רוסיה- פאוארליפטר נהרג במהלך קרב ברחוב

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך
לא רק שאין פה שופט, הם עם נעליים, ועל מדרכה, ועוד אחד מהם לא לוחם mma בכלל והסיכוי שהוא ימות ממכות כאלו גדול יותר מלוחם mma אחר.
אתה יודע להגיד על יכולות של בן אדם רק מלהיסתקל עליו?
אתה נביא או משהו?

לא רק שאין פה שופט, הם עם נעליים, ועל מדרכה, ועוד אחד מהם לא לוחם mma בכלל והסיכוי שהוא ימות ממכות כאלו גדול יותר מלוחם mma אחר.

ממה שנראה הם הסכימו לקרב הזה, לא נראה לי פה כאילו הלוחם התגרה בו במטרה לגרום לקרב ואז להרוג אותו.
זה פשוט קרב של אגו שהסתיים רע...(לפחות נראה ככה)

מה אתם בכלל משווים קרב בזירה עם חוקים, פרמדיקים וכל מה שצריך כדאי לטפל בלוחם שנפגע קשות לבין קרב ילדותי ומפגר בחוץ בלי כל זה?! הטמבל הזה היה צריך לשים תפוזה בצד ולהפסיק ברגע שהבחור נפל ולא צריך להיות גאון כדאי לראות שהוא התעלף פשוט. מילא זאת הייתה זירה אבל המקרה הזה נטו רצח נקודה.

סליחה שאני שואל אבל יש לך השכלה משפטית לקבוע מה נחשב רצח ומה לא?

ממה שנראה הם הסכימו לקרב הזה, לא נראה לי פה כאילו הלוחם התגרה בו במטרה לגרום לקרב ואז להרוג אותו.

יכול להיות מאוד, ועל טיפשות כזאת שלא לחשוב שאתה יכול להרוג בנאדם ככה, מגיע לו עונש בדיוק כמו לבנאדם שנהג שיכור ולא בכוונה רצח משפחה
אחרת שהתנגש בה..

יכול להיות מאוד, ועל טיפשות כזאת שלא לחשוב שאתה יכול להרוג בנאדם ככה, מגיע לו עונש בדיוק כמו לבנאדם שנהג שיכור ולא בכוונה רצח משפחה
אחרת שהתנגש בה..

יפה, זה נקרא הריגה ולא רצח...

אחרת שהתנגש בה..
לדעתי עם זה לאף אחד אין פה ויכוח.

אי אפשר לדעת כי כמו שאמרתי, צריך להיות טיפש כדי לא לחשוב שאפשר לא להרוג מישהו ככה

זה לא משנה מה צריך להיות, זה משנה מה חוק ומשפט אומר והדוגמא שהבאת עם הנהג השיכור זאת ההגדרה להריגה ולא לרצח.

לדעתי עם זה לאף אחד אין פה ויכוח.

^
זה לא משנה מה צריך להיות, זה משנה מה חוק ומשפט אומר והדוגמא שהבאת עם הנהג השיכור זאת ההגדרה להריגה ולא לרצח.

בסדר אבל נתתי את הדוגמא הזאת כי יש כאלה שרואים בזה כמו רצח, אז זה לא כל כך משנה.
לעומת הריגה שנגרמה לגמרי בשוגג כמו שחייל ירה בטעות בחייל אחר לדוגמא, יש הבדל בכל מקרה מן הסתם.

אני מבין את הכוונה שלך אבל זה כן נראה כמו רצח. בכל מקרה, יכול להיות שאתה צודק ונראה כבר מה בית המשפט יקבע.
לפני כמה שנים היה מקרה דומה ברוסיה. לוחם mma נתן מכה לבחור והוא מת לאחר כמה ימים. היה שם עונש מצחיק מאוד.

^

בסדר אבל נתתי את הדוגמא הזאת כי יש כאלה שרואים בזה כמו רצח, אז זה לא כל כך משנה.
לעומת הריגה שנגרמה לגמרי בשוגג כמו שחייל ירה בטעות בחייל אחר לדוגמא, יש הבדל בכל מקרה מן הסתם.

אני מדבר מהבחינה המשפטית...

מה אתם בכלל משווים קרב בזירה עם חוקים, פרמדיקים וכל מה שצריך כדאי לטפל בלוחם שנפגע קשות לבין קרב ילדותי ומפגר בחוץ בלי כל זה?! הטמבל הזה היה צריך לשים תפוזה בצד ולהפסיק ברגע שהבחור נפל ולא צריך להיות גאון כדאי לראות שהוא התעלף פשוט. מילא זאת הייתה זירה אבל המקרה הזה נטו רצח נקודה.

התגובה הכי טובה שקראתי בשרשור הזה.

אני מדבר מהבחינה המשפטית...
אדם שמתאמן מספיק זמן בMMA (ונראה שהאדם המדובר הוא כזה) יודע טוב מאוד איך נראה נוקאאוט, ויודע טוב מאוד מה ההשלכות של להמשיך לתת לו אגרופים אחרי זעזוע מוח כשמה שעוצר את הראש מהצד השני לאגרופים זה בטון.

אני לא אומר שבהכרח זה רצח, אבל הייתי אומר שיכול להיות פה קייס.

אפשר להסתכל על הסיטואציה של הקרב בהסכמה כאיזשהו קינטור שעומד שעומד לזכות הנאשם (אם מדברים על שיטת המשפט הישראלית), אבל גם לקרב הדדי יש כללים ויש איזשהי חובה לפרופורציה. כלומר, אם אני ואתה מסכימים על מסגרת כללית לקרב אגרופים, ואני מוציא סכין ודוקר אותך, אז אני רוצח, כי יש פה איזשהי חריגה מפרופורציה.

בסופו של דבר, אם הוא מת מהבעיטה, מדובר על הריגה. אם מהאגרופים של אחרי, לא הייתי פוסל גם רצח.

יכול להיות שיש קייס לרצח , זה פשוט לא כזה חד משמעי כמו שתיארו פה

זה לא נראה כמו רצח.
בכל מקרה, מהסרטון אי אפשר להוכיח כוונה ואי אפשר להבין מה היסוד הנפשי פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית