הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבולבל קצת בנושא הנפח

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
תהרגו אותי אני עדיין לא קולט, יש ערוץ יוטיוב שנקרא
Bodybuilding.com

כמעט כל הסרטונים של מציגים אימונים של 24-30 סטים, טריפל סטים, סופר סטים, התשות מוקדמות, ומה לא....

הנה למשל

או

(בסרטון הזה הוא עושה אימון חזה, 6 תרגילים, כל סט עד כשל, מליון סופר סטים ואיזה 24 סטים באימון)

***מתי נכון לעשות אימונים כאלה, איזה מטרה הם משרתים(היפרטרופיה) ועבור מי? ***
פשוט קוטלים כאן את מערכי האימון הללו על ימין ועל שמאל (שזה דווקא נחמד לראות את זה) אבל בכל זאת הם נפוצים בטירוף בערוצים הכי מובילים לפיתוח גוף...

אז מה... הכל זה לקדם צורות אימון לא יעילות כדי לגרום לאנשים להיתקע בשלב מוקדם כדי לגרום לקנות תוספים? נשמע כמו תיאוריית קונספירציה פרנואידית מאוד...

אל תקשיב למה שיש להם להגיד, פעם הם היו די אינפורמטיביים, אבל מאז הם התדרדרו מאוד ברמה והיום הם סתם broscience בעיקר. תאמין לי שבתחילת הדרך נפלתי בפח של להקשיב להם, כלום לא יצא לי מזה.
במקרה שלהם הם לא מנסים לגרום לאנשים להיתקע רק בשביל למכור תוספים (למרות שחצי מהכתבות שלהם מנסות לעשות את זה), אלא גם בשביל למכור תוכן, הם נותנים לקוראים מה שהם רוצים לשמוע, וככה יש להם יותר קוראים, וזה אומר יותר כסף

אתה מפקפק בפורום הזה כי כל המידע ששאבת לגבי צורת אימונים נכונה באה מכאן, וזה לגיטימי. אם אתה סקרן, תגלוש בפורומים אחרים (לא ישראלים כי תכלס זה הפורום היחיד בישראל שהוא "על רמה") ותראה לאן הרוח נושבת שם.
אני יכול לתת לך ספויילר ולהגיד שהרוח נושבת לאותו הכיוון, אולי חוץ מזה שהם לוקחים את כל עניין הסיבים, מיקרו ושומן רווי קצת יותר לעומק.

• פותח/ת השרשור
תראו, בפועל** מאז שאני חבר בפורום הזה - שיניתי את הלכי הרוח באימונים שלי בהתאם להמלצות שקיבלתי כאן וישנה התקדמות איטית אבל *יש* התקדמות.

הדבר היחיד שאני שואל את עצמי זה למה האנשים בווידאו עושים את האימונים הארוכים האלה...?!

תראו, בפועל** מאז שאני חבר בפורום הזה - שיניתי את הלכי הרוח באימונים שלי בהתאם להמלצות שקיבלתי כאן וישנה התקדמות איטית אבל *יש* התקדמות.

הדבר היחיד שאני שואל את עצמי זה למה האנשים בווידאו עושים את האימונים הארוכים האלה...?!
למה אנשים מתאמנים עם trx ובוסו? עושים סדנאות בטן? כי זה גימיק וזה משווק טוב, זה פשוט ועושה רושם דיי בטוח וחוסך להם ללמוד ולהשקיע חשיבה

גם כי הם צריכים לפרסם דברים בצורה קבועה, ברגע שנגמרים הדברים הריאלים, צריך להתחיל להציא דברים, גם כי לא הכל מיועד לטבעיים, הרוב אפילו לדעתי, ובעיקר כדי לתת לצרכן מה שהוא רוצה.
אם תביא למתחיל הממוצע FBW עם תרגיל חזה או 2, הוא יגיד שזה לא מספיק והוא צריך חזה ענק, אז הוא צריך 8 תרגילים, עוד 9 סופר סט של חזה עם חזה עם חזה ועוד 1000 שטויות

הרבה יותר סקסי ומוכר להגיד שיש לך איזו שיטת אימון ייחודית רק לך או סגנון אימון מיוחד עם מיליון תרגילים ״שעובדים על סיבים שונים בשריר״ וכל מיני חארטות
פחות ומוכר זה להגיד למתאמנים שלך ״שומעים?! בגדול זה לא כזה משנה איזו תוכנית תעשו מספיק תרגיל אחד לכל שריר וגם זה לא כל אימון אין צורך לבודד ידיים תתקדמו במשקלי העבודה ותאכלו בהתאם למטרות שלכם״
הרבה פחות מוכר...
זו בדיוק הסיבה למה ערוצי היומיום האלה מלאים בשיטות ושטויות

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה פשוט פסיכי.
פעם ראשונה זה פסיכי כי במשך שנים ארוכות מחיי חיפשתי עומק, מורכבות, את "האימון הכי יעיל" כשבעצם דווקא בפשטות יש יעילות.

ובפעם השנייה, כי יש שם בחוץ המונים רבים שבטוחים בוודאות שלהוסיף עוד 250 סטים זה הסוד והמפתח...

Kotzer
אני כבר שבועיים רצוף מתקדם בזכות התובנות והייעוץ שלך. ה-RM5 שלי בלחיצת חזה הפך ל-RM6 ועליתי גם 1.25 ב- RM10 שלי( באופן הגיוני אם שיפרתי את ה-RM5).

זה פשוט פסיכי.
פעם ראשונה זה פסיכי כי במשך שנים ארוכות מחיי חיפשתי עומק, מורכבות, את "האימון הכי יעיל" כשבעצם דווקא בפשטות יש יעילות.

ובפעם השנייה, כי יש שם בחוץ המונים רבים שבטוחים בוודאות שלהוסיף עוד 250 סטים זה הסוד והמפתח...

Kotzer
אני כבר שבועיים רצוף מתקדם בזכות התובנות והייעוץ שלך. ה-RM5 שלי בלחיצת חזה הפך ל-RM6 ועליתי גם 1.25 ב- RM10 שלי( באופן הגיוני אם שיפרתי את ה-RM5).
שמח לשמוע 😃

כמו שאמרו כאן, כנראה שזה ימכור יותר. כמו שרואים כאן בפורום לפעמים שאלות בסגנון "אני עושה FBW ואחרי האימון אני לא מרגיש מפורק, מה לא בסדר?" אז אחרי אימון כמו בסרטון הבנאדם כן ירגיש מפורק וירגיש פאמפ מטורף בחזה שייראה טוב גם במראה ויחשוב שככה צריך להתאמן, בלי לשים לב שהפאמפ יורד תוך כמה שעות וההרגשה של "מפורק" לא מעידה על יעילות האימון.

האימונים הכי טובים הם די פשוטים, משחקים של תדירות, חזרות, סטים ומשקל. עיקר האימון מבוסס על תרגילים מוכרים בלי שום שיטות מהפכניות.

גם אני עושה סופר סטים לפעמים נטו בשביל לתקתק את האימון יותר מהר בשלב של המבודדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית