הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג ללא פציעות

לוג ללא פציעות

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
לפני שנה וחצי זה ממש לא כרגע כמו שאתה יודע 😉 וזה לא רינדיקציה לכלום. אם אני אנסה למשוך לסינגל את השיא שלי ל 5×5 מלפני פחות משנה, זה יגמר רע מאוד.
קיצר רוצים כאן שישאר "לוג ללא פציעות" 😉😉
בשלב מסוים אצטרך לשנות את השם ל"לוג עם מעט מאוד פציעות" 🙄🤣

• פותח/ת השרשור
Tank עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא פציעות״:

עדכון לוג: 27/02/18

פרס - 5x5x70 - קל
סקוואט - 3x5x142.5 - הרגיש מעולה
צ'ין אפס - 3x5x11.25 - הרגיש אחלה

הכל קל יותר כשאין 11 סטים של בנץ' בתחילת האימון. הסקוואט מרגיש סבבה בינתיים. מקווה שאמשיך להרגיש ככה גם עוד 2-3 אימונים כשאתקרב שוב ל150 ששבר אותי בפעם הקודמת.
המבחן היום היה המבחן הקשה ביותר שאי פעם עשיתי. סה"כ ביחס לרמת הקושי לא הלך לי מאוד גרוע ולהרבה הלך יותר גרוע ממני אז אני מצפה שאולי פקטור שמן יציל אותי ולא אצטרך לחזור על הקורס. מועד ב' הבא יהיה ב7.3 כי החלטתי לוותר לגמרי על האחד שבאמצע אז יש שבוע רגוע עכשיו ללמוד אליו בשקט ולהתאמן. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 01/03/18

סקוואט - 3x5x145 - הרבה יותר קל כשמתחילים את האימון מסקוואט. המשקל הרגיש בסדר.
בנץ' - 5x3x115 3x2x115 3x6x90 - ממש ממש קשה לעשות בנץ' אחרי סקוואט. פעם ראשונה ששיניתי את הסדר ובאמת הרגשתי את העליה ברמת הקושי.
דד ליפט - 1x5x170 - עלה בלחץ. אימון הבא אעלה משקל אבל אצלם את הסט כי אני לא סגור ששמרתי על טכניקה טובה בכל החזרות (בעיקר באחרונות).

משקל גוף 90.2
החלטתי בסוף כן להעלות משקל בדד ליפט ל170 כי הרגשתי שיהיה לי את זה אם אחליף סדר בין הסקוואט לבנץ' והרגליים ינוחו בזמן שאני לוחץ. המשקל עלה בלחץ וכמו שאמרתי רוצה לעשות צילום ביום שלישי כשאמשוך 172.5. הרגיש יותר טוב מפעם קודמת אבל עדיין ממש לא קל כמו שהייתי רוצה שיהיה ביחס לשיא שלי.
נשקלתי היום לאחר שכבר כמה שבועות לא רצתי ואכלתי יותר מבתקופת החיטוב ואיכשהו בכלל לא עליתי במשקל! מאוד מפתיע למעת האמת. אני שוקל להוסיף כמויות אוכל כי אני מרגיש שזה קצת מגביל את ההתקדמות שלי ואני צריך קצת לעלות במסה כדי להתקדם במשקלים יותר בקלות.
עוד שבוע בדיוק מסיים מועד ב' (לבינתיים אחרון) וחוזר לעבודה. איך התגעגעתי לעבודה. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 04/03/18

סקוואט - 3x5x147.5 - הרגיש נהדר ולא כבד!
בנץ' - 6x3x115 2x2x115 3x6x90 - כבד מאוד. לא בטוח שאצליח לשרוד 8x3.
צ'ין אפס - 3x5x12.5

מרגיש שהעתיד שלי בסקוואט תלוי בכך שאתחיל איתו את האימון וזה באמת מרגיש שונה לגמרי ואני חושב שעכשיו סוף סוף הולכת להיות התקדמות רצינית! לעומת זאת הבנץ' מרגיש כמו עולם אחר לעומת הפעם האחרונה שביצעתי אותו בתחילת אימון, שבה היה לי נהדר גם בלי ספוטר ועכשיו כל סט אני מרגיש שאני על סף מוות. רק עוד 2 אימונים לסיום הסבב ואז אתכנן מה לעשות בהמשך.
יום רביעי הולך להיות המבחן האחרון ואז סוף סוף סיימתי (לא בהצלחה יתרה) את הסמסטר הארור הזה. הולך לתת כל מה שיש לי בהכנה אליו. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
אין מה לעשות, עדיף להתחיל מסקוואט. זה יותר חשוב מבנץ'.
אני זוכר שבזמנו כשעשיתי טקסס הסקוואטים שלי התקדמו מעולה למרות שהתלחתי מבנץ'. אני לא יודע מה השתנה מאז (מלבד העובדה שלקחתי שנה הפסקה מאימונים) אבל עכשיו זה פשוט לא קורה וטוב שהבנתי את זה ואני לא אעשה את הטעות הזאת שוב. תקעתי את הסקוואט שלי כבר מספיק זמן וכבר בא לי להתקדם למספרים מכובדים יותר ואני יודע שיש לי את הפוטנציאל 😃.

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 06/03/18

סקוואט - 3x5x150 - הרגיש ממש סבבה
פרס - 5x5x70 - אש
דד ליפט - 1x5x172.5 - עלה! והרגיש קצת יותר קל מה170

התחלתי לאכול קצת יותר ולקחת קריאטין. מרגיש שזה קצת עוזר לי מבחינת כוח ושהמשקלים סוף סוף מתחילים להתקדם. הדד ליפט לא הרגיש מושלם ולצערי למרות שתכננתי להצטלם זה לא יצא לפועל כי השותפים לאימון הפקירו וסיימו מוקדם. מקווה שאצליח לצלם שבוע הבא את ה175 בתקווה שיעלה.
מתלבט אם לאחר שאפסיק להתקדם בSS לעבור לסמולוב סקוואט כדי לחזק את הסקוואט. עוד לא בטוח ואתייעץ עם עוד אנשים אחרי שאתקע.
מחר ב9 בבוקר מבחן אחרון. אני ממש מוכן אליו ומקווה שזה באמת יצדיק את עצמו! ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

לא נראה לי שחייב לקפוץ מיד לסמולוב, אני עושה את הווריאציה של הAdvanced novice מPPST ומתקדם, אחרי שאתקע מתכנן טקסס.

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי שחייב לקפוץ מיד לסמולוב, אני עושה את הווריאציה של הAdvanced novice מPPST ומתקדם, אחרי שאתקע מתכנן טקסס.
יש לך פרקים ספציפיים של PPST שאתה ממליץ לקרוא? מחר טכנית מתחילה אצלי חופשה של כמעט שבועיים וחשבתי לקרוא חלק מהפרקים.
אני גם לא הכי בעניין של סמולוב פשוט כרגע זורק רעיונות לאוויר של מה יקפיץ לי את הסקוואט אחרי שאתקע.

יש לך פרקים ספציפיים של PPST שאתה ממליץ לקרוא? מחר טכנית מתחילה אצלי חופשה של כמעט שבועיים וחשבתי לקרוא חלק מהפרקים.
אני גם לא הכי בעניין של סמולוב פשוט כרגע זורק רעיונות לאוויר של מה יקפיץ לי את הסקוואט אחרי שאתקע.

הוריאציה מופיעה לקראת סוף פרק 6 (The novice), קרא אותו ואת הבא אחריו, הם אלה שרלוונטיים לשלב נוכחי והבא שלך.

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 08/03/18

סקוואט - 3x5x152.5 - היה לא כבד בכלל! מרגיש שגם אם הייתי שם היום 160 על המוט זה היה עולה יפה. סוף סוף מרגיש את ההתקדמות!
בנץ' פרס - 7x3x115 1x2x115 3x6x90 - הקאתי דם אבל אני מרגיש טוב ונשאר רק אימון אחד עד להצלחה עם התוכנית. מרגיש שהייתה התקדמות יפה מאז שהתחלתי אותה אבל היא הייתה די קשוחה!
צ'ין אפס - 3x8 - הייתי כל כך גמור שלא היה לי כוח לשים עלי משקל ופשוט עשיתי משקל גוף

מאתמול, ישר אחרי המבחן חזרתי לעבוד והתחלתי להעמיס אוכל כי האוכל בעבודה פשוט נהדר! נתן לי אנרגיות וכוח למשוך את האימון הזה ואני מרגיש שאני גם טיפה עולה במסה והסקוואט מתחזק יפה. יש למה לצפות והולך בקרוב להתחיל לטוס במשקלים.
עוקב במקביל על כמה כאבים שמופיעים לי (לא משהו חדש, זה אצלי קבוע). גב תחתון שמורגש קצת אחרי הסקוואטים ואחרי זמן לא ארוך מפסיק וקצת כאבים בכתף שמפריעים טיפה לבנץ'. שני הכאבים מרגישים לא קריטיים ולא מדרדרים כרגע ולא מפריעים בחיי היום יום. ממשיך את המעקב מדי אימון במהלך העליה במשקלים.
חשבתי שסוף סוף אוכל לנוח ולהרגע מהסמסטר המטורף שעברתי אבל מצפה לי נסיעה מהצפון לדרום וחזור אז נדחה את ההתאוששות לסופ"ש הבא. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 11/03/18

סקוואט - 3x5x155 - נהדר! אימון הבא מצלם לבדיקת טכניקה. יתכן ואני קצת מפקשש. מבחינת כובד באמת הרגיש נהדר עם הרבה פוטנציאל התקדמות
בנץ' - 8x3x115 3x6x90 - סיימנו! והרגיש מעולה מבחינת כובד. עושה עד סוף השבוע מנוחה מבנץ' פרס ויום ראשון נחזור למתכונת SS.
מתח - 3x8 - לא היו אנרגיות למשקל

מרגיש יותר כאבים באזור כתף ימין אבל לא ברמה ניכרת. הם מתגברים כתוצאה מהוצאה עצמית של המשקל בבנץ'. אמשיך לעשות תרגילי עיסוי לאזור, אנוח לשבוע מהבנץ' ואדאג שיהיה איתי ספוטר לכל הסטים הכבדים כולל לחימום של מעל 60 קילו. בנוסף הגב גם קצת מציק אבל זאת הצקה שקוראת רק בזמן כניסה לסט בסקוואט. אדאג לצלם טכניקה בסקוואט ולהכנס בצורה שונה מתחת למוט כדי להמנע מזה.
שבוע הבא אעבור לשפוף כבד יומיים בשבוע ואתן סקוואט קל באמצע שבוע (את השבוע הזה אני מסיים עם 3 חמישיות עם 160).
סוף מרץ טס לחו"ל ויהיה לי שבוע מנוחה מאימונים שאני כבר מזמן צריך כי באמת התוכנית של הפבורן שרפה אותי וגם העליה היפה במשקלים בסקוואט שמתכוננת להמשיך ותגיע ל167.5 קילו עד לטיסה. אנוח כמו שצריך ואחזור סוף סוף לתת את המקסימום מעצמי כדי לחזור ל180 סקוואט לחמישיות ללא פציעות!
חוץ מזה, סיימתי עם 77 באלגוריתמים. זה לא משהו אבל 12 נקודות מעל לממוצע אז לפחות אתנחם בזה. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
למה לא להמשיך לעוד בלוק של הפבורן? וכשיחזור הסמסטר אשמח להוציא לך כל סט כבד 😃
בעיקר כי אני לא רוצה להפסיק באמצע בלוק בגלל טיסה לחול. טס עוד שבועיים. הלך לי ממש סבבה בבלוק הזה אני לא רואה סיבה לא להתחיל עוד אחד אחרי פסח!

כן.. למרות שאני לא מרגיש שיש יחס ישיר בין הציונים שלי לאימונים. סתם איכשהו הקורסים בסמסטר הזה קשים יותר מקורסים בסמסטרים קודמים ואני מוצא את עצמי פחות מבין חומר ויותר לומד בעל פה וזה לא עוזר לצערי 😭
תודה!

ההיפך, רק משפר ריכוז

מניסיון אישי - בימים של למידה רצופה בבית/טכניון - לך בבוקר לאירובי של של 30-40 דקות
אין לך מושג כמה זה משפר ריכוז

(להלן נהגי מרוץ)

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 13/03/18

סקוואט - 3x5x157.5 - צילמתי. עומק לא טוב ויש קצת קריסת ברכיים. המשקל לא הרגיש כבד מאוד. נתקן.
פרס - 5x5x70 - פמפום קל
דד ליפט - 1x5x175 - מזועזע מהטכניקה שלי. בכל מקרה אעלה סרטון

דבר ראשון, הפציעה של המרפק שגרמה לי לכמה שבועות לפרוש לגמרי מלואו באר ממש הפציצה אותי היום. הגעתי למסקנה שהתאמנתי קשה מדי ואני חייב את המנוחה עכשיו ודחוף! הולך לוותר על האימון של יום חמישי ולתת לכל הכאבים שלי להרגע קצת ולעשות מתיחות ועיסויים למקום. גם לא יכול להגיד שבכללי אני מרגיש בשיא עכשיו. באמת יש עייפות מצטברת.

לגבי טכניקה (לפחות ממה שאני ראיתי): הסקוואט לא עמוק מספיק וברכיים טיפה קורסות. צילמתי 2 סטים. בדד ליפט אני מסתכל למעלה! זה גרוע. לא יודע איך ההרגל הרע הזה חזר אלי כי בשיא לא הייתי עושה ככה. חייב דחוף לתקן את זה. אדאג לזה שבוע הבא.

סקוואט סט ראשון:

סקוואט סט שלישי:

דד ליפט:

קרא את שאר עדכון הלוג...

נראה שהסקוואט לא קשה לך, אם אין בעיות גמישות לא נראה שכח אמור להגביל אותך מלשבור מקביל עם המשקל הזה.
לגבי הדדליפט, כדאי לך אולי לנסות את הQ של לדחוף את הסנטר אחורה, זה בנוסף עוזר גם לכיווץ בגב

• פותח/ת השרשור
נראה שהסקוואט לא קשה לך, אם אין בעיות גמישות לא נראה שכח אמור להגביל אותך מלשבור מקביל עם המשקל הזה.
לגבי הדדליפט, כדאי לך אולי לנסות את הQ של לדחוף את הסנטר אחורה, זה בנוסף עוזר גם לכיווץ בגב
שכחתי לגמרי שהQ הזה קיים אני גם די זוכר שניסיתי משהו דומה עוד מזמן (הQ שאני ניסיתי נראה לי היה שאני מנסה להחזיק תפוח בין הצוואר לסנטר). תודה! אזכור אותו לשבוע הבא.
הסקוואט באמת לא קשה אני חושב שהסיבה למחסור בעומק היא פסיכולוגית ואני צריך להתגבר עליה באותו האופן. בעיות גמישות אין לי בכלל.

שכחתי לגמרי שהQ הזה קיים אני גם די זוכר שניסיתי משהו דומה עוד מזמן (הQ שאני ניסיתי נראה לי היה שאני מנסה להחזיק תפוח בין הצוואר לסנטר). תודה! אזכור אותו לשבוע הבא.
הסקוואט באמת לא קשה אני חושב שהסיבה למחסור בעומק היא פסיכולוגית ואני צריך להתגבר עליה באותו האופן. בעיות גמישות אין לי בכלל.
תנסה לעשות פאוז קצת בחימומים, יעזור להרגיש את העומק כמו שצריך ואז אולי יהיה יותר קל לרדת עמוק

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית