הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גיוון בתוך FBW

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
מתאמנת 3 פעמים בשבוע FBW.
מה אומרים על "פיצול" לתכנית כך שאימון אחד או שניים יתמקדו יותר בעבודה על רגליים, והאימון הנוסף עם דגש על פלג גוף עליון?
שריר גדול מקבל 3 סטים של 8 חזרות, שריר קטן 2 סטים 8-10 חזרות.

למשל:
אימון 1:
חזה-דחיקה
כתף אמצעית-דחיקה מעל הראש
מתח
lat pushdown
פשיטת מרפקים
כפיפת מרפקים
לאנג'ים
בטן

אימון 2:
לאנג'ים
סקוואט
דדליפט
דחיקת חזה
lat pulldown
כתף אחורית
מקבילים
בטן

השאלה אם חלוקה של אימון פלג גוף תחתון אחד בשבוע זאת חלוקה נכונה ?

• פותח/ת השרשור
השאלה אם חלוקה של אימון פלג גוף תחתון אחד בשבוע זאת חלוקה נכונה ?

אז אולי עדיף 2 לפלג גוף תחתון ו-1 לעליון. לא בטוחה אם באופן קבוע או רק תקופתי.
הרבה מאוד זמן האימון שלי נראה כמו "אימון פלג גוף עליון" לצורך העניין. אז כפיצוי אשקיע בצד השני יותר. גם ככה פלג גוף עליון מקבל באופן טבעי מגוון כ"כ גדול של תרגילים, וגם כשעובדים על שריר מסויים יש שרירי עזר שנכנסים... יוצא שאני מרגישה בסוף האימון שהרגליים פשוט לא עשו מספיק.

זו צורת המחשבה שלי לפחות. מקווה שלא איחלש בפלג גוף עליון בגלל זה, כל עוד אעלה\אשמור על המשקלים.

הרבה מאוד זמן האימון שלי נראה כמו "אימון פלג גוף עליון" לצורך העניין. אז כפיצוי אשקיע בצד השני יותר. גם ככה פלג גוף עליון מקבל באופן טבעי מגוון כ"כ גדול של תרגילים, וגם כשעובדים על שריר מסויים יש שרירי עזר שנכנסים... יוצא שאני מרגישה בסוף האימון שהרגליים פשוט לא עשו מספיק.

זו צורת המחשבה שלי לפחות. מקווה שלא איחלש בפלג גוף עליון בגלל זה, כל עוד אעלה\אשמור על המשקלים.
אפשר פשוט לעשות את האימונים בצורת ABXABXX או שבוע ABA, ואז שבוע BAB

מתאר לעצמי שאת מתאמנת מתחילה על פי הבחירה ב-FBW,
כך שאני לא רואה סיבה להכריח את עצמך להשתמש במגוון תרגילים גדול מדי לפלג גוף עליון.
ניתן להסתפק בשלב זה בלחיצת חזה, לחיצת כתפיים, חתירה/מתח, מקבילים (אם את ממש רוצה גם פשיטות וכפיפות מרפקים)
לגבי פלג גוף תחתון, התקדמות משמעותית במשקלי סקוואט ודדליפט אמורים לעשות את רוב העבודה
לאנג'ים זה נחמד אבל מיותר לדעתי ב-FBW.

• פותח/ת השרשור
מתאר לעצמי שאת מתאמנת מתחילה על פי הבחירה ב-FBW,
כך שאני לא רואה סיבה להכריח את עצמך להשתמש במגוון תרגילים גדול מדי לפלג גוף עליון.
ניתן להסתפק בשלב זה בלחיצת חזה, לחיצת כתפיים, חתירה/מתח, מקבילים (אם את ממש רוצה גם פשיטות וכפיפות מרפקים)
לגבי פלג גוף תחתון, התקדמות משמעותית במשקלי סקוואט ודדליפט אמורים לעשות את רוב העבודה
לאנג'ים זה נחמד אבל מיותר לדעתי ב-FBW.

אני בוחרת בFBW מהסיבה שיש לי יכולת להגיע לחד"כ רק 3 פעמים בשבוע

הבעיה היא שעד כה לא הצלחתי להעלות משמעותית משקלי עבודה בסקוואט, דדליפט בגלל כאבי גב כרוניים... אז כנראה שאני נאלצת להשאר על משקלים סביבות 40 קילו.
בכלל התרחקתי מהסקוואט (עם משקל על הגב) והדללפיט כבר כמה חודשים בגלל הבעיה הזו, אבל אני רוצה לנסות שוב, פשוט לא להתפרע עם המשקל... בגלל זה הכנסתי לאנג'ים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ממה נובעים הכאבים ?
את סגורה על הטכניקה של הסקוואט והדדליפט ב100%?
פציעה מלפני כמה שנים מאומנויות לחימה. אולי איזה שריר מתוח... אין אבחנה כי לא מצאו.
טכניקה- כל מה שאני יודעת למדתי מהאינטרנט... אם זה 100%? לא אדע עד שלא אשאל מישהו שבאמת יודע

פציעה מלפני כמה שנים מאומנויות לחימה. אולי איזה שריר מתוח... אין אבחנה כי לא מצאו.
טכניקה- כל מה שאני יודעת למדתי מהאינטרנט... אם זה 100%? לא אדע עד שלא אשאל מישהו שבאמת יודע
את מוזמנת להעלות סרטון טכניקה פה ולקבל חוות דעת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית