הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון קריסת ברכיים בסקוואט

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

missmet01.jpg
missmet02.jpg

אני לא מבינה למה מלכתחילה להתקדם עם משקלי עבודה כאשר הטכניקה לקויה.
לוקחים אדם עם מבנה מסוים, מתאימים לו טכניקה שמתאימה לו.
כאשר עובדים על משקלים כבדים ולא נותנים בסיס איכותי יהיה מאוד קשה לשנות לאחר מכן דפוסים תנועתיים אשר נקלטו במוח.
אם לאדם מסוים יש בעיה ספציפית , צריך לתרגל איתו +לתת לו תרגילי עזר מתאימים לאחר מכן לרוץ עם המשקלים.
למה להעמיס על בן אדם משקלים , לשבור איתו שיאים בRM1 ולאחר מכן להתחיל לעבוד על טכניקה איפה ההיגיון הבריא של מאמן?

נ.ב : בדוגמא על וויטלפטרים ובראייה כיום מקרוב לעולם שלהם (אני מתאמנת באונ'): הפציעות העיקריות של מתאמני וייטלפטינג הן פציעות ברכיים.

זה יכול להיות שאם עבדתי במשקל X עם קריסת ברכיים והמשכתי להתקדם במשקלים בלי לתקן את זה, והגעתי למשקלים גבוהים יותר הגיוני שעכשיו בגלל שמשקל X כבר פחות כבד לי מפעם, יהיה שיפור בקריסת הברכיים או שאין קשר?

לגבי למצוא מאמן אחר... מכל העצות המועילות שהיית יכול לתת, זו לא אחת מהן. זה נסיון להעליב במעטה של ביקורת בונה.

אתה יודע מה ההבדל ביני ובינך? שכל מילה שאני כותב כאן מבוססת על עובדות וזאת לעומת מה שאתה כותב פה שהוא סה"כ פרשנות שלך ("זה נסיון להעליב...").

העובדות הן כאלו:

1. ישנה מתאמנת אשר מסתייעת בהדרכתו של מאמן אישי על מנת להגיע לייעדים מסוימים בתחום ה-PL.

2. ישנו סרטון שמראה את אותו תרגיל (סקוואט) באותה רמת קושי (1RM) בהפרשים של חצי שנה אחד מהשני.

3. ההבדלים בין 2 סינגלים בסרטון הם שהחזרה בתחילת התקופה היא עם ברכיים קורסות וכשל ב-140 והחזרה האחרת היא עם ברכיים קורסות, תוספת של 5KG למוט והצלחה בביצוע התרגיל (אבל באיזה מחיר...).

אני חושב שכל המשתתפים בדיון (וכמובן אתה עצמך כפי שרשמת) מתנגדים לקריסת ברכיים כשיטת עבודה וזה בדיוק מה שיש פה.

יותר מזה, אותה מתאמנת שבסרטון רשמה שלטפל בנושא קריסת הברכיים בעת ביצוע הסקוואט זה משהו שהיא מנסה לטפל בו.

לכן, העובדות מצביעות על כך שהשיטה הקיימת פשוט לא עובדת. ככה שהטיפ שלי למצוא מאמן שכן יוכל לעזור בהחלט במקום (בהנחה ובאמת אותה מתאמנת באמת חשוב לה לטפל בתופעה).

זה יכול להיות שאם עבדתי במשקל X עם קריסת ברכיים והמשכתי להתקדם במשקלים בלי לתקן את זה, והגעתי למשקלים גבוהים יותר הגיוני שעכשיו בגלל שמשקל X כבר פחות כבד לי מפעם, יהיה שיפור בקריסת הברכיים או שאין קשר?
מסוג הבעיות שלא נפתרות בטעות, הפתרון יהיה תרגול, מודעות ולפעמים תרגילי עזר.

תיאורטית זה אפשרי, תלוי ברמת המתאמן.

אבל בפועל אלא אם יש תחרות קרובה, לא הייתי ממליץ להתקדם עם טכניקה שאתה מאבחן/ת כלא טובה. זה כמובן עניין סובייקטיבי.
דולר, אם אתה רוצה להסתכל על עובדות:
מקודם היא הרימה 140
עכשיו הרימה 145
עובדתית - יש התקדמות.

טכניקה, מידת ההתקדמות וסכנה לפציעה - דעה בלבד.

מה הקשר כמה היא הרימה? הדיון הוא לא על שיטות אימון להרים יותר משקל אלא על טכניקת סקוואט לקויה והיא מופיעה ב-2 המקרים שבסרטון.

אגב מה שרשמת בדיוק מראה שהגישה לכאורה היא להרים כמה שיותר ואם הטכניקה לא טובה אז משלם המסים יממן החלפת פטלה.

מה הקשר כמה היא הרימה? הדיון הוא לא על שיטות אימון להרים יותר משקל אלא על טכניקת סקוואט לקויה והיא מופיעה ב-2 המקרים שבסרטון.

אגב מה שרשמת בדיוק מראה שהגישה לכאורה היא להרים כמה שיותר ואם הטכניקה לא טובה אז משלם המסים יממן החלפת פטלה.
מה הקשר כמה הרימה?

אתה באמת שואל את זה?

זו שאלה רטורית ואני חוזר על מה שכתבתי - הדיון הוא לא על משקלי עבודה אלא על טכניקה לקויה כשיטת עבודה.

זו שאלה רטורית ואני חוזר על מה שכתבתי - הדיון הוא לא על משקלי עבודה אלא על טכניקה לקויה כשיטת עבודה.

בהתעמלות אומנותית מקבלים ניקוד על טכניקה. בפאוורליפטינג לא.

תגדיר התקדמות מצידי בתור צבע השיער שלה ומידת ההתאמה לחגורה, זה לא יהפוך את זה לנכון.

לכל החבר'ה ש"מתגעגעים" לפורום הישן:
זה מתאמן בן 14 של ריפטו, סרטון שפורסם כאן בפורום. ברכיים קורסות + טורסו שהופך לgood morning מהתחתית.

א. לא ראיתי פוסט ביקורת על ריפטו ש"גורם לילד בן 14 להרוס לעצמו את הגב והברכיים".
ב. שימו לב לתגובות של ותיקי הפורום, ביניהם כאלה שהגיבו לדיון כאן:

קבצים מצורפים

• Screenshot_2017-08-11-12-16-04-1.png
    Screenshot_2017-08-11-12-16-04-1.png
    KB 41.5 · צפיות: 202
  • Screenshot_2017-08-11-12-13-37-1.png
    Screenshot_2017-08-11-12-13-37-1.png
    KB 51.9 · צפיות: 216
  • Screenshot_2017-08-11-12-14-00-1.png
    Screenshot_2017-08-11-12-14-00-1.png
    KB 51.3 · צפיות: 213
  • Screenshot_2017-08-11-12-09-04-1.png
    Screenshot_2017-08-11-12-09-04-1.png
    KB 55.3 · צפיות: 179
בהתעמלות אומנותית מקבלים ניקוד על טכניקה. בפאוורליפטינג לא.

תגדיר התקדמות מצידי בתור צבע השיער שלה ומידת ההתאמה לחגורה, זה לא יהפוך את זה לנכון.

כותרת האשכול היא "קריסת ברכיים בסקוואט". מציע ללמוד לקרוא.

בעזהי"ת

זה מתאמן בן 14 של ריפטו, סרטון שפורסם כאן בפורום. ברכיים קורסות + טורסו שהופך לgood morning מהתחתית.

א. לא ראיתי פוסט ביקורת על ריפטו ש"גורם לילד בן 14 להרוס לעצמו את הגב והברכיים".
ב. שימו לב לתגובות של ותיקי הפורום

קישור לדיון המדובר:

סרטון - מנפלאות ה-SS, בגיל 14 125kg 3X5

הכותרת יכולה להיות לק חדש לציפורניים. זה לא משנה את הגדרה של התקדמות בספורט.

לא רק שהכותרת מדברת על קריסת ברכיים אלא שהדיון כולו נסוב סביב נושא זה ועניין תגובות פומביות נחרצות וחסרות אחריות על ידי מי שנתפס כבעלי סמכות.
אני מסכים לחלוטין עם דעתו של ה-דולר בעניין ואכן נראה שהתקדמות במשקלים תועדפה על פני טכניקה, ממש כפי שרואים פעם אחר פעם בסרטונים המדוברים ובתגובות הבוטות כאשר העניין עולה לסדר היום.

גישה זו מצידם, מסבירה גם יפה מאוד את התגובות שבצילום המסך של פותח האשכול.

ב. שימו לב לתגובות של ותיקי הפורום, ביניהם כאלה שהגיבו לדיון כאן:

זו פשוט ההשוואה הכי עלובה שראיתי בחיי.
פוסט מלפני יותר מ-7 (!!!) שנים, כאשר הידע היה אולי 5% ממה שיש היום והגורו של כולם היה ריפטו, היום ריפטו הוא בגדר כלום ושום דבר.
רוצה שאעלה כתבה מהמאה ה19 על טכניקת סקוואט?
אין איך ליפות את הדברים - להתקדם ב5 ק״ג (מאמין שגם הייתה עליה במ.ג) בסקוואט בspan של חצי שנה עם טכניקה מזעזעת זה די מביך.

נ.ב, כשטוענים דברים כדאי גם לדייק - היחידי שכתב שם שטויות ופה שטויות הוא ״קפטן קקי״ והוא רוב הפעמים כותב שטויות ומטריל.

נערך לאחרונה:
לא זו אף זו, מאז 2010 ריפטו הספיק לעדכן 2 ספרים ולהוציא להם מהדורות חדשות וכן להריץ סמינרים וכנסים לגבי השיטה שלו.
קשה לי להאמין שהיום הוא מתייחס בזלזול לטכניקה שבה הוא מאמין ושאפילו אז מדובר היה בתופעה מתמשכת ולא על איזה מקרה בודד כזה או אחר או שבירת טכניקה שהתרחשה בקביעת pr.
לראיה, הייתי קורא בפורום שלו באותה תקופה ואני זוכר את הביקורות החריפות שהוא היה נותן כאשר היו מבקשים ממנו לבדוק טכניקה.

במקרה המדובר בפוסט הנוכחי, על סמך אינספור הראיות שנידונו, מדובר בתופעה מתמשכת ועקבית.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

אני לא יכול להסכים עם דבריך.

ברמה אחת, יש צדק במה שאתה כותב. ניסיתי לחפש מקודם עוד משהו שכתב ווסלי סמית', שגם להיות תמיד ב-100% טכניקה לא יעיל, כי לפעמים אם הטכניקה קצת נשברת כשאתה מנסה להתקדם - זה לא רק נסבל ברמה הנקודתית, אלא גם הכרחי כדי לנסות שוב ושוב להתקדם מעבר לאזור הנוחות שלך. מנגד, תוך כדי שאכן פציעות 'ברנדון לילי' אינן שכיחות כלל, אני חושב שברמה של ישראל ישראלי מחדר הכושר הקרוב, זה שלא נמצא על טסט ודקה - למשל, וגם לא הולך להיות עליהם, אוששות של הרקמות נמוכה הרבה יותר, ולכן ההשוואה שנתת כאן אינה קיימת לגביו: מה שבשביל ספורטאי בכיר תהיה פציעונת מינורית ביותר שאפילו אין צורך לכתוב אודותיה, אצל הישראל ישראלי שלנו יהיה סיפור של חודש וחודשיים במקרה הטוב.

יש לי שאלה אלייך בנושא, אתה בטח מכיר את אלכסנדר גוטין שמאמן בריפרש, הרבה פעמים יצא לי לראות אותו מאמן כל מיני אנשים אם לקויות שונות, וגם אנשים רגילים קודם כל קודם כל בהרמות מקסימליות לא מעניין אותו טכניקה מושלמת .דבר שני אני רואה אותו מאמן אנשים אם נכויות שונות ונראה שקריסת ברכים לא עומדת בראש מעייניו, לא שאני בא להעביר לו ביקורת אני עפר לרגליו אבל מעניין לקבל הסבר ממך בתור אחד שמכיר אותו על הנושא הזה ?

זו פשוט ההשוואה הכי עלובה שראיתי בחיי.
פוסט מלפני יותר מ-7 (!!!) שנים, כאשר הידע היה אולי 5% ממה שיש היום והגורו של כולם היה ריפטו, היום ריפטו הוא בגדר כלום ושום דבר.
רוצה שאעלה כתבה מהמאה ה19 על טכניקת סקוואט?
אין איך ליפות את הדברים - להתקדם ב5 ק״ג (מאמין שגם הייתה עליה במ.ג) בסקוואט בspan של חצי שנה עם טכניקה מזעזעת זה די מביך.

נ.ב, כשטוענים דברים כדאי גם לדייק - היחידי שכתב שם שטויות ופה שטויות הוא ״קפטן קקי״ והוא רוב הפעמים כותב שטויות ומטריל.
מבין את הכוונה של התגובה שלך אבל לאף אחד בעולם אין זכות להגיד שריפטו הוא כלום ושום דבר.

מבין את הכוונה של התגובה שלך אבל לאף אחד בעולם אין זכות להגיד שריפטו הוא כלום ושום דבר.

אתה לא יכול לכתוב שהבנת את הכוונה ולא להבין.
היום בפורום ריפטו הוא בגדר כלום.
פעם ריפטו היה המלך, כל דבר שהוא אמר היה קדוש פה בפורום.

בעזהי"ת

יש לי שאלה אלייך בנושא, אתה בטח מכיר את אלכסנדר גוטין שמאמן בריפרש, הרבה פעמים יצא לי לראות אותו מאמן כל מיני אנשים אם לקויות שונות, וגם אנשים רגילים קודם כל קודם כל בהרמות מקסימליות לא מעניין אותו טכניקה מושלמת .דבר שני אני רואה אותו מאמן אנשים אם נכויות שונות ונראה שקריסת ברכים לא עומדת בראש מעייניו, לא שאני בא להעביר לו ביקורת אני עפר לרגליו אבל מעניין לקבל הסבר ממך בתור אחד שמכיר אותו על הנושא הזה ?

איני הדובר שלו במאומה, אבל היות ששאלת:
הטכניקה שלו מאוד לא אורתודוקסית. לו הייתי נשאל עליה במבחן עיוור, הייתי שולל אותה בכל רגע נתון. מנגד, לבן אדם יש תוצאות מרשימות באופן מעורר השתאות, בכל ההתמודדות עם אוכלוסיות שכל אחד אחר היה בורח מהתמודדות איתן: נכים, מבוגרים במצב ניווני מתקדם, בעלי תסמונות עצביות נדירות וכן הלאה. לכן, חושבני שלפעמים אנחנו זקוקים גם לקורטוב של ענווה כשאנחנו בוחנים את המציאות. לא כל דבר יכול להימדד בפרספקטיבה של ספורט תחרותי או של צעירים בריאים שרוצים להרים כבד מאוד.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית