ייעוץ שינה

• פותח/ת השרשור yeezy
  • פורסם בתאריך

yeezy

משתמש פעיל
864
216
נק' מוניטין:
363
864
216
היי,
יש לי שאלה בנוגע לשינה.
לפי מה שאני יודע, הורמון גדילה משתחרר בשינה אחרי 6 שעות בערך של שינה רצופה ועמוקה.
העניין הוא שכמעט באופן קבע אני מתעורר בלילה אחרי 4-5 שעות כדי ללכת לשירותים ואז חוזר לישון.

עד כמה יש לזה השפעה?

שינה הולכת במחזורים, של שעה וחצי אם אינני טועה, כלומר אתה נכנס ויוצא לשינה עמוקה לכל אורך הלילה.

אני חושב שכולם מתעוררים פעם אחת ללכת לשירותים, לא הייתי מתעסק בזה בתור משהו שמגביל את ההתקדמות שלך.

שינה הולכת במחזורים, של שעה וחצי אם אינני טועה, כלומר אתה נכנס ויוצא לשינה עמוקה לכל אורך הלילה.

אני חושב שכולם מתעוררים פעם אחת ללכת לשירותים, לא הייתי מתעסק בזה בתור משהו שמגביל את ההתקדמות שלך.
כולם? דבר בשם עצמך.
לא לכולם יש שלפוחית קטנה 🥷

אם מישהו נגיד יושן 5-6 שעות בלילה ואז יושן בצהרים נגיד עוד 2-3 שעות אז יכול לפגוע בו למרות שהוא יושן 8 שעות בכללי?

שינה לא רציפה / מפוצלת לא יעילה כמו שינה של לילה שלם.

אני יודע שהיו מחקרים על זה אבל לצערי לא עולה לי מאיפה להביא רפרנס.

שינה לא רציפה / מפוצלת לא יעילה כמו שינה של לילה שלם.

אני יודע שהיו מחקרים על זה אבל לצערי לא עולה לי מאיפה להביא רפרנס.
זה לא שהיא לא רציפה פשוט יושן שנת לילה ואז משלים אם מרגיש עייפות זה יכול להפריע?

כן לצערי זה לא אותו דבר. ניסיתי את זה.

זה מפריע עם השעון הביולוגי ולא מקבלים אותה תועלת כמו שינה רציפה של 6-8 שעות. בנוסף זה יכול לגרום להפרעות שינה אחרות לא להרדם בשעה קבועה וכו׳.

לפי מה שאני יודע, הורמון גדילה משתחרר בשינה אחרי 6 שעות בערך של שינה רצופה ועמוקה.
הורמון הגדילה מופרש משמעותית לאחר כ-60-90 דקות מרגע ההירדמות, ובעצם בכניסה לשלב בו השינה היא הכי עמוקה.
גם התעוררות תוך כדי לא תפריע ממשית לכך, אם כי באופן כרוני כן תשפיע לרעה
העניין הוא שכמעט באופן קבע אני מתעורר בלילה אחרי 4-5 שעות כדי ללכת לשירותים ואז חוזר לישון.
לא משפיע לרעה, בטח שלא באופן תדיר בצורה נמוכה

מחזורים של 90 דקות, לערך, אצל אדם בוגר. בתינוקות ופעוטות ישנם גם תת-מחזורים של עד כ-15 דקות למחזור הקטן ביותר וכלה ב-60 לגדול מביניהם

לא..לא כולם 🥷
נהדר
בוא נחליף פרוסטטה אחד עם השני
זה לא שהיא לא רציפה פשוט יושן שנת לילה ואז משלים אם מרגיש עייפות זה יכול להפריע?
שנת לילה היא הטובה ביותר. ככה גוף האדם תוכנן ביולוגית. כמה שעות בדיוק כדאי? ובכן, בהנחה ואין חסך משמעותי או בעיות ידועות, כ-7-9 שעות לאדם צעיר ובוגר.
אם לא ישנת לילה שלם ומלא ויש לך אפשרות להשלים שנת צהריים - עשה זאת, זה עדיף מכלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית