הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשפר את הטכניקה בסקוואט ובדדליפט

aviad13

משתמש פעיל
645
1
נק' מוניטין:
-2
645
1
אני מצרף פה שני סירטונים שלי וצריך קצת חוות לדעת איך אני משפר את הטכניקה.
בסקוואט אני שם לב שבאופן קבוע הגב התחתון מתעקם בתחתית. איך נמנעים מזה?
ובדדליפט אני רואה שאני מוריד את המוט הגב עקום. לא מצליח להימנע גם מזה.
ואם זה עוד דגשים שלכם תגידו בשמחה.

בטעות נמחקה לי הכותרת.
אם אפשר לערוך אותה ל"איך לשפר את הטכניקה בסקוואט ובדדליפט"
תודה

לפי דעתי הבאט ווינק שלך נובע מזה שאתה מוביל את הסקוואט עם הישבן, תנסה להוביל את תחילת הסקוואט עם שילוב של הישבן והברכיים.
בנוגע לדדליפט, אציע לך לחפש בגוגל hip hinge וללמוד את המכניקה.

בסקוואט יש כמה בעיה מרכזית שהיא ניסיון להשאיר את החזה למעלה תוך כדי שהאגן עושה אצלך את רוב התנועה, זה גורם רק לגב ולזוקפים לתמוך בטורסו, בלי שימוש בכל שרירי הליבה, ואז שאתה מגיע למטה הם נמתחים ונוצר באט וינק.
אם אתה מתכוון להניח את המוט בהיי באר אז תעשה טכניקה שמתאימה לזה יותר, כלומר גוף מאונך יותר.

לגבי הדדליפט יש לך 2 בעיות גדולות מאוד:
1. אתה מתחיל עם המוט רחוק מאוד מהגוף, הוא אמור להיות מעל אמצע כף רגל, במקרה שלך נראה שהוא מעל האצבעות, אם לא בכלל מעבר לכף הרגל.
2. אין משמעות למנח הגב בירידה כל עוד אתה נותן למוט ליפול בחופשיות יחסית, אבל אתה מתנגד לירידה ותוך כדי הגב שלך מתעגל מאוד, וזה מאוד מסוכן, אז אני הייתי מציע לך לתת למוט ליפול בחופשיות יחסית.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי להתחיל את התנועה של הסקוואט גם עם הברכיים ולא רק עם האגן.
בדדליפט עבדתי על 2 הנקודות, ניסיתי לקרב את המוט כמה שרק יכולתי לרגל ולהפיל את המוט בחופשיות יותר. חוץ מהשתי חזרות האחרונות שהגב מתעגל, מה אפשר לשפר?

הסקוואט השתפר משמעותית, כל הכבוד!
לגבי הדדליפט, הבעיה העיקרית היא שאתה מנסה להכריח את הגוף לפוזיציה מסויימת, שבעצם המוט הוא זה שאמור להכריע איך אתה אמור להיות.
תראה את הסרטון הזה ותבין:

• פותח/ת השרשור
טוב אני מעלה עוד סירטון של סקוואט חזרתי להתאמן לפני איזה חודשיים.
תגידו לי אם אני שובר מקביל בכל החזרות ואם יש איזה בעיה בטכניקה לי זה נראה בסדר. אולי חוץ מהחזרה האחרונה שהגב קצת מתעקם:

יכולת להרשות לעצמך לפתוח דיון חדש...
בכל מקרה, הסקוואט בפני עצמו לא רע, אבל אני חושב שאיך שאתה עושה אותו זה לא אידאלי לך. אני חושב שכדאי לך להצר עמידה, להצר אחיזה, ולשים את המוט יותר נמוך, נראה כאילו אין לך בתנוחה הזאת מספיק יכולת להחזיק את עצמך מכווץ ושאין העברת אנרגיה טובה.
יש לך גם בעיות אורטופדיות כלשהן? כי נראה שיש סיבוב של המוט בירידה, והחזרה שלו למקום בעליה

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהסיבוב של המוט כי לא שמתי אותו במקום הנכון זה קורה לי לפעמים וכי לא כיווצתי כתפיים?
בכל מקרה בצבא רשמו לי סעיף של עקמת קלה אם אני לא טועה

יכול להיות שהסיבוב של המוט כי לא שמתי אותו במקום הנכון זה קורה לי לפעמים וכי לא כיווצתי כתפיים?
זה נראה יותר משהו שנובע מהרגליים או האגן

בכל מקרה בצבא רשמו לי סעיף של עקמת קלה אם אני לא טועה
זה לא נחשב, זה יש כמעט לכולם

• פותח/ת השרשור
אני אנסה להצר את האחיזה ואת העמידה ואעלה סירטון מחדש.
בכל מקרה אני לא פוגע בגב או בברכיים ככה נכון? אחרי זה אני אחשוב איך לייעל את ההרמה

אני אנסה להצר את האחיזה ואת העמידה ואעלה סירטון מחדש.
בכל מקרה אני לא פוגע בגב או בברכיים ככה נכון? אחרי זה אני אחשוב איך לייעל את ההרמה
לא נראה שאתה עושה משהו שיפגע בהם בצורה כלשהי, אבל יעילות מכנית היא גם בטיחותית יותר

• פותח/ת השרשור
זה סירטון עדכני מהיום, הצרתי את האחיזה ואת העמידה. מרגיש לי שיש קצת שיפור יכול להיות שעכשיו יש בעיה עם הגב?

זה סירטון עדכני מהיום, הצרתי את האחיזה ואת העמידה. מרגיש לי שיש קצת שיפור יכול להיות שעכשיו יש בעיה עם הגב?

עכשיו יש בעיה עם הגב, שהוא מעוגל מאוד.
תן לברכיים לגלוש מעט יותר, תנסה להתיישר יותר ותחזיק חזק את כל שרירי הליבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית