עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
1. תלוי מאוד בסוג של הלחץ, אם זה רק כאבי שרירים אז זה בסדר גמור, זה הגיוני, אם ה מרגיש רע אז זה לא טוב.
2. זה הכל תלוי במטרות שלך, אם המטרה שלך היא סתם כוח כללי, אין שום סיבה אמיתית לעבור לסומו, אבל זה בהחלט רעיון טוב לשלב אותו באימונים בנוסף לדדליפט רגיל.
לסומו יש פוטנציאל התאוששות יותר גדול, כי השרירים העיקריים שלו הם הרגליים ופחות הזוקפים, ככה שהם מתאוששים מהר יותר ומגיבים בעזרת היפרטרופיה בצורה יעילה יותר, וזה למה אפשר לרוב להתאמן יותר פעמים במהלך תוכני האימונים עם סומו כבד, ולכן יש יותר פוטנציאל להתקדם מהר יותר, ככה שלדחוף אותם באימונים זה בהחלט אפשרי,
אם אתה מתכוון להתחרות, בגלל הסיבה שציינתי לפעמים עדיף לעבור לסומו, למרות שזה לא תמיד עובד לכולם
מה המטרות שלך בתוך מתאמן? אתה מתכוון להתחרות?
זה די תיאורטי, שאנשים עם רגליים ארוכות יחסית יכולים להצליח יותר בסומו מאשר קונבנציונלי, אבל זה לא תמיד נכון ותופס.קראתי גם שיש אנשים שהמבנה שלהם יותר מתאים לסומו.
אתה יכול להסביר לי על זה בבקשה?
זה די תיאורטי, שאנשים עם רגליים ארוכות יחסית יכולים להצליח יותר בסומו מאשר קונבנציונלי, אבל זה לא תמיד נכון ותופס.
תסתכל על מישהו כמו אד קוהן, אחד הפאוורליפטרים הטובים אי פעם, אם לא הכי טוב, ולו יש מבנה של אומפה לומפה (ככה הוא מגדיר את עצמו), והוא משך סומו, סומו מוזר, אבל סומו
זה יותר תלוי בפרופורציות, פחות בגובה, אבל כמו שאמרתי קודם, זה לא באמת משנהאני גבוה מאוד אם זה משנה משהו
במקרה הזה הייתי הולך יותר על רגיל, הוא מפתח מסת גוף וכוח בצורה יותר אחידה מסומואני לא מתכוון להתחרות.
אני יותר בכיוון של פיתוח גוף, אבל עכשיו חשוב לי כמה שיותר מסה וכוח.
זה יותר תלוי בפרופורציות, פחות בגובה, אבל כמו שאמרתי קודם, זה לא באמת משנה
במקרה הזה הייתי הולך יותר על רגיל, הוא מפתח מסת גוף וכוח בצורה יותר אחידה מסומו
שוב, יכול להיות לך יתרון בסומו, אבל זה לא מחייב שתעשה סומו.המאמן שלי כל הזמן מאיר לי על זה שהרגליים ארוכות מאוד ביחס לגוף(אני בן 14)
שוב, יכול להיות לך יתרון בסומו, אבל זה לא מחייב שתעשה סומו.
בגלל שאתה בן 14 בכלל הייתי אומר שעדיף שתתרכז בדדליפט קלאסי, אבל שילוב של סומו בתוכנית זה לא יהיה רעיון רע
במצב כזה הייתי נמנע ממה שגורם לך לכאב, אבל קודם מומלץ לבדוק שאין בעיות של טכניקההכאבים הם כאבים של לחץ.
הגב שלי ישר, אך בכל זאת יש לי את הכאבים הללו.
האם הכאבים האלו תלוים באגן?
*הכאבים הם באזור עצם הזנב
למה מי שלא מתחרה לא כדאי לו לעשות סומו?חד וחלק לא לעבור לסומו. מי שלא מתחרה אין לו שום טעם לעשות סומו.
תעבוד על הבעיות הטכניות שלך. יש זמן.
@kotzer כבר הסביר את זה, זה מפתח כוח ומסה בצורה אחידה יותר (ולטעמי מפתח את הכוח בצורה יעילה יותר)למה מי שלא מתחרה לא כדאי לו לעשות סומו?
כי זה פחות אידיאלי לפיתוח היפרטרופיה וכוח בהקשר לשרירים שעושים דדליפט בשבילם.למה מי שלא מתחרה לא כדאי לו לעשות סומו?