דיון קריסת ברכיים בסקוואט

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

missmet01.jpg
missmet02.jpg

1. הוא מקצר את זרוע המומנט על הגב על ידי קירובו למוט ועל ידי כך מקל עליך לבצע חלק ניכר מההרמה.

2. נניח ואתה מרים משקל מקסימלי x עם גב ישר וזוקפים נעולים. במשקל x+1 הזוקפים יכשלו ותאלץ לעגל את הגב, ואם שאר השרירים וכן עמוד השדרה ורקמות החיבור יעמדו בזה, אז תצליח להשלים את ההרמה.
מכאן שעיגול של הגב אכן מאפשר לך להרים יותר.

חבר שלך אמר בבירור ולא נתון לפרשנות: גב עגול מקצר את המרחק שהמוט צריך לעבור בדדליפט.

חבר שלך אמר בבירור ולא נתון לפרשנות: גב עגול מקצר את המרחק שהמוט צריך לעבור בדדליפט.

אלוהי ה pl בכבודו ובעצמו ניאות לענות לי, כבוד גדול נפל בחלקי.
אני מבין שכשאין מה לומר עוברים לתגובות לגופו של אדם. מהלך קלאסי.
ולגופו של עניין, אני יודע בדיוק מה סאב זירו אמר, אני מדבר בשם עצמי.

בדיוק כמו שחברה שלך רשמה בבירור ולא נתון לפרשנות שקריסה בברכיים אינה מסוכנת.

בדדליפט יש הרבה יותר רכיב מסובב ככל שקרובים לנקודת ההתחלה של התרגיל, ולכן כיפוף של הגו בשלב הזה יקל כיוון שזרוע המנוף קצרה יותר. לפשוט גו כשהרכיב קרוב לדוחס מקסימלי זה בוודאי קל יותר.

עוד עניין הוא אורך המתח בזוקפים - בגו כפוף יש יותר ולכן יש יותר כוח להתנגד למוט.

רק בדקתי שאני מוכן למבחן המעשי בקורס

@PowerLifting אתה מפתיע אותי ברמת חוסר ההבנה שלך ובעיקר חוסר הבנת הנקרא.
אתה מוזמן לבדוק איפה נמצא המוט בסוף ההרמה ביחס לירך בגב נעול ואיפה הוא נמצא גב משוחרר.

אני אתן לך רמז למקרה שאתה עדיין לא מבין: כשהגב נעול, הכתפיים נמצאות מאחורה.

אם לא תבין גם הפעם אני אנסה לתת לך עוד רמז.

@PowerLifting אתה מפתיע אותי ברמת חוסר ההבנה שלך ובעיקר חוסר הבנת הנקרא.
אתה מוזמן לבדוק איפה נמצא המוט בסוף ההרמה ביחס לירך בגב נעול ואיפה הוא נמצא גב משוחרר.

אני אתן לך רמז למקרה שאתה עדיין לא מבין: כשהגב נעול, הכתפיים נמצאות מאחורה.

אם לא תבין גם הפעם אני אנסה לתת לך עוד רמז.
הליפטר בכל מקרה צריך לנעול בסוף המשיכה. בין אם ניתקת עם גו עגול או גו בפשיטה מלאה.
המוט מסתיים באותה נקודה.
בדרך כלל היה זה התפקיד של @coldfire להסביר את זה, חבל שהוא איננו כאן עוד בכדי להסביר לך.

רשף-
בפאוורליפטינג מותר ״לרמות״ , היה מותר להרים עם גב עגול פעם ומותר גם היום, החוקים לא השתנו. אם המשקל על המוט התקדם - מעולה.

בדיון לגבי משקל גוף, גם אם עלית 20 קילו משקל גוף, ורק 2 קילו ע המוט - התחזקת. פגעת ככל הנראה ברמת התחרותיות שלך, אבל התחזקת.

אם אתה חושב שלהרים עם גב עגול אוטומטית מעלה משקל על המוט, אז ההבנה שלך והנסיון שלך לוקה בחסר. כל מאמן עם חצי מושג יגיד לך שהנעילה תהיה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרית אם מנתקים עם גב עגול.

אני מושך עם גב ישר... רגע... אולי שווה לי להחליף לגב עגול ולתת עוד 10 קילו. חבל שלא עליתי על זה קודם.

כמו שאושר אמר, בטכניקה טובה מרימים יותר, לא להיפך.

לגבי יעל, השיפור הטכני שנעשה הוא לא פחות ממעולה. כל מי שטוען אחרת פשוט מתבייש להודות. אני עוקב לאורך חודשים ויש שיפור מתמיד.

בנימה אישית... אני ליפטר מאד טכני, כמעט לא מגיע לגריינד, טכניקה לא נשברת.... חברים אומרים לי וואו איזה קל איזה סקוואט יפה העפת את זה...

אני עונה להם - חבל שלא מקבלים על זה נקודות בתחרות.

אם אתה חושב שלהרים עם גב עגול אוטומטית מעלה משקל על המוט, אז ההבנה שלך והנסיון שלך לוקה בחסר. כל מאמן עם חצי מושג יגיד לך שהנעילה תהיה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרית אם מנתקים עם גב עגול.

אני מושך עם גב ישר... רגע... אולי שווה לי להחליף לגב עגול ולתת עוד 10 קילו. חבל שלא עליתי על זה קודם.
זה בדיוק מה שאני אומר בכל פעם שהשטות הזו עולה.
*אם הרוטינה שלך היא דדליפט עם גב ישר, לא תוכל להרים מקס' כלשהו עם גב עגול.
*אם הרוטינה שלך היא דדליפט עם גב עגול, לא תוכל להרים מקס' כלשהו עם גב ישר.

רשף-
בפאוורליפטינג מותר ״לרמות״ , היה מותר להרים עם גב עגול פעם ומותר גם היום, החוקים לא השתנו. אם המשקל על המוט התקדם - מעולה.

אולי מספיק להסיט את הדיון למקומות לא רלוונטים? העלו טענה נכונה ואתה תמיד בורח לתחום התחרותי.

הדיון הוא על "קריסת ברכיים בסקוואט". לא כל מי שעושה סקוואט הוא אוטומטית פאוורליפטר ולא כל מי שמתאמן לפי תוכניות כוח הוא אוטומטית אחד שרוצה להתחרות בפאוורליפטינג.

אז מה עוזרת כל המגילה שלך לדיון?

מה גם שאתה פשוט טועה.

בדיון לגבי משקל גוף, גם אם עלית 20 קילו משקל גוף, ורק 2 קילו ע המוט - התחזקת. פגעת ככל הנראה ברמת התחרותיות שלך, אבל התחזקת.

זה לא נקרא להתחזק זה נקרא שהעוגן שלך יותר יציב כי הוא שוקל יותר.

לגבי סיפורי הגב העגול מול הגב הישר - כל מה שאתה רושם לא קשור לדיון בכלל, בדיוק כמו שכל מה שרשף רשם בנושא לא קשור לדיון. שוב, נושא הדיו הוא "קריסת ברכיים בסקוואט" ולא "האם מרימים יותר עם גב ישר" או משהו דומה.

כמו שאושר אמר, בטכניקה טובה מרימים יותר, לא להיפך.

החלק הראשון של המשפט נכון. וכיוון שהוא נכון אז למה זה לא מיושם אצל המתאמנים והמאמנים שעובדים במכון שלו?
החלק השני של המשפט לא תמיד נכון - עובדה שהנה, עם קריסת ברכיים בסקוואט אותה בחורה מרימה יותר.

לגבי יעל, השיפור הטכני שנעשה הוא לא פחות ממעולה. כל מי שטוען אחרת פשוט מתבייש להודות. אני עוקב לאורך חודשים ויש שיפור מתמיד.

מעולה זו הגדרה סובייקטיבית. מה שלא נתון לויכוח זה שהיו פה שרשרת של כשלים מתחילת הדרך - בחורה במשקלה לא עושה דדליפט של מעל 100 קילו באימון הראשון וגם לא בחודש הראשון לאימונים ככה שהתיעוד הזה מוכיח שעד שהגיעה למשקלי העבודה המופיעים בסרטונים מעוררי המחלוקת התקיימה שרשרת של כשלים טכניים באימונים.

מצטער, לא מבין את הגישה הזו של קודם כל לבנות עקום ואז לתקן כשאפשר היה מראש לבנות כמו שצריך. הרי זה לא שהיא באה למכון וולקן כבר עם משקלי העבודה המדוברים והטכניקה הלקויה ואמרה לאושר "תתקן" אלא אם כבר, למיטב הבנתי התקיים דבר הפוך - היא באה כמתאמנת חדשה ואמרה לאושר "תלמד".

אגב תשים לב איך אתה שוב גורם לדיון הזה לעסוק באנשים ספציפיים במקום להתייחס לנושא הדיון שעוסק בתופעה כללית.

הרי זה לא שהיא באה למכון וולקן כבר עם משקלי העבודה המדוברים והטכניקה הלקויה ואמרה לאושר "תתקן" אלא אם כבר, למיטב הבנתי התקיים דבר הפוך - היא באה כמתאמנת חדשה ואמרה לאושר "תלמד".

לא הגעתי כמתאמנת חדשה, הגעתי עם משקלים סבירים (100 דדליפט ו75 סקוואט) ועם בעיות טכניות בסקוואט בבנץ ובדדליפט, השיפור ניכר בכל שלושת ההרמות וגם אם זה לא מושלם אין ספק שאושר עשה איתי עבודה מעולה מבחינה טכנית בחצי שנה שאני אצלו.

לא הגעתי כמתאמנת חדשה, הגעתי עם משקלים סבירים (100 דדליפט ו75 סקוואט) ועם בעיות טכניות בסקוואט בבנץ ובדדליפט, השיפור ניכר בכל שלושת ההרמות וגם אם זה לא מושלם אין ספק שאושר עשה איתי עבודה מעולה מבחינה טכנית בחצי שנה שאני אצלו.

היכן אותו שיפור כה ניכר? אודה לך אם תכווני אותנו כי לא ראיתי שום זכר לשיפור מהותי כלשהו הן בסקווט והן בדדליפט. ללא ספק היה שיפור מסויים בקריסת הברכיים בסקווט בסרטונים שהעלת אך עם כל הכבוד הראוי, בעיני הוא היה מינורי מאוד. צר לי אבל אם זה השיפור שהושג בחצי שנה אז ניכר כי ניתן תעדוף ברור להתקדמות במשקלים מאשר לתיקון טעות טכנית שכזו. לא תעזור פה שום התממות מהסוג של "טכניקה טובה באה לפני הכל", משום שברור לעיני כל שאין זה המצב.

ובחזרה לעניינינו.
שוב הנושא הוסט למקומות לא רלוונטיים וזה צורם במיוחד לנוכח זה שהשאלות הבאות לא קיבלו וכנראה גם לא יקבלו מענה.

1. האם המאמנת חוזרת בה מההודעה שאומרת שחור על גבי לבן שאין סיכון בביצוע כזה ובקריסת ברכיים בכלל (תגובת ה"לא" בפייסבוק)?

2. האם המאמנת יכולה להסביר את הכוונה בכך שקריסת ברכיים כפי שנצפתה בסרטון היא משהו שהוא "לא מסוכן כמו שחושבים"?

3. האם קיים תעדוף גורף של התקדמות במשקלים על חשבון טכניקה במכון המדובר ואם כן, האם זה ראוי בעיניה?

4. האם ראוי להגיב בנושאים אלו בפסקנות כה חריפה ברשת, בידיעה שהדברים הנאמרים עשויים להגיע למתאמנים חסרי מושג שעלולים להפגע מהם? על אחת כמה וכמה כשמדובר בגישה שרחוקה מאוד מלהיות קונצנזוס בתחום ובעיני לכל הפחות ראוי לסייגה כדעה.

אודה לתשובתה.

בעצם על מי אני עובד, הרי אם אלו הם הדברים שמפרסם המאמן הראשי בריש גלי, אז לאיזו תשובה אנו כבר יכולים לצפות? כפי שנאמר "תמונה אחת שווה אלף מילים" או במקרה הזה "אלף גנבות דעת".
IMG-20170812-WA0010.jpg

לא הבנתי מה מטרת הפוסט הזה.. האם זה להוכיח שנועם טעתה או לעשות דה לגטמציה לאושר ולמכון שלו?
אם המטרה היית להראות שנועם טעתה בתגובה שלה בפייסבוק אז איפה ההוכחה שקריסת ברכיים עושה נזק? (לא שאני חושב אחרת)
הפוסט מריח כמו ציד מכשפות נגד אושר והמכון שלו.. זה נראה כאילו יש פה יותר מדי אנשים שמבזבזים יותר מדי אנרגיה עליו

לא הבנתי מה מטרת הפוסט הזה.. האם זה להוכיח שנועם טעתה או לעשות דה לגטמציה לאושר ולמכון שלו?
אם המטרה היית להראות שנועם טעתה בתגובה שלה בפייסבוק אז איפה ההוכחה שקריסת ברכיים עושה נזק? (לא שאני חושב אחרת)
הפוסט מריח כמו ציד מכשפות נגד אושר והמכון שלו.. זה נראה כאילו יש פה יותר מדי אנשים שמבזבזים יותר מדי אנרגיה עליו

ידידי אין פה שום ציד מכשפות. הדיון בעל כורחו נגרר לכיוונים לא רלוונטיים כפי שציין ה-דולר וכפי שציינתי בתגובתי האחרונה.
הנושא המקורי התחלק ל 2:

1. קריסת ברכיים בסקווט באופן כללי והסיכון שכרוך בכך.

2. תגובות לא אחראיות של סמכות לכאורה בכירה מאוד בתחומה, האם זה ראוי או לא?

לצערי אותה מאמנת מסרבת, כך זה נראה, לענות על 4 שאלות די הוגנות שהצגתי בפניה.
לאור התמונה שהעלתי בתגובתי האחרונה, נראה שאפשר להבין מדוע.

1. לי מבחינה לוגית נראה שקריסת ברכיים לא בריאה ואם זאת מטרת הפוסט אז יש מצב שפספסתי איזה חוות דעת של אורתופד מומחה או מחקר כלשהו?
2. מי הפך אותה לסמכות בכירה מאוד? למיטב ידעתי יש לה הסמכה כמו של מדריך חדר כושר והמאמן היחיד שבונה תוכנית ומלווה מתאמנים מבחינת טכניקה הוא אושר

אתה נותן חשיבות רבה מדי לתמונה מהפייסבוק של אושר, זאת בדיחה שלו עם חברי המכון שלו..

2. מי הפך אותה לסמכות בכירה מאוד? למיטב ידעתי יש לה הסמכה כמו של מדריך חדר כושר והמאמן היחיד שבונה תוכנית ומלווה מתאמנים מבחינת טכניקה הוא אושר

היא נחשבת לדמות בכירה בתחום ה pl כמתחרה ולדעתי גם כמאמנת. אם דעותיה הם למעשה דעותיו, אז זה מעביר את השאלות אליו ואודה לתשובותיו אם אכן זה המקרה.

אתה נותן חשיבות רבה מדי לתמונה מהפייסבוק של אושר, זאת בדיחה שלו עם חברי המכון שלו..

כאן לצערי אתה טועה.
זה פורסם בקבוצת israeli powerlifting community בפייסבוק. רחוק מאוד מלהיות עמוד פייסבוק פרטי.
ויש בכך כדי להעיד על יחסם של המאמנים לנושאים המדוברים ולפורום בכללותו.

1. לי מבחינה לוגית נראה שקריסת ברכיים לא בריאה ואם זאת מטרת הפוסט אז יש מצב שפספסתי איזה חוות דעת של אורתופד מומחה או מחקר כלשהו?

כל הטענות לגביי למה הקריסה לא בריאה (בלשון במעטה) עלו פה ע"י משתמשים שונים.
לעומת זאת ביקשתי הוכחה מחקרית לטענות הגברת וכל מה שקיבלתי הם הסתייגויות ופרשנויות שלא עולות בקנה אחד עם הגישה של המכון ולא עם התגובות שנכתבו שחור על גבי לבן בפייסבוק.

משם הדיון הוסתלטכניקה ספציפית של המאמנת ועוד טענות שלא קשורות לפוסט לגביי פווארליפטינג ושטויות כאלו.

היא נחשבת לדמות בכירה בתחום ה pl כמתחרה ולדעתי גם כמאמנת. אם דעותיה הם למעשה דעותיו, אז זה מעביר את השאלות אליו ואודה לתשובותיו אם אכן זה המקרה.

כאן לצערי אתה טועה.
זה פורסם בקבוצת israeli powerlifting community בפייסבוק. רחוק מאוד מלהיות עמוד פייסבוק פרטי.
ויש בכך כדי להעיד על יחסם של המאמנים לנושאים המדוברים ולפורום בכללותו.

איך היא דמות בכירה? אושר הוא דמות בכירה כי הוא ספורטאי בכיר, בעלים של מכון ומאמן.. גל אדטו דמות בכירה כי הוא בעלים של איגוד, אליהו הנקין הוא דמות בכירה כי הוא היה ספורטאי ומאמן מוכר שמכין הרבה מתחרים. ולאד אלחזוב דמות בכירה כי הוא ספורטאי עלית. ולרי תומילוב דמות בכירה כי הוא בעלים של איגוד. איך בדיוק נועם נכנסת לפה? כי היא פופולרית בפייסבוק? אם מישהו בפייסבוק בוחר לקבל אותה כאוטוריטה בתחום זאת בעיה של אותו האדם
הIPC בפייסבוק זאת החצר האחורית של הוולקאן. חברי הוולקאן הם הפעילים שם לרוב.

כל הטענות לגביי למה הקריסה לא בריאה (בלשון במעטה) עלו פה ע"י משתמשים שונים.
לעומת זאת ביקשתי הוכחה מחקרית לטענות הגברת וכל מה שקיבלתי הם הסתייגויות ופרשנויות שלא עולות בקנה אחד עם הגישה של המכון ולא עם התגובות שנכתבו שחור על גבי לבן בפייסבוק.
יכול להיות שקראתי ברפרוף אבל גם יעל וגם נועם רשמו פה שהן מודעות לבעיתיות של העיניין ואושר מנסה לסדר את זה איתם, איפה זה לא מתיישר עם הטענה שזה מסוכן?

כול להיות שקראתי ברפרוף אבל גם יעל וגם נועם רשמו פה שהן מודעות לבעיתיות של העיניין ואושר מנסה לסדר את זה איתם, איפה זה לא מתיישר עם הטענה שזה מסוכן?

אני שמח שהיא מודעת לבעיה, אבל אם כך הדבר ואני מצטט "בעיה" מדוע היא עצמה אינה מציגה זאת כ"בעיה" שחור על גבי לבן בדף הפייסבוק (מצורפות פה תמונות אם לא שמת לב בהודעה הראשונה)
ומדוע היא עונה למתאמן ששואל האם זה מסוכן? "לא".

האם מגיבי הפייסבוק שונים כי יש להם פחות אינטיליגנצית אימון ממשתמשי הפורום?
האם הגברת מטאל לוקה בפיצול אישיות?

כנראה שלעולם לא נדע...

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית