הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריסת ברכיים בסקוואט

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

missmet01.jpg
missmet02.jpg

אתה צריך מודל בשביל להבין שיש יותר סיכון לקרוע מיניסקוס כשיש יותר עומסים על מיניסקוס אחד כתוצאה ממשקל מסוים ושלא מתחלק על המידיאלי והלטראלי בצורה טובה יותר?
מה לגבי ההשפעה על ACL?
למה צריכים סטטיסטיקה כשיש משהו הרבה יותר זמין בסיסי ושימושי - היגיון

פספסת את הנקודה לצערי.
אני הסכמתי עם הנקודה שהגיון בריא ומדד תחושתי משחקים פה תפקיד הרבה יותר חשוב מכל מני מודלים. למעשה מה שאמרתי מההתחלה היה זה שלדעתי אין מודל שכזה ושאפילו מיותר לבנות מודל כזה כי התחושה שלנו (כאב ואי נוחות) והגיון מכני פשוט מספיקים לנו בשביל להמנע מבעיות.

אם בקישור שצורף אכן מתואר נסיון לבנות מודל שכזה אז זה מעניין אותי ברמה האקדמית לידע כללי. אין פה איזה נסיון לבטל את ההגיון הבסיסי, ההפך הוא הנכון.

יואש-
- אין לי שום בעיה עם ביקורת לגיטימית (שאגב קיימת בהחלט בחלק מהדיון כאן, חלק מהמשתמשים טרחו להסביר סיכונים בעיות גורמים וכו׳)
- לא יודע להגיב על מחיקות של דיונים אחרים, אני לא מחקתי כאן הודעות אבל ההודעות שנמחקו - בצדק. לא היה שם שום פיסת מידע חיונית לאף אחד מהפורום.

גיא-
- נקודות מאוד נכונות, אומנם אני ממש לא בעד קריסת ברכיים, אבל התהליך המחשבתי של מה נכון ולא נכון, גם הוא פתוח לביקורת, האם ה״לא נכון״ מוביל לפציעה או למשקלים נמוכים או לחוסר איזון - על זה צריך להתקיים הדיון. טכניקה לא טובה לא מובילה בהכרח לפציעה, ישנן טכניקות לא טובות שמובילות לחוסר התקדמות בלבד.

ד״ר צב-
- אכן בטענה לפציעה רצוי להביא איזושהם נתונים שעליהם אתה מתבסס, מחקרית יהיה קצת קשה, אבל אפילו ״ראיתי מישהו שעשה ככה ואחרי שנה נפצע״ יהיה עדיף מתחזית סובייקטיבית.
- מנגד, להגיד חד וחלק שאין שום סיכון בפציעה גם מצריך גיבוי כלשהו.

ה-דולר-
- אני מניח שאתה התכוונת אלי. אני לא מגן על קריסת ברכיים או טכניקה ״לא אידיאלית״ אחרת. ההבדל הוא, שאני מנסה להסתכל על כל התמונה, במקרה הנ״ל היא לא שלמה וחסרים פרטים כמו כמות פציעות.
- אמרתי כבר מקודם, אם מתאמן מרים נפח לא עצים מאוד, באופן קבוע, עם טכניקה כזאת - זה רחוק מאידיאלי ואני לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבוד ככה אלא אם יש תחרות אוטוטו ואין זמן לשנות. לא ראיתי את אותה מאמנת מתאמנת ברגיל, אז אני לא יכול להגיב. מעבר לזה, כל החבר׳ה שהגיבו כאן נגד אותו מכון לא ראו ולא היו באותו מכון ולא הקשיבו לשום טיפ של צוות המכון, ככה שקשה לדעת אם הם מעודדים או לא.
- יש דברים בטכניקה שצורמים לי כמובן, אבל אלא אם אני רואה סכנה ממשית או שאלו אותי במפורש - לא מוצא טעם להגיב.

בעזהי"ת

להבהיר: סבלנות נמצאת אצלי בשפע. מחקתי וערכתי זה עתה, עשרות תגובות. בהחלט ראוי לדון בטכניקה הנכונה לביצוע הסקוואט, בהחלט מותר לדון בדברים שפורסמו באופן חופשי ברשות הרבים, אבל מנגד - מי שחושב שהדיון הזה הוא מכשיר דה-לגיטימציה למועדון הוולקנו, טועה ביותר - ולא אאפשר זאת.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

צפה בקובץ המצורף 40477
צפה בקובץ המצורף 40478

להלן קישור לסרטון המדובר. נמצאים בו שני חלקים: איך לפני חצי שנה, 140 ק"ג לא עולים (ובנימה אישית: טכניקה שאכן אבדה לחלוטין), ואיך היום עולים 145 ק"ג. ותוך כדי שעדיין נמצאת שם קריסת ברכיים בעייתית - אפשר לראות שיפור בנושא.

ה-דולר-
- אני מניח שאתה התכוונת אלי. אני לא מגן על קריסת ברכיים או טכניקה ״לא אידיאלית״ אחרת. ההבדל הוא, שאני מנסה להסתכל על כל התמונה, במקרה הנ״ל היא לא שלמה וחסרים פרטים כמו כמות פציעות.

מה הקשר לפרטים שחסרים (והם לא. אם כבר, אז אתה אולי בוחר שלא להסתכל עליהם, אבל הם שם)? כבר במשפט הזה אמרת שאתה לא מגן על קריסת ברכיים וטכניקה לא אידיאלית ככה שבעצם אתה אומר שזה מצב פסול. ולכן לא משנה בכלל כן פרטים או לא פרטים - אתה עצמך הרגע אמרת שמבחינתך העניין פסול.

- אמרתי כבר מקודם, אם מתאמן מרים נפח לא עצים מאוד, באופן קבוע, עם טכניקה כזאת - זה רחוק מאידיאלי ואני לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבוד ככה אלא אם יש תחרות אוטוטו ואין זמן לשנות. לא ראיתי את אותה מאמנת מתאמנת ברגיל, אז אני לא יכול להגיב.

בסרטון מופיעים שני חלקים - אחד עם כשל ב-140KG והשני חצי שנה אחרי עם כשל ב-145KG (הסקוואט חוקי כנראה, אבל היו שם כשלים שצריכים להדאיג הרבה יותר מאשר אם זה עובר בתחרות או לא).

מכוון שיש פער של חצי שנה בין שני חלקי הסרטון אפשר להבין כי זה לא המצב שיש תחרות בזמן הקרוב. עוד אפשר להבין שזה גם מראה על רמה ואיכות האימונים בשגרה. אז כן, בהחלט אפשר להגיב.

נאמרו פה הרבה דברים לא נכונים.
בחיים לא עודדתי קריסת ברכיים בסקוואט, בחיים לא מלמדים את זה במכון שלנו, ובחיים לא המלצתי על זה. למי שחשב- אין לי פציעות ושום כאב, ואני אכן עושה הכל על מנת לשפר את המצב הקיים. אני לא חושבת שזה נכון להגיד שאין שיפור.
אמשיך להשתפר ולהתקדם עם ההדרכה של אושר.

המשך דיון פורה 😃

• פותח/ת השרשור
בחיים לא עודדתי קריסת ברכיים בסקוואט, בחיים לא מלמדים את זה במכון שלנו, ובחיים לא המלצתי על זה. למי שחשב- אין לי פציעות ושום כאב, ואני אכן עושה הכל על מנת לשפר את המצב הקיים. אני לא חושבת שזה נכון להגיד שאין שיפור.

המשך דיון פורה 😃

אז אנא הסבירי את התגובות שלך לאותו בחור?
אינך רואה את הבעיה בתגובות אלו?

המשך דיון פורה 😃

אם את עושה הכל כדי לשפר את המצב הקיים וזו התוצאה אחרי חצי שנה אני מציע לך למצוא מאמן טוב שיוכל באמת לעזור לך לתקן את המצב הקיים ולהמשיך להתאמן ללא פציעות לאורך זמן. בלי להעליב, הסרטון הזה הוא המחשה לכך שהשיטה הקיימת פשוט לא עובדת.

מה שאני אוהב בפאוורליפטינג שזה ספורט פשוט, הרמת יותר מפעם קודמת, התחזקת, השיטה עובדת. כל מה שקרה בין לבין נתון לפרשנות, אבל מבחן התוצאה הוא פשוט מאד.

לגבי למצוא מאמן אחר... מכל העצות המועילות שהיית יכול לתת, זו לא אחת מהן. זה נסיון להעליב במעטה של ביקורת בונה.

אני לא רוצה להכנס להאם קריסת ברכיים מסוכנת או לא, אבל כולם יסכימו שקריסה היא בעייתית וצריך לטפל בזה.
לצערי אני מכירה את הנושא הזה מקרוב, סקוואט אף פעם לא היה החוליה החזקה שלי ותמיד הייתה לי בעיה של קריסה.
לפני כמה חודשים הקריסה שלי החמירה, וסרטון להמחשה:

Instagram post by ⚪ Yael Shulman • Feb 24, 2017 at 6:48am UTC

אושר הוסיף לי תרגילי עזר לשרירים היותר חלשים אצלי, למשל למקרבים, והתחלנו לשחק עם הרוחב של העמידה. בהתחלה הרחבתי, אז הרחבתי עוד וזה היה יותר מידי ואז צימצמתי קצת עד שאחרי תקופה מצאתי את הרוחב שאני מרגישה בו הכי חזקה ושהקריסה הכי קטנה בו.
אחרי כמה חודשים, הקריסה עדיין לא תוקנה במאה אחוז אבל בהחלט יש שיפור ואני לא אפסיק לעבוד על זה עד שאני אצליח לא לקרוס גם במשקלי שיא.
סרטון מאתמול:

Instagram post by ⚪ Yael Shulman • Aug 11, 2017 at 4:00am UTC

שני הסרטונים הם עם אותו משקל, בסרטון הראשון נכשלתי בסט השלישי ובסרטון השני זאת התחלת ריסט.

הפואנטה של כל החפירה הזאת זה במקום רק לקטול אנשים שקורסים עם הברכיים, לתת להם כמה רעיונות שאולי יעזרו להם לפתור אותה. וגם להראות לכם שאף אחד מהמכון שלנו לא מזלזל בטכניקה כמו שהרבה חושבים. כמוני יש עוד כמה בנים ובנות מהמכון שעברו את אותו תהליך עם הסקוואט ושינו אותו מקצה לקצה בהדרכתו של אושר.

הפואנטה של כל החפירה הזאת זה במקום רק לקטול אנשים שקורסים עם הברכיים, לתת להם כמה רעיונות שאולי יעזרו להם לפתור אותה. וגם להראות לכם שאף אחד מהמכון שלנו לא מזלזל בטכניקה כמו שהרבה חושבים. כמוני יש עוד כמה בנים ובנות מהמכון שעברו את אותו תהליך עם הסקוואט ושינו אותו מקצה לקצה בהדרכתו של אושר.

מעבר לדיון טכניקה שהתעורר, מדובר כאן על הקלות בה נזרקות תגובות ללא גיבוי שיכולות במקרה הטוב לגרום לאנשים לזלזל בטכניקה. וזה לא משנה מי הדובר, זה מכעיס כמו אותם ממליצי דיאטות כרוב מהירות (תאי לווין, בום) . כן, זה עובד. מקצועי וראוי לכתיבה לכלל האוכלוסייה בפלטפורמה פומבית? לא.

בעניין הספציפי, אני לא חושב ש pr יהיה תמיד מאופיין בטכניקה הכי טובה.
אבל בהחלט צריך לשאוף לזה, ולא לרוץ העיקר להרים.

הבעיה שהדיון התרחב מעבר לאותה תגובה בפייסבוק לדרך שמתאמנים בוולקן.

יש הבדל בין זריקת דברים בפייסבוק לבין איך אתה נותן למתאמנים שלך להתאמן.

יעל היא דוגמא הכי קיצונית למתאמנת עם קריסה חמורה שהשתפרה בצורה יוצאת דופן. בזמנו גם ביקרו את הטכניקה שלה כמו תמיד, שיפורים כאלו לוקחים זמן.

הבעיה שהדיון התרחב מעבר לאותה תגובה בפייסבוק לדרך שמתאמנים בוולקן.
נכון, וזה באמת בעיה. כי זה לא תקין להשתלח בבית עסק בלי להכיר הכל מבפנים.

לגבי הפייסבוק, זה לא תקין. כי דברים שנכתבים ע"י מאמנים ומתאמנים (חזקים) מקבלים משקל אצל הרבה מתאמנים אחרים, ופתאום תראה מתאמן ברמת הגולן עם אפס הדרכה מתאמן עם ברכיים קורסות ויחשוב שזה בסדר כי" זה לא גרוע כמו שחושבים "
וזה משהו שקשה לעבור עליו

חשוב לציין שהיא הסתייגה על קריסה וכתבה שעובדת על זה.

לגבי אחריות של ליפטר כלפי הציבור הרחב, וואלק אתה צודק זה בהחלט יכול להוביל.
אני לא הייתי כותב דברים לא מבוססים, אבל זה שהיא חזקה יחסית, שאנשים יקחו ממנה דוגמא, לא מחייב אותה לשום דבר. יש המון דברים שאנשים אומרים שניתן להוציא מהקשר ולהבין בצורה לא נכונה. היא לא פרסמה שום המלצה לעבוד ככה לציבור הרחב. היא לא מחזיקה בתפקיד ציבורי שצריכה לתת דין וחשבון על ההתבטאויות שלה.

לגבי לא מסוכן כמו שחושבים, זה כל כך מעורפל שאי אפשר לקחת את זה בתור המלצה חד משמעית שלילית (עצם זה שזה מעורפל זה לא אידיאלי).
מסוכן זה משהו סובייקטיבי, סיכוי לפציעה וחומרת הפציעה - לא ידוע למה התכוונה.
כמו שחושבים - סובייקטיבי. מי חושב? מה חושב?

בקיצור, התבטאות לא משהו שנהפכה כאן לכדור שלג ענק. אף אחד שתקף לא טרח לציין שהיא אמרה שהיא עובדת לתקן את זה באותו פוסט.

2
חשוב לציין שהיא הסתייגה על קריסה וכתבה שעובדת על זה.

לגבי אחריות של ליפטר כלפי הציבור הרחב, וואלק אתה צודק זה בהחלט יכול להוביל.
אני לא הייתי כותב דברים לא מבוססים, אבל זה שהיא חזקה יחסית, שאנשים יקחו ממנה דוגמא, לא מחייב אותה לשום דבר. יש המון דברים שאנשים אומרים שניתן להוציא מהקשר ולהבין בצורה לא נכונה. היא לא פרסמה שום המלצה לעבוד ככה לציבור הרחב. היא לא מחזיקה בתפקיד ציבורי שצריכה לתת דין וחשבון על ההתבטאויות שלה.

לגבי לא מסוכן כמו שחושבים, זה כל כך מעורפל שאי אפשר לקחת את זה בתור המלצה חד משמעית שלילית (עצם זה שזה מעורפל זה לא אידיאלי).
מסוכן זה משהו סובייקטיבי, סיכוי לפציעה וחומרת הפציעה - לא ידוע למה התכוונה.
כמו שחושבים - סובייקטיבי. מי חושב? מה חושב?

בקיצור, התבטאות לא משהו שנהפכה כאן לכדור שלג ענק. אף אחד שתקף לא טרח לציין שהיא אמרה שהיא עובדת לתקן את זה באותו פוסט.
מסכים איתך, אין לה אחריות לאף אחד. אין גם הצהרה כזאת, אבל זה צורם ועל כך הדיון (בנוסף לדיון הטכניקה) מאחר וקל היום להפוך לאושיית פייסבוק שממליצה המלצות. בין אם זה דיאטות כרוב, או פייק ניוז, או המלצות טכניקה לא טובות. כל אחד מהמקרים יהיה צורם ומכעיס..

בעזהי"ת

בהחלט ראוי לצרף לדיון את דברים המסכמים של צ'אד ווסלי סמית' אודות חוסר הרלוונטיות בין RM1 וטכניקה גרועה - כי המציאות הפוכה! אלה שאומרים: אנחנו באד אסס פאוורליפטרים ויכולים לזלזל כאוות נפשנו, טועים וצריך להיזהר לא ללמוד מהם. חראם. פציעה אחת לא שווה את כל ההארדקור.

Why do people always say things like, “Of course his technique broke down, it’s a max lift” or “nobody’s technique looks perfect on a 1rm”?

“Good” technique is good not because it looks nice, but because it is the technique that produces the best result. Keeping that in mind, a max lift with a technical breakdown is not truly a maximal lift; if more efficient (aka, better) technique was used, you would have lifted more. Now of course, these technical breakdowns will occur, but don’t excuse them as just what happens when you do a 1rm. Rather, understand that whatever broke down is a weakness that needs to be addressed through strategically selected exercise variations and assistance work.

Practicing in the ranges where these technical breakdowns occur will not correct them; rather, it will just further ingrain them. To correct them, you need to find the weights that break down your technique (and I’m talking about a true breakdown, not your knee caving in 1/8 of an inch), and then do volumes of work at 65-85% of that weight with your perfect technique. (I say “your perfect” because we are built differently, and there isn’t a universal best technique. If there was, we would all do it.) Build up the strength to express your perfect technique on heavier and heavier weights. Then compliment that training with the accessory work that is right for you.

The best technique is the best because it allows you to most efficiently express your strength. Don’t become complacent in allowing technical flaws to limit your potential.

מעבר לדיון טכניקה שהתעורר, מדובר כאן על הקלות בה נזרקות תגובות ללא גיבוי שיכולות במקרה הטוב לגרום לאנשים לזלזל בטכניקה. וזה לא משנה מי הדובר, זה מכעיס כמו אותם ממליצי דיאטות כרוב מהירות (תאי לווין, בום) . כן, זה עובד. מקצועי וראוי לכתיבה לכלל האוכלוסייה בפלטפורמה פומבית? לא.

בעניין הספציפי, אני לא חושב ש pr יהיה תמיד מאופיין בטכניקה הכי טובה.
אבל בהחלט צריך לשאוף לזה, ולא לרוץ העיקר להרים.
היא לא כתבה את זה כהמלצה,
כאן מתייחסים לזה כאילו אנחנו מעודדים את זה או מפרסמים בדף של המכון פוסטים רשמיים על כמה בעיות טכניות הן בסדר.
היא סה"כ הגיבה בתת הודעה לבחור שאינו מתאמן מתחיל כלל.
אני מבהיר כאן שברכיים קורסות זה דבר שאני דוגל להימנע ממנו. ולא, זה לא כמו גב עגול כחלק מטכניקה בדדליפט.
למרות שרק בשביל הידע הכללי של חברי הפורום- יש ווייטליפטרים שחלק מהטכניקה שלהם בסקוואט זה להכניס ברכיים פנימה בעלייה. כלומר החל מהחימום ועד המשקל MAX.

לגבי הטכניקה בPR:
בשלב מסוים של המתאמן (ותלוי בכמה גורמים) הטכניקה אמורה להיות מושלמת אפילו בRM1. אפשר לראות את זה אצל כל הליפטרים הגדולים (הסקוואט של ריי וויליאמס, הבנץ' של סריצ'ב, הדדליפט של בנדיקט מגנסון וכו')

היא לא כתבה את זה כהמלצה,
נכון, גם לא אמרתי שזה מה שהיא אמרה..
אבל כשזה נאמר ככה יש לזה חשיבות למתאמנים אחרים. לא רק מי שקורא או אליו נשלחה ההודעה.

זה כמו שעכשיו אחד המנהלים יגיב פה בפורום ויגיד שזה לא כזה נורא לעשות דיאטת כרוב שבועיים - אז אולי לבן אדם הספציפי זה טוב כי המנהל מכיר אותו (דוגמא קצת מטופשת כי זה לא טוב לאף אחד) אבל לאוכלוסייה אחרת שתקרא את זה זה יכול לפגוע בהם. וצריך לקחת אחריות על הדברים האלה..

כמובן שגם על הטכניקה שלה מדובר - כי להתעלם מכך שהטכניקה לא נכונה יהיה מוזר.

בשלב מסוים של המתאמן (ותלוי בכמה גורמים) הטכניקה אמורה להיות מושלמת אפילו בRM1. אפשר לראות את זה אצל כל הליפטרים הגדולים (הסקוואט של ריי וויליאמס, הבנץ' של סריצ'ב, הדדליפט של בנדיקט מגנסון וכו')
ולדעתך לא עדיף לשפר את הטכניקה ולהתקדם לאט? מאשר להתקדם מהר ורק אז לשפר את הטכניקה?
האם סיכון מוגבר לפציעה שווה את המשקל על המוט?

זה כמו שעכשיו אחד המנהלים יגיב פה בפורום ויגיד
אם מנהל יכתוב כאן על גבי הפורום, זה כמו שאני אכתוב על הדף של המכון דברים מטעים.
כאן זה נכתב בתת הודעה לתגובה בסרטון שפרסמתי בפרופיל הפרטי שלי.
למה היא הגיבה ככה: בהמשך ההודעה.

ולדעתך לא עדיף לשפר את הטכניקה ולהתקדם לאט? מאשר להתקדם מהר ורק אז לשפר את הטכניקה?
האם סיכון מוגבר לפציעה שווה את המשקל על המוט?
ההתקדמות אצלי שונה מתכניות מוכרות. המשקלים הכבדים מקבלים מקום לעיתים רחוקות. שים לב לזמן שעבר בין שני הסרטונים שהיא העלתה, באותו משקל. התיקונים של הטכניקה נעשים בכל ריסט.
עכשיו אכתוב משהו שיעורר סלידה:
לא סתם בתחום הזה אחוז הפציעות נמוך. גם בטכניקה מזעזעת לכל עין מזוינת- הסיכוי לפציעה נמוך. לא, אני לא אומר שזה תקין לעבוד עם טעויות טכניות. מעבר לנושא הפציעות, זה לא יעיל להתקדמות ולמיצוי הכוח בתרגיל.
אף אחד לא חייב להסכים עם הדרך שלי, זה מקובל.
אבל זו הסיבה שנועם הגיבה ככה לבחור בפייסבוק שלי.

בעזהי"ת

עכשיו אכתוב משהו שיעורר סלידה:
לא סתם בתחום הזה אחוז הפציעות נמוך. גם בטכניקה מזעזעת לכל עין מזוינת- הסיכוי לפציעה נמוך. לא, אני לא אומר שזה תקין לעבוד עם טעויות טכניות. מעבר לנושא הפציעות, זה לא יעיל להתקדמות ולמיצוי הכוח בתרגיל.
אף אחד לא חייב להסכים עם הדרך שלי, זה מקובל.
אבל זו הסיבה שנועם הגיבה ככה לבחור בפייסבוק שלי.

אני לא יכול להסכים עם דבריך.

ברמה אחת, יש צדק במה שאתה כותב. ניסיתי לחפש מקודם עוד משהו שכתב ווסלי סמית', שגם להיות תמיד ב-100% טכניקה לא יעיל, כי לפעמים אם הטכניקה קצת נשברת כשאתה מנסה להתקדם - זה לא רק נסבל ברמה הנקודתית, אלא גם הכרחי כדי לנסות שוב ושוב להתקדם מעבר לאזור הנוחות שלך. מנגד, תוך כדי שאכן פציעות 'ברנדון לילי' אינן שכיחות כלל, אני חושב שברמה של ישראל ישראלי מחדר הכושר הקרוב, זה שלא נמצא על טסט ודקה - למשל, וגם לא הולך להיות עליהם, יכולת ההתאוששות של הרקמות נמוכה הרבה יותר, ולכן ההשוואה שנתת כאן אינה קיימת לגביו: מה שבשביל ספורטאי בכיר תהיה פציעונת מינורית ביותר שאפילו אין צורך לכתוב אודותיה, אצל הישראל ישראלי שלנו יהיה סיפור של חודש וחודשיים במקרה הטוב.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית