הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תגובה של הגוף לירידה בשומן לאחר מסה

• פותח/ת השרשור Ronch
  • פורסם בתאריך

Ronch

משתמש קבוע
1,076
706
נק' מוניטין:
2,374
1,076
706
קודם כל ניסיתי למצוא כותרת עניינית לשאלה, אשמח אם אחד המנהלים יערוך בהתאם אם הכותרת לא מובנת/ יעביר לפורום מתאים.

העליתי את הנושא גם מול מייק, מחכה לדעתו ומעניין אותי לשמוע דעות /ידע של אחרים.

נניח ומתאמן נמצא בתקופת מסה(נקיה, עליה מתונה), והגוף שלו מגיב יותר לעליה בשומן באזור מסויים, למשל בטן או רגליים.. כמובן שלא רק באותו אזור אבל בעיקר,
האם במהלך החיטוב הגוף ינתב את הירידה בשומן לאותו אזור בו הוא עלה בעיקר במהלך המסה?
למשל מתאמן שעלה בעיקר שומן בטני, בחיטוב הגוף יווסת את הירידה בעיקר לבטן או שאין שום קשר ועניין חוסר השליטה להוריד שומן ממקום מסויים תופס גם כאן?

(מקווה שהשאלה ברורה כמובן, נסיתי למצוא תשובה, אם הנושא טחון אפשר לנעול ואמשיך לחפש)😁

מעניין, ממשהו שקראתי בעבר שאני לא יכול להזכר מה השם והמקור נאמר שהגוף קודם כל יפטר משומן שקל יותר להגיע עליו והלשתמש בו, כלומר שומן יותר יעיל שיהיה אפשר לפרק לאנרגיה ולהעביר לשריר יותר מהר, ואם אני לא טועה מקומות כאלו שיותר רגישים לעליה בשומן(בטן,מותניים,חזה,תחת) פחות יעילים ולכן כנראה הגוף יפטר מהשומן שם אחרון, כמו מה שהרבה חווים בחיטוב ארוך יחסית.
בנוסף זה גם גנטיקה כמובן ויש אנשים שצוברים שומן במקומות יותר קלים להורדה כנראה ואנשים שהרבה יותר קשה להוריד בגלל נטיית הגוף והמיקום של השומן שנצבר.

זה בעיקר קשור לכמות הקולטנים שיש ברקמת השומן, כמות תאי השומן באיזור וזרימת הדם ברקמה.
תיאורטית רקמת השומן שגדלה יותר יש בה גם זרימת דם מוגברת ולכן יותר הגיוני שתאבד שומן בקלות יותר, אבל זה גם תלוי בהרבה גורמים אחרים, כמו הנטייה הטבעית של הרקמה למסור את השומן, כמה שומן נצבר ולאורך כמה זמן.

בקצרה, קשה מאוד לחזות מה יקרה בידיוק, אבל יש סיכוי טוב שהאזור שגדל יותר גם יקטן יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית