הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המדריך השלם לעלייה במסת השריר (תזונה, אימונים ושאר הירקות)

לא אמורים לעלות כל כך הרבה בשומן כמו שאת מתארת...
העלייה צריכה להיות מתונה ותחת בקרה, אם רואים שהקצב העלייה מהיר אז מפחיתים בקלוריות.

אזולאי, אני יכולה לבנות תפריט, אבל זה יהיה לי ממש מסובך בטח ובטח אם אני יטעה באיזה שהוא משהו ואני לא יהיה מודעת לכך..עדיף לי יותר ללכת למישהו מקצוען להביא לו כמה מאות שקלים אבל לצאת על ראש שקט..
וכן יעל זאת זאת של קופת חולים אבל בקופת חולים אין דיאטנים ספורט יש רק דיאטנים קלינים לכן צריך מישהו פרטי.

תאמיני לי יש פה בפורום מאמרים מצוינים שאני למדתי מהם 80 אחוז ממה שאני יודע חח
קצת לפני שהפורום הוקם אני נכנסתי לתחום הזה ומהמאמרים פה למדתי המון...
תשקיעי קצת זמן, תקראי מאמרים ותבני תפריט ותעלי אותו כאת לפורום תזונה ובטוח יעזרו לך...
זה עדיף לדעתי מלשלם למשהו כסף כדי שיבנה לך תפריט.

אם אני עושה תקופת מסה של שנה, כמה אני יעלה מזה בשומן?? 5 קילו? או פחות יותר?

זה תלוי בהרבה גורמים...(בינהם כמה עלית במשקל בתקופה הזו)
בד"כ עושים מסה עד שרואים שצברת כמות שומן שממנה כדי לך כבר לחטב.

• פותח/ת השרשור
משה, הכל הרבה יותר מובן, ותאמת חידשת לי את המידע לגמרי!!
ממש ממש אבל ממש לא ידעתי שככה זה הולך, ואיך מסבירים את זה לאנשים בכלל??
אני ידעתי את זה כאן מהפורום אבל אנשים שהולכים לעלות את נפח השריר יודעים שהם צריכים בכלל להשמין עם זה??

זה בכלל בריא כל הקטע של תקופת "חיטוב" ותקופת "מסה" זה ניראה כמו מחזור המשכי שלא יוצאים מימנו
בחורף אתה צריך עלות את מסת השריר ולקראת הקיץ את צריך להיכנס לתפריט שליל אשר יוריד לך את השומנים העוודפים בגוף? זה באמת נורמלי לעשות ככה? זה לא הורס את הגוף? הרי תקופת "חיטוב" זה בעצם כמו דיאטה, אז אתה בעצם אומר לי שכל שנה בערך צריך לעשות "דיאטה" כדי להוריד את השומנים העודפים שעלו עם המסה ביחד..
זה ניראה לי כמו סיוט מתמשך, וכאילו לא צריך להיכנס לתוך המעגל הזה כי לא יוצאים מימנו..

זה בערך מה שקורה אצל האנשים הרציניים בעסק, בד"כ לאנשים ממוצעים 2 תקופות של מסה ו2 תקופות של חיטוב יגשימו להם את המטרה וכל שאר האימונים שלהם יהיו "שימור" ז"א יאכלו נטראלי ילכו למכון 2-3 פעמים בשבוע ונגמר העסק רק כדי לשמר ולשמור בין היתר על בריאות.
את מתארת את תקופת המסה כאל השמנה מסיבית ומטורפת של כמה עשרות קילוגרמים, אני מנגד זאת לא. ההשמנה היא נורא מתונה נאה בד"כ בין 1 ק"ג של שומן ל5 ק"ג בהנחה שלא מגזימים עם המאזן הקלורי החיובי, המספרים הללו יכולים להיות לתקופה של כ3-6 חודשים אבל זה מאוד דינאמי ואי אפשר לשלוט על זה או גם לא כל כך לעקוב אחרי זה בלי ציוד מתאים (שוב בדיקות אחוזי שומן בתא לחץ אוויר - וינגייט וכו'). המספרים הם דיי מונפצים אבל את מקבלת אחלה טווח של כמה את הולכת לעלות. תחשבי אבל שיתלוו עם זה גם מספר קילוגרמים של נוזלים שזה דופק את כל העסק ומזה אנשים בד"כ בוכים ומתבעסים כי האפקט הוא כמו של השומן ולפעמים מגיע בבום אחד גדול במיוחד אצל אנשים שאכלו במאזן שלילי המון זמן.

כשאתה אומר לי שעולים בתקופת המסה בנוזלים, זאת אומרת שהנוזלים האלה לא ירדו באיזה שהוא שלב? הם ישארו שם עד שלא נעשה תקופת "חיטוב" עם הורדת השומן בגוף?

הנוזלים ירדו ברגע שתתחילי להתמתן עם הפחממות והנתרן, אפשר להוסיף אירובי בתקופת המסה לנסות לווסת קצת את רמות הנתרן בגוף ולדלל מלחים ובעקיפין להוריד נוזלים, חשוב אבל להשלים את הקלוריות של האירובי הזה לאחר מכן כי אנו עלולים להיכנס למאזן שלילי או שוב להיות על נטראלי.

וכמה בערך עולים בתקופת המסה בשומן? אני יכולה לעשות שנתיים שלוש תקופת מסה ולהיות ממש שמנה עם שרירים עם ככה לא??

עניתי על זה למעלה, תקופת מסה בד"כ נאות בין 3 ל6 חודשים אבל זה מאוד תלוי באחוז שומן ההתחלתי והסופי, ברגע שעולים על אחוז שומן מסויים הגוף כבר מתחיל לצבור יותר שומן משריר ופה הנקודה שצריך כבר בדחוף בעליל לעשות חיטוב, לא ממליץ להגיע גם לנקודה הזו - אצל גברים זה מתחיל באזור ה20% שומן, נשים אני לא ממש יודע הערכה גסה סביב ה28-30%.

נישמע לי ממש סיוט כל העסק הזה...😣 😣 😣 😣

אכן סיוט, ברוכים הבאים לגיהנום 😆

זה בריא לעשות את כל תקופות החיטוב האלו?
לפי מה שאני מבינה, זה כל הזמן לעשות דיאטה כביכול וזה הורס את הגוף כל השינויים האלה של עליה והורדה..
חוץ מזה שאם במהלך תקופה המסה עליתי שומן לדוגמא בירך, יכל להיות שבתקופת החיטוב אני לאוו דווקא יוריד את השומן מהירך אלה יכולה להוריד את השומן מאזור אחר..וזה ניראה לי טיפה מסוכן כל הקטע הזה ככה אני חושבת..😣

• פותח/ת השרשור
זה בריא לעשות את כל תקופות החיטוב האלו?
לפי מה שאני מבינה, זה כל הזמן לעשות דיאטה כביכול וזה הורס את הגוף כל השינויים האלה של עליה והורדה..
חוץ מזה שאם במהלך תקופה המסה עליתי שומן לדוגמא בירך, יכל להיות שבתקופת החיטוב אני לאוו דווקא יוריד את השומן מהירך אלה יכולה להוריד את השומן מאזור אחר..וזה ניראה לי טיפה מסוכן כל הקטע הזה ככה אני חושבת..😣
יתפסו אותי בביצים על זה, אבל מניסיון אישי גם עם מתאמנים כאלה ואחרים, איפה שעולה בד"כ השומן הוא גם יורד ראשון, ז"א אם יש לך נטייה לצבור שומן בבטן הוא ירד בצורה דרסטית עם תחילת החיטוב, כמובן שיהיה שם שומן עיקש בשלבים האחרונים אבל מזה אי אפשר לברוח וזה לא קשור כל כך ל"תקופות" שאת נמצאת בהם (בעקיפין כן אבל לא בכזו חשיבות, יותר עניין גנטי).
בריא זו פונקציה סה"כ, אם תכנסי לפורום סטרואידים תראי הרבה דברים "לא בריאים", זה עניין של הקרבה ומה המטרה העיקרית שלך, סה"כ אני מאמין בבריאות בשילוב עם פיתוח גוף אבל לפעמים הדברים לא מסתדרים. אם עושים את החיטוב עם העמסות פחממות וצורכים מספיק שומן אין שום סיבה בעולם שזה "לא יהיה בריא", אלא אם את עושה את זה קיצוני נורא (הצריכה הקלורית) ומתאמנת מעל ומעבר. סה"כ אנחנו מדברים פה על ירידות של 10-15 ק"ג ולא 30 או 40 ככה שהמצב פחות אנוש או קשה. כמו שאמרתי לפני כן את יכולה לעשות את זה על נטראלי זה פשוט יקח יותר זמן, נדרשת יותר השקעה (הקפדה דרסטית על תפריט וחישובים) ולפעמים גם לא יוצא מזה כלום צריך לקחת את ההימור ולראות. אל תשכחי שאת אישה ואין לך טסטסטרון כמו שיש לגברים לכן את צריכה לעבוד "קצת" יותר קשה מאיתנו, התוצאה הסופית לא תיהיה דומה אף פעם (או כמעט אף פעם) לגבר שמתאמן ככה שלדאוג לא הייתי דואג כמו שרוב הבנות דואגות לכך.

אחלה, אז לפי מה שאתה אומר, לאחר 2 תקופות של חיטוב ולאחר 2 תקופות של מסה כבר הגוף בנוי היטב משרירים ולא צריך לחזק אותם יותר ואז מה שנישאר זה להיות במאזן ניטראלי כל אורח השנים הבאות..

אני חשבתי שצריך כל החיים להיות בתקופות האלו..אז בקיצור מתי שאני יקבל פרופורציה לגוף שלי ויראה שאני כבר עם שרירים מחוזקים ויפים אני יכנס לשמירה על השרירים עם תפריט ניטראלי..

אז יש לי כמה שנים של גיהנום :( חח
שוב, תודה רבה על הזמן, והתשובות המקצועיות, וסליחה על כל השאלות שלי! 🙌

• פותח/ת השרשור
אחלה, אז לפי מה שאתה אומר, לאחר 2 תקופות של חיטוב ולאחר 2 תקופות של מסה כבר הגוף בנוי היטב משרירים ולא צריך לחזק אותם יותר ואז מה שנישאר זה להיות במאזן ניטראלי כל אורח השנים הבאות..

שוב זה עניין מאוד משתנה, אחר יעשה 10 תקופות אחד יעשה רק תקופה 1, הבאתי ממוצע כללי - אם עושים הכל לפי הספר בד"כ 2 מכל דבר מספיק וכבר רואים אחלה תוצאות. צריך גם להזכיר שהכל גם תלוי בנקודת ההתחלה, לי אישית היו 2 תקופות של מסה ו 8 תקופות של חיטוב (שמתוכם ב4 לא יצא כלום :( ), זה עניין של מטרות, אורח חיים, דברים אישיים שקורים לך גם בחיים לא הכל מתוכנן מראש ולא תמיד אפשר לעמוד בשתי התקופות הללו - צריך לזה הרבה כוח נפשי והרבה "ספיגה" במיוחד בתקופת המסה כאשר מסביבך אומרים "השמנת" ואתה יודע בפנים שאין לך מה לעשות כי זה חלק מהתהליך.

אני חשבתי שצריך כל החיים להיות בתקופות האלו..אז בקיצור מתי שאני יקבל פרופורציה לגוף שלי ויראה שאני כבר עם שרירים מחוזקים ויפים אני יכנס לשמירה על השרירים עם תפריט ניטראלי..

אז יש לי כמה שנים של גיהנום :( חח
שוב, תודה רבה על הזמן, והתשובות המקצועיות, וסליחה על כל השאלות שלי! 🙌

שיהיה בהצלחה.

אני מבינה, אני מקווה ללכת בזמן הקרוב לדיאטנית ספורט ולהתחיל תקופת מסה עם תפריט מאוזן ולתחיל אורח חיים שונה לגמרי מימה שהבנתי עד היום..

עזרת לי המון! תודה תודה!

בטח שזה גיהנום, תקופה של השמנה ותקופה של ירידה זה גיהנום רציני..אני לא מאלה שנהנים מיתר תזונה, רק מיתר ג'אנק 😃

יש מצב התבלבלת בחישוב הפחמימה?
אני מצטט
" כדי לחשב את הפחממות אנו צריכים תחילה לסכום את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון , לכן 400+720=1570 קלוריות עד כה , ז"א שנשארו לנו 1830 קלוריות "לבזבז" , מה שנעשה נזכיר רק ש 1 גרם פחממה שווה ערך ל-4 קלוריות בדומה לחלבון.
880 נחלק ל4 נקבל 390 גרם (עיגלתי) פחממה שיהיו אצלנו בתפריט."

למה עשית 400? השומן הוא 850
נשאר לך
1830 קלוריות לפחממה חישבת רק 880 למה?

• פותח/ת השרשור
יש מצב התבלבלת בחישוב הפחמימה?
אני מצטט
" כדי לחשב את הפחממות אנו צריכים תחילה לסכום את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון , לכן 400+720=1570 קלוריות עד כה , ז"א שנשארו לנו 1830 קלוריות "לבזבז" , מה שנעשה נזכיר רק ש 1 גרם פחממה שווה ערך ל-4 קלוריות בדומה לחלבון.
880 נחלק ל4 נקבל 390 גרם (עיגלתי) פחממה שיהיו אצלנו בתפריט."

למה עשית 400? השומן הוא 850
נשאר לך
1830 קלוריות לפחממה חישבת רק 880 למה?
זה לבדוק עירנות קריאה:79nb:
תיקנתי, תודה.

עשיתי את חישוב RMR שלי עם האופציה השניה שאני יודעת את אחוז השומן שלי אבל משום מה הגעתי לל682 קלוריות..
עשיתי כך:
משקל הגוף פחות אחוז השומן בגוף שזה 47-28 יוצא 22
משקל הגוף הרזה כפול 31 יוצא 682 שזה כאילו שרפת קלוריות במנוחה.
יכל להיות בזה משהו בגלל כל הדיאטות החריגות שעשיתי בעבר?

• פותח/ת השרשור
עשיתי את חישוב RMR שלי עם האופציה השניה שאני יודעת את אחוז השומן שלי אבל משום מה הגעתי לל682 קלוריות..
עשיתי כך:
משקל הגוף פחות אחוז השומן בגוף שזה 47-28 יוצא 22
משקל הגוף הרזה כפול 31 יוצא 682 שזה כאילו שרפת קלוריות במנוחה.
יכל להיות בזה משהו בגלל כל הדיאטות החריגות שעשיתי בעבר?
מה % השומן שלך, גובה ומשקל?

• פותח/ת השרשור
משקל: 47
גובה: 1.49
אחוז שומן: 28
מאיפה את יודעת את האחוז שומן?
ולמה חישבת לפי 31 בחילוף חומרים, מי אמר שהוא איטי אצלך?
לפי חישוב של 33.5 יצא 1200 קלוריות

מדיאטנית ספורט, היא בדקה אותי במכשיר עם צבט
יכל להיות באמת שזה ככה? כי היא גם אמרה לי שהחילוף חומרים שלי איטי מאוד בגלל הדיאטות שעברתי..
(פתחתי בפורום של הלוג תזונה, נושא חדש לגבי תפריט תזונה שדיאטנית ספורט הביאה לי)
ואם אני לא טועה המלצת לי עליה כאן בפורום גם, ולא רק אתה אלה גם עם התייעצות של מלא אחרים ומשום מה,חזרתי מימנה מבואסת.

• פותח/ת השרשור
טוב היא נמחקה מהרשימה אצלי, לא מאמין שהיא הביאה לך תפריט כזה אבל שיהיה - אני שמעתי וראיתי ממנה רק טוב כנראה שזה לא מספיק.
איך היא בדיוק יכולה לקבוע את חילוף החומרים שלך ללא בדיקה? אין אני מת על האנשים שמתיימרים להיות חכמים אבל בסופו של דבר הם לא. זה לא קשר מיתוס הדיאטות יו יו וחרתא כולשהוא למינהם ששומעים בטלויזיה זה בולשיט כדי שתראה שמן ותראה את הפירסומות שלהם. אפשר לקבל גם האטה של 50% בקצב החילוף חומרים הבסיסי (BMR) ותוך כחודש ימים אפילו לחזור לBMR האמיתי שלך, כדוגמא אנורקסיות. כמובן שזה נעשה בהדרגה אבל עדיין זה נעשה תוך חודש ימים כמו חדשות מהניילון. אם את רוצה באמת לדעת את החילוף חומרים שלך והאחוז שומן שלך במדוייק זה רק מכון וינגייט הבדיקה הזו כולל חומצות חלב ועוד דברים כאלה ואחרים עולה בערך 800 שקלים.
בכל מקרה צבט = קליפר, הוא לא מדוייק בעליל ויש לו סטיות של 5-7% לפה או לשם, את לא 28 בחיים כי היית צריכה לשקול גם הרבה יותר ואת אומרת שאת לא שמנה ו28 זה שמנה אף בגבול של ההליכה ל"מאוד".
אם אני אנחש סתם מכל ההתכתוביות פה אני יכול לנחש יותר טוב מהקליפר, אפילו בלי תמונה לפי נתונים פיזולוגים לדעתי בין 21 ל24% שומן גג.
אם תעלי תמונה או אם את רוצה לשלוח לי בפרטי אני אוכל להעריך טוב יותר אבל זה לא האישו פה.
תפריט לעלייה במסת שריר אצלך אמור להתחיל לדעתי מלפחות 1700-1800 קלוריות ולעלות אותם בהדרגה. (BMR = 1440)

Back
למעלה תחתית