עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
משה, הכל הרבה יותר מובן, ותאמת חידשת לי את המידע לגמרי!!
ממש ממש אבל ממש לא ידעתי שככה זה הולך, ואיך מסבירים את זה לאנשים בכלל??
אני ידעתי את זה כאן מהפורום אבל אנשים שהולכים לעלות את נפח השריר יודעים שהם צריכים בכלל להשמין עם זה??
זה בכלל בריא כל הקטע של תקופת "חיטוב" ותקופת "מסה" זה ניראה כמו מחזור המשכי שלא יוצאים מימנו
בחורף אתה צריך עלות את מסת השריר ולקראת הקיץ את צריך להיכנס לתפריט שליל אשר יוריד לך את השומנים העוודפים בגוף? זה באמת נורמלי לעשות ככה? זה לא הורס את הגוף? הרי תקופת "חיטוב" זה בעצם כמו דיאטה, אז אתה בעצם אומר לי שכל שנה בערך צריך לעשות "דיאטה" כדי להוריד את השומנים העודפים שעלו עם המסה ביחד..
זה ניראה לי כמו סיוט מתמשך, וכאילו לא צריך להיכנס לתוך המעגל הזה כי לא יוצאים מימנו..
זה בערך מה שקורה אצל האנשים הרציניים בעסק, בד"כ לאנשים ממוצעים 2 תקופות של מסה ו2 תקופות של חיטוב יגשימו להם את המטרה וכל שאר האימונים שלהם יהיו "שימור" ז"א יאכלו נטראלי ילכו למכון 2-3 פעמים בשבוע ונגמר העסק רק כדי לשמר ולשמור בין היתר על בריאות.
את מתארת את תקופת המסה כאל השמנה מסיבית ומטורפת של כמה עשרות קילוגרמים, אני מנגד זאת לא. ההשמנה היא נורא מתונה נאה בד"כ בין 1 ק"ג של שומן ל5 ק"ג בהנחה שלא מגזימים עם המאזן הקלורי החיובי, המספרים הללו יכולים להיות לתקופה של כ3-6 חודשים אבל זה מאוד דינאמי ואי אפשר לשלוט על זה או גם לא כל כך לעקוב אחרי זה בלי ציוד מתאים (שוב בדיקות אחוזי שומן בתא לחץ אוויר - וינגייט וכו'). המספרים הם דיי מונפצים אבל את מקבלת אחלה טווח של כמה את הולכת לעלות. תחשבי אבל שיתלוו עם זה גם מספר קילוגרמים של נוזלים שזה דופק את כל העסק ומזה אנשים בד"כ בוכים ומתבעסים כי האפקט הוא כמו של השומן ולפעמים מגיע בבום אחד גדול במיוחד אצל אנשים שאכלו במאזן שלילי המון זמן.
כשאתה אומר לי שעולים בתקופת המסה בנוזלים, זאת אומרת שהנוזלים האלה לא ירדו באיזה שהוא שלב? הם ישארו שם עד שלא נעשה תקופת "חיטוב" עם הורדת השומן בגוף?
הנוזלים ירדו ברגע שתתחילי להתמתן עם הפחממות והנתרן, אפשר להוסיף אירובי בתקופת המסה לנסות לווסת קצת את רמות הנתרן בגוף ולדלל מלחים ובעקיפין להוריד נוזלים, חשוב אבל להשלים את הקלוריות של האירובי הזה לאחר מכן כי אנו עלולים להיכנס למאזן שלילי או שוב להיות על נטראלי.
וכמה בערך עולים בתקופת המסה בשומן? אני יכולה לעשות שנתיים שלוש תקופת מסה ולהיות ממש שמנה עם שרירים עם ככה לא??
עניתי על זה למעלה, תקופת מסה בד"כ נאות בין 3 ל6 חודשים אבל זה מאוד תלוי באחוז שומן ההתחלתי והסופי, ברגע שעולים על אחוז שומן מסויים הגוף כבר מתחיל לצבור יותר שומן משריר ופה הנקודה שצריך כבר בדחוף בעליל לעשות חיטוב, לא ממליץ להגיע גם לנקודה הזו - אצל גברים זה מתחיל באזור ה20% שומן, נשים אני לא ממש יודע הערכה גסה סביב ה28-30%.
נישמע לי ממש סיוט כל העסק הזה...😣 😣 😣 😣
יתפסו אותי בביצים על זה, אבל מניסיון אישי גם עם מתאמנים כאלה ואחרים, איפה שעולה בד"כ השומן הוא גם יורד ראשון, ז"א אם יש לך נטייה לצבור שומן בבטן הוא ירד בצורה דרסטית עם תחילת החיטוב, כמובן שיהיה שם שומן עיקש בשלבים האחרונים אבל מזה אי אפשר לברוח וזה לא קשור כל כך ל"תקופות" שאת נמצאת בהם (בעקיפין כן אבל לא בכזו חשיבות, יותר עניין גנטי).זה בריא לעשות את כל תקופות החיטוב האלו?
לפי מה שאני מבינה, זה כל הזמן לעשות דיאטה כביכול וזה הורס את הגוף כל השינויים האלה של עליה והורדה..
חוץ מזה שאם במהלך תקופה המסה עליתי שומן לדוגמא בירך, יכל להיות שבתקופת החיטוב אני לאוו דווקא יוריד את השומן מהירך אלה יכולה להוריד את השומן מאזור אחר..וזה ניראה לי טיפה מסוכן כל הקטע הזה ככה אני חושבת..😣
אחלה, אז לפי מה שאתה אומר, לאחר 2 תקופות של חיטוב ולאחר 2 תקופות של מסה כבר הגוף בנוי היטב משרירים ולא צריך לחזק אותם יותר ואז מה שנישאר זה להיות במאזן ניטראלי כל אורח השנים הבאות..
שוב זה עניין מאוד משתנה, אחר יעשה 10 תקופות אחד יעשה רק תקופה 1, הבאתי ממוצע כללי - אם עושים הכל לפי הספר בד"כ 2 מכל דבר מספיק וכבר רואים אחלה תוצאות. צריך גם להזכיר שהכל גם תלוי בנקודת ההתחלה, לי אישית היו 2 תקופות של מסה ו 8 תקופות של חיטוב (שמתוכם ב4 לא יצא כלום :( ), זה עניין של מטרות, אורח חיים, דברים אישיים שקורים לך גם בחיים לא הכל מתוכנן מראש ולא תמיד אפשר לעמוד בשתי התקופות הללו - צריך לזה הרבה כוח נפשי והרבה "ספיגה" במיוחד בתקופת המסה כאשר מסביבך אומרים "השמנת" ואתה יודע בפנים שאין לך מה לעשות כי זה חלק מהתהליך.
אני חשבתי שצריך כל החיים להיות בתקופות האלו..אז בקיצור מתי שאני יקבל פרופורציה לגוף שלי ויראה שאני כבר עם שרירים מחוזקים ויפים אני יכנס לשמירה על השרירים עם תפריט ניטראלי..
אז יש לי כמה שנים של גיהנום :( חח
שוב, תודה רבה על הזמן, והתשובות המקצועיות, וסליחה על כל השאלות שלי! 🙌
זה לבדוק עירנות קריאה:79nb:יש מצב התבלבלת בחישוב הפחמימה?
אני מצטט
" כדי לחשב את הפחממות אנו צריכים תחילה לסכום את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון , לכן 400+720=1570 קלוריות עד כה , ז"א שנשארו לנו 1830 קלוריות "לבזבז" , מה שנעשה נזכיר רק ש 1 גרם פחממה שווה ערך ל-4 קלוריות בדומה לחלבון.
880 נחלק ל4 נקבל 390 גרם (עיגלתי) פחממה שיהיו אצלנו בתפריט."
למה עשית 400? השומן הוא 850
נשאר לך 1830 קלוריות לפחממה חישבת רק 880 למה?
מה % השומן שלך, גובה ומשקל?עשיתי את חישוב RMR שלי עם האופציה השניה שאני יודעת את אחוז השומן שלי אבל משום מה הגעתי לל682 קלוריות..
עשיתי כך:
משקל הגוף פחות אחוז השומן בגוף שזה 47-28 יוצא 22
משקל הגוף הרזה כפול 31 יוצא 682 שזה כאילו שרפת קלוריות במנוחה.
יכל להיות בזה משהו בגלל כל הדיאטות החריגות שעשיתי בעבר?
מאיפה את יודעת את האחוז שומן?משקל: 47
גובה: 1.49
אחוז שומן: 28