הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סופח נוזלים מהר

Diakover

משתמש פעיל
389
37
נק' מוניטין:
57
389
37
שלום לכולם.
מה יש לעשות עם העניין של ספחית נוזלים?
סיימתי חיטוב, ואני מעלה כל שבוע באזור ה-10 גרם פחמימה ו-100-200 קלוריות, עד להגעה לנייטרלי לאט לאט.
אבל עדיין, למשל אתמול היה לי אירוע ואומנם נשארתי בטווח הקלורי שלי ואפילו לא הגעתי לנייטרלי, והתעוררתי בבוקר 3-4 קילו יותר מלא בנוזלים.
יכול להיות שיש לי רגישות לפחמימות?זה ממש סופח אצלי נוזלים גם אם אני מתחת ל100 גרם פחמימה, ומשנה לי את כל המראה לגמרי וכמובן גורם להרגשה כבדה ולא נעימה...
יש טיפים מה לעשות?

הטיפ היחיד שאני יכול לתת לך זה להימנע מהעמסות כמו האירוע בזמן שאתה לאט לאט מעלה, זה הדבר היחיד שאפשר לעשות בינתיים

יכול להיות שאתה רגיש יותר לספיחה, אין יותר מדי איך לשנות את המצב חוץ מלהמנע מפחממות(שלא הייתי עושה את זה בגלל כמה קילו)

• פותח/ת השרשור
כן, הייתי ממש מדולל כי לא ביצעתי העמסה שבועיים אחרונים לחיטוב וכמובן גם אחרי סיום החיטוב לא ביצעתי.
העלתי לאט לאט את הפחמימות, מי 20 לאזור ה-100 כרגע (תוך 5 שבועות), שבוע 3-4 שהעלתי מי 70 ל90 זה בעיקר הורגש.
יכול להיות בגלל היציאה ממצב קטוזיס?או שעדיין לא העלתי מספיק פחמימה?
ובאמת פחות התחלתי לספור נתרן והתחלתי להוסיף קצת מלח לכל מיני מאכלים
עריכה**
האם למישהו יש מושג כמה פחמימה צריך לצרוך?אני מרגיש למשל מלא בכוח ואנרגיה ב-100 פחמימה ושאין לי צורך ביותר

זה בשל מילוי מאגרי הגליקוגן בעיקר
אין כמות פחמימה אידיאלית
אם אתה על 100 גרם ומרגיש טוב מכל הבחינות (ועדיין שומר בכך על תפריט נייטרלי) אז זה בסדר

• פותח/ת השרשור
תודה, ושאלה אחרונה על הנייטרלי.
ה-BMR שלי הוא 1585, וRMR 1989.

הנייטרלי מתייחס לRMR?
אני מכפיל את הBMR ב1.2, וביום שיש אימון פשוט מוסיף לקלוריות פחות או יותר כמה שעשיתי באימון (אירובי, משקולות).

כן אתה מוסיף את הקלוריות שנשרפו ביום האימון, או לחלופין תעשה ממוצע שבועי של כמה קלוריות נשרפו ותוסיף את הממוצע הזה לכל יום (גם ליום שלא התאמנת). מניסיון אישי, יותר קל לבצע את השיטה הראשונה

• פותח/ת השרשור
כן אתה מוסיף את הקלוריות שנשרפו ביום האימון, או לחלופין תעשה ממוצע שבועי של כמה קלוריות נשרפו ותוסיף את הממוצע הזה לכל יום (גם ליום שלא התאמנת). מניסיון אישי, יותר קל לבצע את השיטה הראשונה

ומה עושים שמגיעים לכל הערכים כבר ב70 אחוז מהקלוריות?
בימים האחרונים אני עומד על 125 חלבון, 60 שומן, ו100 פחמימה
1440 קלוריות, והRMR שלי זה 1850 ביום בלי אימון.
מה עדיף?לדחוף עוד חלבון/שומן/פחמימה?יש חשיבות...?

מה המשקל שלך? אחוז שומן?
בעיקרון, צריכת חלבון יכולה להיות בערך פי 2 חלבון מלא לכל קילו מ.ג
את היתר מחלקים לפי הנוחיות וההעדפה האישית בין שומן לפחמימה

• פותח/ת השרשור
משקל 61.5 גובה 1.67
אחוז שומן 11-13 אבל מסת שריר יחסית נמוכה, סיימתי חיטוב ועכשיו אני עושה רוורס דיאט לכיון הנייטרלי, נמצא בשבוע ה-6 לסיום החיטוב וכרגע אוכל
1700 קלוריות
140 חלבון
100 פחמימה
40 שומן
ושוב, לא מצליח להגיע ל1700, תמיד משלים את זה עם איזה חזה עוף ואז בכלל מגיע להמון חלבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית