עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ניסית קצת לשחק עם טווחי החזרות? אי אפשר הרי להתקדם לנצח באותו טווח ומשחקים בין טווחים זו השיטה הכי טובה להתקדמות מתמדת.
נ.ב
שיפוע שלילי הוא אחד התרגילים הכי גרועים, אי פעם, בכל ענף גופני שקיים, משחר ההיסטוריה
מדוע? שמדובר על החזה נטו אני אפילו "מרגיש" אותו טוב יותר בשיפוע שלילי..
ככה גם אני
הרגשה היא לא מדד לשום דבר כי אפשר להרגיש שריפה בשריר גם כשחוטפים כוויה או מקבלים מכה מהדלת, המדדים שאנחנו מחפשים קצת שונים.כעיקרון הטווח תנועה מתקצר משמעותית והכתף קדמית עובדת פחות, ונראה לי גם היד אחורית עובדת פחות אז יש הגיון בכך שזה תרגיל סוג ב'.. אבל אני עדיין אוהב את ההרגשה על החזה אז w/e
אז בעצם כל החסרונות האלה תקפים גם למקבילים ? כי המנח של הגוף כצורת הלחיצה במקבילים דומה לבנצ לשיפוע שלילי לא ? אשמח אם תסבירהרגשה היא לא מדד לשום דבר כי אפשר להרגיש שריפה בשריר גם כשחוטפים כוויה או מקבלים מכה מהדלת, המדדים שאנחנו מחפשים קצת שונים.
בנץ בשיפוע שלילי מנטרל את הרגליים(כי הן באוויר), התנועה בטווח קצר יותר, החלק הקדמי של הדלתא("כתף") לא עובד פחות למי שלוחץ באחיזה צרה או נורמלית בבנץ רגיל(זה אולי יכול להרגיש ככה בגלל מעורבות יותר גדולה של הרחב גבי ושל התלת ראשי בגלל המנח או בגלל שאתה לוחץ יחסית רחב בבנץ' הרגיל) ולמעשה אין שום יתרון על פני וריאציות אחרות.
אם כבר אז התנועה כל כך שונה מלחיצה שיפועים אחרים שהיא אפילו יכולה לחבל בטכניקה של תרגילים חשובים יותר.
סיכום חסרונות:
1. נטרול של כל הטורסו למטה(פחות שרירים מעורבים בתנועה)
2. טווח קצר לשרירי החזה- יחסית לטווח האנטומי הנורמלי בשיפוע רגיל/חיובי
3. מעורבות יתר של התלת ראשי והרחב גבי על חשבון החזה(וזה אמור להיות תרגיל חזה)- בגלל המנח
4. הקשר בין שיפוע שלילי ובנץ' רגיל מקרי, אין carryover מהשיפוע התחתון למנח הרגיל ולמעשנ אין carryover לאף לחיצה סטנדרטית(בניגוד למקבילים לדוגמה)
5. ניתן להרים משקל כבד יותר רק בגלל יתרון מכאני- דבר שגורם לאנשים להימשך לתרגיל ולבזבז בו יותר זמן מהראוי כדי ללחוץ משקל כבד יותר מהוריאציה הרגילה(אם אני רגיל ללחוץ 120 קילו בבנץ' רגיל, כמה כיף ללחוץ 130 בשיפוע תחתון)
יש עוד המון חסרונות אובייקטיביים לבנץ בשיפוע תחתון(עצם המנח לדוגמה), כשיהיה יתרון אחד אני אשמח לשמוע(יתרון אובייקטיבי ולא תחושה אישית סובייקטיבית)
לא, המנח במקבילים של הכתף לעומת המרפק בתחתית, חוסר מעורבות של הרחב גבי ועומס פרופורציונלי(כמו לחיצה בשיפוע רגיל/עליון) לדלתא הקדמית/חזה/טרייספס וכן טווח תנועה מלא הופכים את המקבילים לתרגיל שיש בו את כל הדברים שחסרים בשיפוע שלילי...אז בעצם כל החסרונות האלה תקפים גם למקבילים ? כי המנח של הגוף כצורת הלחיצה במקבילים דומה לבנצ לשיפוע שלילי לא ? אשמח אם תסביר
אתה יכול להרחיב על ההבדלים?לא, המנח במקבילים של הכתף לעומת המרפק בתחתית, חוסר מעורבות של הרחב גבי ועומס פרופורציונלי(כמו לחיצה בשיפוע רגיל/עליון) לדלתא הקדמית/חזה/טרייספס וכן טווח תנועה מלא הופכים את המקבילים לתרגיל שיש בו את כל הדברים שחסרים בשיפוע שלילי...
ומהו טווח תנועה מלא במקבילים ? ממש ממש טיפה מתחת ל 90 מעלות זה בסדר ? (לשבור מקביל)לא, המנח במקבילים של הכתף לעומת המרפק בתחתית, חוסר מעורבות של הרחב גבי ועומס פרופורציונלי(כמו לחיצה בשיפוע רגיל/עליון) לדלתא הקדמית/חזה/טרייספס וכן טווח תנועה מלא הופכים את המקבילים לתרגיל שיש בו את כל הדברים שחסרים בשיפוע שלילי...
כמה שיותר נמוך ללא כאב, אם אדם לא גמיש שיעבוד גם למקביל.ומהו טווח תנועה מלא במקבילים ? ממש ממש טיפה מתחת ל 90 מעלות זה בסדר ? (לשבור מקביל)
כי מתחת לזה הכתף מתחילה לכאוב כשמוסיפים משקל
כדאי להוסיף גם כמה שיותר נמוך עם שמירה על retraction בשכמות (לא בטוח אם כתבתי את זה נכון)כמה שיותר נמוך ללא כאב, אם אדם לא גמיש שיעבוד גם למקביל.
הכל תלוי בגמישות של הכתף
מיקוד קשב חיצוני מוכח מחקרית כיעיל פי כמה ממיקוד פנימי: במקום להסביר לבנאדם על השכמות שלו(שיזוזו בצורה טבעי) כדאי להגיד לו לנסות להגיע עם הכתף לגובה של הידית או הכי נמוך שהוא יכול בלי כאב.כדאי להוסיף גם כמה שיותר נמוך עם שמירה על retraction בשכמות (לא בטוח אם כתבתי את זה נכון)
אז בתיאוריה אם יש שתי אנשים ואחד מהם מצליח לרדת יותר נמוך מהשני (שתיהם עוצרים בנקודה שמתחיל מלכאוב)כמה שיותר נמוך ללא כאב, אם אדם לא גמיש שיעבוד גם למקביל.
הכל תלוי בגמישות של הכתף
אין תיאוריה כי לאנשים שונים יכול להיות רוחב כתפיים שונה ועצמות באורך שונה בידיים(זרוע ועצם humerus).אז בתיאוריה אם יש שתי אנשים ואחד מהם מצליח לרדת יותר נמוך מהשני (שתיהם עוצרים בנקודה שמתחיל מלכאוב)
האדם שמצליח לרדת יותר נמוך בעצם עובד יותר טוב על השריר או ששתיהם עובדים בטווח מלא ?
ואיזה רוחב אחיזה במקבילים - מעט יותר מרוחב כתפיים נכון ?
לא חסרים אנשים שעושים מקבילים עם protraction בלי שום כאב, אבל האם לא תסכים איתי שזה סיכון מיותר לכתף שלהם?מיקוד קשב חיצוני מוכח מחקרית כיעיל פי כמה ממיקוד פנימי: במקום להסביר לבנאדם על השכמות שלו(שיזוזו בצורה טבעי) כדאי להגיד לו לנסות להגיע עם הכתף לגובה של הידית או הכי נמוך שהוא יכול בלי כאב.