הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשלב דרופסטים וחזרות שליליות באימון

100 בבנצ'

מושעה
348
23
נק' מוניטין:
23
348
23
לשים את זה פעם בשבוע לשריר אחד כתרגיל אחרון כסט אחרון בתרגיל האחרון או איך בדיוק תודה

דרופ סט בתרגילים כמו בנץ׳, סקוואט, דדליפט, פרס רק יוביל לחיסול של ההתאוששות שלך. זה יפגע ה-ר-ב-ה יותר מאשר יתרום.

אני לא ממליץ לבצע דרופ סטים על תרגילים מבודדים , מהסיבה הפשוטה שככל שנפעיל לחץ יותר גדול בתרגילים שמערבים מפרק אחד, כך הסיכון לנזק גבוה יותר.

ועבור היפרטרופיה בתרגילים מבודדים, אפשר לעבוד באחוזים נמוכים יותר ועדיין להרוויח.

ובכלל, עבור היפרטרופיה יש דרכים אחרות לשלב דרופסטים, ובאף אחת מהן זה לא יהיה בצורה ספונטנית, אלא מתוכננת.

כמו כל אלמנט בתוכנית אימונים שלמה. (דגש על תוכנית ולא רשימת תרגילים)

• פותח/ת השרשור
אני לא ממליץ לבצע דרופ סטים על תרגילים מבודדים , מהסיבה הפשוטה שככל שנפעיל לחץ יותר גדול בתרגילים שמערבים מפרק אחד, כך הסיכון לנזק גבוה יותר.

ועבור היפרטרופיה בתרגילים מבודדים, אפשר לעבוד באחוזים נמוכים יותר ועדיין להרוויח.

ובכלל, עבור היפרטרופיה יש דרכים אחרות לשלב דרופסטים, ובאף אחת מהן זה לא יהיה בצורה ספונטנית, אלא מתוכננת.

כמו כל אלמנט בתוכנית אימונים שלמה. (דגש על תוכנית ולא רשימת תרגילים)
ביחד אתם לא ממליצים על זה בכלל...

הנגטיב צריך להיות תחת שליטה. גם יעבוד אם תעשה tut גדול יותר, השאלה היא האם זה שווה את ההשקעה...
אם לשלב דרופ סטים או לא זאת שאלה כללית מידיי . אם אתה מתאמן כבר הרבה זמן ואתה יודע שגם תתאושש מזה אז תעשה.
או אם אתה לחוץ בזמן ועושה נפח נמוך באימון, אולי דרופ סט יכול להיות פתרון.

אתה לא ממליץ על דרופסטים במבודדים והמנהל השני לא ממליץ במורכבים אז מה נשאר?
להימנע מדרופסטים בשלב לא נחוץ.
שים לב שהאנשים הכי קטנים במכון ביחס לעבודה שהם נותנים יהיו אלה שעושים דרופ סטים וסופר סטים מיותרים

גם יעבוד אם תעשה tut גדול יותר
דווקא מחקר של בראד שהתוודעתי אליו שלשום הראה ש TEMP של מעל 6 שניות הוא לא אופטימלי עבור היפרטרופיה,
אלא להישאר בטווח של 2-4 שניות.

אתה לא ממליץ על דרופסטים במבודדים והמנהל השני לא ממליץ במורכבים אז מה נשאר?
אני לא ממליץ על דרופ סטים בכלל, אלא אם זה מתוכנן בקפידה.

דווקא מחקר של בראד שהתוודעתי אליו שלשום הראה ש TEMP של מעל 6 שניות הוא לא אופטימלי עבור היפרטרופיה,
אלא להישאר בטווח של 2-4 שניות.

אני לא ממליץ על דרופ סטים בכלל, אלא אם זה מתוכנן בקפידה.

יש סיבה?
אני גם לא עובר את ה- 5 שניות כי זה מרגיש כבר סתם מוגזם..
חוץ משאני עושה טרפזים ותאומים עם פאוז בכיווץ זה מרגיש יעיל יותר. אני חושב שאלה שרירים שצריך להם tut גבוהה מהרגיל

יש סיבה?
אני גם לא עובר את ה- 5 שניות כי זה מרגיש כבר סתם מוגזם..
חוץ משאני עושה טרפזים או תאומים, עם פאוז בכיווץ זה מרגיש לי טוב יותר, אני חושב שאלה שרירים שצריך להם tut גבוהה מהרגיל
ברגע שהמחקר האחרון יתפרסם אעדכן אתכם, אני אשתדל לעקוב אחרי הפרסומים שלו.
בינתיים בקישור הבא תוכל למצוא קצת מידע על זה ממחקרים שנעשו בעבר, אם כי לא נעשו מספיק בנושא עדיין יש מסקנות כלשהן.

» How Fast Should You Lift to Maximize Muscle Growth?

הסיבה היא שלהתקדם בהיפרטרופיה/כוח זה עסק עם המון משתנים ומרכיבים-
משקל גוף, אחוז שומן, סך קלורי, אורח חיים, משקלי עבודה, תדירות וכו׳ וכו׳ וכו׳

להוסיף עוד מימד של כמה זמן לוקחת חזרה - אתה סתם מסבך לעצמך את החיים.

אפשר להגיע לתוצאות מעולות בלי שום בלבול שרירים מיותר.

יש המון שיטות ״רגילות״ איך למקסם יעילות עבודה בתרגילים (רמז דק - לעבוד מאוד נקי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית