הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסת פחמימות וציטים

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
אם אני מעל 100 גרם פחמימה (110-120 בערך) יש צורך בהעמסת פחמימות?
ולגבי ציטים, במידה ואני לא צריך מבחינה מנטלית, אפשר להסתדר כל החיטוב בלי? או שיש צורך בזה כדי לבגיע למאזן קלורי חיובי אחת ל..?

לגבי ההעמסה אני לא יודע, חכה לתגובה של בנאדם יותר מבין, אבל לגבי הציטים אני די בטוח שזה רצוי שתהיה בלי ציטים....

העמסות עושים בכל גרעון קלורי.
אם אתה יורד מעל חצי קילו בשבוע, תעשה העמסה אחת לשבוע.
עם העמסה אחת לשבוע אין הצדקה לצ'יטים אלא אם אתה מחליף קלוריה בקלוריה לדוגמא שורת שוקולד תמורת יוגורט

• פותח/ת השרשור
העמסות עושים בכל גרעון קלורי.
אם אתה יורד מעל חצי קילו בשבוע, תעשה העמסה אחת לשבוע.
עם העמסה אחת לשבוע אין הצדקה לצ'יטים אלא אם אתה מחליף קלוריה בקלוריה לדוגמא שורת שוקולד תמורת יוגורט
לא כל כך הבנתי, פעם בשבוע לעלות ליתרון קלורי חיובי אבל בלי להכניס ציטים? איך?
אני לדוגמא תכננתי ביום של העמסה לאכול את כל התפריט שלי ואז לאכול עוד 1000 קלוריות מציט כלשהו וככה יצא מצב של פלוס קלורי של 500 (כי אני בגירעון של 500)

בהעמסה אתה יכול כמובן לכלול צ'יט.
התכוונתי שצ'יטים במהלך השבוע מיותרים

• פותח/ת השרשור
בהעמסה אתה יכול כמובן לכלול צ'יט.
התכוונתי שצ'יטים במהלך השבוע מיותרים
כן במהלך השבוע גם לא תכננתי להכניס ציטים.
השאלה היא אם בעצם באמת חייב לעשות העמסה כדי שהחיטוב יהיה מוצלח? כי אני מרגיש שאני יכול להסתדר בלי.
ובמידה שאני עושה העמסה אחת לשבוע הירידה תהיה הרבה יותר איטית מ500 גרם בשבוע לא? כי אם אני על גירעון של 500 כל השבוע, ואז בהעמסה אני מעלה נוזלים, יוצא מצב שאת ה500 גרם (בערך) שירדתי במהלך השבוע, העלאתי בהעמסה, ולפי מה שאני יודע לנוזלים לוקח איזה שבוע לרדת, ואז עד העמסה הבאה אני אשאר על אותו משקל או יירד קצת ואז בהעמסה יעלה עוד....מקווה שהבנת את הכוונה שלי כי הנוסח לא הכי טוב.

ודרך אגב, תודה על העזרה 😃

שאלתי פעם את מייק לגבי העמסות וזאת הייתה התשובה:

יש כמה דברים עיקריים שמתרחשים בחיטוב:
1. חילוף החומרים מתחיל להוריד הילוך. בשבוע הראשון למאזן הקלורי השלילי, כבר יש ירידה של 5-10% בחילוף החומרים. ככל שהזמן עובר ואתה לא עושה העמסות, המספר גדל (אם כי לא באופן דרסטי כשאתה שומר על גירעון קלורי ריאלי ולא משתגע).

2. מאגרי הגליקוגן, עקב צריכה נמוכה יחסית של פחמימות וביצוע של אירובי (בנפח בינוני/גבוה (יחסית לכמות הקלוריות שאתה אוכל)), המאגרים ריקים (אם כי לא לגמרי - הם אף פעם לא מתרוקנים ל-0). צריכה רבה של פחמימות, קודם גורמת לאגירה של גליקוגן בשריר/כבד ומדובר במאות גרמים של פחמימה (500-600 גרם. לאנשים כמוך, שעושים ועשו אירובי באופן קבוע, עם נפחים יחסית גבוהים, אפשר להגיע גם ל 600-800 גרם נפח אגירה).

3. ההורמונים לא בדיוק מתפקדים כמו שצריך. הורמונים רבים, בין היתר בלוטת התריס, מתחילים להוריד הילוך (השפעה על סעיף 1) וברגע שעושים העמסה, הם חוזרים לנורמה ואתה מתחיל לשרוף קלוריות כמו אדם רגיל ואפילו יותר ממה ששרפת קודם באותם הימים של העמסה וגם כמה שעות/ימים לאחר מכן. זה נובע, אפשר לומר, מתגובה טרמית של הגוף לכמות גובהה יחסית של מזון שהוא לא בדיוק יודע מה לעשות איתו. זה לא אומר שזה לא נאגר בשומן, רובו פשוט לא, בעיקר בגלל סעיף 2.

במאזן קלורי חיובי, כל ההורמונים ב check ומאגרי הגליקוגן יחסית מלאים. לגוף אין סיבה ממשית לא לאגור את האוכל העודף כשומן ולכן יש להיות יותר זהיר בנושא.

האם אתה צריך להקפיד גם על התפריט ביום שישי? לא בהכרח. אתה יכול פעם בשבוע להחליף את ארוחה 3+5 בארוחת שישי (או כל ארוחה אחרת שלא בתפריט). כמובן, אם תנגב חומוס עם 3 פיתות כל יום שישי במקום 2 הארוחות הללו, זה ישפיע על אחוז השומן באופן דרסטי ככל שהזמן יחלוף (כי כל צלחת ש כזו היא 1500 קלוריות לערך ולכן זה כבר מוגזם).

‏9/3/14

• פותח/ת השרשור
שאלתי פעם את מייק לגבי העמסות וזאת הייתה התשובה:

יש כמה דברים עיקריים שמתרחשים בחיטוב:
1. חילוף החומרים מתחיל להוריד הילוך. בשבוע הראשון למאזן הקלורי השלילי, כבר יש ירידה של 5-10% בחילוף החומרים. ככל שהזמן עובר ואתה לא עושה העמסות, המספר גדל (אם כי לא באופן דרסטי כשאתה שומר על גירעון קלורי ריאלי ולא משתגע).

2. מאגרי הגליקוגן, עקב צריכה נמוכה יחסית של פחמימות וביצוע של אירובי (בנפח בינוני/גבוה (יחסית לכמות הקלוריות שאתה אוכל)), המאגרים ריקים (אם כי לא לגמרי - הם אף פעם לא מתרוקנים ל-0). צריכה רבה של פחמימות, קודם גורמת לאגירה של גליקוגן בשריר/כבד ומדובר במאות גרמים של פחמימה (500-600 גרם. לאנשים כמוך, שעושים ועשו אירובי באופן קבוע, עם נפחים יחסית גבוהים, אפשר להגיע גם ל 600-800 גרם נפח אגירה).

3. ההורמונים לא בדיוק מתפקדים כמו שצריך. הורמונים רבים, בין היתר בלוטת התריס, מתחילים להוריד הילוך (השפעה על סעיף 1) וברגע שעושים העמסה, הם חוזרים לנורמה ואתה מתחיל לשרוף קלוריות כמו אדם רגיל ואפילו יותר ממה ששרפת קודם באותם הימים של העמסה וגם כמה שעות/ימים לאחר מכן. זה נובע, אפשר לומר, מתגובה טרמית של הגוף לכמות גובהה יחסית של מזון שהוא לא בדיוק יודע מה לעשות איתו. זה לא אומר שזה לא נאגר בשומן, רובו פשוט לא, בעיקר בגלל סעיף 2.

במאזן קלורי חיובי, כל ההורמונים ב check ומאגרי הגליקוגן יחסית מלאים. לגוף אין סיבה ממשית לא לאגור את האוכל העודף כשומן ולכן יש להיות יותר זהיר בנושא.

האם אתה צריך להקפיד גם על התפריט ביום שישי? לא בהכרח. אתה יכול פעם בשבוע להחליף את ארוחה 3+5 בארוחת שישי (או כל ארוחה אחרת שלא בתפריט). כמובן, אם תנגב חומוס עם 3 פיתות כל יום שישי במקום 2 הארוחות הללו, זה ישפיע על אחוז השומן באופן דרסטי ככל שהזמן יחלוף (כי כל צלחת ש כזו היא 1500 קלוריות לערך ולכן זה כבר מוגזם).

‏9/3/14
תודה רבה על התשובה 😃
אוקיי אני אעשה העמסות, אבל פעם בשבוע נראה לי יותר מידי לא? מה אתה אומר על פעם בשבועיים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית