הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון עמית ספיר שובר שיא נוסף בסקוואט

עדיין לא הבנתי איך זה ספורט, אם הניקוד הוא סובייקטי ובתחרות עצמה אתה לא עושה שום דבר ספורטיבי חוץ מפוזות?
ונכון כמו דוגמנית שרוצה להתפרנס כל השנה, כדי להיראות טוב ולהרוויח מזה כסף צריך לעבוד קשה, זה לא סוד וזה לא הופך תחרות באדיבילדינג לספורט.
אני רואה את זה כספורט כי ספורט הוא תהליך ההכנה, אבל זה ממש לא משנה

פווארליפטינג שהוא ספורט לא מסודר ולא מאורגן בשום דרך וכמובן לא אולימפי
פאוורליפטינג הוא יחסית מסודר, החוקים זהים בכל מקום, הבעיה היא בעיקר ברמת האכיפה, וכמות הקטגוריות שלא נגמרת (גיל, משקל, RAW עם רצועות ובלי, סינגל פליי, מולטי פליי וכולי), והכי חשוב, אין סטנדרט לשאוף אליו, כמו בכל ספורט אולימפי או ממומן ע"י המדינה, אין לך את המקום לשאוף אליו, אז כל אחד מתחרה איפה שהוא רוצה, שככה שהכי יתאים מבחינת איפה ואיך הוא חזק, ואיזה תואר הוא יכול לקטוף.
ונכון להיום ה-IPF הוא ארגון מסודר מאוד, ולאט לאט כולם נוהרים לשם, כי הוא היחיד שאתה יודע בידיוק מול מה אתה עומד

מסכים איתך שראשי האיגודים נמצאים כרגע עם הראש בתחת וכל אחד מנסה לקבוע שהוא הכי גבר, וגם זו בעיה גדולה של הספורט, ושאחת הבעיות הגדולות ביותר של הספורט הוא עודף האגודות, אבל לדעתי זו לא הבעיה הגדולה ביותר, והגדולה ביותר היא המחסור בסטנדרט אחיד

אני רואה את זה כספורט כי ספורט הוא תהליך ההכנה, אבל זה ממש לא משנה

פאוורליפטינג הוא יחסית מסודר, החוקים זהים בכל מקום, הבעיה היא בעיקר ברמת האכיפה, וכמות הקטגוריות שלא נגמרת (גיל, משקל, RAW עם רצועות ובלי, סינגל פליי, מולטי פליי וכולי), והכי חשוב, אין סטנדרט לשאוף אליו, כמו בכל ספורט אולימפי או ממומן ע"י המדינה, אין לך את המקום לשאוף אליו, אז כל אחד מתחרה איפה שהוא רוצה, שככה שהכי יתאים מבחינת איפה ואיך הוא חזק, ואיזה תואר הוא יכול לקטוף.
ונכון להיום ה-IPF הוא ארגון מסודר מאוד, ולאט לאט כולם נוהרים לשם, כי הוא היחיד שאתה יודע בידיוק מול מה אתה עומד

מסכים איתך שראשי האיגודים נמצאים כרגע עם הראש בתחת וכל אחד מנסה לקבוע שהוא הכי גבר, וגם זו בעיה גדולה של הספורט, ושאחת הבעיות הגדולות ביותר של הספורט הוא עודף האגודות, אבל לדעתי זו לא הבעיה הגדולה ביותר, והגדולה ביותר היא המחסור בסטנדרט אחיד

המחסור בסטנדרט הוא פועל יוצא מזה שאין איגוד גג שמנהל הכל, שזה נובע מהסיבה שכל אחד פותח איגוד וכתוצאה מכך יש עודף אגודות.

המחסור בסטנדרט הוא פועל יוצא מזה שאין איגוד גג שמנהל הכל, שזה נובע מהסיבה שכל אחד פותח איגוד וכתוצאה מכך יש עודף אגודות.
זה לא לגמרי נכון, החוקים זהים בכל מקום, הבעיה היא ברמת האכיפה

החוקים זהים בכל מקום,
בלחיצה לא, כף רגל מלאה על הרצפה וראש על הספסל ב ipf חובה, במרבית האיגודים האחרים לא. אני חושב שגם הפקודות לא תמיד זהות. אם אני לא טועה בחלק מהאיגודים אין פקודת סטרט (אבל יתכן ואני טועה). אגב, מה לגבי מונוליפט? אמנם יש חייזרים כמו מלניצ'ב שגם בהינתן אישור לא לצאת מהמונוליפט הוא יוצא (ע"ע ביג דוגס), כניראה בגלל שכל חייו לא יצא מהמרתף שלו, ושם כפי שאנו יודעים אין מונוליפט, אבל מי שרוב הזמן מתאמן עם מונוליפט (ליליבריג'), אני מעריך שיתקשה לצאת מעמודים עם משקל מקסימלי על הגב. בתחרויות של וולרי לדוגמא, יש מונוליפט ואסור לצאת החוצה. מי שאין לו במכון (ולרובם כניראה שאין) נידפק. אז גם מונוליפט, לחלק יתרון ולחלק חיסרון. צריך להחליט, או שיש או שאין. כי אין כוכבית ליד התוצאה *מונוליפט, 200 סקוואט זה 200 סקוואט. וכמובן עם/בלי רצועות, מגיני מרפקים וכו'. שורה תחתונה, לא, אין סטנדרט.

בלחיצה לא, כף רגל מלאה על הרצפה וראש על הספסל ב ipf חובה, במרבית האיגודים האחרים לא. אני חושב שגם הפקודות לא תמיד זהות. אם אני לא טועה בחלק מהאיגודים אין פקודת סטרט (אבל יתכן ואני טועה). אגב, מה לגבי מונוליפט? אמנם יש חייזרים כמו מלניצ'ב שגם בהינתן אישור לא לצאת מהמונוליפט הוא יוצא (ע"ע ביג דוגס), כניראה בגלל שכל חייו לא יצא מהמרתף שלו, ושם כפי שאנו יודעים אין מונוליפט, אבל מי שרוב הזמן מתאמן עם מונוליפט (ליליבריג'), אני מעריך שיתקשה לצאת מעמודים עם משקל מקסימלי על הגב. בתחרויות של וולרי לדוגמא, יש מונוליפט ואסור לצאת החוצה. מי שאין לו במכון (ולרובם כניראה שאין) נידפק. אז גם מונוליפט, לחלק יתרון ולחלק חיסרון. צריך להחליט, או שיש או שאין. כי אין כוכבית ליד התוצאה *מונוליפט, 200 סקוואט זה 200 סקוואט. וכמובן עם/בלי רצועות, מגיני מרפקים וכו'. שורה תחתונה, לא, אין סטנדרט.
יודע מה, צודק, חלק מהדברים הם מינוריים כל כך שזה לא משנה, אבל לחלק יש השפעה מסויימת

נדב - כן, שעתיים לפני התחלת המקצה.

אליהו - איזה חוסר סטנדרטיזציה אתה מדבר? (לא חולק עליך, שואל באמת)

בעזהי"ת

נדב - כן, שעתיים לפני התחלת המקצה.

אליהו - איזה חוסר סטנדרטיזציה אתה מדבר? (לא חולק עליך, שואל באמת)

פירטתי שם את הסקוואט, היות והוא הבולט ביותר. תחשוב שבאגרוף היו חמש אפשרויות שונות למהו נוק-אאוט, ובכל אחת מהן היה אלוף עולם נפרד... יש לנו את זה בפאוורליפטינג, עם סופר ספורטאים לגיטימיים לחלוטין, בליין סאמנר ורי וילייאמס ודוני תומפסון ואלחזוב ומלנצ'ב וכן הלאה, שכל אחד נמצא בגלקסיה משל עצמו. באגרוף אתה יכול לחלום באופן מוחשי על קרב כל הזמנים בין ג'ו לואיס ומוחמד עלי. הם התחרו עם אותן כפפות, ובאותה זירה. כך גם בכל ענף ספורט אחר. בפאוורליפטינג? קודם כל בא נחליט איך בכלל מתחרים.

אתה מבולבל ידידי, אתה רוצה להשוות כדורגל לפווארליפטינג?

בוא נתחיל בלהשוות בין ענפים שיש להם את אותה רמת עניין וביקוש, לדוגמא פטאנק ופווארליפטינג. אתה מוזמן להוכיח לי שבספורט הפטאנק קורה אותו דבר שקורה בפווארליפטניג....

מישהו שם התבלבל בפס קול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית