הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד .שומן רווי - להתרחק כמו מאש?

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
היי

אני לאחרונה קורא הרבה ספרים ומחקרים על תזונה , שאת כולם רשמו פרופסורים כאלה ואחרים שעוסקים בתזונה ובעלי שם עולמי.

משום מה , כשהתחלתי להתאמן והייתי קורא המון מאמרים ומחקרים בנושא התזונה , סיגלתי לעצמי השקפת עולם , כזו שאומרת שהכל מיתוסים , וכל הדברים שכולם אומרים - הכל חרטה
זה אומר שאת כל הדברים הבאים , אני אוטומטית יודע שהם מיתוסים ,כמו :
כולסטרול זה לא מזיק
אסור להמנע בתפריט משומן (שומן לא משמין)
הרמת משקולות לא פוגעת בגדילה
חלבון נספג בגוף בכל כמות , גם אם זה יותר מ30 גרם בשעה/ארוחה
פחמימות הן לא השטן
שומן טרנס זה השטן

ועוד המון

בין כל הדברים האלו , משום מה גם חקוק לי בראש במעורפל , שקראתי והפנמתי ששומן רווי זה לא רע , וכל השם הרע שנוצר לגביו זה בעצם מיתוס
בכל הספרים שאני קורא לאחרונה , ובכל מחקר שאני קורא את תוצאותיו , אני לא רואה הוכחה לכך , וכולם פה אחד נגד השומן הרווי , וחלקם משתמשים במונחים של להתרחק ממנו כמו מאש
ושהוא גורם עיקרי להמון מחלות , ובעיקר לטרשת עורקים , בליקוי המערכת החיסונית , ויש כאלה שאומרים שאפילו הוא גורם לסרטן

קצת קשה לי לקבל את זה , בתור אחד שאוכל הרבה בשר שומני , גבינות שמנות , ולפעמים חוטא בשוקולדים ומזון מעובד בעל ערך גבוה של שומן רווי
אני די בטוח שקראתי אי שם בתחילת דרכי על שומן רווי , ואני זוכר במעורפל שהכל מיתוס .
אם למישהו כאן יש הסבר (רצוי עם רפרנס/ים למחקר) על השומן הרווי , ומישהו חולק על כל מה שקראתי לאחרונה , אני ממש אשמח לתשובה אם זה מיתוס , או שבאמת כולם צודקים - וצריך להתרחק משומן רווי

אני אשמח לקבל שמות של ספרים \ מחקרים כדי לראות על מה מדובר.

המיתוס היחיד שאני מכיר בהקשר של שומן רווי הוא שהוא מעלה את כמות הכולסטרול בגוף ובכך עלול לגרום לסתימת עורקים.
אבל בכל מה שקשור לכולסטרול בגוף, ממליץ לך לקרוא את הפוסט הבא.

תזונה ותוספים - האם כולסטרול הוא אנאבולי?

בין כל הדברים האלו , משום מה גם חקוק לי בראש במעורפל , שקראתי והפנמתי ששומן רווי זה לא רע , וכל השם הרע שנוצר לגביו זה בעצם מיתוס
זה מה שגם אני הבנתי כשהתחלתי לקרוא ולהתעניין בנושא.
אני לא יודע כמה אמת יש בספרים/מחקרים שאתה מדבר עליהם, אבל זה מצלצל לי קצת חשוד שאולי זה אנשים עם אג'נדה מסויימת (טבעונות) שמנסים להשתמש בשם שלהם (פרופסור וכו') בשביל לקדם אותה אג'נדה.
כמובן שזה לא מבוסס על כלום מה שאמרתי, פשוט זה הדבר הראשון שחשבתי כשקראתי.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח לקבל שמות של ספרים \ מחקרים כדי לראות על מה מדובר.

המיתוס היחיד שאני מכיר בהקשר של שומן רווי הוא שהוא מעלה את כמות הכולסטרול בגוף ובכך עלול לגרום לסתימת עורקים.
אבל בכל מה שקשור לכולסטרול בגוף, ממליץ לך לקרוא את הפוסט הבא.

תזונה ותוספים - האם כולסטרול הוא אנאבולי?

אין לי בעיה לשלוח לך תמונות מהספר שאני קורא , ולהראות לך כל מיני פסקות שקוטלות שימוש בשומן רווי
אבל אני לא חושב שבאמת אצטרך לשלוח לך , "שומן רווי זה רע" הוא משפט ששגור בכל פה של רופא , בין אם הוא רופא משפחה ובין אם הוא תזונאי.
אולי סתם נעשה לו עוול , בדומה למקרה של ידידו הכולסטרול (ברור שקראתי את מה ששלחת) , אבל מצד שני , אולי באמת ישנה סיבה שכולם חושבים ככה
מה שאני מבקש זה מאמר בנושא ,אמין ,ושולל את כל ההתנגדות לשומן רווי

אגב , אם בכל זאת תרצה לראות מה קראתי , אני אשלח כאן , רק תגיד

זה מה שגם אני הבנתי כשהתחלתי לקרוא ולהתעניין בנושא.
אני לא יודע כמה אמת יש בספרים/מחקרים שאתה מדבר עליהם, אבל זה מצלצל לי קצת חשוד שאולי זה אנשים עם אג'נדה מסויימת (טבעונות) שמנסים להשתמש בשם שלהם (פרופסור וכו') בשביל לקדם אותה אג'נדה.
כמובן שזה לא מבוסס על כלום מה שאמרתי, פשוט זה הדבר הראשון שחשבתי כשקראתי.​

מצד שני , אני לא יודע כמה אמת יש בספרים/מחקרים שנוגדים את העמדה של מה שקראתי עד כה

יכול להיות שאתה צודק , אבל האג׳נדה של הספרים הללו זה לעודד חיים בריאים יותר ומניעה ממחלות , אני לא חושב שלהגיד ששומן רווי הוא רע - מעודד גישה כלשהיא

מה שאני מבקש זה מאמר בנושא ,אמין ,ושולל את כל ההתנגדות לשומן רווי
אני אחפש מידע לגביי זה באתרי תזונה ובלוגים מקצועיים.. נראה אם יש משהו ספציפי יותר.

ממה אתם כל כך מופתעים? גם לייל לא ממליץ על שומן רווי ואומר שהאידיאל יהיה שהוא יהיה בגג שליש מסך השומנים שאתם מכניסים ביום.
מעבר לזה, הוא אומר שלשומן רווי יהיה יותר "קל" להפוך לרקמת שומן בגוף מאשר שומנים רב-בלתי רוויים.

A Primer on Dietary Fats - Part 1 : Bodyrecomposition

http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/a-primer-on-dietary-fats-part-2.html/

אין בעד מה.

רוב המחקרים שמצביעים על זה ששומן רווי הוא רע הם מחקרים נסיבתיים, בעיקר מבוססים על מחקרים שלא בוצעו טוב בשנות ה-50, שהצביעו שבאוכלוסיה עשירה יותר יש יותר מחלות לב, ובנוסף בחברות עשירות יותר אוכלים יותר שומן רווי, אז הם עשו 1+1=3, וטענו שהשומן הרווי הוא הגורם למחלות לב
מאז עשו מחקרים איך אפשר להוריד את השומן הרווי והכולסטרול, אבל עד היום אין ממש מחקרים שמראים איך הורדה של נטו שומן רווי וכולסטרול יכולים להוריד את התמותה, ובחלקם אפילו התמותה גבוהה יותר, זה בניגוד למחקרים שמראים שדיאטה, שבין השאר מורידה את השומן הרווי והכולסטרול, כן מורידים את התמותה
הכל בסופו של דבר מבוסס על הנחות בסיס שגויות, שקבעו את הסטנדרט, וכעת המחקרים עובדים סביב אותו סטנדרט, ולא מנסים להפריך אותו כמעט
בסופו של דבר שומן רווי וכולסטרול מהדיאטה כן מזיקים באוכלוסיה הכוללת, כי הם חלק מהתהליך של טרשת עורקים, והם גם אחד הגורמים הכי ניתנים לשליטה ע"י דיאטה ותרופות, זה למה ההמלצה הכללית גם עדיין קיימת, כי אם אתה מסתכל על האוכלוסיה הכללית, שלא מתאמנת ואוכלת רע, אז להוריד חלק מהמרכיבים של טרשת יעזור להם

זה כמובן להבדיל משמנים רווים מלאכותיים כמו מרגרינה, שזה כבר סיפור אחר

• פותח/ת השרשור
רוב המחקרים שמצביעים על זה ששומן רווי הוא רע הם מחקרים נסיבתיים, בעיקר מבוססים על מחקרים שלא בוצעו טוב בשנות ה-50, שהצביעו שבאוכלוסיה עשירה יותר יש יותר מחלות לב, ובנוסף בחברות עשירות יותר אוכלים יותר שומן רווי, אז הם עשו 1+1=3, וטענו שהשומן הרווי הוא הגורם למחלות לב
מאז עשו מחקרים איך אפשר להוריד את השומן הרווי והכולסטרול, אבל עד היום אין ממש מחקרים שמראים איך הורדה של נטו שומן רווי וכולסטרול יכולים להוריד את התמותה, ובחלקם אפילו התמותה גבוהה יותר, זה בניגוד למחקרים שמראים שדיאטה, שבין השאר מורידה את השומן הרווי והכולסטרול, כן מורידים את התמותה
הכל בסופו של דבר מבוסס על הנחות בסיס שגויות, שקבעו את הסטנדרט, וכעת המחקרים עובדים סביב אותו סטנדרט, ולא מנסים להפריך אותו כמעט
בסופו של דבר שומן רווי וכולסטרול מהדיאטה כן מזיקים באוכלוסיה הכוללת, כי הם חלק מהתהליך של טרשת עורקים, והם גם אחד הגורמים הכי ניתנים לשליטה ע"י דיאטה ותרופות, זה למה ההמלצה הכללית גם עדיין קיימת, כי אם אתה מסתכל על האוכלוסיה הכללית, שלא מתאמנת ואוכלת רע, אז להוריד חלק מהמרכיבים של טרשת יעזור להם

זה כמובן להבדיל משמנים רווים מלאכותיים כמו מרגרינה, שזה כבר סיפור אחר
מסכים עם החלק הראשון של דבריך

אז אם הוכח ששומן רווי זה אחד הגורמים לטרשת עורקים (ועוד הרבה דברים אחרים) למה לא להמנע ממנו ?
אתה בסה"כ רק מחזק את הטענה שצריך להתרחק ממנו

בוודאי שלא התכוונתי לשומנים מלאכותיים , שיש בהם גם המון שומן טרנס
התכוונתי לדוגמאות כמו שומן מהחי , בשר שמן , סטייקים למינהם , שומן כבש , גבינות עתירות שומן , וכו

אז אם הוכח ששומן רווי זה אחד הגורמים לטרשת עורקים (ועוד הרבה דברים אחרים) למה לא להמנע ממנו ?
אתה בסה"כ רק מחזק את הטענה שצריך להתרחק ממנו
כי הם לא הגורם מפתח, הם רק אחד הגורמים שמשתתפים בתהליך
זה אותו סיפור של שיני בינה, שהרבה פעמים עוקרים אותן מראש כדי להימנע מדלקת
השן עצמה היא לא הבעיה, הדלקת היא הבעיה, אבל בכל זאת עוקרים אותן

• פותח/ת השרשור
כי הם לא הגורם מפתח, הם רק אחד הגורמים שמשתתפים בתהליך
זה אותו סיפור של שיני בינה, שהרבה פעמים עוקרים אותן מראש כדי להימנע מדלקת
השן עצמה היא לא הבעיה, הדלקת היא הבעיה, אבל בכל זאת עוקרים אותן
אוקיי , ובכל זאת אחרי שקראתי את זה ההגיון שלי אומר להתרחק משומן רווי , גם אם הוא לא גורם ישיר
גם שומן טרנס הוא לא המפתח , אני יכול לאכול חצי חבילת מרגרינה ביום ולהשאר בריא
הקטע זה שאם אפשר למנוע ולצמצם נזקים / סיכוי לנזק , אז למה לא ?

אוקיי , ובכל זאת אחרי שקראתי את זה ההגיון שלי אומר להתרחק משומן רווי , גם אם הוא לא גורם ישיר
גם שומן טרנס הוא לא המפתח , אני יכול לאכול חצי חבילת מרגרינה ביום ולהשאר בריא
הקטע זה שאם אפשר למנוע ולצמצם נזקים / סיכוי לנזק , אז למה לא ?
כי הבעיה מתחילה רק כשאורח החיים שלך לא בריא, אז הכולסטרול ושומן הם רק הדלק לבעיה, אבל בפני עצמם הם לא עושים כלום

לא הוכח קשר מובהק בין הופעת מחלות מהסינדרום המטבולי (טרשת עורקים, מחלות לב, סוכרת טייפ 2 ועוד) לבין צריכה של שומן רווי, אין לי כל כך זמן כרגע אבל יש מטא אנליזה רצינית בנושא ככה שאתה אפילו לא צריך להתרוצץ אם אוכל אז יותר מאוחר אחפש ואעלה אותה.

בניגוד לשומן טראנס שהם נראה עלייה של כ-34% בסיכון למחלות מהסינדרום המטבולי.
כי הבעיה מתחילה רק כשאורח החיים שלך לא בריא, אז הכולסטרול ושומן הם רק הדלק לבעיה, אבל בפני עצמם הם לא עושים כלום
מדויק!

אז לצורך העניין מתאמן שלא אוכל אוכל מעובד, ממעיט בסוכרים ואוכל באופן יום-יומי ביצים וגבינה צהובה לצורך הדוגמא, לא צריך לחשוש ?

לא הוכח קשר מובהק בין הופעת מחלות מהסינדרום המטבולי (טרשת עורקים, מחלות לב, סוכרת טייפ 2 ועוד) לבין צריכה של שומן רווי, אין לי כל כך זמן כרגע אבל יש מטא אנליזה רצינית בנושא ככה שאתה אפילו לא צריך להתרוצץ אם אוכל אז יותר מאוחר אחפש ואעלה אותה.

בניגוד לשומן טראנס שהם נראה עלייה של כ-34% בסיכון למחלות מהסינדרום המטבולי.

מדויק!

אשמח גם לקבל קישור אם מצאת 😃

אז לצורך העניין מתאמן שלא אוכל אוכל מעובד, ממעיט בסוכרים ואוכל 6-8 ביצים שלמות ביום לצורך הדוגמא, לא צריך לחשוש ?
זו לא התמונה המלאה
בגדול, אם אתה מתאמן, אוכל בריא יחסית, במשקל תקין וללא מחלות ספציפיות, אז אין עם זה בעיה

אז לצורך העניין מתאמן שלא אוכל אוכל מעובד, ממעיט בסוכרים ואוכל באופן יום-יומי ביצים וגבינה צהובה לצורך הדוגמא, לא צריך לחשוש ?

אשמח גם לקבל קישור אם מצאת 😃

לא מצאתי את מה שספציפית דיברתי עליו, אבל יש את זה
Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית