הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנון התקדמות שחשבתי עליו

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
אני מתכנן לעשות את התכנון התקדמות ככה ואני אשמח לדעה.
התכנית תהיה AB.
לעשות את כל האימון עם 8 חזרות ומשקלים מקסימלים, אימון אחרי לעשות עם אותם משקלים 10 חזרות, ואימון אחרי לעשות עם אותם משקלים 12 חזרות, ואז לעלות משקל ולחזור ל8 חזרות ומפה זה חוזר חלילה.
התכנון הזה בא מתוך מחשבה שאם אני אוכל וישן כמו שצריך, אני אמור להצליח 2 חזרות יותר עם אותו משקל, ואחרי שהצלחתי להגיע ל12 חזרות, הרבה יותר קל להרים משקל ולחזור ל8 חזרות.
בעיקרון אני גם מתכנן לעשות ריסט כשאני יתקע (להוריד 10% מהמשקל ולחזור ל8 חזרות ומשם להתקדם)

מה אתם אומרים על תכנון כזה?

למרות שלא סיפקת שום פרטים על עצמך ולא רשמת את התוכנית ולאיזה תרגילים אתה מתכוון אני מרשה לעצמי לענות לך שזה פשוט לא ילך... יש כל כך הרבה מת'ודות ושיטות לתכנן פרוגרסיה ואני לא רואה שום סיבה להמציא את הגלגל מחדש, בעיקר כי זה לא יעבוד.... להוסיף 2 חזרות כל אימון (כי רשמת שתתחיל מהמשקלים המקסימלים שלך)אפילו בתרגילים כבדים זה לא ריאלי בעליל גם אם אתה מתאמן מתחיל.

קוראים לזה Double Progression, אתה קובע גבול עליון של חזרות וגבול תחתון ומעלה משקל רק כאשר כל הסטים שלך הם בגבול העליון. זה לא צריך להיות (וגם סביר להניח שלא יהיה) כל כך מסודר כמו 2 חזרות כל אימון, אלא זה יכול להיות גם 12-9-8 כאשר הטווח הוא 8-12 וזה בסדר.

• פותח/ת השרשור
למרות שלא סיפקת שום פרטים על עצמך ולא רשמת את התוכנית ולאיזה תרגילים אתה מתכוון אני מרשה לעצמי לענות לך שזה פשוט לא ילך... יש כל כך הרבה מת'ודות ושיטות לתכנן פרוגרסיה ואני לא רואה שום סיבה להמציא את הגלגל מחדש, בעיקר כי זה לא יעבוד.... להוסיף 2 חזרות כל אימון (כי רשמת שתתחיל מהמשקלים המקסימלים שלך)אפילו בתרגילים כבדים זה לא ריאלי בעליל גם אם אתה מתאמן מתחיל.
אני אשמח שתפרט על דרכי התקדמות שונים כי אני די חסר ניסיון והדרך התקדמות היחידה שאני מכיר היא התקדמות לינארית במשקלי עבודה מאימון לאימון(כמו בss לדוגמא), אני אשמח שתפרט לי על עוד.
ולמה בעצם שאני לא אצליח 2 חזרות יותר מאימון לאימון בעצם? אם אנשים מצליחים להעלות 2.5 קילו לאותו מספר סטים וחזרות, למה שזה לא יהיה אפשרי להעלות 2 חזרות עם אותו משקל? (שואל באמת מחוסר ניסיון ומרצון ללמוד, אין פה טיפת ציניות)
קוראים לזה Double Progression, אתה קובע גבול עליון של חזרות וגבול תחתון ומעלה משקל רק כאשר כל הסטים שלך הם בגבול העליון. זה לא צריך להיות (וגם סביר להניח שלא יהיה) כל כך מסודר כמו 2 חזרות כל אימון, אלא זה יכול להיות גם 12-9-8 כאשר הטווח הוא 8-12 וזה בסדר.
אוקיי, וזאת שיטה טובה להתקדמות?

כן, אחרי שמיצית התקדמות לינארית (להוסיף משקל ולהשאר על אותו פרמטר של סטים/חזרות) זו שיטה מעולה. ככה אתה יכול לוודא שאכן יש התקדמות ואתה לא סתם מוריד מספר חזרות בשביל להוסיף משקל (מספר החזרות כן ירד, אבל פשוט ישאר בטווח שהגדרת מראש).

אני אשמח שתפרט על דרכי התקדמות שונים כי אני די חסר ניסיון והדרך התקדמות היחידה שאני מכיר היא התקדמות לינארית במשקלי עבודה מאימון לאימון(כמו בss לדוגמא), אני אשמח שתפרט לי על עוד.
ולמה בעצם שאני לא אצליח 2 חזרות יותר מאימון לאימון בעצם? אם אנשים מצליחים להעלות 2.5 קילו לאותו מספר סטים וחזרות, למה שזה לא יהיה אפשרי להעלות 2 חזרות עם אותו משקל? (שואל באמת מחוסר ניסיון ומרצון ללמוד, אין פה טיפת ציניות)

2.5 ק"ג ו2 חזרות זה לא אותו דבר... ולעיתים למתאמנים מתחילים לעלות 2.5 ק"ג בכל אימון יהיה יותר מדי (לדוגמא בפרס), זה בכל מקרה לא עניין של השוואות.
אם אתה חסר ניסיון באימוני כוח אז למה שלא תלך פשוט על התקדמות לינארית? אחרי שתמצא אותה תשבור את הראש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית