הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על תוכנית AB

Hakatlan9

משתמש מתחיל
170
13
נק' מוניטין:
16
170
13

גובה: 178 ס"מ

משקל: 61 קילוגרם על 10-12 אחוז שומן

משקלים בתרגילים:
  • לחיצת כתפיים בישיבה: 35 קילו ל4 סטים ו6 חזרות.
  • לחיצת חזה 55 קילו ל4 סטים ו6 חזרות.
  • דדליפט: 70 קילו ל3 סטים ו6 חזרות.

סקוואט אחרי תקופה ארוכה חוזר לעשות ודדליפט מפסיק לעשות, יש סיבובים עם הפלג גוף לצד ימין מדי פעם כאשר אני עולה ויש כאבים א-סימטריים בגב התחתון.
אני בעל סקוליוזיס והפחד העיקרי הוא שזה יפגע בזה, במשקלים נמוכים הבעיה עדיין קיימת(לא בהכרח הסיבוב אך עדיין הכאבים) והחלטתי לא לשבור על זה ראש במיוחד שהמטרה שלי היא לא כוח.

מטרה: המטרה שלי היפרטרופיה לחלוטין, מודע שככל שאתקדם ככה גם הכוח אבל זה לא העניין שלי בו.

תזונה: אני שומר על פלוס קלורי של 500-300.

התוכנית:
A - חזה כתפיים יד אחורית תאומים

לחיצת חזה 3x5
מקבילים רחב 3x8-12
פרפר מקביל בכבלים 4x8-15

לחיצת כתפיים עם מוט 4x6
הרחקה לצדדיים 2x8-12
כתף אחורית 2x8-12

kickback עם חבל 3x8-12
פשיטת מפרקים 3x8-12

לחיצת תאומים בסמיט 4x8

B - רגליים גב יד קדמית בטן

סקוואט 3x6
לחיצת רגליים במנח צר תחתון 3x8-10
כפיפת ברכיים 3x10-15
לחיצת רגליים במנח רחב 3x8-10

מתח 4x6
פולי עליון צר 3x8-10
בנט אובר רו 3x10-12

כפיפת מרפקים עם מוט 3x8-12
כפיפת מרפקים עם כבל בפיצ'ר 3x8-12

כפיפת חבל 4x10-15

שאלות שיש לי בנוסף אשמח אם מישהו יענה

• העיקרון הפשוט של התקדמות הוא להתקדם בסטים, חזרות או משקל מה הדרך הכי טובה להתקדם בתרגילים מורכבים?אם המטרה שלי היא היפרטרופיה אך עדיין כמובן לעלות בנפח
  • בנוגע לתרגילים לא מורכבים מעלה בחזרות עם אותו משקל ואז מוסיף עוד סט, אחרי שזה נהיה קל מוריד נפח ומעלה עצימות דוגמה למשל בתרגיל הרחקה לצדדים:
  • 6x2x8 -> 6x2x10 -> 6x2x12 -> 6x3x8 -> 6x3x10 -> 6x3x12 ----> 7x2x8
  • כדאי להוסיף עוד 4 סטים לטרפזים בA?

הי,

אני גם הייתי מאד רזה לגובה שלי, בערך 65 קילו ל182 ס"מ.
עכשיו אני 80 קילו אחרי 6 חודשים תהליך. (על אותו אחוז שומן בערך).

ההתקדמות הכי גדולה שלי עשיתי הייתה העלייה של 10 קילו בחודשיים הראשונים של ה - FBW עם מאזן קלורי חיובי של 500+ קלוריות.
בכל התקופה לא עליתי באחוז שומן, באיזור ה12%, משמע שהייתה עלייה במסת שריר - היפרטרופיה.

אני לא יודע כמה זמן אתה מתאמן, אבל להיות 61 קילו על 178 זה ממש רזה..
ממליץ בחום להתחיל מהבסיס של FBW, לעלות במשקל, ואז לעבור לAB, חושב שיעזור לך בהתקדמות יותר מAB כרגע.

שים לב שבתפריט אתה אוכל לפחות 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף שלך.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הי,

אני גם הייתי מאד רזה לגובה שלי, בערך 65 קילו ל182 ס"מ.
עכשיו אני 80 קילו אחרי 6 חודשים תהליך. (על אותו אחוז שומן בערך).

ההתקדמות הכי גדולה שלי עשיתי הייתה העלייה של 10 קילו בחודשיים הראשונים של ה - FBW עם מאזן קלורי חיובי של 500+ קלוריות.
בכל התקופה לא עליתי באחוז שומן, באיזור ה12%, משמע שהייתה עלייה במסת שריר - היפרטרופיה.

אני לא יודע כמה זמן אתה מתאמן, אבל להיות 61 קילו על 178 זה ממש רזה..
ממליץ בחום להתחיל מהבסיס של FBW, לעלות במשקל, ואז לעבור לAB, חושב שיעזור לך בהתקדמות יותר מAB כרגע.

שים לב שבתפריט אתה אוכל לפחות 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף שלך.

בהצלחה.
היי מעריך מאוד את העזרה אני מתאמן תקופה מסוימת כבר וFBW היה לי פחות מהנה הרגשתי שאני מכריח את עצמי במשך תקופה של חודשיים והיו תוצאות אבל לא כאלו שוות את ההרגשה מAB שאני כרגע בו מרגיש הנאה הרבה יותר גדולה ומפיק הרבה מאוד

היי מעריך מאוד את העזרה אני מתאמן תקופה מסוימת כבר וFBW היה לי פחות מהנה הרגשתי שאני מכריח את עצמי במשך תקופה של חודשיים והיו תוצאות אבל לא כאלו שוות את ההרגשה מAB שאני כרגע בו מרגיש הנאה הרבה יותר גדולה ומפיק הרבה מאוד

אם התכנית עובדת לך מה בדיוק השאלה?

• העיקרון הפשוט של התקדמות הוא להתקדם בסטים, חזרות או משקל מה הדרך הכי טובה להתקדם בתרגילים מורכבים?אם המטרה שלי היא היפרטרופיה אך עדיין כמובן לעלות בנפח

התקדמות משתנה ממטרה למטרה.
מכיוון שהמטרה שלך היא עלייה במסת השריר, אתה צריך לשים דגש על התקדמות לינארית לאורך זמן.
הרעיון הבסיסי של להתקדם הוא נכון, ובגדול זה די משתנה ממתאמן למתאמן וקשה לתת המלצה כללית מלבד התקדמות שבועית ושמירה על נפח ותדירות מספקים.

• בנוגע לתרגילים לא מורכבים מעלה בחזרות עם אותו משקל ואז מוסיף עוד סט, אחרי שזה נהיה קל מוריד נפח ומעלה עצימות דוגמה למשל בתרגיל הרחקה לצדדים:
כל תרגיל שהוא לא multi joint, לא הייתי עובד עליו בעצימות גבוהה.
שמור על טווח עבודה בינוני-קל ותשמור על התקדמות כמו שכתבת בטווח מסויים של חזרות ולאחר מכן העלה במשקל.

התוכנית:
A - חזה כתפיים יד אחורית תאומים

לחיצת חזה 3x5
מקבילים רחב 3x8-12
פרפר מקביל בכבלים 4x8-15

לחיצת כתפיים עם מוט 4x6
הרחקה לצדדיים 2x8-12
כתף אחורית 2x8-12

kickback עם חבל 3x8-12
פשיטת מפרקים 3x8-12

לחיצת תאומים בסמיט 4x8

B - רגליים גב יד קדמית בטן

סקוואט 3x6
לחיצת רגליים במנח צר תחתון 3x8-10
כפיפת ברכיים 3x10-15
לחיצת רגליים במנח רחב 3x8-10

מתח 4x6
פולי עליון צר 3x8-10
בנט אובר רו 3x10-12

כפיפת מרפקים עם מוט 3x8-12
כפיפת מרפקים עם כבל בפיצ'ר 3x8-12

כפיפת חבל 4x10-15

לחיצת רגליים במנח צר תחתון? מנח רחב?
תעיף את אלה, או שתוסיף פשיטה\כפיפה כתרגילים נוספים או שתוסיף (ולדעתי הרבה יותר עדיף) לאנג'ים ודדליפט רומני.

• פותח/ת השרשור
התקדמות משתנה ממטרה למטרה.
מכיוון שהמטרה שלך היא עלייה במסת השריר, אתה צריך לשים דגש על התקדמות לינארית לאורך זמן.
הרעיון הבסיסי של להתקדם הוא נכון, ובגדול זה די משתנה ממתאמן למתאמן וקשה לתת המלצה כללית מלבד התקדמות שבועית ושמירה על נפח ותדירות מספקים.

כל תרגיל שהוא לא multi joint, לא הייתי עובד עליו בעצימות גבוהה.
שמור על טווח עבודה בינוני-קל ותשמור על התקדמות כמו שכתבת בטווח מסויים של חזרות ולאחר מכן העלה במשקל.

לחיצת רגליים במנח צר תחתון? מנח רחב?
תעיף את אלה, או שתוסיף פשיטה\כפיפה כתרגילים נוספים או שתוסיף (ולדעתי הרבה יותר עדיף) לאנג'ים ודדליפט רומני.

שיניתי בסוף ל-
סקוואט 3x8
לחיצת רגליים במנח צר 3x10
דדליפט רומני 3x10
כפיפת ברכיים 3x8-12

לחיצת רגליים במנח צר 3x10
דדליפט רומני 3x10
כפיפת ברכיים 3x8-12
אם אתה עושה דדליפט רומני אז אין צורך בכפיפת ברכיים.
ובמקום לחיצת רגליים במנח צר (שאין לי מושג מה זה בכלל), תעשה לאנג'ים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה דדליפט רומני אז אין צורך בכפיפת ברכיים.
ובמקום לחיצת רגליים במנח צר (שאין לי מושג מה זה בכלל), תעשה לאנג'ים.
למה שלא יהיה צורך?
ומעדיף במנח צר

למה שלא יהיה צורך?
ומעדיף במנח צר
כי כפיפת ברכיים עובד על ההמסטרינג, ודדליפט רומני עובד גם על ההמסטרינג - לכן לדעתי זה מיותר.
בכל אופן זה לא קריטי.

ומעדיף במנח צר
תעשה מה שאתה רוצה, באת לכאן להתייעץ, לא?
אז קיבלת את ה 2 סנט שלי בנושא.
אף אחד לא מכריח אותך שום דבר.

• פותח/ת השרשור
כי כפיפת ברכיים עובד על ההמסטרינג, ודדליפט רומני עובד גם על ההמסטרינג - לכן לדעתי זה מיותר.
בכל אופן זה לא קריטי.

תעשה מה שאתה רוצה, באת לכאן להתייעץ, לא?
אז קיבלת את ה 2 סנט שלי בנושא.
אף אחד לא מכריח אותך שום דבר.

1. אם המטרה שלי זה היפרטרופיה 3 לא אמור להיות קצת מדי?
2. אני אכן באתי, אני מודה לך המון על העזרה אבל זאת ההעדפה שלי מניסיון תודה בכל מקרה

1. אם המטרה שלי זה היפרטרופיה 3 לא אמור להיות קצת מדי?
ניסוי וטעייה.
אני לא מכיר את קצב ההתקדמות שלך או את ההיסטוריה שלך, אבל כלל ברזל מבחינתי הוא תמיד להתחיל במינימום האפשרי ולהעלות עומס בהדרגה.
ללמוד איך הגוף מגיב לעומס מסויים, לתזונה מסויימת ולהתאוששות.

2. אני אכן באתי, אני מודה לך המון על העזרה אבל זאת ההעדפה שלי מניסיון תודה בכל מקרה
מאה אחוז, שיהיה בהצלחה 😃

Back
למעלה תחתית