הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומו דדליפט או קלאסי

• פותח/ת השרשור Iu007i
  • פורסם בתאריך

Iu007i

משתמש מתחיל
100
2
נק' מוניטין:
2
100
2
אני עושה דדליפט רגיל וממש קשה לי להחזיק את הגב ישר.לרוב אני מסיים את הסט כאשר אני מרגיש מן סוג של לחץ בגב.
יש לי 2 שאלות:
1. הלחץ הזה טבעי?
2. איך לדעת אם כדאי לי לעבור לסומו?

1. תלוי מאוד בסוג של הלחץ, אם זה רק כאבי שרירים אז זה בסדר גמור, זה הגיוני, אם ה מרגיש רע אז זה לא טוב.
2. זה הכל תלוי במטרות שלך, אם המטרה שלך היא סתם כוח כללי, אין שום סיבה אמיתית לעבור לסומו, אבל זה בהחלט רעיון טוב לשלב אותו באימונים בנוסף לדדליפט רגיל.
לסומו יש פוטנציאל התאוששות יותר גדול, כי השרירים העיקריים שלו הם הרגליים ופחות הזוקפים, ככה שהם מתאוששים מהר יותר ומגיבים בעזרת היפרטרופיה בצורה יעילה יותר, וזה למה אפשר לרוב להתאמן יותר פעמים במהלך תוכני האימונים עם סומו כבד, ולכן יש יותר פוטנציאל להתקדם מהר יותר, ככה שלדחוף אותם באימונים זה בהחלט אפשרי,
אם אתה מתכוון להתחרות, בגלל הסיבה שציינתי לפעמים עדיף לעבור לסומו, למרות שזה לא תמיד עובד לכולם

• פותח/ת השרשור
1. תלוי מאוד בסוג של הלחץ, אם זה רק כאבי שרירים אז זה בסדר גמור, זה הגיוני, אם ה מרגיש רע אז זה לא טוב.
2. זה הכל תלוי במטרות שלך, אם המטרה שלך היא סתם כוח כללי, אין שום סיבה אמיתית לעבור לסומו, אבל זה בהחלט רעיון טוב לשלב אותו באימונים בנוסף לדדליפט רגיל.
לסומו יש פוטנציאל התאוששות יותר גדול, כי השרירים העיקריים שלו הם הרגליים ופחות הזוקפים, ככה שהם מתאוששים מהר יותר ומגיבים בעזרת היפרטרופיה בצורה יעילה יותר, וזה למה אפשר לרוב להתאמן יותר פעמים במהלך תוכני האימונים עם סומו כבד, ולכן יש יותר פוטנציאל להתקדם מהר יותר, ככה שלדחוף אותם באימונים זה בהחלט אפשרי,
אם אתה מתכוון להתחרות, בגלל הסיבה שציינתי לפעמים עדיף לעבור לסומו, למרות שזה לא תמיד עובד לכולם

קראתי גם שיש אנשים שהמבנה שלהם יותר מתאים לסומו.
אתה יכול להסביר לי על זה בבקשה?

קראתי גם שיש אנשים שהמבנה שלהם יותר מתאים לסומו.
אתה יכול להסביר לי על זה בבקשה?
זה די תיאורטי, שאנשים עם רגליים ארוכות יחסית יכולים להצליח יותר בסומו מאשר קונבנציונלי, אבל זה לא תמיד נכון ותופס.
תסתכל על מישהו כמו אד קוהן, אחד הפאוורליפטרים הטובים אי פעם, אם לא הכי טוב, ולו יש מבנה של אומפה לומפה (ככה הוא מגדיר את עצמו), והוא משך סומו, סומו מוזר, אבל סומו

• פותח/ת השרשור
זה די תיאורטי, שאנשים עם רגליים ארוכות יחסית יכולים להצליח יותר בסומו מאשר קונבנציונלי, אבל זה לא תמיד נכון ותופס.
תסתכל על מישהו כמו אד קוהן, אחד הפאוורליפטרים הטובים אי פעם, אם לא הכי טוב, ולו יש מבנה של אומפה לומפה (ככה הוא מגדיר את עצמו), והוא משך סומו, סומו מוזר, אבל סומו

אני גבוה מאוד אם זה משנה משהו

אני גבוה מאוד אם זה משנה משהו
זה יותר תלוי בפרופורציות, פחות בגובה, אבל כמו שאמרתי קודם, זה לא באמת משנה
אני לא מתכוון להתחרות.

אני יותר בכיוון של פיתוח גוף, אבל עכשיו חשוב לי כמה שיותר מסה וכוח.
במקרה הזה הייתי הולך יותר על רגיל, הוא מפתח מסת גוף וכוח בצורה יותר אחידה מסומו

• פותח/ת השרשור
זה יותר תלוי בפרופורציות, פחות בגובה, אבל כמו שאמרתי קודם, זה לא באמת משנה

במקרה הזה הייתי הולך יותר על רגיל, הוא מפתח מסת גוף וכוח בצורה יותר אחידה מסומו

המאמן שלי כל הזמן מאיר לי על זה שהרגליים ארוכות מאוד ביחס לגוף(אני בן 14)

המאמן שלי כל הזמן מאיר לי על זה שהרגליים ארוכות מאוד ביחס לגוף(אני בן 14)
שוב, יכול להיות לך יתרון בסומו, אבל זה לא מחייב שתעשה סומו.
בגלל שאתה בן 14 בכלל הייתי אומר שעדיף שתתרכז בדדליפט קלאסי, אבל שילוב של סומו בתוכנית זה לא יהיה רעיון רע

• פותח/ת השרשור
שוב, יכול להיות לך יתרון בסומו, אבל זה לא מחייב שתעשה סומו.
בגלל שאתה בן 14 בכלל הייתי אומר שעדיף שתתרכז בדדליפט קלאסי, אבל שילוב של סומו בתוכנית זה לא יהיה רעיון רע

הכאבים הם כאבים של לחץ.
הגב שלי ישר, אך בכל זאת יש לי את הכאבים הללו.
האם הכאבים האלו תלוים באגן?

*הכאבים הם באזור עצם הזנב

הכאבים הם כאבים של לחץ.
הגב שלי ישר, אך בכל זאת יש לי את הכאבים הללו.
האם הכאבים האלו תלוים באגן?

*הכאבים הם באזור עצם הזנב
במצב כזה הייתי נמנע ממה שגורם לך לכאב, אבל קודם מומלץ לבדוק שאין בעיות של טכניקה
אתה מוזמן להעלות לפה סרטון שלך מבצע דדליפט, ונראה אם יש איזושהי בעיה

חד וחלק לא לעבור לסומו. מי שלא מתחרה אין לו שום טעם לעשות סומו.

תעבוד על הבעיות הטכניות שלך. יש זמן.

טיפ שאני יכול לתת לך לנסות ולהוריד את הלחץ מהגב
תנסה לאחוז את המוט (במידה ואתה אוחז בגריפ רגיל בפרונציה) תנסה שלא לאחוז את המוט עם כל כף היד בחוזקה אלא באחיזה מעט רופפת עם קצות האצבעות (זה די קשה שהמשקלים גבוהים מאוד אבל אם אתה עוד לא שם תנסה) אתה תראה שככה יהיה לך יותר קל לעשות עוד יותר ריטרקשן בשכמות (לכווץ אותם לאחור) וככה להחזיק את הגב טוב יותר ואולי להפחית את הלחץ הלומברי שנוצר לך שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית