הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שוב לא הולך בדדליפט

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
פתחתי כאן אשכול לפני כשבוע , לצערי לא יצאתי עם מסקנות בפועל , כנראה כי לא הבנתי נכון / לא הבנתי בכלל מה הכוונה של כל הטובי לב שניסו לעזור לי

הדדליפט כבר תקופה הולך ונהיה פח , אבל כל עוד התקדמתי איתו זה לא הזיז לי יותר מדי ... שבוע שעבר היה 180x5x5 ללא , שהלך נחמד מבחינת רמת קושי .. מבחינת טכניקה קצת פחות
אז עבדתי על טכניקה במקביל וניגשתי היום ל185 שלא התנתק בכלל .. לא משנה מה אני מנסה לשנות בטכניקה זה מרגיש לי קקי ופשוט לא הולך במשקלים גבוהים

מצרף כאן כמה סרטונים מהאימון האחרון עם 160קג , שלא משנה מה שיניתי זה פשוט לא נראה טוב ולא מרגיש טוב !!!!!!
אני ממש אשמח אם יהיה צדיק בסדום שבאמת יסביר לי מא' עד ת' על הטעויות שלי , ואם צריך , אפילו להסביר לי כאילו אני בור שאין לו מושג איך עושים דדליפט , כי יכול מאוד להיות שהבעיה היא מהשורש
(בוודאי שראיתי מלא סרטונים שוב לפני שאני מפרסם כאן , וקראתי קצת שוב כדי לרענן את הזכרון .. מה שאני צריך זה הכוונה לבעיה עצמה)

אני ממש ממש ממש ממש אשמח אם הבן אדם הכל כך צדיק שיקח יוזמה ויכוון אותי אל הבעיה , ישתמש במונחים שאוכל להבין , ובשפה ברורה

היי, אינני איש צדיק, אבל הבחנתי בבעיה אחת בולטת אשר מקשה על הניתוק שלך:כפי שאתה בוודאי יודע, דדליפט חייב להתנתק מהרצפה כאשר המוט נמצא מעל מרכז כף הרגל(המקום בו אתה הכי יציב), ולנוע בקו ישר עד הנעילה. רגע לפני שאתה עומד למשוך את המוט, אתה מוריד את התחת כלפי מטה וכתוצאה מכך מזיז את המוט קדימה, לאחר מכן, הואיל ומשקלים מקסימלים לא עולים המוט אינו מתחת למרכז כף הרגל, המוט חוזר חזרה למקומו, מה שיוצר מסלול מוט שאינו ישר ומקשה משמעותית על ההרמה.

• פותח/ת השרשור
היי, אינני איש צדיק, אבל הבחנתי בבעיה אחת בולטת אשר מקשה על הניתוק שלך:כפי שאתה בוודאי יודע, דדליפט חייב להתנתק מהרצפה כאשר המוט נמצא מעל מרכז כף הרגל(המקום בו אתה הכי יציב), ולנוע בקו ישר עד הנעילה. רגע לפני שאתה עומד למשוך את המוט, אתה מוריד את התחת כלפי מטה וכתוצאה מכך מזיז את המוט קדימה, לאחר מכן, הואיל ומשקלים מקסימלים לא עולים המוט אינו מתחת למרכז כף הרגל, המוט חוזר חזרה למקומו, מה שיוצר מסלול מוט שאינו ישר ומקשה משמעותית על ההרמה.

אתה בהחלט צדיק אם בחרת לעזור

אני מרגיש שזה לא נשלט . אני פשוט לא מסוגל לא להזיז את המוט או לא להוריד תחת
אני חושב שההורדת תחת זה אינסטיקט של "תנופה" שאיכשהו סיגלתי לעצמי
השאלה איך לעזאזל מתקנים את ההרגל המגונה הזה . כי לגשת למוט ולהרים מבלי שיזוז אני פשוט לא מצליח

אתה בהחלט צדיק אם בחרת לעזור

אני מרגיש שזה לא נשלט . אני פשוט לא מסוגל לא להזיז את המוט או לא להוריד תחת
אני חושב שההורדת תחת זה אינסטיקט של "תנופה" שאיכשהו סיגלתי לעצמי
השאלה איך לעזאזל מתקנים את ההרגל המגונה הזה . כי לגשת למוט ולהרים מבלי שיזוז אני פשוט לא מצליח
אמרת שזה איסטינקט של "תנופה". דע לך כי שימוש בתנופה בציר האופקי חסרת תכלית בהרמה כי עד שהמוט לא נע בציר האנכי, לא קיים שום תנופה או ריפליקס מתיחה שיעזור לך להרים יותר. לעומת זאת, ניתוק כשהמוט רחוק מידי מהגוף יוצר מומנט על הגב והכתפיים, דבר שגורם לך להרים פחות. יתרה מכך, כאשר המשקל מקסימלי והמשיכה מתבצעת ככה-מצופה שהמוט יחזור חזרה למרכז עוד לפני שהמוט מתנתק בכלל. כאן זה לא קרה מה שמעיד שהמשקל בנקודת הזמן הנוכחית הוא בבירור submaximal. הדרך היחידה להיפתר מההרגל היא פשוט לזכור את חמשת שלבי המשיכה כל חזרה, בלי רייג בלי כלום אלא רק בלהתרכז בלכווץ את החזה בלי להוריד את התחת. משיכה בצורה הזאת בוודאות מאפשרת הרמת משקל כבד יותר-זכור זאת בראש

• פותח/ת השרשור
אמרת שזה איסטינקט של "תנופה". דע לך כי שימוש בתנופה בציר האופקי חסרת תכלית בהרמה כי עד שהמוט לא נע בציר האנכי, לא קיים שום תנופה או ריפליקס מתיחה שיעזור לך להרים יותר. לעומת זאת, ניתוק כשהמוט רחוק מידי מהגוף יוצר מומנט על הגב והכתפיים, דבר שגורם לך להרים פחות. יתרה מכך, כאשר המשקל מקסימלי והמשיכה מתבצעת ככה-מצופה שהמוט יחזור חזרה למרכז עוד לפני שהמוט מתנתק בכלל. כאן זה לא קרה מה שמעיד שהמשקל בנקודת הזמן הנוכחית הוא בבירור submaximal. הדרך היחידה להיפתר מההרגל היא פשוט לזכור את חמשת שלבי המשיכה כל חזרה, בלי רייג בלי כלום אלא רק בלהתרכז בלכווץ את החזה בלי להוריד את התחת. משיכה בצורה הזאת בוודאות מאפשרת הרמת משקל כבד יותר-זכור זאת בראש

לא אמרתי שאני מסכים עם זה , אמרתי שזה אינסטיקט שפשוט קורה , וחייב לתקן אותו
אני אשמח אם תוכל לפרט לי את חמשת שלבי המשיכה , תוך כדי פירוט על איזה מהם "אני עובר"

אני אשמח אם תוכל לפרט לי את חמשת שלבי המשיכה , תוך כדי פירוט על איזה מהם "אני עובר"

Alan מסביר את זה מעולה. גם הסרטון דדליפט של ריפ מסביר את זה נהדר רק בלי הטרלהלה מסביב

• פותח/ת השרשור

Alan מסביר את זה מעולה. גם הסרטון דדליפט של ריפ מסביר את זה נהדר רק בלי הטרלהלה מסביב

עזר לי מאוד
אני מניח שלא קשה לראות שהבעיה אצלי מתרחשת בשלב 4 . אני פשוט לא מצליח לעשות את זה .
אני אנסה לראות את הסרטון תוך כדי אימון וליישם , עד שייכנס לי לראש
יש לך רעיון לדמות לי מה אני בדיוק צריך לעשות כדי להכנס לפוזיציה של שלב 4 ? ומבלי לעבור על החלק שהוא מקפיד לדבוק בו שאומר " Do not move the barbell"

עזר לי מאוד
אני מניח שלא קשה לראות שהבעיה אצלי מתרחשת בשלב 4 . אני פשוט לא מצליח לעשות את זה .
אני אנסה לראות את הסרטון תוך כדי אימון וליישם , עד שייכנס לי לראש
יש לך רעיון לדמות לי מה אני בדיוק צריך לעשות כדי להכנס לפוזיציה של שלב 4 ? ומבלי לעבור על החלק שהוא מקפיד לדבוק בו שאומר " Do not move the barbell"
לי אישית עוזר, לפני שלב כיווץ החזה לקחת את התחת אחורה, עד שאני מרגיש מתיחה בהמסטרינג. לאחר מכן כיווץ החזה, שהיא תנועה שלא כל כך קל לבצע, הופכת לתנועה קלה הרבה יותר. גם אל תנסה לגייס את הארבע ראשי לניתוק(למרות שהוא זה שמבצע את הניתוק, הקיו הזה עוזר) אבל אצלי הבעיה לפעמים שאני מושך קרוב מידי ואז המשקל על האצבעות ולא על העקבים כמו אצלך. לכל אחד הבעיות שלו ככה שממש לא בטוח שמה שעזר לי יעזור גם לך, אבל תנסה בכל זאת.

לפני תחילת ביקורת טכניקה והכל, ה180X5X5 ללא חגורה זה שיא שלך לא?
מה היה השיא הקודם?
רק כדי להבין באיזה סטטוס אתה נמצא באימונים כרגע

• פותח/ת השרשור

תודה רבה , נראה שזה מה שיעזור לי . איישם באימון הבא ואעלה סרטון כדי לקבל ביקורת

לפני תחילת ביקורת טכניקה והכל, ה180X5X5 ללא חגורה זה שיא שלך לא?
מה היה השיא הקודם?
רק כדי להבין באיזה סטטוס אתה נמצא באימונים כרגע

כן , זה השוואת שיא ללא חגורה
השיא שלי עם נפח הוא 195 עם חגורה , ו180 ללא חגורה (על משקל גוף גבוה ב7 ק"ג מכרגע)
כרגע נמצא בגרעון קלורי , ומנסה לשמור על המשקלים כמה שאפשר

כן , זה השוואת שיא ללא חגורה
השיא שלי עם נפח הוא 195 עם חגורה , ו180 ללא חגורה (על משקל גוף גבוה ב7 ק"ג מכרגע)
כרגע נמצא בגרעון קלורי , ומנסה לשמור על המשקלים כמה שאפשר

אז אם נסכם:
*אתה בגרעון קלורי
*אפשר לומר שקבעת שיא חדש על משקל גוף נמוך יותר
*נכשלת ככה שזה אומר כנראה שעדיף לסיים את סבב הנפח הזה

2 אופציות בפניך:
*בלוק עצימות
*דילואד ובלוק נפח מחדש, ואז בלוק עצימות לקראת התחרות.

אם אתה מתכונן לתחרות בדצמבר, הייתי הולך על האופציה השניה.

לדעתי, אין יותר מדי מה לחשוב פה איך לתקן, ההתקדמות שלך בסבב הזה היא בסדר.
אתה כבר במשקלים שהדברים הולכים לאט יותר בהתחשב בנתונים שלך.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי היום לתת אימון טכניקה , עם כל הדשים שהסקתי
חייב להגיד שנראה הרבה יותר טוב , אבל הבעיה זה מרגיש ממש קשה בניתוק , מרגיש שהמשקל מושך אותי קדימה

אשמח לטיפים .

התנופה אמורה להיות להיכנס עם התחת ולא לקחת את הגב אחורה

תראה את הסרטון הזה ואולי תבין למה התכוונתי

ניסיתי היום לתת אימון טכניקה , עם כל הדשים שהסקתי
חייב להגיד שנראה הרבה יותר טוב , אבל הבעיה זה מרגיש ממש קשה בניתוק , מרגיש שהמשקל מושך אותי קדימה

אשמח לטיפים .

קח את מה שאני אומר בעירבון מוגבל.
אם תשים לב אתה מזיז את המוט קדימה חצי שנייה לפני הניתוק וזה כנראה גורם לך להרגיש שהמשקל מושך אותך קדימה.
אולי זה קורה כי אתה מנסה לנתק באגרסיביות ומוריד את התחת כתוצאה מכך ועם זה נגררים כל הדברים האחרים.
תנסה לא להזיז את האגן שלך אחרי שאתה מזיז את השוקיים קדימה אל המוט. במקום זה "pull the slack out of the bar" -
תמשוך את המוט למעלה עם מרפקים נעולים מבלי לנתק אותו ואז תנתק. זה ירגיש כאילו הניתוק איטי אבל זה יכציב אותך במצב המיטבי למשןך ממנו.

אני חושב שזו נטייה של הרבה ליפטרים, במיוחד של חזקים, לסמוך - ברגע האחרון לפני סט כבד - על הקוואדס במקום על זוקפי הגב. נראה לי שזה גם מה שאתה עושה. לדעתי יועיל לך שילוב של הורדת משקל למקום שבו הטכניקה שלך סולידית ועלייה משם (כמו שכבר כתבתי), ביחד עם חיזוק של הזוקפים והרחב-גבי כדי להגדיל את הביטחון שלך.

מציע לא לתרגל גם טכניקה עם 130 פחות משבוע אחרי שנגמרת. תשאיר את התדירות כמו שהייתה קודם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית