
אתה באמת יכול להסתכל על התמונה הזאת ולהגיד שהצוואר לא מתאמץ?:
Tip-Activate-Your-Glutes-to-Deadlift-More.jpg

על פי תמונה אי אפשר לצפות לתשובה, וכל מה שרואים פה שמתנפחים לו הוורידים בצוואר..
לגבי ההתפתחות שלך אין לי מה לגיד אם אתה מרגיש שהצוואר גדל מה אני יכול להגיד, יש פה מחלוקת D:.

ראית את הצוואר של בעל הסרטון שהיה לפני, הוא גם עשה מורכבים והיה לו חרא של צוואר, שנה אחרי שהוא התאמן עליו ישירות ותראה מה נהיה לו. זה ממש בתחילת הסרטון. 0:35

נערך לאחרונה:
על פי תמונה אי אפשר לצפות לתשובה, וכל מה שרואים פה שמתנפחים לו הוורידים בצוואר..
התמונה הייתה רק להמחשה שהם כן עובדים כי רואים כאן טוב
ואפשר לראות יפה מאוד את הסטרנוקליידומסטואיד עובד פה

ראית את הצוואר של בעל הסרטון שהיה לפני, הוא גם עשה מורכבים והיה לו חרא של צוואר, שנה אחרי שהוא התאמן עליו ישירות ותראה מה נהיה לו
קשה לי להאמין שהוא התרכז במורכבים ולא עבד עליהם בצורה של "עוד תרגיל לעשות" אם הצוואר שלו נראה ככה
אני לא אומר שעבודה על צוואר לא תגדיל אותו, אני פשוט אומר שברוב המקרים זה מיותר

• פותח/ת השרשור
תודה.

גם עבודה כלשהיא עליהם תקדם אותם קצת יותר מאשר בכלל לא, לא ככה?

לפי מחקרים תרגילים מורכבים לא עובדים עליו בכלל, לפחות לפי הסרטון של ג'ף (הוא מדבר על זה בתחילת הסרטון 2:00 אם אתה מעוניין לראות)

מה הגיל והמשקל שלך?
מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?

בן 21 שוקל 74 גובה 1.73

מה אתה מגדיר תרגילי בסיס?

לא קראתי את המחקר כי ג'ף מדבר עליו כבר בסרטון:
Specificity of resistance training responses in neck muscle size and strength
זה מחקר די מיושן וגם לא מצביע על תרגילים מסויימים אלא בכלליות מידיי.

We also determined if conventional resistance exercises, which are likely to evoke isometric action of the neck, induce generalized hypertrophy of the cervical muscle

בכל אופן, הייתי מחפש בעצמי קצת עוד מידע בנושא אבל לדעתי לרוב המתאמנים זה יהיה די מיותר.

זה מחקר די מיושן וגם לא מצביע על תרגילים מסויימים אלא בכלליות מידיי.

We also determined if conventional resistance exercises, which are likely to evoke isometric action of the neck, induce generalized hypertrophy of the cervical muscle

בכל אופן, הייתי מחפש בעצמי קצת עוד מידע בנושא אבל לדעתי לרוב המתאמנים זה יהיה די מיותר.

אפשר להרגיש מה עובד גם מבלי לחפש מחקר..
אם הצוואר זה שריר שנוטה לגדול שעובדים עליו ישריות או להתכווץ מהר אם לא עובדים עליו, זה כנראה מצביע שיש טעם לעבוד עליו ישירות..
בכל מקרה שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון, אני לא מוצא בעיה להוסיף תרגיל לצוואר "קדמי" ושראגז לאחורי

אם הצוואר זה שריר שנוטה לגדול שעובדים עליו ישריות או להתכווץ מהר אם לא עובדים עליו
מאיפה הגעת למסקנה הזאת? הצוואר זה דווקא אחד השרירים שגדלים יותר כנספח לאימונים אחרים, וכנראה הכי פחות צריך לעבוד עליו מכל שריר אחר

בכל מקרה שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון, אני לא מוצא בעיה להוסיף תרגיל לצוואר "קדמי" ושראגז לאחורי
פה אני דווקא לא מסכים, עמוד השדרה הצווארי הוא מבנה רגיש יחסית, כי הוא לא מכוסה בשכבה עבה של שריר ועצם כמו שאר עמוד השדרה, ואימון ישיר הוא כן מסכן מאוד בפציעה, כי אתה עובד בדרכים שעמוד השדרה הצווארי לא אמור לעבוד
בנוסף אימון של שרירי הצוואר יכול גם לפגוע בעצבים שעוברים דרכם

פותח הדיון-
התכנית בנויה בצורה לא רעה בכלל. שים לב להתמקד בתרגילים הראשונים בכל קבוצת שרירים.
אם אתה נהנה מדדליפט - תעשה דדליפט. כמו שקוצר הציע במקום לחיצת רגליים (עדיף) או חתירה. עדיף לעשות פעם בשבוע, חזרות דומות לסקוואט.

לגבי בידוד שרירי הצוואר-
אני יושב כאן עם חברה שלי, מאמנת אישית, מעסת ספורטאים ומתחרה בפאוורליפטינג בעצמה. ראינו את הסרטון ובילינו לפחות 5 דקות להבין אם אתה מטריל או לא. אין לי מילים, אני לא יכול לענות על זה ברצינות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית