הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספירת חלבון

מתאמן מתמיד

משתמש מתחיל
75
0
נק' מוניטין:
0
75
0
שלום לכולם,

אני רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד איך לספור את החלבון שלי.

אני משתדל לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו בגוף כמו שמומלץ בערך בכל מקום, העניין הוא סוג החלבון.

יש כמה סוגיות שאני לא סגור לגביהן ואשמח לעזרה:

רגישות ללקטוז - אני אפעם לא בדקתי את הנושא אבל אני דיי בטוח שאני רגיש ללקטוז (מאכלי חלב) ובדרך כלל כשאני אוכל הרבה מאכלי חלב יש לי "בעיות בבטן" מה שנקרא. אין לי ממש בעיה עם זה כל עוד זה "נחשב", אני מתכוון שאני לא ממש מבין ברמה הפיזית מה קורה בגוף והאם הגוף שלי מצליח לעכל את החלבונים שאני אוכל ממאכלי חלב.
האם מישהו מכיר את הנושא ויכול להרחיב בבקשה? (גם הפנייה למאמר רלוונטי תתקבל בברכה)

חלבון מלא - כשאני סופר חלבון, האם אני יכול להחשיב חלבון לא מלא בספירה שלי? לדוגמא אם אני אוכל שיבולת שועל מבושלת בחלב עם חמאת בוטנים (100% בוטנים) - האם אני יכול להחשיב את החלבון שאני אוכל מהשיבולת שועל וחמאת הבוטנים? אם כן אז איך בדיוק?
כי זה יוצא כמות מאוד משמעותית: לדוגמא בחמאת הבוטנים שאני אוכל יש 28 גרם חלבון ל-100 גרם, (אני אוכל 50+- בארוחה) ובשיבולת עוד 14 גרם (אני אוכל 100 בארוחה) ככה שזה יוצא כמעט 30 גרם חלבון (בלי החלב שאותו אני מחשיב כחלבון מלא).
אני מכיר את העניין של לאכול דגנים עם קטניות והרעיון שזה יוצר חלבון מלא השאלה אם זה באמת נכון ואפשר להתייחס לזה באותה צורה בדיוק?

עוד שאלה קטנה לגביי אכילה אחרי אימון - קראתי פעם כמה מאמרים ולא הצלחתי להגיע לתובנה האם יש משמעות לאכול ישר אחרי האימון? (אני לא שותה שייק חלבון) או שהערכים הסופיים באותו היום הם מה שמשפיעים בסופו של דבר?

תודה רבה על העזרה

לגבי רגישות ללקטוז, השאלה שלך היא בעצם כמה מתוך החלבון שאכלת נספג בגוף וכמה לא, בגלל אותן בעיות בבטן? אין לי תשובה לזה ולא נראה לי שאתה יכול לדעת ולבדוק את זה, אם בכלל זה נכון. אז אני מציע פשוט תספור כמה אכלת וזהו.
לגבי חלבון מלא, אם באזור ה 70% מהחלבון הוא חלבון מלא אז אתה בסדר. ותספור את כל החלבון מכל המקורות. יש גם שילובים מסויימים של חלבון לא מלא שהופכים לחלבון מלא ביחד (משלימים אחד את השני מבחינת חומצות אמינו שיש בכל אחד), מי שטבעוני אמור לדעת יותר על שילובים כאלה.
לגבי אכילה אחרי אימון, אם אכלת ארוחה אפילו כמה שעות לפני האימון אז אין שום לחץ למהר לשתות שייק/לאכול ישר אחרי אימון. בגדול הערכים היומיים זה מה שקובע

רגישות ללקטוז - אני אפעם לא בדקתי את הנושא אבל אני דיי בטוח שאני רגיש ללקטוז (מאכלי חלב) ובדרך כלל כשאני אוכל הרבה מאכלי חלב יש לי "בעיות בבטן" מה שנקרא. אין לי ממש בעיה עם זה כל עוד זה "נחשב", אני מתכוון שאני לא ממש מבין ברמה הפיזית מה קורה בגוף והאם הגוף שלי מצליח לעכל את החלבונים שאני אוכל ממאכלי חלב.
האם מישהו מכיר את הנושא ויכול להרחיב בבקשה? (גם הפנייה למאמר רלוונטי תתקבל בברכה)
כל עוד היציאות שלך סדירות יחסית אז אין בעיה אמיתית של ספיגה, אם יש בעיות ביציאות זה כבר אומר שיש ירידה מסויימת בספיגה, כנראה לא משמעותית במיוחד אבל יש.
לגבי כל השאר, התשובות זה מה שנאמר לפני

• פותח/ת השרשור
כל עוד היציאות שלך סדירות יחסית אז אין בעיה אמיתית של ספיגה, אם יש בעיות ביציאות זה כבר אומר שיש ירידה מסויימת בספיגה, כנראה לא משמעותית במיוחד אבל יש.
לגבי כל השאר, התשובות זה מה שנאמר לפני
יש יציאות סדירות אבל בדרך כלל שלשול פשוט, יש לך מושג איך אני יכול לברר את העניין הזה? כי זה קריטי - אם לא מאכלי חלב כל החלבון כמעט אמור להגיע מבשר...

יש יציאות סדירות אבל בדרך כלל שלשול פשוט, יש לך מושג איך אני יכול לברר את העניין הזה? כי זה קריטי - אם לא מאכלי חלב כל החלבון כמעט אמור להגיע מבשר...
קריטי זה לא, כל עוד אתה לא סובל או שזה משפיע בצורה רצינית על מערכת העיכול שלך אז ההבדל הוא קטן יחסית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית