הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בתפריט מסה

• פותח/ת השרשור Hayu22
  • פורסם בתאריך

Hayu22

משתמש מתחיל
56
6
נק' מוניטין:
12
56
6
פרופיט
20170723_193135.jpg שלום לכולם,צריך ממכם עזרה בתפריט בניית מסה.נתונים עליי:
בן 18.5 , 1.93 ס"מ , משקל 80 , מתאמן 5 פעמים בשבוע,
הייתי שוקל באזור ה88 ועם הזמן התחטבתי ל80 קג,ועכשיו הגיע הזמן להיכנס למסה.המטרה היא בערך להגיע לאזור ה90 קג כרגע.
רציתי ממכם עזרה בבניית התפריט:
1.מה החלוקה המומלצת לפחמימה/חלבון/שומן לעלייה שלי במסה?
2.מהי עלייה אידיאלית לדעתכם(כמה קג כל שבוע/חודש)יהיו אידיאליים?
3.צירפתי תמונה שלי,נלקחה ביום ללא אימון ואחרי אוכל,כמה א.ש אתם מעריכים שאני?
4.כל מחשבון מראה לי משהו אחר,מישהו יכול לעזור לי בחישוב הRmr שלי?
5.כמה פלוס קלורי מומלץ בכדי למצות את העלייה במסת שריר?

נערך לאחרונה:
אהלן..
1. חלבון 1.8-2.2 , שומן 0.8-1 , כל השאר פחמימות, כפלוס קלורי של 500 ממאזן ניטרלי.
2. אני לא יודע איזה עליה הכי כדאית לך מבחינת יחס שומן שריר אבל לדעתי אתה צריך לעלות לפחות חצי קילו בשבוע.
3.בסביבות ה -11 אחוז אבל חכה לעוד דעות.
4. כאן תוכל לבדוק כמה אתה שורף במצב ניטרלי כולל פעילות: Calorie Calculator
כמובן שהמחשבונים זה לא הכי מדויק, יותר חשוב זה לעקוב אחרי עליה במשקל ומשם לשחק בתזונה אם צריך.
5. במצב שלך שאתה די רזה ויש לך אפשרות לעלות הרבה במסת שריר אז הייתי הולך על פלוס קלורי של 500 , אבל יותר חשוב להשים לב שאתה עולה בחצי קילו בשבוע לפחות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה המנומקת,יצא לי באזור ה400 גרם פחמימה,230 חלבון ו80 שומן..נשמע מטורף להגיע לזה,במקרה שאני רוצה להעלות חצי קילו בשבוע.
רעיונות איך אני עושה את זה?
דרך אגב הא.ש שלי לדעת הרבה אנשים במציאות טוענים שלא עולה על 9..

חלבון יצא לך יותר מידיי, אתה לא צריך מעבר ל- 180 ואפילו 160 זה טוב.
אל תלך לפי התפריט הזה מיד, תשאף להגיע לשם לאט לאט. תתחיל לאכול מניטרלי ואחרי שבועיים שלוש
תעלה ב- 250 קלוריות ואז אחרי שבוע שבועיים שוב תעלה.. עדיף לאכול אוכל מוצק עם ויטמינים ומינרלים אבל אם אתה מנסה ולא מצליח מסיבות כאלה ואחרות, אפשר לצרוך יותר פחמימות מאבקות כגון:
*אסור לפרסם לינקים מחו"ל*

אני שמח שהשאלה נענתה, אבל חשוב לי לציין שעלייה של חצי קג בשבוע היא ממש לא אידיאלית. בהנחה שהמטרה היא אסתטיקה ומסה בצורה מבוקרת עם עלייה מינימלית של שומן קג בחודש יהיה יותר ממספיק.

אני שמח שהשאלה נענתה, אבל חשוב לי לציין שעלייה של חצי קג בשבוע היא ממש לא אידיאלית. בהנחה שהמטרה היא אסתטיקה ומסה בצורה מבוקרת עם עלייה מינימלית של שומן קג בחודש יהיה יותר ממספיק.

לא מסכים... הפלוס הקלורי תלוי גם ברמת המתאמן. מי שמועט במסת שריר יכול לעלות בקצב גדול יותר במסת שריר, אז פלוס קלורי קטן מידיי עלול לעכב את פוטנציאל הגדילה ..

לא מסכים... הפלוס הקלורי תלוי גם ברמת המתאמן. מי שמועט במסת שריר יכול לעלות בקצב גדול יותר במסת שריר, אז פלוס קלורי קטן מידיי עלול לעכב את פוטנציאל הגדילה ..
לייל מקדונלנד ממליץ על עליה של פאונד עד שתיים לחודש, וטוען שכל מטרה מעבר לזה, כמו פאונד לשבוע תהיה אידיאלית ללא יותר מצבירת שומן

עליה של חצי קילו בשבוע זה סבבה לחלוטין בשלב של מתחיל, ואפילו מומלץ, שכן רוב העליה תהיה משריר
בשלב מתקדם יותר, שכבר יש יחסית הרבה מסת שריר, ורוויה של מנגנוני בניית השריר, אז המהירות שבה אפשר לעלות בנטו שריר נהיית איטית משמעותית, ואז באמת חצי קילו-קילו לחודש זה נהיה הרבה יותר ריאלי
הצריכה הקלורית צריכה להיות בעיקרון מותאמת לבנאדם, אבל זה לא ממש קשור לרמה שלו, צריך פשוט שהעליה תהיה עם מינימום שומן, וזה כבר תלוי בגנטיקה ברובו, אז מי שעולה מהר בשומן פשוט אוכל יותר מדי, ויש לו צורך בפלוס קטן יותר

עליה של חצי קילו בשבוע זה סבבה לחלוטין בשלב של מתחיל, ואפילו מומלץ, שכן רוב העליה תהיה משריר
בשלב מתקדם יותר, שכבר יש יחסית הרבה מסת שריר, ורוויה של מנגנוני בניית השריר, אז המהירות שבה אפשר לעלות בנטו שריר נהיית איטית משמעותית, ואז באמת חצי קילו-קילו לחודש זה נהיה הרבה יותר ריאלי
הצריכה הקלורית צריכה להיות בעיקרון מותאמת לבנאדם, אבל זה לא ממש קשור לרמה שלו, צריך פשוט שהעליה תהיה עם מינימום שומן, וזה כבר תלוי בגנטיקה ברובו, אז מי שעולה מהר בשומן פשוט אוכל יותר מדי, ויש לו צורך בפלוס קטן יותר
אני לא מתכוון לסתור אותך, אבל תיקלו את לייל בנושא בפורום שלו, והוא כרגע טוען שפאונד עד 2 לחודש יספיקו גם אם המתאמן נחשב מתחיל.

אני לא מתכוון לסתור אותך, אבל תיקלו את לייל בנושא בפורום שלו, והוא כרגע טוען שפאונד עד 2 לחודש יספיקו גם אם המתאמן נחשב מתחיל.
יספיקו זה ברור, אבל האם לפחות בהתחלה אפשר יותר? זה כן
מן הסתם כל חודש כמות השריר שאתה יכול לייצר יורדת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית