הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תכנית וטיפים יעילים לחיטוב

niss_bar

משתמש מתחיל
9
3
נק' מוניטין:
3
9
3
היי,
וואו זה חופר תודה מראש לכל מי שיעזור, אז זה הסיפור:
אני בן 27 גובה 1.72 ולפני חודש וחצי בדיוק שקלתי 68 עם עם 17.8 אחוז שומן (מדדתי עם משקל ביתי וידוע לי שיש סטייה רצינית אז עשיתי ממוצע ב-3 שקילות כמובן בבוקר על בטן ריקה)
ובחודש ירדתי עד 13 אחוז שומן ומשקל 62 !! כמובן שעשיתי את זה עם דיאטת כסאח רצינית - באיזור ה500 קלוריות ביום ... ולאחר כל הירידה הזאת כצפוי נפגעתי מאוד בחילוף חומרים (מיציאה אחת ליום ליציאה אחת ל-5 ימים) הבנתי מהר שטעיתי וזו לא הדרך כי בשבוע שאחרי לא ירדתי במשקל ולא באחוזי שומן...
אז העלתי את התפריט ל1400 קלוריות ביום (כפי שאני אמור לאכול בחיטוב לפי החישובים)
אז כן החילוף חומרים חזר לי בשבוע האחרון ליציאה אחת ביום והירידה באחוז שומן ירדתי בחצי אחוז ל-12.5 בשבוע...
העניין הוא שאני ממש לא רוצה לטעות יותר ולחשוב שאני יודע הכל, אז אני אשאל כמה שאלות לפי הסדר ואבקש עצות:

1. האם אני צריך לחזור לתפריט של מאזן נייטרלי כדי שחילוף החומרים יחזור במלואו או שזה בסדר שעליתי ל-1500 ?(וכהוכחה החילוף חומרים חזר לי כמו פעם)
2. לפי המאמר שלכם נהוג לאכול 0.8 גרם שומן למשקל גוף - משמע אני צירך לאכול בסביבות 50 גרם שומן ביום - משמע 30 אחוז מסך הקלוריות! זה לא יותר מדי בחיטוב?
3. האם כדאי לצרוך פחמימה פשוטה (כמו תמרים ושאר הפירות) אחרי האימון כי זה עוזר לבניית שריר ? או שאפשר רק חלבון אחרי אימון?
4.כמה גרם פחמימה עליי לצרוך במינימום ובמקסימום בתפריט חיטוב ? לפי המאמר זה 95 גרם במינימום וקראתי בעוד מקום שעד 140 זה המקסימום, האם זה נכון ?
5. האם את שאר הקלוריות שאני צריך אני יצרוך מחלבון ומבלי לעבור את כמה שצריך בשומן ובפחמימות ? למשל אכלתי 100 גרם פחמימה ו-50 גרם שומן נשאר לי לאכול 162 גרם חלבון כדי להשלים את התפריט אבל בימי אימונים אני צריך לאכול עוד יותר אז האם להשלים את הקלוריות רק מחלבון ?
6. תכנית אימונים - קראתי שבחיטוב עדיף לקבוצת שרירים גדולה עד 3 סטים ב-5-8 חזרות וקבוצת שרירים קטנה 1-2 סטים בין 5-8 חזרות, האם זה נכון ? כי עד עכשיו עשיתי על הכל 3 סטים ובין 8-10 חזרות
7. האם עדיף משקלים גבוהים בגלל שזה קצת סטים וקצת חזרות ?

תודה!!

העניין הוא שאני ממש לא רוצה לטעות יותר ולחשוב שאני יודע הכל, אז אני אשאל כמה שאלות לפי הסדר ואבקש עצות:
הדבר הכי נכון לעשות 😃

ולאחר כל הירידה הזאת כצפוי נפגעתי מאוד בחילוף חומרים (מיציאה אחת ליום ליציאה אחת ל-5 ימים)
אין קשר בין חילוף החומרים לבין היציאות

האם אני צריך לחזור לתפריט של מאזן נייטרלי כדי שחילוף החומרים יחזור במלואו או שזה בסדר שעליתי ל-1500 ?(וכהוכחה החילוף חומרים חזר לי כמו פעם)
תעבור לנייטרלי לשבועיים - שלושה. עד שהמשקל יתייצב.

לפי המאמר שלכם נהוג לאכול 0.8 גרם שומן למשקל גוף - משמע אני צירך לאכול בסביבות 50 גרם שומן ביום - משמע 30 אחוז מסך הקלוריות! זה לא יותר מדי בחיטוב?
לא, אין שום בעיה עם שומן, להפך, בטח בחיטוב.

ואתה יכול לאכול גם 1 גרם. זה תקין לגמרי

האם כדאי לצרוך פחמימה פשוטה (כמו תמרים ושאר הפירות) אחרי האימון כי זה עוזר לבניית שריר ? או שאפשר רק חלבון אחרי אימון?
זה ממש לא משנה מה.
העיקר שאתה אוכל את כל הקלוריות שלך ביום.

מבחינת תזמונים יש 2 מקרי קצה מיוחדים, הראשון זה אימון על בטן ריקה (מעל 8 שעות צום) לדוגמא אימון מוקדם בבוקר, או יותר מאימון עצים ביום.

שם הייתי ממליץ לשתות שייק בסמוך לאימון

כמה גרם פחמימה עליי לצרוך במינימום ובמקסימום בתפריט חיטוב ? לפי המאמר זה 95 גרם במינימום וקראתי בעוד מקום שעד 140 זה המקסימום, האם זה נכון ?
לא, אין מינימום ומקסימום.
יש - כמה אתה צריך בתפריט שלך לפי החישןב שעשית.

לאחר שחישבת כמה קלוריות אתה צריך. אתה מחשב את החלבון והשומן, שלהם יש תנאי (2 גרם לקילו ו1 גרם לקילו) כשגרם חלבון זה 4 קלוריות וגרם שומן זה 9 קלוריות, ורק לאחר מכן מחשב את הפחמימות לפי "מה שנשאר" הקלוריות שלא נוצלו לשומן או חלבון יילכו לפחמימה (גם היא 4 קלוריות לגרם)

5. האם את שאר הקלוריות שאני צריך אני יצרוך מחלבון ומבלי לעבור את כמה שצריך בשומן ובפחמימות ? למשל אכלתי 100 גרם פחמימה ו-50 גרם שומן נשאר לי לאכול 162 גרם חלבון כדי להשלים את התפריט אבל בימי אימונים אני צריך לאכול עוד יותר אז האם להשלים את הקלוריות רק מחלבון
לא, התשובה הקודמת שלי מסבירה למה.

תכנית אימונים - קראתי שבחיטוב עדיף לקבוצת שרירים גדולה עד 3 סטים ב-5-8 חזרות וקבוצת שרירים קטנה 1-2 סטים בין 5-8 חזרות, האם זה נכון ? כי עד עכשיו עשיתי על הכל 3 סטים ובין 8-10 חזרות
אני אתן ל @yujinius לענות על זה.

נפגעתי מאוד בחילוף חומרים (מיציאה אחת ליום ליציאה אחת ל-5 ימים)
תדירות היציאות לא מעידה שום דבר על קצב צריכת הקלוריות הקלוריות שלך (על חילוף החומרים)
1. האם אני צריך לחזור לתפריט של מאזן נייטרלי כדי שחילוף החומרים יחזור במלואו או שזה בסדר שעליתי ל-1500 ?(וכהוכחה החילוף חומרים חזר לי כמו פעם)
הייתי ממליץ להיות על ניטרלי למשך שבועיים.
2. לפי המאמר שלכם נהוג לאכול 0.8 גרם שומן למשקל גוף - משמע אני צירך לאכול בסביבות 50 גרם שומן ביום - משמע 30 אחוז מסך הקלוריות! זה לא יותר מדי בחיטוב?
בחיטוב אתה צריך להיות בגירעון קלורי, אין כמות שומן שהיא יותר מדי בחיטוב.
3. האם כדאי לצרוך פחמימה פשוטה (כמו תמרים ושאר הפירות) אחרי האימון כי זה עוזר לבניית שריר ? או שאפשר רק חלבון אחרי אימון?
אפשר גם בלי חלבון אחרי אימון. מה שחשוב זה מה שאתה אוכל בסה"כ היומי ולא ישירות אחרי אימון. אם אתה מתאמן במצב של צום (נגיד בבוקר לפני שאכלת) אז יכול להיות רעיון טוב למהר ולאכול משהו ישר אחרי אימון, אחרת אין בעיה לחכות שתגיע הביתה ותשב לאכול.
4.כמה גרם פחמימה עליי לצרוך במינימום ובמקסימום בתפריט חיטוב ? לפי המאמר זה 95 גרם במינימום וקראתי בעוד מקום שעד 140 זה המקסימום, האם זה נכון ?
כמו שאמרתי למעלה, מה שחשוב זה גרעון קלורי. תגיע לערכי חלבון ושומן הדרושים ואת השאר תשלים מפחמימה.
5. האם את שאר הקלוריות שאני צריך אני יצרוך מחלבון ומבלי לעבור את כמה שצריך בשומן ובפחמימות ? למשל אכלתי 100 גרם פחמימה ו-50 גרם שומן נשאר לי לאכול 162 גרם חלבון כדי להשלים את התפריט אבל בימי אימונים אני צריך לאכול עוד יותר אז האם להשלים את הקלוריות רק מחלבון ?
זה הפוך כמו שאמרתי, תצרוך חלבון ושומן ואת השאר ותשלים מפחמימה. לדעתי מיותר לצרוך כמויות שונות ביום אימון וביום מנוחה, עדיף להעריך כמה אתה שורף באימונים במשך השבוע ולחלק את זה לכל יום בממוצע.
6. תכנית אימונים - קראתי שבחיטוב עדיף לקבוצת שרירים גדולה עד 3 סטים ב-5-8 חזרות וקבוצת שרירים קטנה 1-2 סטים בין 5-8 חזרות, האם זה נכון ? כי עד עכשיו עשיתי על הכל 3 סטים ובין 8-10 חזרות
לא חושב שהתכנית צריכה להשתנות לגמרי בין מסה לחיטוב. הייתי ממליץ לך על fbw (עובדים על כל הגוף באותו אימון) 3 פעמים בשבוע עם פחות או יותר החלוקה שאמרת ולהתבסס על תרגילים מורכבים.
תיקח משקל שאתה יכול להשלים את הסטים והחזרות, אבל שיהיה מאתגר, אם הצלחת אז תעלה משקל אימון הבא/שבוע הבא. זה נכון בתרגילים מורכבים בעיקר.

• פותח/ת השרשור
ווואו ! כמה שחידשתם לי... ובאיזה מהירות תגובה! כיייף שעוזרים ככה ! תודה רבה!

לגבי החילוף חומרים אם זה לא קשור ליציאות איך אדע שהוא האט לי? רק לפי זה שאני לא רואה ירידה במשקל ובאחוזי שומן ?

ושאלה מאוד חשובה בשבילי - אני צורך כמויות אלכוהול לפחות 3 פעמים בשבוע (מבלה הרבה)
האם אני יכול להחשיב את האלכוהול מכמות הפחמימות ? כי אני יודע שזה פחמימה אבל קראתי איפשהו שזה בכלל נחשב מנת שומן ?
צריך סדר בעניין...
תודה תודה תודה!!

לגבי החילוף חומרים אם זה לא קשור ליציאות איך אדע שהוא האט לי? רק לפי זה שאני לא רואה ירידה במשקל ובאחוזי שומן ?
כן.
ושאלה מאוד חשובה בשבילי - אני צורך כמויות אלכוהול לפחות 3 פעמים בשבוע (מבלה הרבה)
האם אני יכול להחשיב את האלכוהול מכמות הפחמימות ? כי אני יודע שזה פחמימה אבל קראתי איפשהו שזה בכלל נחשב מנת שומן ?
מנת שומן זה בטוח לא נחשב. לא בטוח אם אפשר גם להחשיב את זה מנת פחמימה, לא בקיא ממש בנושא האלכוהול (בקיא אבל לא בהקשר תזונתי 😃 ) בכללי כמויות אלכוהול באופן קבוע לא מסתדרות עם עניין התזונה והאימונים. זתומרת תעשה מה שטוב לך רק תהיה מודע לזה

אלכוהול זה מאקרו נפרד מחלבון, פחמימה ושומן ונחשב כ7 קלוריות למ"ל.
אבל בירה לדוגמה תהיה מורכבת ברובה מקלוריות שבאות מפחמימה, ההפרש הוא האלכוהול עצמו.

צריך סדר בעניין...
א) כדאי שתפחית, כמויות גבוהות יכולות לפגוע בתהליך (בלי קשר לקלוריות)

ב) התהליך שעובר האלכוהול פחות רלוונטי, מה שחשוב הוא שאת הקלוריות שאתה צורך מאלכוהול תוריד מקלוריות של פחמימה, פשוט כי זה הרכיב הפחות משמעותי בתזונה שלך.

אבל אני ממש לא ממליץ לעשות את זה באופן קבוע

ב) התהליך שעובר האלכוהול פחות רלוונטי, מה שחשוב הוא שאת הקלוריות שאתה צורך מאלכוהול תוריד מקלוריות של פחמימה, פשוט כי זה הרכיב הפחות משמעותי בתזונה שלך.

יהיה יותר נכון לא להחשיב אותו כלל כמאקרו, אלא פשוט להחשיב את הקלוריות בלבד.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה לכולם!

אלכוהול זה מאקרו נפרד מחלבון, פחמימה ושומן ונחשב כ7 קלוריות למ"ל.
אבל בירה לדוגמה תהיה מורכבת ברובה מקלוריות שבאות מפחמימה, ההפרש הוא האלכוהול עצמו.
וואו את זה לא ידעתי שזה7 קלוריות למ"ל... טוב לדעת !

אני אנסה לצמצם לפעמיים בשבוע ולהגביל עד לשתי כוסות (חישבתי עכשיו ויוצא 200 קלוריות לכוס)
ולא יותר מ-3 צייסרים שזה 250 קלוריות כל השלושה, ובסיכום 650 לערב של שתייה ואת זה אצמצם מהפחמימות, תודה!

אם אתם כבר עונים לי בכזאת אהבה אז אני אשאל עוד משהו,
אני זוכר שקראתי שאפשר לאכול ירקות כמה שבא לי בלי לספור את זה בקלוריות,
עכשיו אני בסלט שלי מכין - פלפל אדום, גזר, 2 מלפפונים, עלי תרד/חסה - לא להחשיב אותם ? או שכן צריך לחשב את הקלוריות שלהם?

יהיה יותר נכון לא להחשיב אותו כלל כמאקרו, אלא פשוט להחשיב את הקלוריות בלבד.
לזה התכוונתי 😃

עכשיו אני בסלט שלי מכין - פלפל אדום, גזר, 2 מלפפונים, עלי תרד/חסה - לא להחשיב אותם ? או שכן צריך לחשב את הקלוריות שלהם?
יכול לא להחשיב

• פותח/ת השרשור
רוצה להודות לכם על כל תשובה, אני ממש לא לוקח את זה כמובן מאליו.
אמנם זה כמה שניות בשבילכם אבל שינוי תפיסה בשבילי.

מחזק אתכם שתמשיכו לחזק אחרים!

Back
למעלה תחתית