הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פסטה - זאת באמת פחמימה טובה?

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
אני במסה כך שאני אוכל הרבה פחמימות ומנסה לגוון במקורות שלהם, בעבר התבססתי בעיקר על פסטה אבל לאט לאט באופן לא מכוון הפחתתי בפסטה שימוש ועברתי להתבסס יותר על אורז לבן בטטה לחם מקמח מלא ושיבולת שועל בגיינר ביתי שאני מכין.
לפעמים בא לי לגוון במקורות הפחמימה אבל בזמן האחרון אני שומע ורואה הרבה אנשים שאני מעריך את דעתם שמעלים את הנושא שפסטה היא פחמימה ריקה ולא טובה כמו שאר הפחמימות שאני אוכל ולכן כדאי להימנע ממנה.
רציתי לשאול אנשים שמבינים יותר ממני, האם פסטה רגילה היא פחמימה מורכבת והאם הערכים התזונתיים שלה טובים מספיק כדי להתבסס עליהם בתפריט באופן יום יומי?
וכדי להבין פעם אחת ולתמיד כי אני תמיד שומע הסברים שונים, מה ההבדל בין פחמימה פשוטה למורכבת חוץ מאינדקס גליקמי והאם אורז לבן נחשב לפחמימה פשוטה בגלל שהוא מופרד מהקליפות שלו?
תודה רבה לכל העוזרים.

אורז לבן ופסטה הם פחמימות פשוטות יחסית, כלומר הפחמימה מתפרקת מהר, ואין להם במיוחד ערכים מוספים, כלומר אין הרבה סיבים או ויטמינים ומינרלים.
האם הם פחמימות רעות? לא, בתוך קונטקסט של דיאטה מאוזנת ופחמימות מגוונות אין שום דבר רע בלהוסיף גם אורז, פסטה ולחם.
אם אתה מקבל משאר התזונה את כמות הסיבים שאתה צריך, ואת המיקרונוטריאנטים, אין סיבה להימנע מהם.
לפי מה שאמרת הפחמימות שלך די מגוונות, ככה שאין לך מה לדאוג

• פותח/ת השרשור
אורז לבן ופסטה הם פחמימות פשוטות יחסית, כלומר הפחמימה מתפרקת מהר, ואין להם במיוחד ערכים מוספים, כלומר אין הרבה סיבים או ויטמינים ומינרלים.
האם הם פחמימות רעות? לא, בתוך קונטקסט של דיאטה מאוזנת ופחמימות מגוונות אין שום דבר רע בלהוסיף גם אורז, פסטה ולחם.
אם אתה מקבל משאר התזונה את כמות הסיבים שאתה צריך, ואת המיקרונוטריאנטים, אין סיבה להימנע מהם.
לפי מה שאמרת הפחמימות שלך די מגוונות, ככה שאין לך מה לדאוג

תודה רבה איש יקר, התרומה שלך לפורום הזה היא אדירה ואני מרגיש צורך להודות לך על העזרה שאתה מעניק לכולם כאן.

• פותח/ת השרשור
אין פחמימה "טובה" או "רעה", יש תפריט לא טוב

מכלול של פחמימות רעות הופך את התפריט ללא טוב לא כך?
חשוב לי לגוון במקור הפחמימות ושהן יהיו ממקור הכי טוב כי אני אוכל כמות גבוהה מאוד ביום.

מכלול של פחמימות רעות הופך את התפריט ללא טוב לא כך?
חשוב לי לגוון במקור הפחמימות ושהן יהיו ממקור הכי טוב כי אני אוכל כמות גבוהה מאוד ביום.
להגזים בסוכרים זה לא טוב
אבל לאכול לרוב פסטה זה לא רע
יש מעבר שצריך להתייחס אליו, כמו. מיקרו'ס של ויטמינים, מינרלים, סיבים ועוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית