הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון עמית ספיר שובר שיא נוסף בסקוואט

• פותח/ת השרשור
מדהים איך הוא מצליח לשחק עם המשקל שלו בצורה דיי קיצונית ועדיין להישאר הכי חזק בכל קטגוריה
מעניין לאורך ההיסטוריה אם היה משהו דומה(3 שיאים בקטגוריות שונות בו זמנית לפחות)

קצת לא נעים לי אבל מצטרף לשאלה..
אפשר קצת סדר?

השיאים שלו הם באיגוד מסוייים?
בכל האיגודים?
איך זה עובד?

קצת לא נעים לי אבל מצטרף לשאלה..
אפשר קצת סדר?

השיאים שלו הם באיגוד מסוייים?
בכל האיגודים?
איך זה עובד?

הייתי שמח גם להבין לאן כל השיאים מתחלקים, קטגוריות משקל וכו'.

vהשיאים שנחשבים ALL TIME כלומר ההרמה הכי כבדה שנעשה בקטגוריית משקל מסויימת ללא תלות בשום איגוד
נמצאים באתר הזה Men's Raw World Records | Powerliftingwatch
כל שאר ה"שיאים" ששומעים עליהם הם שיאי איגוד
השיא של עמית ספיר הנוכחי הוא גם שיא ALL TIME

• פותח/ת השרשור
vהשיאים שנחשבים ALL TIME כלומר ההרמה הכי כבדה שנעשה בקטגוריית משקל מסויימת ללא תלות בשום איגוד
נמצאים באתר הזה Men's Raw World Records | Powerliftingwatch
כל שאר ה"שיאים" ששומעים עליהם הם שיאי איגוד
השיא של עמית ספיר הנוכחי הוא גם שיא ALL TIME

אני ארחיב קצת(תוך השתדלות שלא ייצא ארוך מדי) למי שלא מכיר, שמתי לב שהשאלות עולות לאחרונה הרבה:
בפאוורליפטינג הקטגוריות בגדול מחולקות לגיל, משקל וציוד מותר

כמו שאייל אמר - ספציפית השיאים המדוברים של עמית ספיר הם שיאי ALL TIME - ניקח לדוגמא את אחד מהם -
372.5 ק"ג סקוואט בעד 100 ק"ג(מ.ג) עם חגורה בלבד זה אחד מהשיאים שהוא מחזיק
כשמדובר על All Time בגדול מתעלמים מהגיל ושאר הפרמטרים בקביעת השיא כשיא All Time מודגשים בדוגמא שורה למעלה.
במילים אחרות - אין פאוורליפטר שהתחרה אי פעם בתחרות של איגוד כלשהוא בקטגוריה עד 100 ק"ג עם חגורה בלבד שעשה יותר מ-372.5 ק"ג

נערך לאחרונה:
זה לא קצת הזוי שאין התייחסות לAll Time בלבד בתור שיא?
כל אחד מתהדר בנוצות לא שלו עם "שיאי איגוד" זה פשוט אבסורד.

כי זה באמת דפוק שאנשים טוענים שהם שברו שיא עולם רק כי הם שברו שיא באיזה איגוד ספציפי.
אני לא מסכים
כן, כשאתה צופה מהצד ברור שמעניין אותך שיא all time, כי זה מה שמשנה לנו בסוף, אבל כשאתה מתחרה רציני באיגוד מסויים אתה רוצה לדעת מי התחרות שלך
ותכלס, גם בתור צופה מהצד, יש לדעתי חשיבות למאיפה בא השיא, כי אם שיא מגיע למשל מה-IPF, אני יודע שהוא נעשה ע"י סטנדרטים גבוהים וכנראה גם נבדק לסמים, לעומת שיא שיכול לבוא מאגודה עם סטנדרט שיפוט נוראי שבו שבירת מקביל=כיפוף ברכיים או שאין בדיקה של סמים (לא שזה תמיד רע, אבל זה משהו לקחת בחשבון)

זה לא קצת הזוי שאין התייחסות לAll Time בלבד בתור שיא?
כל אחד מתהדר בנוצות לא שלו עם "שיאי איגוד" זה פשוט אבסורד.

זה לא קצת הזוי שאין התייחסות רק לקבוצת הכדורגל הכי טובה בעולם בתור אלופה?
כל קבוצה מתהדרת בנוצות שלה לא שלה עם "אליפות ליגה/גביע" זה פשוט אבסורד.

זה לא קצת הזוי שאין התייחסות רק לקבוצת הכדורגל הכי טובה בעולם בתור אלופה?
כל קבוצה מתהדרת בנוצות שלה לא שלה עם "אליפות ליגה/גביע" זה פשוט אבסורד.
picard-facepalm.jpg

בעזהי"ת

זה נכון, באגודות רציניות הרבה, אם לא כל האתלטים נבדקים

ברמה הבינלאומית, היכן שסכומי כסף לא מבוטלים משמנים את הגלגלים, בלי מנגנון פיקוח שביכולתו לבצע בדיקות פתע על בסיס שוטף, אין בבדיקה במועד התחרות ולא מאומה. כשיש לך גב כלכלי, ואתה יודע שאתה הולך להיבדק, הרבה יותר פשוט לארגן את הדברים, הן ברמה הכימית והן ברמה הלוגיסטית. ובטח ברמה האולימפית - שם מנגנון הפיקוח הזה תלוי בחסדי המדינה המארחת אותו, ובמידה שמדובר על אירן או רוסיה של פוטין - מחזיקה את מירב האינטרס למנוע ממנו לבצע את מלאכתו כראוי.

קח מבט כאן על הברנז'ה בארץ, ראה את הבדלי היכולת הכמעט תהומיים בין מי שבוחר לחיות בעולם החומרים ובין מי שבוחר שלא לחיות בו, ואז תנסה לומר ביושר שדווקא ריי וויליאמס נקי מחומרים - היות וה-IPF בדקו אותו, לעומת מלנצ'ב וקודאריוב וליליברידג' וכן הלאה - שהם מאוד לא נקיים, שהוא סופרמן בודד באוקיינוס של פרמקולוגיה.

בעזהי"ת

ברמה הבינלאומית, היכן שסכומי כסף לא מבוטלים משמנים את הגלגלים, בלי מנגנון פיקוח שביכולתו לבצע בדיקות פתע על בסיס שוטף, אין בבדיקה במועד התחרות ולא מאומה. כשיש לך גב כלכלי, ואתה יודע שאתה הולך להיבדק, הרבה יותר פשוט לארגן את הדברים, הן ברמה הכימית והן ברמה הלוגיסטית. ובטח ברמה האולימפית - שם מנגנון הפיקוח הזה תלוי בחסדי המדינה המארחת אותו, ובמידה שמדובר על אירן או רוסיה של פוטין - מחזיקה את מירב האינטרס למנוע ממנו לבצע את מלאכתו כראוי.

קח מבט כאן על הברנז'ה בארץ, ראה את הבדלי היכולת הכמעט תהומיים בין מי שבוחר לחיות בעולם החומרים ובין מי שבוחר שלא לחיות בו, ואז תנסה לומר ביושר שדווקא ריי וויליאמס נקי מחומרים - היות וה-IPF בדקו אותו, לעומת מלנצ'ב וקודאריוב וליליברידג' וכן הלאה - שהם מאוד לא נקיים, שהוא סופרמן בודד באוקיינוס של פרמקולוגיה.
אני מסכים שהגדולים והחזקים ביותר לוקח סטרואידים, אבל באגודות עם בדיקות הם קצת יותר מוגבלים לגבי מה הם יכולים לעשות, כדי כן לעבור את הבדיקות, לעומת אלה שנמצאים באגודות ללא בדיקה, שיכולים לתפרע
ברור לי שהכל צריך לקחת בעירבון מוגבל, אבל אתה לא יכול להגיד שלא קיים הבדל

אני לא מסכים
כן, כשאתה צופה מהצד ברור שמעניין אותך שיא all time, כי זה מה שמשנה לנו בסוף, אבל כשאתה מתחרה רציני באיגוד מסויים אתה רוצה לדעת מי התחרות שלך
ותכלס, גם בתור צופה מהצד, יש לדעתי חשיבות למאיפה בא השיא, כי אם שיא מגיע למשל מה-IPF, אני יודע שהוא נעשה ע"י סטנדרטים גבוהים וכנראה גם נבדק לסמים, לעומת שיא שיכול לבוא מאגודה עם סטנדרט שיפוט נוראי שבו שבירת מקביל=כיפוף ברכיים או שאין בדיקה של סמים (לא שזה תמיד רע, אבל זה משהו לקחת בחשבון)

איפה בדיוק אמרתי שיש לי בעיה עם זה שמתחרים אומרים שהם שברו שיא באיגוד שלהם? עם זה אין לי בעיה.
יש לי בעיה עם אלה ששברו שיא באיזה איגוד ספציפי וטוענים שהם שברו שיא עולם, זה פשוט לא נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית