הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרגיש חרא ולא מסוגל לעשות מסה

Evyatar0231

מושעה
170
16
נק' מוניטין:
16
170
16
יש לי בעיה רצינית: קשה לי להתחיל מסה.
שלא תבינו לא נכון, אני בן אדם שמאוד אוהב לאכול ויש לי קיבה מאוד "גדולה" ויכול לאכול יותר מאדם ממוצע.
הבעיה בשבילי זה הפחד מהעלייה בשומן. כן יש את היתרון של עלייה בשריר אבל קשה לי כל כך לדמיין את עצמי עם שומן נוסף כי אני לא חטוב עכשיו ומאוד מעוניין להתחטב (שוקל 66 על 1.70, ויש שומן בעיקר בפלג גוף עליון).
יש לי מסת שריר מכובדת בזרועות, כתפיים,גב, (מודע לכך שאני על משקל לא גבוה בשביל לטעון כך אך זו ההרגשה שלי).
החזה והבטן הם האזורים שמבחינתי השומן נוכח הכי הרבה ואני מאוד רוצה להיפטר ממנו.
זה יהיה נורא אם אני ארד לאזור ה58 קילו ומשם אעשה מסה נקייה בהדרגה (אחרי נייטרלי שבוע שבועיים). אני יודע שזה משקל נמוך ביחס לגובה אבל אני מרגיש שאני חייב בשביל עצמי לתת את הפוש הזה ולרדת לאחוז שומן נמוך יותר. אף פעם לא הייתי על אחוז שומן מספיק נמוך שיכלתי לראות שרירי בטן ממשיים וזה נורא מדכא אותי (עם כל הצער שבדבר).
בירידה הדרגתית ומתונה של 8 קילו מהמשקל הנוכחי שלי אראה שינויים די משמעותיים באחוזי השומן בגוף?
אגב מבנה הגוף שלי די רחב, הגב הייתי אומר הוא החלק הכי חזק במבנה שלי,די רחב האמת.

תראה בסופו של דבר ההחלטה היא רק שלך לפי איך אתה מרגיש עם המראה החיצוני שלך. יכולים לייעץ לך עד הודעה חדשה האם לחטב או לעלות במשקל אבל בסוף זה הגוף שלך. לדעתי 58 על גובה 1.70 זה מאוד נמוך ואני חושב שאתה תסבול עכשיו בחיטוב, תאכל פירור וחצי ביום בשביל להיראות ממש רזה.
אתה מוזמן לשים כאן תמונות ואולי נוכל לנסות לעזור יותר

בנוסף למה ש @yujinius כתב, אתה יכול לחטב כמה שבועות, לרדת 3-4 קילו ולראות אם התוצאות שאתה מקבל הן מה שרצית.
חשוב לזכור שבחיטוב ה'גודל' יורד לא רק בבטן ולפעמים אובדן הגודל בצוואר ובידיים גורם למראה רזה ופחות אטרקטיבי.

• פותח/ת השרשור
תראה בסופו של דבר ההחלטה היא רק שלך לפי איך אתה מרגיש עם המראה החיצוני שלך. יכולים לייעץ לך עד הודעה חדשה האם לחטב או לעלות במשקל אבל בסוף זה הגוף שלך. לדעתי 58 על גובה 1.70 זה מאוד נמוך ואני חושב שאתה תסבול עכשיו בחיטוב, תאכל פירור וחצי ביום בשביל להיראות ממש רזה.

בנוסף למה ש @yujinius כתב, אתה יכול לחטב כמה שבועות, לרדת 3-4 קילו ולראות אם התוצאות שאתה מקבל הן מה שרצית.
חשוב לזכור שבחיטוב ה'גודל' יורד לא רק בבטן ולפעמים אובדן הגודל בצוואר ובידיים גורם למראה רזה ופחות אטרקטיבי.

אני אסביר לכם משהו נוסף: יש לי גניקומסטיה ברמה יחסית קלה וזה משהו שאני נאבק איתו מספר שנים.. אני מתכנן לעבור את הניתוח בעוד כמה חודשים והפחד שלי שאני אראה עוד יותר גרוע עם יותר מסת גוף.. כי זה ממש הורס לי את הצורה של החזה.
מה אתם מציעים לעשות? מסה עד איזה משקל? ולאחר מכן חיטוב לפני הניתוח?

@Evyatar0231 בכנות אי אפשר לייעץ לך דרך הפורום.
עדיף שתראה איש מקצוע שיראה את המצב בעיניים, יבדוק אחוזי שומן ויוכל להתרשם ממסת השריר.

• פותח/ת השרשור
@Evyatar0231 בכנות אי אפשר לייעץ לך דרך הפורום.
עדיף שתראה איש מקצוע שיראה את המצב בעיניים, יבדוק אחוזי שומן ויוכל להתרשם ממסת השריר.
אוקיי תודה.
עוד שאלה: עד לפני כמה ימים שרירי החזה שלי היו הרבה יותר חזקים ובימים האחרונים הם התחילו להיות נוזליים יותר וחלשים יותר משום מה.. התאמנתי רגיל ואין לי מושג למה זה ככה.

אוקיי תודה.
עוד שאלה: עד לפני כמה ימים שרירי החזה שלי היו הרבה יותר חזקים ובימים האחרונים הם התחילו להיות נוזליים יותר וחלשים יותר משום מה.. התאמנתי רגיל ואין לי מושג למה זה ככה.
פאמפ מהאימון ומאזן נוזלים בגוף

• פותח/ת השרשור
פאמפ מהאימון ומאזן נוזלים בגוף
התכוונתי שהחזה היה יותר חזק בלי קשר לפאמפ מהאימון. עכשיו הוא מרגיש ממש נוזלי וחלש וזה ממש מגעיל אותי. זה האיזור שהכי לא מתפתח אצלי לא משנה כמה אני משתדל לעבוד עליו נכון.
אתה חושב שירידה של הנוזלים תחזיר את המצב לקדמותו?

התכוונתי שהחזה היה יותר חזק בלי קשר לפאמפ מהאימון. עכשיו הוא מרגיש ממש נוזלי וחלש וזה ממש מגעיל אותי. זה האיזור שהכי לא מתפתח אצלי לא משנה כמה אני משתדל לעבוד עליו נכון.
אתה חושב שירידה של הנוזלים תחזיר את המצב לקדמותו?
תפסיק להסתכל במראה כל הזמן.
יש כל הזמן שינויים במראה מכל מיני סיבות, אתה יכול לקום בבוקר ולהרגיש/להראות דוגמן פיטנס ואחרי כמה שעות להרגיש כמו פו הדוב.

• פותח/ת השרשור
יש כל הזמן שינויים במראה מכל מיני סיבות, אתה יכול לקום בבוקר ולהרגיש/להראות דוגמן פיטנס ואחרי כמה שעות להרגיש כמו פו הדוב.
יש לי שאלה נוספת: תאורטית כמה אחוזי שומן אפשר לרדת מ66 ק"ג ל58?
בעיקרון אני החלטתי לנסות להתחטב לאחוז שומן נמוך יותר ומשם להמשיך בהדרגה למסה נקייה.
בתור ילד תמיד הרגשתי יחסית מלא וגם עכשיו יש לי שומן בטני ובאזורים נוספים שאני מאוד אשמח לראות אותו נעלם..

מדהים,אני קורא וזה כאילו מישהו כותב את המחשבות שלי
אני בדיוק במצב שלך,אני לא שמן אבל יש לי הצטברות שומן בבטן וגם אותי מתסכל שאף פעם לא ראו אצלי את השרירים בבטן,זה הדבר שאני הכי רוצה להשיג מהאימונים בתאכלס

אני הייתי בחיטוב 3 חודשים עכשיו(לא עשיתי אותו מושלם אני לא בדיוק סופר על הקלוריה,אבל אכלתי פחות משמעותית,שתיתי מים בכמויות וישנתי הרבה)
ירדתי 5 קילו והשינוי לא רציני במראה,השומן כנראה ירד ממקומות אחרים בגוף,ולהמשיך חיטוב כאן זה יהיה סיוט כי אני אצטרך להגיע לגרעון קלורי שבו אני אהיה רעב כל יום ובקושי אוכל(וזה מה שיקרה לך גם)

שורה תחתונה של החפירה הזאת,לדעתי תעשה קצת חיטוב,לא עד 58 קילו,ואז תעבור למסה,זה מה שאני עושה עכשיו,ופשוט תשחק בניהם. תקופה מסה תקופה חיטוב...שוב אני לא הכי מבין אבל זה מה שנשמע לי הגיוני אם אני טועה תתקנו אותי

• פותח/ת השרשור
מדהים,אני קורא וזה כאילו מישהו כותב את המחשבות שלי
אני בדיוק במצב שלך,אני לא שמן אבל יש לי הצטברות שומן בבטן וגם אותי מתסכל שאף פעם לא ראו אצלי את השרירים בבטן,זה הדבר שאני הכי רוצה להשיג מהאימונים בתאכלס

אני הייתי בחיטוב 3 חודשים עכשיו(לא עשיתי אותו מושלם אני לא בדיוק סופר על הקלוריה,אבל אכלתי פחות משמעותית,שתיתי מים בכמויות וישנתי הרבה)
ירדתי 5 קילו והשינוי לא רציני במראה,השומן כנראה ירד ממקומות אחרים בגוף,ולהמשיך חיטוב כאן זה יהיה סיוט כי אני אצטרך להגיע לגרעון קלורי שבו אני אהיה רעב כל יום ובקושי אוכל(וזה מה שיקרה לך גם)

שורה תחתונה של החפירה הזאת,לדעתי תעשה קצת חיטוב,לא עד 58 קילו,ואז תעבור למסה,זה מה שאני עושה עכשיו,ופשוט תשחק בניהם. תקופה מסה תקופה חיטוב...שוב אני לא הכי מבין אבל זה מה שנשמע לי הגיוני אם אני טועה תתקנו אותי
למען האמת אני עוקב מאוד אחרי ערכים, שוקל את המזון וכו'.. היום היה יום ראשון של חיטוב ואני הולך להשתדל מאוד לעמוד במטרה.
בעיקרון אני מחטב עכשיו מפני שב21.8 יש לי פגישת ייעוץ ראשונה עם מנתח (אני עומד לעבור ניתוח גניקומסטיה) ולאחר הניתוח אהיה מושבת לחודש בערך מאימונים לצערי הרב. לכן אני לא רוצה לעשות מסה..לא בא לי לעלות בשומן עוד יותר מהמצב הנוכחי ולהראות עוד יותר מגעיל עם הג'ינו.. לאחר שאעבור את הניתוח ואחזור לאימונים אעשה מסה נקייה ואיכותית.

למען האמת אני עוקב מאוד אחרי ערכים, שוקל את המזון וכו'.. היום היה יום ראשון של חיטוב ואני הולך להשתדל מאוד לעמוד במטרה.
בעיקרון אני מחטב עכשיו מפני שב21.8 יש לי פגישת ייעוץ ראשונה עם מנתח (אני עומד לעבור ניתוח גניקומסטיה) ולאחר הניתוח אהיה מושבת לחודש בערך מאימונים לצערי הרב. לכן אני לא רוצה לעשות מסה..לא בא לי לעלות בשומן עוד יותר מהמצב הנוכחי ולהראות עוד יותר מגעיל עם הג'ינו.. לאחר שאעבור את הניתוח ואחזור לאימונים אעשה מסה נקייה ואיכותית.
חשבתי שהיית עד עכשיו בחיטוב אבל אם אתה אומר שהיום היה היום הראשון,יאללה בהצלחה
בגלל שאתה שוקל את האוכל אני בטוח שתגיע לתוצאות יותר טובות ומהירות ממני

• פותח/ת השרשור
חשבתי שהיית עד עכשיו בחיטוב אבל אם אתה אומר שהיום היה היום הראשון,יאללה בהצלחה
בגלל שאתה שוקל את האוכל אני בטוח שתגיע לתוצאות יותר טובות ומהירות ממני
כן אני שומר על גירעון נורמלי,משלב גם אירובי..
הקושי הכי גדול בחיטוב זה מנטאלי. צריך להיות ממש חזק בשביל לעבור את השלב הזה בהצלחה, מקווה שאני אעמוד במטרה.

כן אני שומר על גירעון נורמלי,משלב גם אירובי..
הקושי הכי גדול בחיטוב זה מנטאלי. צריך להיות ממש חזק בשביל לעבור את השלב הזה בהצלחה, מקווה שאני אעמוד במטרה.
בקטנה,התחושת רעב בהתחלה קשה אבל מתרגלים לזה ולומדים להתמודד איתה ואז הגוף מתרגל
אתה גם עם מוטיבציה גדולה,רואים לפי הדברים שאתה כותב

עצה שתעזור-תשתה המון מים,זה עוזר לגוף להרגיש יותר מלא ומפחית את הרעב משמעותית

• פותח/ת השרשור
בקטנה,התחושת רעב בהתחלה קשה אבל מתרגלים לזה ולומדים להתמודד איתה ואז הגוף מתרגל
אתה גם עם מוטיבציה גדולה,רואים לפי הדברים שאתה כותב

עצה שתעזור-תשתה המון מים,זה עוזר לגוף להרגיש יותר מלא ומפחית את הרעב משמעותית
תודה רבה.
וכן אני מקפיד לשתות יחסית הרבה מים, עוזר להפחית את הרעב.

• פותח/ת השרשור
הקפצה של כמה ימים אבל רציתי לעדכן אותך שחשבתי על זה ועדיף לי לעשות מסה מבוקרת ולהתחיל SS ולעלות במשקלי עבודה משמעותית עד שאעבור את הניתוח (סביר להניח שבעוד חודשיים) ולאחר הניתוח כשאחלים אחזור להתאמן חזק על מאזן נייטראלי שבוע-שבועיים ואז אחטב כמו שצריך.
תודה רבה לך ולחנן שעזרתם לי להגיע למסקנה הזאת (סתם הייתי בגירעון כמעט שלושה ימים עכשיו 🤣).
עדיף לי לעלות במשקל גוף ומסת השריר מאשר להיות שחיף גמור.
חנן במה אפשר להחליף את הפאוור קלין בSS? יש לי אפס ידע בתרגיל הזה..
זה מהפורטל (בחרתי את הגרסא עם תרגילי עזר מסויימים)
A:
SQUAT 3X5
BENCH PRESS 3X5
DEADLIFT 1X5
DIPS 2X8

B:
SQUAT 3X5
STANDING BARBELL PRESS 3X5
POWERCLEANS 5X3
PULLUPS 3X8

בימי חמישי (האימון השלישי בשבוע) תוסיפו גם:

תרגיל ליד הקידמית(כל תרגיל שאתם רוצים, זה לא באמת משנה איזה תבצעו) 2X8-12