הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שיפור מתח

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
היי חברים

יש לי שאלה שאני לא בטוח מה הכי נכון לעשות לשיפור המתח...

לדוגמא בן אדם שמבצע 2 מתח בלבד ברצף, והוא רוצה לעשות 30 מתח רצופים.

*עזבו את שאר התרגילים, לדוגמא הוא רוצה להשתפר רק במתח ולא מבצע שום דבר אחר חוץ מזה*

האם כדאי לו:

1.לעשות מתח בכל הזדמנות ביום - MAX חזרות - לדוגמא לבוא ב-9 בבוקר לעשות 2 ועוד 2 ועוד 2 ואז לבוא ב-11 בבוקר ולעשות עוד סט אחד ואז לבוא ב-4 בצהריים ולעשות עוד 2 סטים ובערב עוד 2 סטים

2.לעשות 3-5 סטים של MAX חזרות ( פעם אחת בלבד ביום ) - יום כן יום לא - לתת מנוחה

תודה

תלוי בסדר יום, בתאוריה עם מתח זה תרגיל שיחסית לא קשה להתאושש ממנו לכן אפשר כנראה לעשות פעמיים ביום(למרות שהפעם השנייה יהיה הרבה יותר כמות חזרות)
פרקטית כנראה יותר קל לעשות פעם ביום

• פותח/ת השרשור
זו שאלה תאורטית..
אז בהנחה שאותו בן אדם קם ב-8 בבוקר והולך לישון ב-22:00 בלילה והוא מובטל.
יש לו את כל היום בבית ויש לו מתח זמין בבית.

האם הייתם ממליצים לעשות לו כמה שיותר סטים במהלך היום, או שהאפקטיביות נפגעת כי הגוף לא יצליח להתאושש והוא לא ישתפר דווקא

כנס לגוגל, חפש 50PULLUPS, בהצלחה

תכנית מעולה. אמנם לא התקדמתי בה מעבר ל-15 רצוף אבל גם שיפור של 8 חזרות בתוך תקופת זמן מאוד קצרה מראה את האפקטיביות שלה.
6-8 Pullups | 50 Pullups

• פותח/ת השרשור
במספרים קטנים כאלו זה לא כ"כ משנה מה תעשה. רק תעשה לעיתים קרובות מתח ואתה תשתפר.

כשאני רציתי להתאמן על מתח , הייתי עושה פשוט מתח באימונים ומוסיף גם תרגילי גב
מעבר לזה קראתי על מאמן פוטבול שאמר לשחקנים שלו כל יום לעשות מתח אחד יותר .. לי באופן אישי זה עזר מאוד
כל אימון הייתי עושה עוד אחד מהיום שלפני
עד שהגעתי ל120 ומשהו ( לא ברצף כמובן ) וזה לקח לי הרבה מהאימון.. לא יודע אם זאת נדרך האידיאלית .. אבל לי זה עזר והגעתי למקסימום 40 מתח בערך

Back
למעלה תחתית